آشنایی با انواع توری پنجره و ویژگی آنها
امروزه برای جلوگیری از ورود حشرات و خزندگان، کاهش گردو غبار و.. از انواع توری پنجره در آپارتمانها و ساختمانها استفاده میشود. در بازار انواع توری پنجره برای نصب در بخشهای مختلف خانه وجود دارد که ویژگیها و مشخصات مختلفی دارند. در ادامه به معرفی انواع توری پنجره چسبی، آهنربایی، پلیسه ای و... پرداخته ایم.
با خواندن این محتوا میتوانید بهترین و مناسبترین توری را برای پنجره های خود انتخاب کنید.
فهرست عناوین
معرفی انواع توری پنجره
انواع توری پنجره با توجه به نوع پنجره، قاب آنها و همچنین نحوه باز و بسته شدن آنها متفاوت است؛ در واقع توری میتواند ثابت یا متحرک باشد. واضح است که توری درها باید از نوع متحرک باشد. اما توری پنجره بسته به نظر و سلیقهی شخصی میتواند متحرک یا ثابت انتخاب شود. در ادامه به معرفی رایج ترین مدلهای توری پنجره میپردازیم.
انواع توری پنجره پلیسهای
توریهای پلیسه ای که هم از نظر متخصصین و هم افراد مصرف کننده، یکی از بهترین انواع توری پنجره در بازار هستند، به صورت کرکره ای باز و بسته میشوند و نیازی به استفاده از تجهیزاتی مثل لوله یا فنر ندارند. قاب توری های پلیسه ای ثابت است و این امکان وجود دارد که هم از راست به چپ و هم از چپ به راست نصب شود.
در صورتی که از این نمونه توری استفاده میکنید برای تعمیر مشکلات آن میتوانید به صفحه " تعمیر توری پلیسه " مراجعه کنید.
از مهمترین ویژگی های این نوع توری، میتوان به مقاوت بالا در برابر انواع شرایط آب و هوایی، قابل شستشو بودن، نگهداری آسان و طول عمر بالا اشاره کرد.
انواع توری پنجره چسبی
توری پنجره چسبی، ارزانترین و سادهترین روش نصب کردن توری روی پنجره ها است. در واقع توری بوسیله نوعی نوار که دارای چسب است، روی پنجره نصب میشود، که می تواند شما را یاد درزگیرهایی که در چارچوب درها استفاده میشود بیندازد. برای استفاده از این نمونه توری پنجره، به بازار مراجعه کنید و به میزان مورد نیاز توری چسبی بخرید و سپس توری را که از قبل خریداری کرده بوده اید را با دقت روی آن بچسبانید.
توجه داشته باشید که توری پنجره چسبی، دوام و استحکام دیگر انواع توری پنجره را ندارد و بعد از مدتی، تحت تأثیر باد و باران، چسبندگی و کارایی خود را از دست میدهد.
(مطلب پیشنهادی: توری رولینگ)
توری پنجره آهنربایی (مگنتیک)
توری آهنربایی که به توری مگنتیک هم معروف است، یک نمونه دیگر از انواع توری پنجره است که عموماً بدون قاب در اختیار افراد قرار میگیرد. توری آهنربایی از دو قسمت تشکیل شده است و این دو قسمت به کمک چند آهنربا یا مگنت به یکدیگر وصل میشوند. از مهمترین ویژگی های این نمونه توری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دارای ابعاد و اندازه های متفاوت است
- به دلیل وجود آهنربا به صورت خودکار بسته میشود
- کیفیت و مقاومت بالایی دارد.
- نصب آن بسیار راحت و آسان است.
- این نمونه برای استفاده در ورودی درها کاربرد زیادی دارد.
توری پنجره ریلی (کشویی)
قبل از توضیح نحوه عملکرد این نمونه توری لازم است بگوییم این نمونه توری پنجره، مناسب درهای ریلی است و نکته ای که باید حتما به آن توجه کرد این است که از قبل باید فضایی را روی قاب پنجره یا در ریلی برای نصب توری ریلی در نظر گرفت، چرا که قاب توری روی قاب در نصب میشود و روی ریل پنجره یا در حرکت میکند. پارچهی مورد استفاده در این نوع توری، کاملاً صاف و از پارچه های آکاردونی و طرح دار استفاده نمی شود.
از مهمترین ویژگی آن میتوان به مناسب بودن برای درها و پنجره های ریلی اشاره کرد.
توری پنجره لولایی
همانطور که از اسم این نوع توری ها معلوم است توسط لولا باز و بسته میشود. توریهای لولایی درست مثل یک پنجره یا در از طریق یک لولا باز و بسته میشوند و باز و بسته کردن توری به کمک باز و بسته کردن فریم آن انجام میشود. در این نوع توری پنجره، باز و بسته شدن مکرر قاب توری ممکن است باعث خرابشدن لولا شود، به همین علت، بیشتر برای پنجرههایی استفاده میشود که در معرض باز و بسته شدن مکرر قرار ندارند.
به علاوه، از آنجا که در این مدل از توریها، امکان جمعشدن توری داخل قاب وجود ندارد، دایم در معرض عوامل محیطی قرار خواهند داشت و در نتیجه، زودتر پوسیده میشوند.
توری پنجره ثابت
این نوع توری مشابه توری کشویی یا لولایی است اما امکان جمعشدن توری یا جابهجاشدن قاب در آن وجود ندارد.
قیمت این نوع توری نسبت به دیگر انواع توری پنجره پایین است اما عمر مفید کمتری دارد. به علاوه، استفاده از این نوع توری، باعث میشود که پنجره کاملاً مسدود شود.
توری پنجره رولینگ
یکی از جدیدترین و مناسب ترین نوع توریهای پنجره، توری های رولینگ هستند، که به شکل اکاردئونی جمع میشوند. به طور کلی دو نمونه افقی و عمودی برای این نوع توری وجود دارد که با توجه به نحوه باز شدن پنجره یا در و همچنین متراژ و اندازه آن باید انتخاب شود.
توری پنجره را از کجا بخرم؟
هنگامی که قصد میکنید برای پنجره خود یک توری نصب کنید، موارد زیر را باید حتما در نظر بگیرید.
- نحوه ساخت توری پنجره
- متراژ پنجره ها و یا درها
- نحوه باز و بسته شدن پنجره
- میزان بودجه مورد نظر
- و مهمتر از همه، ویژگی های مد نظرتان از توری
به همین دلیل باید گفت که بسته به نوع و جنس توری مورد نظر، پاسخ این پرسشها متفاوت خواهد بود. بنابراین اولین قدم این است که جنس و نوع توری خود را انتخاب کنید؛ همچنین ابعاد پنجره خود را اندازهگیری کنید و با توجه به آن، به دنبال پاسخ پرسشهای خود بروید.
نحوه شستشوی توری پنجره
پس از نصب توری پنجره و گذشت مدت زمانی، به دلیل اینکه توری به صورت مداوم در معرض گردو غبار است، بسیار کثیف میشود و تغییر رنگ میدهد. در چنین شرایطی افراد به دنبال شستشوی اتواع توری هستند، به صورتی که آسیب نبیند. شما با یکی از روش های زیر به راحتی میتوانید توری خود را شستشو دهید.
- استفاده از بخارشوی: یکی از راحت ترین و آسانترین راه ها تمیز کردن با بخارشوی است و هیچگونه اسیبی هم به توری نمیزند.
- بعضی از نوری ها قابلیت جدا شدن از قاب و شستشوی آسان را دارند.
- اگر بخارشوی ندارید، ابتدا با جاروبرقی سطح توری را تمیز کنید و سپس با دستمال مرطوب کثیفی ها را پاک کنید.
نحوه نصب انواع توری پنجره
- وسایل مورد نیاز خود از قبیل: توری، نوار چسب و چارچوب پنجره را ار فروشگاه سخت افزار تهیه کنید. سپس، قاب پنجره یا توری قدیمی را بیرون بکشید. جهت نصب توری میتوانید از قاب خود پنجره و یا یک چارچوب جدید استفاده کنید.
2. چارچوب را روی یک سطح صاف بگذارید. نوار لاستیکی دور چارچوب را به کمک پیچ گوشتی جدا کنید تا توری قبلی خارج شود. نوار لاستیکی جداشده را حتما دور بیاندازید و مجدد مورد استفاده قرار ندهید.
3. یک صفحه توری با اندازه حداقل 3 سانتیمتر بزرگتر از چارچوب پنجره را ببرید. پیشنهاد میشود از توریهای فلزی استفاده کنید. سپس توری را روی چارچوب مورد نظر تنظیم نموده و آن را سفت نگه دارید.
4. به کمک چند گیره، نوار را فیکس کنید تا توری تکان نخورد و اضافههای آن را ببرید و به آرامی شروع به جاانداختن نوار لاستیکی دور آن کنید. هرچه توری را سفتتر بکشید، کارتان بهتر و تمیزتر از آب درمیآید. اگر قاب مورد استفاده شما چوبی است، با کمک منگنه، توری را در جای خود ثابت نگه دارید.
5. دست آخر، راحتترین راه برای ثابت نگه داشتن چارچوب پنجره در محل خود، جاانداختن آن از قسمتهای بالای پنجره است.
حالا که با انواع توری پنجره در این محتوا آشنا شدید، فضا، متراژ و نیاز های خود را بررسی کنید و بهترین و مناسب ترین توری پنجره را برای خود انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که اگر برای نصب توری نیاز به یک متخصص دارید، از نصابان فعال در "خدمت از ما" کمک بگیرید.