معرفی انواع شومینه و مزایای آن ها

ثبت درخواست " نصب شومینه "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
معرفی انواع شومینه و مزایای آن ها

با شنیدن اسم شومینه (fireplace)، ممکن است به یاد شومینه‌های قدیمی بیفتید که سوخت مورد نیازشان از چوب بود؛ قطعا شومینه‌های سنتی حال و هوای خاصی داشتند اما به خاطر استفاده از چوب و ذغال فضا و محیط دچار آلودگی و کثیفی زیادی می‌شد.

 امروزه در بازار انواع شومینه در مدل‌های مختلف و با سوخت مصرفی متفاوت، مناسب با هر فضا و متراژی موجود می‌باشد و معمولا نقش انواع شومینه خانگی و انواع شومینه‌های مدرن جدای از گرم کردن محیط، زیباسازی دکوراسیون داخلی خانه نیز می‌باشد؛ در واقع نصب شومینه در نمونه‌های متنوع علاوه بر تاثیر در سبک و دکوراسیون داخلی در نحوه سرویس و تعمیر شومینه تاثیر دارد. 

شومینه‌ها از نظر سوخت مورد استفاده و کارکرد شامل انواع متنوعی هستند، مانند انواع شومینه هیزمی، شومینه گازی، شومینه برقی و شومینه الکلی که بهتر است قبل از اینکه اقدام به خرید شومینه نمایید، انواع شومینه‌های مدرن و انواع شومینه خانگی را کاملا بشناسید. زیرا انواع شومینه‌های مدرن از تنوع بالایی برخوردار هستند و ضریب ایمنی بالاتری دارند. (برای آشنایی با انواع شومینه کلاسیک به محتوای مربوطه مراجعه کنید)

 

در حال حاضر توجه بالای به انتخاب این وسیله گرمایشی، تولید سبک‌های مدرن آن و همچنین تنوع و استفاده از انواع مصالح در ساخت شومینه، افراد را نسبت به بازسازی شومینه در فضای منزل و استفاده‌های بهینه از انواع شومینه در ساختمان‌های مختلف ترغیب کرده است. در این محتوا با انواع شومینه، مزایا و معایب آنها و همچنین نحوه عملکرد هر یک آشنا می‌شویم که شما بعد از خواندن این مطلب، بهترین و مناسب‌ترین شومینه را با توجه به فضایی که دارید انتخاب کنید. 

انواع شومینه از نظر سوخت انرژی

با پیشرفت تکنولوژی، انواع شومینه با سوخت‌های متفاوتی در بازار موجود است. شما باید با توجه به متراژ فضا و شرایطی که دارید، مناسب‌ترین شومینه از نظر سوخت مصرفی را انتخاب کنید. در ادامه به بررسی انواع شومینه از نظر سوخت می‌پردازیم.

  • انواع شومینه چوبی
  • انواع شومینه هیزمی
  • انواع شومینه گازی
  • انواع شومینه برقی
  • انواع شومینه الکلی

در این مطلب از مجله "خدمت از ما" توضیحات کاملی در مورد نوع سوخت، شکل ظاهری و مزایا و معایب هر کدام از این انواع شومینه و انواع شومینه‌های مدرن گفته شده است.

 

شومینه هیزمی

شومینه هیزمی همان شومینه‌های سنتی است که با سوختن چوب، گرمای مورد نیاز محیط تامین می‌شود؛ اما امروزه شومینه هیزمی یا شومینه چوبی بیشتر در ویلاها استفاده می‌شود زیرا که محیط و فضای باغ و ویلا بزرگ است و از نظر تهویه هوا، این نوع از شومینه مناسب این فضاها می باشد.

از آنجایی که سوخت مصرفی این نوع شومینه چوب می‌باشد و چوب هم جزء متریال‌هایی است که حس زیبایی طبیعت را برای شما تداعی می‌کند، باعث می‌شود که فضایی آرام بخش و دلپذیر در خانه برای شما فراهم شود. اما انواع شومینه هیزمی یا شومینه چوبی اشکلات و معایبی نیز دارد.

بزرگترین مشکل انواع شومینه هیزمی این است که هزینه تعمیر و نگهداری از یک شومینه هیزمی یا شومینه چوبی بسیار بالاست. همچنین گرما و حرارت ایجاد شده توسط شومینه هیزمی قابل کنترل نیست و به همین دلیل میزان هدر رفت انرژی در انواع آن بیشتر و تنظیم شعله شومینه هیزمی و شومینه چوبی تنها با کم و زیاد کردن هیزم امکان پذیر است و چون دود در فضا تولید می‌کند نیاز است که فضای اطراف شومینه به طور مداوم تمیز شود.

همچنین باید در نظر بگیرید که در شومینه هیزمی، دود حاصل از سوخت چوب باید توسط دودکش به خارج از خانه برود، پس باید حتما قبل از نصب شومینه به دودکش و محل نصب آن و همچنین باز بودن مسیر دودکش توجه داشته باشید.

 

انواع شومینه گازی

 

شومینه گازی

یکی دیگر از انواع شومینه که جز نمونه‌های جدیدتر است، شومینه گازی است. شومینه گازی ظاهری شبیه شومینه هیزمی یا شومینه چوبی دارد، با این تفاوت که به جای چوب و هیزم با گاز کار می‌کند و سوخت مصرفی آن گاز می‌باشد. شومینه گازی یکی از انواع شومینه است که می‌تواند بهترین جایگزین برای شومینه چوبی باشد، زیرا که انواع شومینه گازی دوده ایجاد نمی‌کند و گرما و حرارت بیشتری نسبت به شومینه چوبی تولید می‌کنند.

شعله‌ی انواع شومینه گازی قابل کنترل و تنظیم است و از نظر اقتصادی به صرفه‌تر هستند و شومینه گازی در طراحی و ساخت متنوع تر نیز می‌باشد، این نوع شومینه در دو نوع شومینه‌، ال سی دی دار و شومینه‌های دودکش دار ساخته می‌شوند. علاوه بر این هزینه نصب شومینه گازی کمتر از شومینه چوبی است و می‌تواند جایگزین خوبی برای شومینه چوبی باشد.

 

انواع شومینه هیزمی

 

انواع شومینه گازی

یکی از انواع پرطرفدار شومینه، شومینه گاز سوز است. شومینه گازی در مدل تنوع بسیار زیادی دارد. شومینه دیواری گازی، انواع شومینه کنجی یا گوشه از انواع محبوب و پرطرفدار این نوع شومینه است. متناسب با نوع منطقه آب و هوایی و دکوراسیون، می‌توانید یکی از انواع آن را انتخاب کنید.

 

شومینه برقی، یکی از انواع شومینه

یکی دیگر از انواع شومینه‌ها شومینه برقی است. توان اولیه گرمایشی شومینه برقی از طریق نیروی برق تامین می‌شود، شومینه‌های برقی قابلیت تنظیم دارند و اگر دمای محیط بالا رود به‌راحتی می‌توانید با خاموش کردن و کنترل میزان حرارت محیط، تعادل دمایی مناسبی در محیط فراهم نمایید. این مدل از انواع شومینه‌ها مقرون به صرفه‌ترین گزینه بین انواع شومینه‌ها هستند، به علاوه اینکه نصب شومینه برقی نسبتا آسانتر است.

انواع شومینه برقی به دلیل ساختار خاص خود برعکس سایر انواع شومینه هیزمی و شومینه گازی، نگهداری آسانی دارند و نیاز به تعمیرات آن‌ها حداقل است. نگرانی‌ای هم از بابت دود و مشکلات گازهای سمی نخواهید داشت. همچنین اینکه شومینه برقی وسیله ایست ایده آل برای جلوگیری از اتلاف انرژی.

شومینه‌های برقی را می‌توانید مطابق با دکوراسیون منزل خود در انواع دیواری، ستونی و زمینی تهیه کنید و به‌راحتی این نوع شومینه را می‌توانید به فضای خانه اضافه کنید و هیچگونه نیازی نیست که در مراحل ساخت خانه کار خاصی انجام دهید و یا اینکه بخواهید هزینه هنگفتی برای نصب شومینه برقی صرف کنید.

 

انواع شومینه کنجی

 

شومینه الکلی، یکی از انواع شومینه

شومینه‌های الکلی یکی دیگر از انواع شومینه هستند. شومینه‌های الکلی جزء مدرن‌ترین و جدیدترین انواع شومینه‌ها محسوب می‌شوند و طرفداران زیادی پیدا کرده است؛ زیرا به دودکش نیاز ندارند و مانند انواع شومینه هیزمی، چوب و سوخت‌های فسیلی، دی‌اکسیدکربن و دود تولید نمی‌کنند و به‌راحتی در هر فضایی قابل استفاده و نصب هستند. سوخت این نوع از انواع شومینه، الکل یا اتانول است. این شومینه‌ها قطعا گرمایی مانند شومینه هیزمی یا شومینه گازی فراهم نمی‌کنند. اما با محیط زیست سازگارترند و به‌عنوان سوخت پاک شناخته می‌شوند، زیرا هیچگونه دوده و خاکستر تولید نمی‌کنند. مزیت دیگر آن‌ها این است که به‌صورت پرتابل هستند و امکان جابه‌جایی دارند.

 

انواع شومینه از نظر شکل ظاهری

از آنجایی که شومینه در دکوراسیون منزل بسیار موردتوجه قرار می‌گیرد، بسیاری هنگام انتخاب، به ظاهر و مدل آن اهمیت می‌دهند. انواع شومینه از نظر شکل ظاهری عبارتند از:

 

شومینه سنگی

شومینه سنگی، همان شومینه هیزمی است؛ در واقع این نوع شومینه از سنگ ساخته می‌شود و بیشتر به فضا حال و هوای طبیعت را می‌دهد. از این نوع شومینه همانطور که در بالا گفتیم بهتر است که در ویلاها و خانه‌هایی با متراژ زیاد استفاده شود که فضا برای جابه‌جایی و تخویه هوا باشد.

 

شومینه آجری

نوعی از شومینه است که از نوعی آجر برای ساخت آن استفاده می‌شود که تنوع مدل و رنگ زیادی دارند. شما می‌توانید از انواع مدل‌های آجر و همچنین رنگ های مختلف و مناسب با دکوراسیونتان در ساخت شومینه مورد نظر استفاده کنید. سبک این نوع شومینه، بیشتر مناسب فضاهای سنتی می‌باشد.

 

انواع شومینه (fireplace)

 

شومینه چدنی

شومینه چدنی که به شومینه انگلیسی هم معروف است، از جنس چدن و به شکل یکپارچه ساخته شده است که از نظر زیبایی و کیفیت بسیار عالی هستند، شما می‌توانید از این نوع شومینه هم در فضاهای مدرن و هم در فضای کلاسیک استفاده کنید. این نوع شومینه به دو صورت شومینه چدنی چوبی و شومینه چدنی گازی در بازار موجود می‌باشد. در مقابل تمام مزیت‌ها و زیبایی که دارد می‌توان گفت که نسبت بقیه شومینه‌ها قیمت بالاتری دارند. 

 

انواع شومینه کنجی

شومینه کنجی، از نظر معماری، مدل و محل ساخته شدن شومینه است که به شومینه کنجی یا شومینه سه گوش معروف است و به دلیل نحوه ساخت آن با سایر شومینه‌ها متفاوت است نه مصالح مصرفی در ساخت آن. شومینه کنجی یا سه گوش به شومینه‌ای گفته می شود که در گوشه دیوار یا همان کنج منزل ساخته می‌شود، دقت به تعادل و تقارن در این نوع شومینه بسیار مهم است.

در نظر داشته باشید که برای انواع شومینه کنجی، از مصالح سنگین و بزرگ که تمام آن بخش از خانه را پر کند استفاده نکنید. شومینه کنجی هر چه ساده‌تر باشد، جلوه و زیبایی بیشتری دارد.

 

شومینه شیشه‌ای

یکی از انواع شومینه، شومینه شیشه ای است که در فضاهای مدرن استفاده می‌شود. شما می توانید از شیشه در تمام قسمت های شومینه استفاده کنید و یا فقط در بخشی از شومینه و برای دیده شدن شعله استفاده کنید. شیشه این نوع از شومینه ها، از جنس سکوریت بوده و در برابر گرما مقاومت و توانایی بالایی دارد. 

از مزایای این نوع شومینه می توان به گرمای زیادی که به محیط می‌دهد، زیبایی و همچنین نیاز کمتر به نظافت و تمیزکاری اشاره کرد.

 

شومینه دیواری

شومینه دیواری نوعی از شومینه است که از نظر معماری متفاوت بوده و درون دیوار نصب می شود، شومینه دیواری از نظر سوخت می تواند هیزمی، الکلی، گازی، برقی و... باشد. یکی از مزایای مهم آن فضای کمی است که اشغال می کند، این نوع شومینه گزینه مناسبی است برای افرادی که فضا و متراژ خانه آنها کم است. شما می توانید این نوع شومینه را در هر بخش و قسمت خانه که خواستید با ابعاد و اندازه دلخواه نصب کنید.

 

انواع شومینه دیواری

 

کلام پایانی

در این محتوا سعی کردیم که شما را با انواع شومینه ( گازی، هیزمی، کنجی و...) به عنوان یک وسیله گرمایشی که در دکوراسیون هم مورداستفاده است آشنا کنیم. جدا از این که کدام یک از این انواع شومینه را برای محیط زندگی خود انتخاب می‌کنید، حتما از افراد متخصص و کاردان برای ساخت و نصب شومینه گازی و برقی خود کمک بگیرید، تا از بروز خطرات احتمالی در آینده و تعمیرات جلوگیری کنید.

4.5 امتیاز از 1719 رای


نصب شومینه
برای سرویس نصب شومینه از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین