ساخت سوله صنعتی
ساخت سوله صنعتی از فونداسیون گرفته تا دیگر بخشهای سوله را بطور تخصصی شامل میشود. طراحی سوله صنعتی به دیگر حوزه کاربردی متنوعی که داشته از اصول خاصی برخوردار است. در این خصوص انواع سوله صنعتی متناسب با موارد بیان شده طراحی و اجرا میشوند.
هزینه ساخت سوله صنعتی، نوع طراحی سوله صنعتی و نحوه اجرای سوله صنعتی از سری مواردی بوده که وابسته به انواع سوله صنعتی برآورد، برنامه ریزی و پیاده سازی میشود. ساخت و اجرای سوله صنعتی همانند دیگر انواع سوله باید با نظارت افراد متخصص صورت گیرد.
هزینه ساخت سوله صنعتی در بیشتر مواقع افراد را ترغیب به استفاده از سوله صنعتی دست دوم در کنار دیگر انواع سوله صنعتی میکند. در این مقاله سعی داریم با معرفی انواع سوله صنعتی و نحوه طراحی و اجرای آن شما را با این نوع سازه در مصارف صنعتی آشنا کنیم.
هزینه ساخت سوله صنعتی
ساخت سوله صنعتی که در وهله اول با طراحی و انتخاب انواع سوله صنعتی همراه بوده با هزینههایی همراه است. بنابراین آشنایی با انوع سوله های صنعتی و نحوه طراحی و اجرای سوله صنعتی در کسب اطلاعات دقیق در خصوص نحوه برآورد قیمت سوله در این نوع کاربردی تاثیر بسزایی دارد.
ساخت سوله از شروع و طراحی گرفته تا اجرای نهایی با مراحل خاصی همراه است. تعیین ابعاد مناسب، انتخاب سازهها بر اساس نوع کاربری سوله و همین طور نحوه ساخت و اجرای فونداسیون برای جلوگیری از تخریب و از بین رفتن سوله در معرض تغییرات آب و هوایی تاثیرگذار ترین مواردی بوده که در این میان باید به آن توجه داشت.
سوله صنعتی از اجزای ستون، رفتر(فریم ) ،پروفیل، استرات، بادبند، سگراد یا میل مهار، نبشی سینه بند، سایه بان، ستون و در نهایت پیچ و مهره تشکیل شده است. در نهایت متراژ و مساحت سوله، کاربرد سوله و متریال مورد نیاز اثر گذار ترین موارد در هزینه ساخت سوله صنعتی میباشد. در ادامه بل مراحل اجرای سوله صنعتی بیشتر آشنا میشویم.
مراحل اجرای سوله صنعتی
اجرای سوله صنعتی در موارد مختلف استفاده بر اساس مجوز تایید شده و زیر نظر افراد متخصص در این زمینه انجام میشود. بخش عظیمی استفاده کاربردی از سوله صنعتی وابسته به اجرای صحیح و تخصصی ساخت این سازه است.
جهت ساخت سوله صنعتی زیر نظر سازمان صنایع و بر اساس استاندارهای تعیین شده برای طراحی سوله صنعتی موارد زیر ارائه شده است.
- اخذ مجوز کار و تعیین کاربری سوله صنعتی در آن و متراژ مورد نیاز برای ساخت سوله صنعتی
- دریافت زمین با توجه به متراژ ساخت سوله صنعتی و در نظرگرفتن فضای آتش نشانی ، فضای سبز ، محوطه سازی و نوع کاربری با توجه به مجوز تایید شده
- دریافت معرفی های لازم جهت تهیهی نقشه ساخت سوله و مجوز احداث سوله صنعتی
- مشاوره کارفرما با مهندسین خبره که صرفا در این رشته برای طراحی نقشه و اخذ مجوز نظام مهندسی برای ساخت و اجرای سوله صنعتی
- لایه برداری، خاک ریزی و مسطح سازی زمین مورد نظر برای ساخت سوله توسط افراد متخصص
- آرماتور بندی و قالب بندی فونداسیون سوله صنعتی مطابق با نقشه
- نظارت ساخت سوله توسط مهندسین ناظر معرفی شده سازمان نظام مهندسی
- اخذ مجوز بتن ریزی و آزمایش بتن برای ساخت سوله در بخش فونداسیون و دیگر قسمتها
- سوله سازی و اسکلت فلزی همزمان با اجرای فونداسیون
معرفی انواع سوله صنعتی
روش ساخت انواع سوله و نحوه اجرای سوله صنعتی با توجه به نوع کاربرد آنها و نحوه طراحی سوله در انواع مختلفی دسته بندی شده است. سوله سبک، سوله سنگین و سوله UBM و سولههای صنعتی دسته دوم رایج ترین نمونههای سوله میباشند.
بنابراین سوله صنعتی بر اساس طراحی به صورت سوله تک دهانه به صورت ۸، سوله دو یا چند دهنه با ستون مشترک به صورت ۸۸ یا ۸۸۸ یا ۸۸۸۸، سوله دو دهانه به صورت ۸۸، سوله قوسی و در نهایت سوله چند ضلعی نیز میباشد.
علاوه بر این مصارف کاربردی سوله مثل صنعتی که در انواع مختلفی بوده در طراحی انواع سوله و مصالح کاربردی در ساخت آن نقش بسزایی دارد. بنابراین در حالت کلی انواع سوله وابسته به نوع کاربری و طراحی سوله صنعتی متغییر و قابل نامگذاری و انتخاب است.
نکاتی در ساخت سوله صنعتی
همانند دیگر سازههای ساختمانی طراحی، ساخت و اجرای سوله صنعتی با اصول و نکات خاصی همراه است. دو اصل مهم که در هنگام اجرای سوله صنعتی باید به آن توجه ویژه داشت، نحوه اجرای سقف سوله صنعتی و انواع پوشش سوله صنعتی بوده که وابسته به نوع آن صورت میگیرد.
بنابراین اجرای انواع سقف سوله از نوع قوسی گرفته تا شیب دار و نحوه تعمیر، تعویض وآب بندی قطعات به کار رفته در آن باید بطور تخصصی توسط افراد کاربلد انجام شود.
انواع پوشش مورد استفاده برای سقف و دیوار سوله صنعتی مثل ورق گالوانیزه، آلوزینک، آلومینیوم همراه با عایق پشم شیشه و ساندویچ پانل های سقفی و دیواری از نوع پلی یورتان با ضخامت های مختلف و در نهایت آجر و سیمان برای دیوار های سوله و ورق سقفی برای پوشش سقف از دیگر مواردی بوده که توجه به آن در عمر استفاده از سوله و مقاومت ساخت سوله صنعتی تاثیر بسزایی دارد.