گلهای آپارتمانی | گیاهان آپارتمانی
راز نگهداری گلهای آپارتمانی نگهداری از گلهای آپارتمانی و گیاهان آپارتمانی بهترین راه برای روح بخشیدن به محل کار، زندگی و مخصوصا خانههای آپارتمانی هستند. نگهداری انواع گلهای آپارتمانی روشهای خاص خود را میطلبد. آشنایی با انواع بهترین گلهای آپارتمانی و گلهای آپارتمانی سایه دوست به کسانی که مدت زمان کمتری برای نگهداری از گل در دارند، مفید است. در این مطلب قصد داریم ابتدا نکات کلی نگهداری انواع گیاهان آپارتمانی را بررسی کنیم؛ و در ادامه راز نگهداری گلهای آپارتمانی را به شما بگوییم.
لیست موضوعات گلهای آپارتمانی:
- تقویت گلهای آپارتمانی
- اصول نگهداری انواع گلهای آپارتمانی
- راز نگهداری گلهای آپارتمانی
- گلهای آپارتمانی سایه دوست
- نکته در نگهداری گلهای آپارتمانی در زمستان
از نظر بعضی از افراد بهترین گلهای آپارتمانی، گلهایی هستند که به مراقبت کمتر نیاز دارند. اما برای داشتن گیاهان آپارتمانی زیبا، باید با اصول نگهداری و تکثیر گلهای آپارتمانی به خوبی آشنا باشیم. با مطالعه ادامه این مطلب، نحوه نگهداری انواع گلهای آپارتمانی را یاد خواهید گرفت.
تقویت گلهای آپارتمانی
تقویت گلهای آپارتمانی چیزی نیست جز فراگیری اصول نگهداری گلهای آپارتمانی. همچنین بهتر است بدانید ارتباط مستقیمی بین استفاده بهینه از کود آپارتمانی و رشد سریع گیاهان آپارتمانی وجود دارد.
اصول نگهداری انواع گلهای آپارتمانی
راز نگهداری گلهای آپارتمانی پیش از پرداختن به تعدادی از محبوبترین و بهترین گیاهان آپارتمانی، ابتدا نکتههای نگهداری انواع گیاهان آپارتمانی را با هم بررسی میکنیم:
نگهداری انواع گیاهان آپارتمانی: هوای تازه
حداقل یکبار در روز نفس گلها و گیاهان آپارتمانی خود را تازه کنید! یک راز نگهداری گلهای آپارتمانی اکسیژن تازه است. این مسئله موجب شادابی و تقویت گلهای آپارتمانی شما و همچنین انواع گلهای زینتی خواهد شد. بهترین زمان برای اینکار و رساندن هوای تاره به گیاهانتان صبح زود است.
نگهداری انواع گیاهان آپارتمانی: نور کافی
یک مورد بسیار مهم در رابطه با انواع گلهای آپارتمانی و روش نگهداری آنها، نور کافی است. هیچ گیاهی، حتی بهترین گلهای آپارتمانی هم بدون نور خورشید نمیتوانند دوام بیاورند. این مسئله برای گلهای آپارتمانی سایه دوست نیز صدق میکند. راز نگهداری گلهای آپارتمانی سایه دوست این است که نباید آنها را مستقیما در برابر نور خورشید قرار داد.
سایر گیاهان آپارتمانی نیز نباید در تمام روز مستقیما در برابر آفتاب باشند؛ وگرنه رنگشان میپرد و خشک میشوند.
نگهداری انواع گیاهان آپارتمانی: زیاده روی نکردن در آبیاری
همانطور که اصول نگهداری گلهای آپارتمانی میزان مناسبی از نور را برای انواع گلهای اپارتمانی و روش نگهداری آنها یادآوری میکند؛ برای میزان آبیاری نیز توصیه مشابهی دارد.
آب دادن به میزان زیاد و در فواصل کوتاه نه تنها باعث تقویت گلهای آپارتمانی نمیشود؛ بلکه موجب گندیدن و از بین رفتن آنها میشود. راز نگهداری گلهای آپارتمانی در این قسمت به آبیاری مناسب ختم نمیشود. نکته مهم دیگر ایجاد یک یا چند سوراخ در زیر گلدان است. حتما زیر گلدان انواع گلهای زینتی و آپارتمانی خود را سوراخ کنید تا هوا در خاک جریان، و ریشه ها امکان تنفس داشته باشند.
آب دادن کمتر از حد نیز و سپس آبیاری به گونهای که آب از گلدان سرریز شود نیز برای انواع گلهای آپارتمانی و روش نگهداری آنها مشکلاتی ایجاد خواهد کرد. اینکار نمکهایی را ایجاد میکند که مانع تقویت گلهای آپارتمانی و رشد انواع گلهای زینتی میشود.
نگهداری انواع گیاهان آپارتمانی: خاک مناسب
به یکی دیگر از پایههای اصلی برای انواع گلهای آپارتمانی و روش نگهداری آنها میرسیم: خاک. بهترین خاک برای گیاهان آپارتمانی خاکی است که با کمی ماسه مخلوط شده باشد. همچنین، فشرده کردن خاک گلدان جایی در اصول نگهداری گیاهان آپارتمانی ندارد. این کار منافذ موجود در سطح خاک را که به جریان هوا کمک میکنند، میبندد.
راز نگهداری گلهای آپارتمانی در رابطه با خاک آنها، زمان مناسب تعویض خاک و گلدان است. این زمان برای انواع گلهای زینتی آپارتمانی یکسان نیست. اما بهصورت کلی زمانی که ریشهها به انتهای گلدان برسند، زمان انتقال گیاه به یک گلدان بزرگتر است. علاوه بر آن، هر 6 الی 7 ماه برای رشد بهتر و تقویت گلهای آپارتمانی بهتر است خاک (و در صورت نیاز گلدان) آنها را عوض کنید.
نگهداری انواع گیاهان آپارتمانی: دمای مناسب
یکی دیگر از اصول نگهداری گلهای آپارتمانی، نگهداری از آنها در دمای مناسب است. بهطور کلی انواع گلهای زینتی از جمله گلهای آپارتمانی سایه دوست و... را باید در دمای استاندارد 22 الی 25 درجه سانتیگراد نگهداری کرد. این دما برای نگهداری گلهای آپارتمانی در زمستان نیز صدق میکند. دماهای مغیر و پایین بهترین گلهای آپارتمانی را هم از پا درمیآورد و آنها را پژمرده میکند.
نگهداری انواع گیاهان آپارتمانی: زمستان
بخش مهمی از اصول نگهداری گلهای آپارتمانی مربوط به نگهداری گلهای آپارتمانی در زمستان میشود. با آمدن زمستان و کاهش دما، انواع گلهای زینتی به خواب زمستانی میروند و خشک میشوند. پس اگر در زمستان با چنین صحنهای روبرو شدید، با عجله سعی نکنید برای تقویت گلهای آپارتمانی خود آنها را در جایی گرم قرار دهید یا گلدان آنها را عوض کنید.
راز نگهداری گلهای آپارتمانی در چنین شرایطی گرم کردن گیاهان بهطور غیرمستقیم، به معنی گرم کردن کل فضاست. مورد دیگر در نگهداری گلهای آپارتمانی در زمستان، عقب انداختن عوض کردن خاک گیاهان و گلدان آنها تا فصل بهار است.
انواع گلهای آپارتمانی و روش نگهداری آنها
در بخش دوم مطلب به محبوبترین انواع گلهای آپارتمانی و روش نگهداری آنها میپردازیم. بهطور خلاصه نحوه آب دادن، نور مورد نیاز، خاک مناسب و مقدار کود لازم را برای هر گیاه آوردهایم. اگر موردی را به طور خاص ذکر نکرده باشیم، حالت رایج آن برای انواع گیاهان آپارتمانی، برای آن گیاه نیز صدق میکند. در انتهای توضیحات تصویر هر گیاه را نیز خواهید دید.
بهترین گلهای آپارتمانی: سینگونیوم (Goosefoot plant)
- نحوه آبیاری: 2 یا 3 بار در هفته در تابستان؛ و یکبار در هفته در زمستان.
- نور مورد نیاز: نور ملایم؛ سایه روشن پنجرهها بهترین جا برای نگهداری این گیاه آپارتمانی زیباست.
- خاک مناسب: مخلوطی از پیت و کمپوست.
- مقدار کود لازم: هر سه هفته یکبار.
بهترین گلهای آپارتمانی: آگلونما (Chinese Evergreen)
- نحوه آبیاری: یکبار در هفته به این گیاه آپارتمانی همیشه سبز آب دهید.
- نور مورد نیاز: نور ملایم؛ ترجیحا نور غیر مستقیم.
- مقدار کود لازم: در فصل بهار، هر 15 روز یکبار مقداری مناسب از کودهای مایع به آن بدهید.
بهترین گلهای آپارتمانی: شفلرا (Umbrella Tree)
- نحوه آبیاری: 2 یا 3 بار در هفته در تابستان؛ و یکبار در هفته در زمستان.
- نور مورد نیاز: نور متوسط و غیرمستقیم. این گیاه در سایه نیز مقاومت خوبی دارد، اما نور کم باعث زرد شدن آن شده و برگهایش براق بودن خود را از دست میدهند.
بهترین گلهای آپارتمانی: حسن یوسف (Solenostemon)
- نحوه آبیاری: خاک این گیاه را همیشه مرطوب نگه دارید.
- نور مورد نیاز: نور زیاد حسن یوسف را تقویت میکند. اگر نور آن کم باشد برگهای این گیاه آپارتمانی تماما به رنگ سبز درمیآیند.
- خاک مناسب: خاکی قلیایی، مخلوطی از خاک باغچه، خاک برگ و ماسه.
- مقدار کود لازم: هر دو هفته یکبار 3 گرم در لیتر، از فروردین تا مهر ماه.
بهترین گلهای آپارتمانی: کاج مطبق
- نحوه آبیاری: هر هفته 2 بار در تابستان؛ هر هفته یکبار.
- نور مورد نیاز: نور ملایم و نور کنار پنجره برای این گیاه مناسب است.
- خاک مناسب: کمپوست، و همچنین مخلوط 3 قسمت خاک برگ و 2 قسمت ماسه بهترین خاک برای این گیاه آپارتمانی پرطرفدار است.
- مقدار کود لازم: از بهار تا تابستان، هر سه هفته یکبار 2 گرم سولفات آمونیوم به کاج مطبقتان بدهید.
بهترین گلهای آپارتمانی: بنجامین (Weeping Fig)
- نحوه آبیاری: در تابستان هر هفته یکبار و در زمستان هر 2 هفته یکبار.
- نور مورد نیاز: نور غیر مستقیم نزدیک پنجره.
بهترین گلهای آپارتمانی: برگ انجیری (Swiss Cheese Plant)
- نحوه آبیاری: در تابستان هر هفته یکبار و در زمستان هر 2 هفته یکبار.
- نور مورد نیاز: نور غیر مستقیم نزدیک پنجره برای این گیاه آپارتمانی بسیار ایدهآل است.
- خاک مناسب: بهترین خاک، خاک سبک و لیمونی است.
- مقدار کود لازم: هر ماه یکبار در صورت نیاز.
بهترین گلهای آپارتمانی: پوتوس (Pothos)
- نحوه آبیاری: در تابستان هر 4 روز یکبار و در زمستان هر هفته یکبار.
- نور مورد نیاز: نور متوسط و غیر مستقیم نزدیک پنجره برای این گیاه مناسب است.
- خاک مناسب: بهترین خاک، خاک سبک و لیمونی است.
- مقدار کود لازم: هر 2 هفته یکبار از بهار تا پاییز، 3 گرم در لیتر.
بهترین گلهای آپارتمانی: انواع کاکتوس
- نحوه آبیاری: هر 2 هفتهای یکبار.
- نور مورد نیاز: این گیاهان آپارتمانی مقاوم به نور متوسط تا زیاد احتیاج دارند.
- خاک مناسب: خاکی سبک، متشکل از 2 قسمت ماسه شسته شده و 1 قسمت خاک برگ.
- مقدار کود لازم: هر 2 ماه یکبار با کود مخصوص کاکتوس.
گلهای آپارتمانی سایه دوست
همه گیاهان و گلهای آپارتمانی به نور نیاز دارند. منظور از گلهای آپارتمانی سایه دوست، گلهایی است که نباید در معرض نور مستقیم و شدید آفتاب باشند. توجه داشته باشید که هرچه نور بیشتر باشد، گیاهان شما شادابتر خواهند بود. حتی گیاهان آپارتمانی نیز به نور نیاز دارند. اما مقدار نوری هر گیاه لازم دارد، متفاوت است.
برگ عبایی، کالاتیا، انواع سانسوریا، گل گندمی یا عنکبوتی، زامفولیا، پپرومیا، پتوس، برگ انجیری و بامبو از پرطرفدارترین گیاهان آپارتمانی سایه دوست هستند.
نکته نگهداری گلهای آپارتمانی در زمستان
نحوه نگهداری گلهای آپارتمانی در زمستان کمی با تابستان متفاوت است. از آنجایی که در زمستان بسیاری از گیاهان به خواب زمستانی میروند، ممکن است خشک شوند و به آب کمتری نیاز داشته باشند. همچنین دمای هوای محیط باید گرم نگهداشته شود.