عوامل موثر بر پر شدن چاه فاضلاب

ثبت درخواست " تخلیه چاه "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
عوامل موثر بر پر شدن چاه فاضلاب

برخی از عوامل موثر بر پر شدن چاه فاضلاب

یکی از عوامل مهم در انتخاب محل مناسب برای حفر چاه فاضلاب قدرت جذب خاک آن است زیرا مدتی پس از ورود آب و فاضلاب به درون چاه این مواد جذب خاک می‌شوند. بنابراین اگر خاک چاه قدرت جذب بالایی نداشته باشد این مواد انباشته شده و چاه پر می‌شود. که به دنبال آن لازم است عملیات تخلیه چاه انجام شود.

با انتخاب زمین مناسب، جذب فاضلاب به درستی انجام می‌شود. زمینی از جنس شن و ماسه به دلیل خاصیت جذب بالای آن گزینه مناسبی برای حفر چاه است اما زمینی با خاک رس مناسب فاضلاب نبوده و چاه زودتر پر می‌شود.

در کنار اقدامات لازم برای ترمیم و بازسازی مثل ریختن آهک در چاه فاضلاب روش‌های پیشگیرانه معرفی شده در این مقاله در جلوگیری از پرشدن و گرفتگی سریع فاضلاب ساختمان تاثیر دارد.

 

مواد زائد فاضلاب

محتویات فاضلاب خود می‌توانند سبب پر شدن چاه شوند به این ترتیب که مواد جامد درون فاضلاب به دیواره چاه می‌چسبد و لایه ای مقاوم در برابر آب ایجاد می‌کند و دیگر دیواره چاه قدرت جذب فاضلاب را نخواهد داشت و به زودی چاه پر می شود. در این صورت خالی کردن چاه تنها برای دفع این مواد کافی نیست و لازم است در کنار آن لایروبی نیز انجام شود.

استفاده بیش‎ از حد از چاه

هر چاه ظرفیت مشخصی دارد که که در صورت استفاده بیش از حد زودتر از زمان مورد انتظار پر می‌شود و لازم است تخلیه شود. بنابراین رعایت تناسب بین جمعیت ساختمان و فاضلاب تولید شده در آن با ظرفیت چاه نکته ای است که باید مورد توجه مجریان حفاری چاه قرار گیرد.

 

کوچک بودن انباره فاضلاب

انباره چاه بخشی است که چنانچه متناسب با میزان فاضلاب تولیدی ساختمان ظرفیت نداشته باشد به زودی پر شده و چاه به تخلیه نیاز خواهد داشت.

 

ورود آب باران به چاه فاضلاب

در مناطقی که میزان بارش باران زیاد است پر شدن چاه‌های فاضلاب شایع تر خواهد بود که با ورود آب باران به چاه فاضلاب پیش از موعد چاه پر می‌شود بنابراین در مناطق پر باران برای جلوگیری از پر شدن زود هنگام چاه معمولا چاهی مجزا برای آب باران حفر می‌شود.

 

خطرناک ترین گازهای چاه فاضلاب

عمده گازهای تولید شده در چاه ۵ نوع است که اکثر آنها بدون رنگ و بو بوده و باعث مشکلات تنفسی، خفگی و مرگ انسان میشود. معمولا افرادی که گازهای چاه فاضلاب را تنفس می‌کنند متوجه وجود آن‌ها نمیشوند و یا در صورت متوجه شدن امکان خروج از آن وضعیت را ندارند.

 

۱- آمونیاک

یکی از گازهای چاه فاضلاب است که بی رنگ با بوی تند و زننده که خفه کننده و اشک آور است. تحریک چشم، بینی و مجاری تنفسی، سرفه آور و سوختگی سطح پوست از جمله تاثیرات این گاز بر روی انسان است. مواجهه با حجم زیاد این گاز باعث مرگ انسان میشود. چگالی این گاز از هوا کمتر بوده به همین دلیل از هوا سبک تر است و به آسانی به مایع تبدیل می‌شود. در صورت ترکیب شدن این گاز با هوا و گرم شدن آن یا تحت فشار قرار گرفتن آن، امکان انفجار آن وجود دارد.

این گاز که معمولا در اطراف مستراح‌ها و چاه‌های فاضلاب وجود دارد از تجزیه مواد آلی ازت دار مانند اوره ادرار بدست می‌آید. آمونیاک از تجزیه و تخمیر فضولات انسان و حیوان به وجود میآید. دلیل وجود این گاز در چاه فاضلاب نیز همین است. وجود این گاز در چاه باعث کمبود اکسیژن و در نتیجه آن بروز مشکل تنفسی برای افراد درون چاه میگردد.

شخص مسموم شده با این گاز تعرق شدیدی دارد؛ باید فرد مسموم را به هوای آزاد برده و صورت، پوست و اعضای آلوده شده را با آب شسته و لباسهای آلوده فرد را عوض کرد.

 

۲- سولفید هیدروژن(هیدروژن سولفوره)

یکی دیگر از گازهای چاه فاضلاب است که گازی بی رنگ، سمی و قابل اشتعال با بویی شبیه بوی تخم مرغ فاسد(غلظت‌های پایین) و بوی شیرین(غلظت‌های بالا) است. سولفید هیدروژن گازی بسیار سمی است؛ این گاز باعث ممانعت در جذب اکسیژن در بدن انسان میشود. تماس کوتاه این گاز با انسان باعث ایجاد سوزش در حلق، بینی و چشم‌ها میشود. تماس بلند مدت با آن یا با غلظتهای بالای آن باعث بروز صدمات جدی بر سلامت انسان و مرگ می‌شود.

این گاز در طبیعت نیز وجود دارد. نفت خام، مخازن گاز، آتشفشان‌ها و چشمه‌های آب گرم از جمله مکان‌های طبیعی این گاز هستند. این گاز به طور غیر طبیعی نیز در چاه‌های فاضلاب وجود دارد. با تغییراتی که باکتری‌های فاضلاب بر روی مواد آلی انجام می‌دهند، این گاز تولید می‌شود. چگالی سولفید هیدروژن از هوا بیشتر است به همین دلیل پایین تر از هوا و در سطح پایین چاه جمع میشود.

 

۳- متان

از گازهای چاه فاضلاب می‌باشد که بی رنگ و بو است و قابلیت اشتعال فراوانی دارد؛ وجود این گاز باعث کمبود اکسیژن در محیط میشود. این گاز از تجزیه مواد آلی درون مرداب تولید میشود که به آن گاز مرداب نیز گفته میشود. گاز متان بسیاز سمی است و استنشاق آن به مدت طولانی، جای اکسیژن را در دستگاه تنفسی انسان اشغال کرده و باعث خفگی می‌شود. فرد مسموم شده با این گاز باید به سرعت به هوای آزاد منتقل شود.

 

۴- کربن دی اکسید(گازکربنیک)

گازی بی رنگ و بو و غیر قابل اشتعال است. چگالی این گاز از هوا بیشتر است و همیشه در سطح پایین تر از هوا قرار میگیرد. این گاز سمی است و تنفس آن در ابتدا باعث تنگی نفس و احساس خفگی می‌شود؛ تنفس در مدت طولانی باعث خفگی و مرگ می‌شود.

 

عوامل پر شدن چاه جلوگیری از زود پر شدن چاه فاضلاب

 

۵- کربن مونوکسید

گازی بی رنگ و بو است که بر اثر سوختن ناقص مواد تولید میشود. مقدار کمی از این گاز در خون انسان نیز وجود دارد اما اگر این مقدار بیشتر از حد شود باعث مرگ انسان می‌شود.

 

کمبود اکسیژن

پس از بررسی وضعیت چاه و عدم وجود گازهای سمی نیز باید دقت داشت. اگر چه گازهای سمی درون چاه وجود ندارند اما باید اکسیژن برای تنفس فرد درون چاه وجود باشد. ممکن است در بعضی از چاهها بخار آب یا دیگر گازهای بی خطر جای اکسیژن را گرفته باشند. کارگران حفر چاه باید به این نکته دقت داشته باشد. با افزایش عمق چاه غلظت اکسیژن درون آن کاهش میابد. اکسیژن غلظت پایین نیز برای تنفس انسان کافی نیست و باعث خفگی انسان میشود. هنگام حفر چاه باید با استفاده از وسایل مناسب، اکسیژن را به داخل چاه هدایت کرد.

 

جلوگیری از زود پر شدن چاه فاضلاب

برای جلوگیری از زود پر شدن چاه فاضلاب بهتر است با یک متخصص در زمینه تخلیه چاه و لوله بازکنی نیز مشورت کنید. تا علاوه بر حل مشکل شما، راه حل قطعی به شما ارائه کند.

4.5 امتیاز از 1727 رای


تخلیه چاه
برای سرویس تخلیه چاه از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین