بهترین روش خشک کردن میوه

ثبت درخواست " کلاس آموزش آشپزی "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
بهترین روش خشک کردن میوه

خشک کردن میوه یکی از راه‌های ساده تهیه یک اسنک سالم و خوشمزه است. میوه‌ها علاوه بر روش مصرف معمولی، می‌توانند به صورت مربا، مارمالاد، کمپوت، لواشک، میوه خشک و ... مصرف شوند. این روش‌ها در کنار ایجاد تنوع در سبد غذایی، باعث می‌شوند ماندگاری میوه افزایش پیدا کند. خشک کردن میوه یک روش جایگزین برای تنقلات و میان وعده‌های مضر و پرکالری است.

خشک کردن میوه در ماکروفر یکی از روش‌های تهیه میوه خشک است. در این مطلب 4 روش خشک کردن میوه به صورت مرحله به مرحله آموزش داده می‌شود. اغلب این روش‌ها ساده است و حداقل امکان انجام یکی از آن‌ها را در منزل خواهید داشت. پس در ادامه با ما همراه باشید.

خشک کردن میوه به چه منظور انجام می‌شود؟

در فصل تابستان نسبت به نیمه دوم سال، تنوع میوه‌ها بیشتر است و این تنوع محدود به مدت زمان کوتاهی است. با خشک کردن میوه می‌توانید ماندگاری آن‌ها را برای چندین ماه آینده تضمین کنید و از میوه‌های تابستانی در فصول دیگر هم لذت ببرید. البته خشک کردن میوه و از دست رفتن آب آن باعث کم شدن حجم میوه بیش از 60 تا 70 درصد می‌شود.

پس اگر می‌خواهید تا چند ماه آن‌ها را در خانه داشته باشید باید مقدار زیادی میوه را خشک کنید. میوه خشک بسیار ترد و خوش خوراک است و سرعت تمام شدن ذخیره آن بسیار سریع است. همان طور که ذکر شد، میوه خشک می‌تواند یک جایگزین خوب و سالم برای تنقلات صنعتی باشد. مخصوصا اگر در خانه کودک داشته باشید، وجود میوه خشک به عنوان یک میان وعده ارگانیک بسیار مفید خواهد بود.

 

مراحل اولیه روش خشک کردن میوه

در این مطلب بنا داریم که چهار روش خشک کردن میوه را توضیح دهیم. این چهار روش به شرح زیر هستند:

  • خشک کردن میوه به صورت طبیعی و زیر نور آفتاب
  • خشک کردن میوه در ماکروفر
  • خشک کردن میوه در فر
  • خشک کردن میوه در دستگاه میوه خشک‌کن

میوه را به هر کدام از روش‌های فوق خشک کنید باید مجموعه ای از اقدامات و مراحل اولیه را انجام دهید تا میوه برای خشک شدن آماده شود. این مراحل اولیه در همه روش‌ها ثابت هستند و به هرحال باید انجام شوند. پس در صورت تصمیم به خشک کردن میوه، در ابتدا طبق روش زیر عمل کنید.

 

روش خشک کردن میوه در ماکروفر

 

مرحله اول: انتخاب میوه

تقریبا هر میوه ای را می‌توان خشک کرد؛ این بیشتر به ذائقه شخصی شما بستگی دارد. میوه‌هایی مثل توت فرنگی، کیوی، موز، سیب، انواع آلو، زردآلو، شلیل، هلو، انبه و حتی پرتقال و نارنگی را می‌توان خشک کرد و طعم خوبی از آن‌ها گرفت. توجه کنید با خشک شدن، مزه قند میوه بیشتر حس خواهد شد. قند میوه (فروکتوز) لزوما شیرین نیست و می‌تواند ترش هم باشد.

پس میوه‌هایی که به صورت طبیعی شیرین هستند مثل موز و انبه، پس از خشک شدن شیرین‌تر خواهند شد و میوه‌هایی که ترش هستند یا پوست ترشی دارند مثل کیوی و یا انواع آلو، پس از خشک شدن، ترش‌تر هم خواهند شد. این ترشی، ترشی مطلوبی است و به اغلب ذائقه‌ها خوش می‌آید. پس در هنگام انتخاب میوه به سلیقه و مذاق خود توجه کنید.

هنگام خرید میوه، حتما کیفیت آن را در نظر بگیرید. میوه‌های بی‌کیفیت و دارای خرابی و زدگی، پس از خشک شدن طعم بسیار بدی خواهند گرفت. خرید میوه کم‌کیفیت شاید در مورد پخت خوراکی‌هایی مثل لواشک و مربا کاربرد داشته باشد ولی برای تهیه میوه خشک اصلا مناسب نیستند.

 

مرحله دوم: شستشوی میوه‌ها

هرگز به امید این که میوه‌ها حرارت می‌بینند و میکروب کشی می‌شوند باقی نمانید. سم دفع آفات با حرارت از بین نمی‌رود و مسموم کننده خواهد بود. میوه‌ها را به خوبی و دقیق با آب سرد بشویید. آن‌ها را در ظرف آب خیس ندهید؛ این کار فرایند خشک کردن میوه را دشوار خواهد کرد. پس از شستشوی میوه‌ها آن‌ها را در آبکش قرار دهید و صبر کنید کاملا خشک شوند.

می‌توانید برای خشک کردن میوه‌ها از یک دستمال تمیز با قابلیت آبگیری بالا استفاده کنید. به هرحال نکته‌ای که مهم است خشک شدن کامل میوه‌ها از هرگونه آب اضافی است. این کار در مواردی ممکن است باعث کپک زدن میوه شود.

 

مرحله سوم: آماده سازی میوه (پوست کردن، برش دادن و هسته‌گیری میوه)

به طور کلی در این مرحله باید میوه را برای خشک شدن حاضر کنید. برای خشک کردن بعضی میوه‌ها نیاز است که آن‌ها را حتما پوست بکنید، مثل پرتقال یا نارنگی که پوست تلخی دارند یا کیوی و انبه که پوست غیر قابل خوردنی دارند. بعضی میوه‌ها الزامی برای پوست کردن ندارند مثل سیب و بعضی حتی بدون پوست کردن خوش مزه‌تر خواهند شد مثل انواع آلو یا شلیل.

پس از تصمیم در مورد پوست کندن یا نکند میوه و انجام این مرحله، باید میوه‌ها را برش بزنید. برای برش زدن میوه از یک چاقوی خوب و تیز استفاده کنید تا شکل میوه‌ها مرتب و زیبا باشد. سعی کنید همه قطعات را به یک اندازه برش بزنید تا زمان خشک شدن آن‌ها مساوی باشد. میوه‌هایی مثل پرتقال، نارنگی و کیوی را به صورت ورقه‌های نازک برش بزنید تا کامل خشک شوند.

موز را به صورت اریب برش بزنید تا سطح مقطع بزرگ‌تری برای خشک شدن داشته باشد و شکل و شمایل مجلسی‌تری نیز به خود بگیرد. میوه‌هایی مثل آلو قرمز یا شلیل را بسته به اندازه به سه یا چهار برش طولی تقسیم کنید تا خیلی هم نازک نباشد و کمی از گوشت میوه باقی بماند. میوه‌های خانواده آلو، با این روش خوشمزه‌تر خواهند شد.

طبعا اغلب میوه‌ها باید هسته گیری شوند. میوه‌های هسته درشت مثل شلیل، هلو، آلو و ... حتما به هسته گیری نیاز دارند. هسته پرتقال، لیمو و نارنگی را می‌توانید بعد از برش دادن، با یک چاقو از ورقه‌های میوه جدا کنید. هسته‌های سیب را حتما جدا کنید، زیرا پس از خشک شدن و هنگام خوردن ممکن است جویده شوند.

از آنجایی که هسته سیب حاوی مقدار کمی سیانور است، جویدن آن به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود و برای سلامتی مضر است. برای خشک کردن آلبالو (تهیه آلبالو خشکه) می‌توانید هم هسته گیری کنید و هم با هسته آن را خشک کنید. پیشنهاد ما این است که هسته گیری انجام ندهید، زیرا در حین این کار حجم زیادی از قند میوه (و به طبع، مزه آن) خارج خواهد شد.

 

خشک کردن میوه

 

4 روش خشک کردن میوه

پس از انجام مراحل ابتدایی و آماده سازی میوه که در بخش قبل توضیح داده شد، باید با یکی از روش‌های زیر میوه را خشک کنید.

 

روش اول: خشک کردن میوه به صورت طبیعی و زیر نور آفتاب

میوه‌های خشک شده را در یک سینی مناسب بچینید. بهتر است سینی فلزی باشد و یا یک لایه ورقه آلومینیوم زیر میوه‌ها پهن شود. این کار باعث می‌شود گرمای بیشتری به میوه‌ها منتقل شود و بهتر خشک شوند. میوه‌ها را در پشت بام یا بالکن زیر آفتاب پهن کنید و چند روز صبر کنید تا میوه‌ها خشک شوند.

همه میوه‌ها زمان ثابتی برای خشک شدن ندارند؛ پس هر چند روز یک بار به آن‌ها سر بزنید و چک کنید به درجه مناسبی از خشکی رسیده باشند. اگر در شهری آلوده یا غبارآلود زندگی می‌کنید، این روش خشک کردن میوه مناسب نیست. در نظر داشته باشید سینی میوه را در ارتفاع قرار دهید تا جانوری به آن وارد نشود.

 

روش دوم: خشک کردن میوه در فر

میوه‌ها را در سینی فر بچینید. میوه باید در دمای پایین و تایم طولانی در فر خشک شود. بسته به نوع میوه و میزان نازکی ورقه‌ها، دما و تایم می‌تواند کم و زیاد شود. دمای فر را بین 50 تا 70 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و میوه‌ها را برای چهار تا شش ساعت در فر نگه دارید. می‌توانید قبل از قرار دادن میوه ها، فر را برای نیم ساعت با همان دمای 50 تا 70 درجه گرم کنید.

میوه ها را بعد از 4 ساعت حتما چک کنید تا ببینید در چه وضعیتی هستند. پس از خشک شدن، آن‌ها را در ظروف شیشه‌ای نگهداری کنید. یکی از اقلامی که می‌توانید با فر به خوبی خشک کنید، گوجه فرنگی است. گوجه فرنگی خشک شده در ترکیب با روغن زیتون و نمک و فلفل سیاه، یک چاشنی کنار غذایی بسیار جذاب را می‌سازد.

 

طرز تهیه میوه خشک

 

روش سوم: خشک کردن میوه در ماکروفر

خشک کردن میوه در ماکروفر، تقریبا مشابه فر است. اما سینی کوچک ماکروفر، زمان بیشتری از شما برای میوه خشک کردن می‌گیرد. میوه‌ها را در سینی ماکروفر قرار دهید و سینی را روی سه پایه بلند ماکروفر بگذارید. ماکروفرها معمولا آپشنی برای حالت فر دارند؛ طبق دستورالعمل دستگاه خود، ماکروفر را روی حالت فر قرار دهید.

دمای ماکروفر را بین 60 تا 70 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. ماکروفر را شاید نتوانید برای چهار پنج ساعت پشت سر هم روشن نگه دارید. در این صورت مجبور خواهید بود طی چند مرحله میوه را خشک کنید.

 

روش چهارم: خشک کردن میوه در دستگاه میوه خشک کن

دستگاه میوه خشک کن دستگاهی است که متناسب این کار طراحی و ساخته شده است. پس بهترین کیفیت میوه خشک را می‌توانید از این روش به دست آورید. دستگاه را با توجه به نوع میوه و دستورالعمل میوه خشک کن تنظیم کنید. میوه ها را روی سبد میوه خشک کن بچینید و اجازه دهید زمان مورد نیاز طی شود. میوه خشک شما آماده است.

سخن آخر

خشک کردن میوه یک روش مناسب برای تهیه یک میان وعده خوشمزه و سالم است. علاوه بر آن، با این کار می‌توان میوه‌ها را برای طولانی مدت نگهداری کرد. خشک کردن میوه در ماکروفر یکی از راه‌های تهیه میوه خشک است. در مجموع 4 روش خشک کردن میوه را به صورت مرحله به مرحله در این مقاله با یکدیگر یاد گرفتیم.

4.5 امتیاز از 956 رای


کلاس آموزش آشپزی
برای سرویس کلاس آموزش آشپزی از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین