مهم‌ترین نکات پرورش قارچ و آموزش آن

ثبت درخواست " ساخت سوله و کانکس "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
مهم‌ترین نکات پرورش قارچ و آموزش آن

پرورش قارچ در تمامی دوره‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ چرا که این گیاه علاوه بر مصرف خوراکی در طب سنتی و داروهای مختلف نیز استفاده می‌شود. برای پرورش قارچ دقت داشته باشید که این کار باید در دما و رطوبت مناسب و به طور کلی محیط‌ های استاندارد انجام گیرد.

اگر قصد دارید انجام عمل پرورش قارچ در منزل را  یک بار هم که شده تجربه کنید؛ این مطلب از مجله اینترنتی "خدمت از ما" را برای آگاهی از تمامی نکات و جزئیات لازم جهت آموزش پرورش قارچ از دست ندهید.

پرورش قارچ به چه صورت انجام میگیرد؟

سطوح دارای کربن مکان مناسبی برای رویش قارچ‌ها می‌باشند. قارچ‌ها به شکل لایه ای به صورت متعادل و مناسب بودن دی‌اکسیدکربن رطوبت و دما رشد خواهند کرد. به یاد داشته باشید که برخی از قارچ های روییده در طبیعت سمی و بیماری زا هستند؛ از این رو از مصرف آن‌ها باید خودداری نمود.

 در کنار آن بسیاری از انواع قارچ‌ها روزانه مورد مصرف میلیون‌ها انسان قرار می‌گیرند؛ در محیط های مناسب پرورش می‌یابند. شاید تصور کنید که پرورش قارچ کار سختی خواهد بود؛ اما نگران نباشید چرا که در ادامه به آسانی به آموزش آن خواهیم پرداخت.

 

 نکات مهم پرورش قارچ

  • اگر قصد دارید پرورش قارچ در آزمایشگاه بپردازید؛ دقت داشته باشید که سکوی آزمایشگاهی مورد استفاده کاملاً تمیز و ضدعفونی شده باشد.

  • برای پاشیدن بذر از تمیز بودن دستان خود اطمینان حاصل کنید.

  • مطبوع و پاکیزه بودن هوای محیط، تاثیر بسیاری در گرفتن نتیجه مطلوب از پرورش قارچ خواهد داشت.

  • استفاده از لباس مخصوص و تمیز به هنگام کشیدن برگ و مراقبت از از بذرهای کاشته شده اهمیت بسیاری دارد.

  • در هنگام شروع عملیات دمای محیط را بر روی ۱۸ درجه و رطوبت را در حدود ۹۵ درجه تنظیم کنید.

  • دستگاه کنترل رطوبت و هواساز در طول مدت پرورش قارچ، به شما کمک بسیاری خواهد کرد.

  • از تابیدن نور مستقیم خورشید به داخل محیط، شدیداً جلوگیری کنید.

 

آموزش پرورش قارچ در منزل

 

پرورش قارچ در منزل

برخی افراد پرورش قارچ در منزل را  به عنوان منبع درآمدی برای خود در نظر می‌گیرند. اگر شما نیز از آن دسته از افراد هستید، ابتدا به یاد داشته باشید که برای انجام آن در اولین مرحله لازم است دانش تخصصی انجام آن را فرا بگیرید. پرورش قارچ در منزل با کمترین امکانات ساده ترین ابزار کمترین فضا و هر نوع آب و هوایی امکان پذیر می‌باشد.

با توجه به موارد گفته شده هزینه پرورش قارچ در منزل بسیار پایین می‌باشد از این رو طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است.

 

آموزش پرورش قارچ در منزل در 5 مرحله

به یاد داشته باشید که برای گرفتن بیشترین نتیجه از این آموزش‌ها، لازم است در کنار خواندن مطالب به صورت تجربی نیز آن‌ها را در منزل انجام دهید. مهم‌ترین نکته در آموزش پرورش قارچ  رعایت مراحل گفته شده و انجام آنها به صورت کاملاً اصولی می‌باشد.

 

 انتخاب نوع قارچ

 اولین مرحله در پرورش قارچ انتخاب نوع قارچی است که قصد پرورش آن را دارید. برای این منظور لازم است دانش کافی مربوط به پرورش قارچ مورد نظر را کسب کنید؛ چرا که با وجود مشابه بودن خصوصیات مصرفی برخی از آن‌ها، بستر رشدی هر قارچ ممکن است با دیگری متفاوت باشد.

بعضی از افراد قارچ‌هایی که خواص دارویی را دارند برای پرورش ترجیح می‌دهند؛ اما توصیه می کنیم که در ابتدا به پرورش قارچی بپردازید که به صورت روزانه آن را در منزل خود استفاده می‌کنید.

 

 ایجاد محیط مناسب رشد قارچ

 همانطور که گفته شد  هر قارچی برای رویش خود نیازمند شرایط خاصی می‌باشد؛ اما بعضی از خصوصیات محیطی جهت رشد همه قارچ‌ها مشترک است که به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. ابتدا لازم است محیط سربسته و تاریک را برای پرورش قارچ‌های خود در نظر بگیریم؛ زیرا نور مستقیم خورشید مانع از از روییدن آن‌ها خواهد شد. از طرفی محیط بسته از ورود حرارت بیش از اندازه به بعد های قارچ جلوگیری می‌کند و محیط خنک را برای رشد بهتر قارچ‌ها فراهم خواهد کرد.

 علاوه بر موارد گفته شده ورود هر گونه حشره انگل و آلودگی به قارچ ها موجب بیمار شدن آن‌ها می‌شود؛ از این رو پرورش آنها در محیط کاملاً بسته و ایزوله یا ظرف بسته رشد سالم‌تر آن‌ها کمک بسیاری خواهد کرد. به یاد داشته باشید که علاوه بر تنظیم دما و رطوبت را نیز با آبیاری به موقع در حدود ۸۵ تا ۹۵ درصد در اطراف بذرها نگه دارید.

حتماً قبل از شروع به کاشت بذرها ظرف خود حتماً از تمیز و استریل کردن آن اطمینان حاصل کنید، چرا که محیط های تاریک و مرطوب می‌توانند بستر مناسبی برای رشد انواع انگل‌ها و کپک‌ها نیز باشند، برای این منظور می توانید از آب گرم و صابون استفاده کنید. بهتر است ظرف انتخابی شما برای استفاده شما ظرفی با سطح زیاد و عمق کم باشد.

 

مهم‌ترین نکات پرورش قارچ

 

 زمان مناسب پرورش قارچ

 با توجه به آب و هوای کشور ما زمان مناسب پرورش قارچ در فصل  پاییز از ماه مهر و آذر خواهد بود اما اگر شرایط متعادل سازی آب و هوا وسایل مورد نیاز برای مهیا کردن این شرایط را در منزل خود دارید، می‌توانید در تمامی فصول سال این عمل را انجام دهید.

 

کاشت قارچ

بذرها را با استفاده از پلاستیک‌های قیفی زخمی جهت جلوگیری از آلوده شدن بذر های انتخابی خود، آنها را در بستر کشت قرار دهید. سپس در مدت دو هفته آغازین، بستر کشت را در دمای ۲۱ درجه نگهداری و پس از مشاهده میسلیوم‌ها دما را تا حدود ۸ درجه کاهش دهید.

 

 زمان برداشت قارچ

 برخلاف تصور عموم کاشت و برداشت قارچ فاصله کوتاهی از یکدیگر دارند؛ اما این مدت زمان ممکن است با توجه به نوع قارچ متفاوت باشد به طور معمول هر دوره پرورش قارچ حدود ۳۲ تا ۳۵ روز زمان می‌برد.

 در آخر بخوانید

پرورش قارچ در عین سادگی نیازمند رعایت نکاتی دارد که با انجام اصولی آن‌ها می‌توانید حداکثر بازه را از کار خود داشته باشید؛ لذا توصیه می شود اگر قصد پرورش قارچ در منزل را دارید حتماً نکات گفته شده در این خصوص را مورد توجه خود قرار دهید. اگر با وجود مطالب گفته شده باز هم ابهامی در ذهن دارید؛ بازار آنلاین "خدمت از ما" برای شما فرصتی را فراهم کرده است که می‌توانید به سادگی با ثبت درخواست خود در وب سایت و اپلیکیشن آن با مجرب‌ترین متخصصان در خصوص آموزش پرورش قارچ در منزل مشورت کنید و از آنان کمک بخواهید.

4.5 امتیاز از 1066 رای


ساخت سوله و کانکس
برای سرویس ساخت سوله و کانکس از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین