آشنایی با حالت dry کولر گازی

آیا تاکنون به حالت dry کولر گازی توجه کردهاید؟ اگر ساکن شهرهای شرجی و مرطوب باشید، احتمالا بارها بعد از روشن شدن کولر گازی، احساس کردهاید که هوا سنگین شده است. وظیفه حالت dry کولر گازی این است که با کاهش رطوبت از سنگینی هوا کم کند اما آیا این تنها ویژگی حالت خشک است؟
احتمالا شنیده باشید که نیازی به استفاده از حالت dry نیست اما آیا میدانید چه زمانی باید از حالت خشک استفاده کرد؟ تا انتهای این مقاله با ما باشید تا هم با حالت dry کولر گازی آشنا شده و هم یاد بگیرید در چه موقعیتهایی از این گزینه استفاده کنید.
فهرست عناوین
حالت dry کولر گازی چیست؟
کولر گازی حالتهای مختلفی دارد که هر کدام با توجه به شرایط محیطی، کاربرد خاص خود را دارند. حالت dry کولر گازی یکی از حالتهایی بوده که به منظور کاهش رطوبت مورد استفاده قرار میگیرد.
از کولر گازی برخلاف کولر آبی بیشتر در محیطهای مرطوب استفاده میشود. اما گاهی رطوبت محیط به اندازهای زیاد شده که کارکرد مداوم کولر گازی، تنفس را سخت میکند. در این موقعیت پیشنهاد میشود که به سراغ حالت dry کولر گازی بروید. معنی کلمه dry در کولر گازی یعنی حالت خشک و به زمانی گفته میشود که کولر رطوبت محیط را کم میکند.
مصرف برق کولر گازی در حالت dry کاهش پیدا میکند زیرا فن آن در یک دمای مشخص قطع میشود. هر زمان که دمای محیط از حد معین افزایش پیدا کند، فن دوباره وصل میشود. پس اگر شما هم این سوال را دارید که چگونه مصرف برق کولر گازی را کاهش دهیم، باید بگوییم بسته به دمای محیط از حالتهای مختلف کولر گازی استفاده کنید.
عملکرد حالت dry در کولر گازی
گفتیم که مصرف برق در حالت dry کاهش پیدا میکند بنابراین انتخاب مناسبی در ساعات پرمصرف است اما سوال این است که عملکرد حالت خشک چگونه است. حالت dry کولر گازی درست مانند یک رطوبتگیر بوده که در عین خنک کردن هوای محیط، رطوبت را از آن میگیرد.
معمولا از این حالت کولر گازی در موقعیتهای خاص و شهرهای مرطوب استفاده میشود. تصور کنید در یک شهر شمالی سکونت دارید و یک روز بارانی و مرطوب کولر را روشن کردهاید. احتمالا اندکی پس از شروع فعالیت کولر، احساس رطوبت شدیدی در محیط خواهید داشت. با روشن کردن حالت dry کولر گازی میتوانید تا حد زیادی محیط را عاری از رطوبت کنید.
تفاوت حالت cool و dry در کولر گازی این است که در حالت cool کمپرسور به طور مداوم کار میکند. این در حالی بوده که در حالت خشک کمپرسور متناوب عمل میکند. در یک بازه زمانی روشن و سپس خاموش میشود. همزمان با خاموش و روشن شدن کمپرسور، فن به طور مداوم روشن بوده و هوا را به گردش درمیآورد.
هنگام نصب اسپیلت از تعمیرکار درخواست کنید تا شما را با حالتهای مختلف کولر گازی آشنا کند. توصیه ما این است که اگر در شهرهای خشک مانند تهران و اصفهان سکونت میکنید نیازی نیست به سراغ حالت dry کولر گازی بروید اما اگر در شهرهای مرطوب هستید، تهویه هوا در این حالت بهتر صورت میگیرد.
مزایا و معایب استفاده از حالت dry
حالا که معنی کلمه dry در کولر گازی را میدانیم، بهتر میتوانیم درمورد مزایا و معایب این حالت نظر بدهیم. اینکه در چه موقعیتهایی بهتر است به سراغ حالت خشک برویم و چه مواقعی نیاز داریم تا از حالت cool کولر گازی استفاده کنیم.
مزایای استفاده از حالت dry کولر گازی
وجود رطوبت بیش از حد مشکلی به نام قارچ و کپک را ایجاد میکند. مسئلهای که اگر نتوان راهحلی برای آن پیدا کرد، مشکلات تنفسی و بهداشتی زیادی ایجاد میکند:
- کاهش رطوبت: مهمترین مزیت استفاده از حالت خشک این است که از سنگین بودن هوا کاسته میشود. در حالت dry میتوانید به وضوح مشاهده کنید که رطوبت کم شده و احساس خنکی در فضا ایجاد میشود. همچنین از ایجاد پوسیدگی در وسایل و قارچ نیز جلوگیری میشود.
- کاهش مصرف برق: مزیت مهم بعدی کاهش مصرف برق در حالت dry است. خاموش و روشن شدن متناوب کمپرسور مصرف برق را کاهش داده و در پایان ماه هزینه کمتری برای قبض برق پرداخت میکنید.
- افزایش عمر کولر گازی: در حالت dry کمپرسور فشار کمتری را تحمل میکند. این مساله باعث کاهش استهلاک شده و عمر کولر گازی افزایش پیدا میکند. شاید تنها نیاز به تعمیرات جزئی، بازبینی سیم کشی کولر گازی و سرویس سالانه داشته باشد.
- کاهش مشکلات ریوی: رطوبت زیاد محیط به ریهها نیز آسیب وارد میکند. تفاوت حالت cool و dry در کولر گازی این است که در محیطهای مرطوب حالت خشک آسیبی به ریه وارد نخواهد کرد.

معایب استفاده از حالت dry کولر گازی
با اینکه حالت dry کولر گازی مزایای بسیار زیادی دارد اما در مقابل نمیتوان از جنبههای منفی آن نیز چشمپوشی کرد. اینجا معایب و جنبههای منفی این حالت را نیز بررسی میکنیم تا بتوانید بسته به شرایط، حالت مناسب را انتخاب کنید.
- عدم کاهش دما: اگر دمای هوا بیش از اندازه زیاد بوده و نیاز دارید تا کولر گازی هوا را خنک کند، حالت dry مناسب نیست. در حالت dry به دلیل روشن نبودن مداوم کمپرسور، هوا تغییر دمایی خاصی نخواهد داشت.
- امکان خشک شدن بیش از حد: همانطور که گفتیم اگر ساکن شهرهای خشک هستید، به سراغ این حالت نروید زیرا بیش از حد محیط را خشک میکند. نبود رطوبت مشکلاتی مانند گلودرد و چشمدرد را ایجاد میکند.
- عدم تاثیر در متراژ بالا: این ویژگی یعنی حالت dry کولر گازی در متراژهای بالا تاثیر زیادی ندارد. بنابراین اگر با استفاده از کولر گازی قصد دارید تا سطح رطوبت یک خانه بزرگ را کاهش دهید، نتیجهای دریافت نمیکنید. به جای آن بهتر است به سراغ رطوبتگیر بروید.
اگر ساکن شهرهای مرطوب و نزدیک دریا هستید، توصیه میکنیم تا از تعمیرکار بخواهید به محل مناسب نصب کندانسور کولر گازی باشد. قرار دادن کندانسور در محیطی که امکان کنترل رطوبت آن وجود داشته باشد، در بهبود عملکرد کولر تاثیر مثبتی میگذارد.
سوالات متداول
آیا حالت dry اتاق را خشک میکند؟
بله، وظیفه حالت dry کولر گازی این است که رطوبت محیط را کاهش داده و به همین دلیل برای محیطهای مرطوب مانند شمال کشور مناسب است.
مصرف برق در حالت dry چقدر است؟
مصرف برق در حالت dry کولر گازی به دلیل خاموش و روشن شدن کمپرسور، کمتر از حالت cool است.
تفاوت حالت cool و dry در کولر گازی در چیست؟
تفاوت حالت cool و dry در کولر گازی در هدف آنها است. هدف حالت خشک این است که رطوبت محیط را کاهش داده ولی هدف حالت cool این است که دمای محیط را تا عدد مشخص شده کاهش دهد.
آشنایی با حالتهای مختلف کولر گازی مثل حالت dry کولر گازی باعث میشود تا بسته به شرایط بهترین عملکرد را از کولر شاهد باشیم. همچنین نحوه نصب صحیح و سرویس سالانه منظم نیز عملکرد کولر گازی را به طور چشمگیری بهبود میدهد. با استفاده از خدمات نصب و تعمیر کولر گازی خدمت از ما میتوانید باعث کاهش استهلاک و افزایش عمر کولر گازی شوید.