نحوه نصب کولر آبی

نصب کولر آبی از آن چیزی که فکرش را میکنید سادهتر است. کافیست طبق این راهنمای گام به گام پیش بروید تا بهراحتی و در عرض چند ساعت بتوانید خودتان کولر آبی را نصب کنید.
البته اگر به هر دلیلی امکان این کار را ندارید، نگران نباشید، نصابان کولر آبی فعال در «خدمت از ما» در سراسر ایران آماده خدمترسانی هستند. بنابراین کافیست از طریق لینک زیر، سفارش خود را ثبت کنید تا از برترین نصاب کولر آبی شهرتان خدمات دریافت کنید.
فهرست عناوین
- طریقه نصب کولر آبی
- 1. انتخاب محل مناسب برای نصب کولر
- 2. ساخت و نصب شاسی کولر آبی
- 3. تراز کردن کولر ابی
- 4. اتصال کولر آبی به کانال
- 5. نصب کلید کولر آبی
- 6. نصب دریچههای داخلی کولر
- 7. انجام سیم کشی کولر
- 8. انتقال آب به دستگاه
- 9. نصب شیر شناور کولر
- 10. نصب موتور کولر آبی
- 11. جایگذاری پوشالهای کولر
- 12. تست کولر بعد از نصب آن
- مهمترین نکات هنگام نصب کولر آبی
طریقه نصب کولر آبی
لازم به ذکر است که مراحل نصب انواع برندهای کولر آبی از جمله نصب کولر آبی جنرال، نصب کولر آبی سپهر الکتریک، نصب کولر ایران شرق، برفاب و ... (همچنین نصب کولر آبی کوچک) به همین منوال بوده و تفاوتی در نحوه نصب آنها وجود ندارد.
به طور کلی راه اندازی این دستگاه به دو بخش عمده تقسیم میشود:
- تراز کردن کولر و اتصال آب به آن: این مرحله، شامل حمل و تراز کردن کولر در محل مناسب، تامین آب کولر، اتصال کولر به کانال و نصب بخشهای لازم است.
- نصب اتصالات برق کولر : این بخش شامل سیم کشی، نصب برق و کلیدهای لازم برای راه اندازی کولر آبی است.
قبل از هر چیز نگاهی به تصویر زیر بیندازید تا با اجزای مختلف کولر آبی آشنا شوید زیرا در ادامه از آنها زیاد استفاده میکنیم.
1. انتخاب محل مناسب برای نصب کولر
معمولاً نصابان، بهار خواب خانه، بالکن یا پشت بام را به عنوان بهترین مکان پیشنهاد میدهند. بعضی اوقات محدودیتها باعث میشود تا دستگاه را پشت پنجره نصب کنند که کمی کار را سخت میکند. مهمترین نکات در مورد محل نصب کولر ابی عبارتند از:
- تراز بودن محل نصب
- وجود فضای کافی اطراف کولر جهت گردش هوا
- نصب دور از آفتاب (تا جای ممکن)
- دسترسی راحت جهت نصب و سرویس کولر
- داشتن فاصله از کف جهت تخلیه آب (معمولاً از پایه فلزی استفاده میشود)
دقت کنید که برای نصب کردن کولر آبی روی پشت بام، بایستی از یک سایه بان استفاده کنید. همچنین برای راه اندازی دستگاه پشت پنجره بهتر است با یک نصاب یا جوشکار مشورت کنید تا امکان جوش قاب فلزی نگهدارنده کولر آبی را بررسی کند.

2. ساخت و نصب شاسی کولر آبی
دقت کنید که به هیچ عنوان نمیتوان کولر را روی زمین نصب کرد و باید از شاسی استفاده کرد، زیرا به دلیل قرارگیری قطعهای به نام سرریز در تشتک کولر، آب به درستی تخلیه نمیشود.
بعد از مشخص شدن محل نصب کولر، باید با در نظر گرفتن فاصله بین مکان و ورودی کانال، اقدام به ساخت شاسی کولر کنید. در نظر داشته باشید که شاسی کولر به دلیل موارد گفته شده، به صورت آماده در بازار موجود نیست و باید توسط یک متخصص بر اساس شرایط مکانی نصب کولر آبی ساخته شود.
3. تراز کردن کولر ابی
بعد از ساخت شاسی و انتقال کولر آبی به محل مورد نظر، لازم است که آن را به درستی بر روی شاسی قرار دهید و تراز کنید. بهتر است برای انجام این کار از یک تراز کمک بگیرید و به چشمانتان اعتماد نکنید.
توجه به تراز بودن کولر، از آن جهت اهمیت دارد که کوچکترین ایراد در شاسی و تراز نبودن دستگاه، باعث نشت آب و کاهش کارایی کولر میشود.
4. اتصال کولر آبی به کانال
نکتهای مهم که موقع مشخص کردن محل مناسب برای راه اندازی کولر باید در نظر بگیرید، این است که فاصله خروجی کولر تا کانال آن حدودا 30 سانتی متر باشد و دقیقا در راستای یکدیگر قرار داشته باشند.
برای نصب کردن کولر به کانال، بهتر است از یک برزنت استفاده کنید و آن را به کمک چسب، گیرههای پلاستیکی و یا تسمه به دهانه کولر متصل کنید و سپس دور تا دور برزنت را با کمک دریل و پیچ محکم کنید.
اتصال درست و صحیح کولر به کانال، باعث کاهش لرزش و صدا هنگام روشن کردن کولر میشود و باعث میشود که هوای تولید شده در دستگاه مستقیما وارد کانال کولر شود.

5. نصب کلید کولر آبی
مرحله بعدی در مراحل نصب کولر آبی، مربوط به نصب کلید است. کلید کولر شامل سه دکمه است که از راست به شرح زیر هستند:
دکمه آبی رنگ | مربوط به پمپ آب کولر است. |
دکمه قرمز رنگ | مربوط به موتور کولر آبی است. |
دکمه سبز رنگ | مربوط به دور تند و دور کند کولر آبی است. |
البته این رنگها میتواند متفاوت باشند. همچنین برای نصب کلید کولر، میتوان از کلیدهای مختلفی مثل، کلید سه پل، چهار پل و... استفاده کرد که در محتوای جامع "نصب کلید کولر آبی" به کمک عکس به شرح کامل طریقه نصب آنها پرداختهایم.
6. نصب دریچههای داخلی کولر
یکی از مراحل مهم نصب کولر آبی 2800 و سایر ظرفیتها که ممکن است فراموش شود، نصب دریچههای داخلی کولر است. در صورتی که کار کانال کشی کولر را انجام داده باشید، نصاب کولر، دریچهها را نصب کرده و از ایمنی آنها اطمینان حاصل میکند.
دقت کنید که نصب دریچههای داخلی کولر ضروری است، زیرا به دلیل پوشالی بودن اکثر کولرها و همچنین قرار داشتن آنها در معرض آلودگیها، وجود یک فیلتر نهایی مانند دریچههای داخلی کولر، به سلامتی و تمیزی اتاقهای شما کمک خواهد کرد.
7. انجام سیم کشی کولر
هنگام مشخص کردن محل قرار گیری کولر آبی، لازم است که به این مورد هم توجه کنید. در این مرحله باید از کنتر برق تا محل نصب دستگاه سیم کشیده شود. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به سیمها و در تماس نبودن با آب از جعبه تقسیم استفاده میکنیم.
پیش از شروع به کار، لازم است که برق اصلی ساختمان را قطع کنید. کل مراحل نصب برق و سیم کشی کولر را میتوانید در محتوای "سیم کشی کولر آبی" که به صورت جامع و کامل به آن پرداختهایم، مطالعه کنید.
8. انتقال آب به دستگاه
بعد از قرار دادن و راه اندازی کولر در محل مورد نظر، حالا نوبت انتقال آب از کنتور به محل قرار گیری دستگاه است. اصولا برای ساختمانهای قدیمی از تانکر برای تامین آب کولر استفاده میکنند ولی در ساختمانهای جدید، برای هر واحد ساختمانی، یک شاخه جدا در نظر گرفته میشود.
حالا لازم است که لوله کشی آب را تا نزدیکترین محل به کولر انتقال دهید، برای این کار کافی است از لولههای مخصوصی که به آنها لوله کولر میگویند استفاده کنید و لوله مورد نظر را به خروجی شناور کولر متصل کنید تا آب مورد نیاز کولر تامین شود.

9. نصب شیر شناور کولر
همانطور که گفتیم، آب از لوله آب به کمک شیر شناور وارد تشتک کولر میشود. وظیفه شناور کولر، کنترل حجم آب ورودی به کولر است و مانع سر ریز شدن و نشتی آب میشود. برای اینکه شناور به درستی کار کند، لازم است که کولر به درستی تراز شده باشد.
هنگام نصب شیر شناور، توجه کنید که شیر کمی به صورت قائم باشد تا در صورت زیاد شدن آب، آن را قطع کند. اگر سر شیر شناور رو به پایین باشد، ورودی آب به کولر هم بیشتر است. برای تنظیم شناور کولر، میتوانید به محتوای مربوطه مراجعه کنید.

10. نصب موتور کولر آبی
بعد از وصل کردن و انجام تمام مراحل بالا، حالا نوبت به نصب موتور کولر آبی و اتصال سیم برق به موتور بوده که لازم است برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی، سیمها از جعبه تقسیم عبور کند.
از آنجایی که مراحل نصب موتور کولر آبی، نیاز به توضیحات کامل و بیشتری دارد، ما در یک محتوای "نصب موتور کولر آبی" به صورت جدا و با کمک تصاویر به شرح کامل و جامع آن پرداختهایم.
11. جایگذاری پوشالهای کولر
بعد از انجام تمامی مراحل بالا، زمان قرار دادن پوشال مناسب با کولر جهت تولید باد خنک است که به صورت زیر باید این کار را انجام دهید:
- پوشال مناسب با ظرفیت کولرتان را خریداری کنید.
- دریچههای شبکه مانند روی بدنه کولر را باز کنید.
- پوشالها را خیس کنید و در جای مناسب قرار دهید و مجدد دریچه ها را ببندید.
لازم است که هر سال و بعد از هر بار سرویس کردن کولر خود، برای بازدهی بیشتر و دریافت باد خنک، پوشالها را عوض کنید.

«برای دسترسی به بهترین نصاب کولر آبی در مشهد، نصاب کولر آبی در تهران و سایر شهرها میتوانید به ما اعتماد کنید.»
12. تست کولر بعد از نصب آن
اکثر افراد فکر میکنند روش نصب کولر آبی یعنی اینکه نصاب کار برق رسانی و تعبیه کولر را انجام دهد و تمام! اما لازم است که بعد از مراحل نصب، کولر را تست کنید. این کار شامل روغن کاری قطعات، بررسی پوشالها و زدودن گرد و غبار از کولر و مهمتر از همه بررسی عملکرد موتور کولر است.
زیرا که کولر یکباره قرار است روشن شود و امکان دارد فشار زیادی به موتور آن وارد شود و با همان استارت اول موتور کولر به شدت آسیب ببیند. پس در هنگام نصب کولر به موتور و پمپ آب آن دقت بیشتری داشته باشید.
شما میتوانید برای سرویس کولر آبی تهران و هر شهر دیگری که در آن زندگی می کنید، از متخصصین حرفهای و فعال "خدمت از ما" کمک بگیرید و یا اگر فردی فنی هستید، خودتان تمامی بررسیهای لازم را انجام دهید.
مهمترین نکات هنگام نصب کولر آبی
از آنجایی که کولر آبی هم به آب وصل است و هم به برق، خطر برق گرفتگی دوچندان میشود، پس ضروری است که در مراحل راه اندازی کولر، حتما به رعایت نکات ایمنی توجه کنید:
- قبل از شروع مراحل نصب، نسبت به برق دار نبودن کولر آبی اطمینان حاصل نمایید.
- حتما کلید و فیوز را قطع نمایید و در هنگام اتصال برق کنتور به تابلو فیوز حتما به محل دقیق فاز و نول دقت نمایید.
- هنگام عایق کاری کولر در برابر آفتاب، دریچههای کولر را به طور کامل نپوشانید، زیرا این کار باعث میشود هوا به داخل کولر وارد نشود.
- مسیر آبی که به کولر وارد میشود را طوری تنظیم نمایید که در معرض نور خورشید قرار نداشته باشد زیرا به طور قطع هر چه آبی که به کولر وارد میشود خنکتر باشد؛ کولر باد خنک تری به محیط داخل میدهد.
- حتما کف کولر را ایزوگام نمایید ولی نباید درپوش کولر را با ایزوگام مسدود ننمایید چون قیر مانع از بستن واشر آب بند میشود.
- توجه داشته باشید که کولر را در محلی نصب نمایید که تراز باشد و آب داخل کولر به یک سمت جمع نشود.
- پیش از نصب کولر حتما کانال سازی انجام شده است. کولر آبی را مستقیما به دهانه کانال متصل نمایید. در زیر کولر آبی حتما پایه قرار دهید که بهتر است ارتفاع پایه از سطح زمین حداقل 30 سانتی متر باشد.
- مناسبترین محل برای نصب کولر آبی میتواند بالکن و بهارخواب خانه و یا روی پشت بام باشد.
در این مقاله، هر آنچه که باید درباره نحوه نصب کولر آبی بدانید را ارائه کردیم. با اجرای گام به گام این مراحل بهراحتی میتوانید خودتان کولر ابی را نصب کنید.
با این حال اگر نیاز به دریافت این خدمات از نصابان ماهر کولر دارید، کافیست درخواست خود را ثبت کرده تا از برترین نصابان کولر آبی شهرتان خدمات دریافت کنید. همچنین از طریق این لینک میتوانید از هزینه نصب کولر آبی مطلع شوید.