انواع سنگ گرانیت ساختمانی
سنگ گرانیت از نمونه سنگهای تشکیل شده در طبیعت بوده که امروزه در دکوراسیون داخلی و خارجی کاربرد بسیاری دارد. سنگ گرانیتی به دلیل مقاومت بالا به سنبل دوام در بین انواع سنگ مشهور است. انواع سنگ گرانیت در رنگهای متنوع برای طراحی نما و فضای داخلی ساختمان کاربرد دارند.
مصارف سنگ گرانیت تنها به دیوارپوش و نمای خارجی ساختمان ختم نشده و بعنوان سنگ گرانیت روی کابینت نیز شناخته شده است. زیبایی انواع سنگ گرانیت نصب این نوع متریال در راه پله، کف پوش و بخشهای مختلف ساختمان را به همراه داشته است.
سنگ گرانیتی در رنگهای سفید، خاکستری، پرتغالی، سبز، مشکی و قرمز از طبیعت استخراج شده و نوع سنگ گرانیت سفید و سنگ گرانیت مشکی بسیار کاربرد دارد.
انواع سنگ گرانیت به نوع استخراج شده در طبیعت ختم نشده و امروزه سنگ مصنوعی گرانیت نیز تولید و استفاده میشود. مواردی مثل کاربرد سنگ گرانیت، وزن مخصوص سنگ گرانیت و در نهایت شناخت بهترین سنگ گرانیت در بین کاربران علاقمند به استفاده از انواع سنگ گرانیت از اهمیت بالایی برخوردارند.
سنگ گرانیت چیست؟
در تعریف سنگ گرانیت میتوان آن را سنگی ساخته شده در طبیعت از تیره سنگهای آذرین دانست. سنگ گرانیت (Granite) که سنگ خارا نیز نامیده شده با ظاهری زیبا و تشکیل شده از كوارتز و فلدسپات ، ميكا و پاره ای كانی های ديگر است.
دانههای درشت و ریز سطح سنگ گرانیتی وابسته کانی و شیمی سنگ در رنگهای متغییری مثل صورتی، خاکستری، توسی، مشکی و سفید شناخته میشوند. سنگ گرانتیت به دلیل شکل گیری اولیه آن که در اثر سرد شدن تودههای مذاب ماگما بوده از دوام، مقاومت و سختی بالایی برخوردار است.
وزن مخصوص سنگ گرانیت ٢٧٥٦ كيلوگرم بر متر مكعب بوده و در طراحیهای داخلی و خارجی ساختمان و همین طور نصب در قسمتهای مختلف کاربرد دارد.
کاربرد سنگ گرانیتی در دکوراسیون
کاربرد سنگ گرانیت وابسته به ساختار آهکی و مقاوم این سنگ در مکانهای پر تردد مثل سنگ فرش خیابانها، ساختمانهای اداری و ایستگاههای مترو در محیطهای بیرونی است. علاوه بر این موارد از سنگهای گرانیتی در فضاهای داخلی برای کف پوش، سطح راه پله و کانتر آشپزخانه و سنگ گرانیت روی کابینت استفاده میشود.
نصب انواع سنگ گرانیتی در نمای ساختمان نیز با رعایت اصول اسکوپ کردن نیز کاربرد دارد. نمای ساختمان با سنگ گرانیت در طرحهای و رنگهای متنوعی برای بناهای مدرن و بازسازی مکانهای قدیمی قابل اجراست.
آشنایی با انواع سنگ گرانیت
انواع سنگ گرانیت وابسته به نوع استفاده، رنگ و طرحهای کاربردی آن قابل دسته بندی میباشند. رایجترین نوع استفاده از سنگ گرانیتی در محیط درونی و بیرونی ساختمان و انواع سنگ گرانیتی وابسته به نوع کاربرد به صورت زیر قابل معرفی میباشد.
سنگ گرانیت روی کابینت
یکی از پرکاربرد ترین موارد نصب سنگ گرانیت در ساختمان اجرای طرح سنگ گرانیت روی کابینت و کانتر آشپزخانه است. ویژگیهای ساختاری سنگ گرانیت و نگهداری آسان و تمیزکاری راحت سنگ گرانیتی استفاده از این متریال در محیط آشپزخانه را رواج بخشیده است.
استفاده از رنگهای متنوع سنگ گرانیتی و سهولت هماهنگی آن با دکوراسیون کف و دیوار آشپزخانه در کنار مقاومت بالای این سنگ در برابر ضربه، حرارت و تغییرات دمایی از دلایل اصلی کاربرد سنگ گرانیت در آشپزخانه است.
سنگ گرانیت ساختمانی
گروه سنگ گرانیت با تنوع رنگ برای استفاده در محیطهایی مثل کف پوش، دیوارپوش، پارکینگ، سطح راهپله به سنگ گرانیت ساختمانی معروف است. مقاومت بالای سنگ گرانیت و زیبایی و تنوع رنگ بالایی آن امکان استفاده از این مدل سنگ در ساختمان را بوجود آورده است.
کاربرد سنگ گرانیت در محیطهایی مثل سرویس بهداشتی و حمام در منازل مسکونی به دلیل استحکام بالای این سنگ در برابر ضربه و مقاومت زیادش در برابر رطوبت بسیار به چشم میخورد.
سنگ گرانیت سفید
همانطور که اشاره داشتیم رنگهای متنوع سنگ گرانیتی بر میزان کابرد این سنگ در دکوراسیون داخلی افزوده است. سنگ گرانیت سفید در دسته سنگهای پر طرفدار برای کف پوش، نما و سنگ روی کابینت در ساختمان است.
مقاومت بالا، کیفیت خوب، یکدست بودن انواع سنگ گرانیت سفید دلیل کاربرد آن در کانتر آشپزخانه و سنگ گرانیت سفید نمای ساختمان است. از این سنگ روشن و زیبا برای بزرگ نشان دادن فضای نشیمن و بعنوان کف پوش در سالنهای و راه پله استفاده میشود.
سنگ گرانیت مشکی
سنگ گرانیت مشکی بیشتر در راه پلهها، سنگ فرش حیاط، پارکینگ، کف واحد تجاری کابرد دارد. گرانیت مشکی در برابر مواد شیمیایی بسیار مقاوم بوده و به دلیل آنتی باکتریال بودن از تجمع آلودگی و رشد قارچ و کپک در سطح محیطهایی مثل آشپزخانه و سرویس بهداشتی و حمام جلوگیری میکند.
بیشترین حجم استفاده از این نوع برای سنگ گرانیت روی کابینت و هماهنگی آن با دیگر بخشهای آشپزخانه است.
سنگ گرانیت مصنوعی
سنگ مصنوعی گرانیتی که اصولا با سنگ استون شناخته شده است، برای کف پارکینگ،کف طبقات،راه روها و پاگردها،پشت بام، پیاده رو و محوطه سازی مناسب کاربرد زیادی دارد. یکسان بودن طرح و رنگ، ابعاد دقیق، استحکام بیشتر و مواردی از این قبیل استفاده این سنگ گرانیت بر نوع طبیعی را ارجحیت بخشیده است.
نمای ساختمان با سنگ گرانیت
ویژگیهای بارز سنگ گرانیت مانند جذب آب پایین، مقاومت سایشی بالا، مقاومت بالا در برابر سرما و گرما و نور آفتاب استفاده از این سنگ در نمای ساختمان را رایج کرده است.
انواع سنگ گرانیت نهبندان، سنگ گرانیت نطنز، سنگ گرانتیت تویسرکان همدان و در نهایت سنگ گرانیت زاهدان برای نمای ساختمان کاربرد دارند.
فواید و مضرات سنگ گرانیت ساختمانی
پس از آشنایی با انواع سنگ گرانیت و بهترین سنگ گرانیت برای دکوراسیون داخلی و خارجی به مزایا و معایب کابرد سنگ گرانیت اشاره مختصری خواهیم داشت.
سنگ گرانیتی در برابر ضربه مقاوم و بادوام بوده و در معرض خش و گرما آسیبی نمی بیند. قدرت تحمل دمای 1200 فارنهایت و عدم لکه پذیری این سنگ آن برای نصب در محیطهایی مثل آشپزخانه مناسب ایده آل کرده است.
اما سنگینی این سنگ در دسته معایب کاربردی آن بوده و نصب انواع سنگ گرانیتی را به امری تخصصی تبدیل کرده است. از طرفی وجود عناصر پرتوزای اورانیوم، توریوم و پتاسیم رادیواکتیو استفاده از این سنگ در محیط بسته را برای سلامتی انسان مضر کرده است.