مراحل اجرای لوله کشی آب کولر آبی + نکات مهم
اجرای لوله کشی آب کولر آبی یکی از موضوعاتیست که با گرم شدن هوا در اینترنت بسیار جستجو میشود. اجرای لوله کشی آب کولر آبی به روش صحیح، هنگام لوله کشی آب ساختمان و در مواردی نصب کولر آبی، تضمین کننده هوایی مطبوع در فضای داخلی خانه است. طریقه نصب شلنگ آب کولر و مهره شیلنگ کولر آبی از سوالات رایج در اجرای لوله کشی آب کولر آبی است. در این مطلب، مرحله به مرحله اجرای لوله کشی آب کولر آبی و همچنین نحوه بستن شیر آب کولر را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مدل کولر و نحوه اجرای لوله کشی آب کولر آبی
از آنجایی که هر نوع کولر آبی به روشی متفاوت از آب استفاده میکند، پیش از توضیح اجرای لوله کشی آب کولر آبی ابتدا انواع کولر آبی و روش تامین آب در هر یک را بررسی میکنیم:
کولر آبی پرتابل (متحرک):
همان طور که از نام این کولر پیداست، شما میتوانید آن را در هر مکانی از ساختمان قرار دهید. آب کولر آبی متحرک را میتوانید به 2 روش تامین کنید: روش دستی (استفاده از پارچ آب) و استفاده از شیلنگ آب. اگر قصد استفاده از این مدل را دارید، نگران نصب کولر آبی، اجرای لوله کشی آب کولر آبی، طریقه نصب شلنگ آب کولر، نصب مهره شیلنگ کولر آبی، لوله کشی آب ساختمان،نحوه بستن شیر اب کولر و... نباشید. کولر پرتابل برای تامین آب خود احتیاج به لوله کشی ندارد.
کولر آبی ثابت پوشالی:
کولر آبی ثابت پوشالی همان کولرهای آبی بزرگی هستند که دیواره داخلی آنها با پوشال پوشانده شده است. در این کولرها پس از نصب کولر آبی و اجرای لوله کشی آب کولر آبی، آب روی پوشالها پاشیده شده و هوای خنک از طریق کانالها وارد ساختمان میشود. این کولرها معمولا در پشت بام، تراس و حیاط نصب میشوند.
کولر آبی ثابت سلولزی:
مانند کولرهای پوشالی، تامین آب در کولر آبی ثابت سلولزی پس از نصب کولر آبی با اجرای لوله کشی آب کولر آبی و نصب شلنگ کولر آبی، انجام میشود. تفاوت این کولر با مدل قبل در این است که در دیواره داخلی قابهای آن از پدهایی سلولزی استفاده میشود. کولر آبی ثابت سلولزی در مقایسه با مدل پوشالی بازده بیشتری دارد و مانع ورود هوای آلوده باکتریایی نیز میشود.
اهمیت محل کولر و نصب کولر آبی
پیش از فکر کردن به طریقه نصب شلنگ آب کولر، مهره شیلنگ کولر آبی و همچنین نحوه بستن شیر اب کولر در اجرای لوله کشی آب کولر آبی، باید توجه کرد که کولر کجا قرار است نصب شود و آیا امکان دسترسی به آب لوله کشی وجود دارد یا خیر.
گاهی در ساختمان لوله آب برای پشت بام (یا غیره) برای نصب کولر تعبیه نشده است. در این صورت باید به فکر اجرای لوله کشی آب کولر آبی بود که بتوان لوله آب کولر را مستقیما به شیر آب در پشت بام وصل کرد (این مسئله نکته ای مهم در لوله کشی آب ساختمان است).
نحوه لوله کشی آب ساختمان و لوله کشی کولر آبی
در این مرحله از اجرای لوله کشی آب کولر آبی میخواهیم ببینیم چطور باید آب را از لوله کشی داخل ساختمان به پشت بام یا حیاط رساند. لوله کشی آب ساختمان به 3 روش انشعابی، کلکتوری، و از بالا به پایین انجام میشود. شناسایی نحوه لوله کشی آب ساختمان هنگام نصب کولر آبی و اجرای خطوط لوله کشی آب کولر آبی بسیار مهم است. در ادامه به شرح سه روش اجرای لوله کشی آب کولر آبی میپردازیم.
اجرای لوله کشی آب کولر آبی در لوله کشی انشعابی
برای اجرای لوله کشی آب کولر آبی و طریقه نصب شلنگ آب کولر در این حالت، از نزدیکترین لوله آب به پشت بام انشعاب بگیرید. سپس این انشعاب را با لوله کشی روکار یا توکار به پشت دیوار پشت بام برسانید و با نصب شیر آب روی این لوله، انشعابات فرعی دیگر را نصب کنید.
نکته قابل توجه این است که لوله کشی روکار سریع تر و کم هزینه تر از روش توکار برای اجرای خطوط لوله کشی اب کولر ابی است.
لوله کشی کولر آبی در لوله کشی کلکتوری
اجرای لوله کشی آب کولر آبی در این روش، طریقه نصب شلنگ آب کولر و مهره شیلنگ کولر آبی و... شباهت زیادی به روش قبل دارد. در این حالت نیز شما باید با یک انشعاب از کلکتور، لوله انشعابی را به بالای پشت بام (روکار یا توکار) به بالای پشت بام هدایت کنید.
اجرای لوله کشی کولر آبی در لوله کشی بالا به پایین
اجرای لوله کشی کولر آبی در این حالت بسیار ساده است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک انشعاب جدید از رایزر اصلی برای کولر در نظر بگیرید.
نکته: رایزر به هر نوع لوله ای گفته میشود که به صورت عمود رو به بالا یا پایین قرار گرفته باشد.
برای اجرای لوله کشی آب کولر آبی در این روش، پس از انشعاب اصلی از لوله آب، یک انشعاب برای کولر در نظر بگیرید. هنگام انشعاب گیری و اجرای لوله کشی کولر آبی مسیر را با کمترین طول و پیچ و خم طراحی کنید. نهایتا در نزدیک ترین مکان به کولر یک شیر آب تعبیه، و لوله مخصوص آب را (با توجه به طریقه نصب شلنگ آب کولر) به آن وصل کنید. نصب شیر آب جداگانه برای کنترل آب کولر(ها) را نیز فراموش نکنید. بعد از باز کردن شیر و رسیدن سطح آب به حد موردنیاز در کولر، جریان آب توسط شناور قطع شده و پمپ آب کولر را روی پوشال یا لایه سلولزی میپاشد.
نکات مهم در اجرای لوله کشی آب کولر آبی
مراحل اصلی اجرای لوله کشی آب کولر آبی را با یکدیگر بررسی کردیم. اکنون با نکات مهم پیرامون آن میپردازیم:
- در صورتی که فشار آب کم باشد، ممکن است موتور کولر نیم سوز شود یا حداقل بازدهی آن کاهش یابد. در صورت وجود مخزن آب در پشت بام، انشعابات فرعی را از لوله اصلی مخزن آب بگیرید و تا کولر هدایت کنید. در اینصورت دیگر به اجرای لوله کشی آب کولر آبی تا پشت بام نیاز نخواهید داشت.
- برای اجرای لوله کشی آب کولر آبی به لوله ای احتیاج دارید که انعطاف پذیر، مقاوم، و سبک باشد. لوله پلیمری و یا لوله پنج لایه بهترین گزینهها برای اجرای لوله کشی کولر آبی هستند. در صورت استفاده از لوله پلیمری، عایق کاری آنها را جهت جلوگیری از یخ زدگی و نفوذ نور خورشید فراموش نکنید.
- هنگام اجرای لوله کشی کولر آبی شیب مناسب در لولهها را در تمام نقاط ساختمان و بالای پشت بام رعایت کنید.
- برای هر انشعاب از لوله اصلی بالای پشت بام، به یک شیر آب برای قطع و وصل آب برای همان کولر نیاز دارید.