نحوه حرکت دست در جوشکاری

اگر فقط به جوشکاری از دور نگاه کرده باشیم، هرگز متوجه نمیشویم که حرکت دست در جوشکاری تا چه اندازه اهمیت دارد. نحوه قرار گرفتن دست اگر اشتباه باشد، منجر به یک جوش معیوب میشود.
اگر سرعت حرکت زیاد باشد، اتصال به صورت کامل انجام نشده و اگر بیش از اندازه دست را در یک نقطه نگه داریم، جوش ضخامت زیادی پیدا میکند. با یاد گرفتن حرکت صحیح دست میتوانیم با وجود معایب جوشکاری بلوک سیلندر مانند حررت بالا، جوش مناسبی را ایجاد کنیم.
فهرست عناوین
راهنمای حرکت دست در جوشکاری
برای انجام یک عملیات جوشکاری مدرن و حرفهای، تنها اتصال دو قطعه مدنظر نیست. شما باید سعی کنید تا حرکت دست در جوشکاری را کنترل کنید. به این شکل کیفیت کار افزایش پیدا کرده و ظاهر جوشکاری نیز شکیل خواهد بود.
حرکت دست در جوشکاری لوله گاز یا حتی دو قطعه ساده باید طبق اصول انجام شود. در این صورت میتواند از استقامت و کارایی این جوشکاری مطمئن شد. یکی از حالتهای مرسوم جوشکاری زمانی است که ضخامت دو قطعه در طول جوشکاری ثابت نبوده و باید فضای داخلی را نیز پر کنید.
چه قصد داشته باشید جوشکاری سیار را امتحان کرده و چه در یک کارگاه مجهز فعالیت میکنید، تکنیکهای این بخش میتواند قدرت جوش شما را چندین برابر افزایش دهد. در ادامه مراحل کار را بررسی میکنیم:
جوشکاری خطی
حرکت دست در جوشکاری خطی بسیار ساده است. تنها لازم است که الکترود را در مسیر جوشکاری به یک جهت مشخص حرکت دهید. زاویه دست را عوض نکرده و در یک نقطه متوقف نشوید. حفظ سرعت حرکت دست در جوشکاری باعث میشود تا ظاهر کار شما بسیار منظم و تمیز باشد.
جوشکاری مدور
در این روش حرکت دست در جوشکاری به شکل دایرههای ممتد خواهد بود. به شکلی که تشکیل یک زنجیر به هم پیوسته را بدهد. این حالت برای پر کردن فضای خالی میان دو قطعه بسیار مناسب بوده و انجام آن نیاز به مهارت بالایی ندارد.
توجه داشته باشید که قسمت بیرونی دایره شما باید هر دو قطعه را لمس کند. فراموش کنید که هدف از اجرای این تکنیک این است که فضای خالی باقی نماند. پس در حرکات گردشی دست خود بیشتر به این موضوع دقت کنید. در جوشکاری پلی اتیلن نیز این روش کاربرد زیادی داشته و شکافها را میتوان پر کرد.

جوشکاری رفت و برگشتی
برای اینکه بتوان دو قطعه را به خوبی به یکدیگر متصل کرد، حرکت دست در جوشکاری اهمیت زیادی پیدا میکند. تکنیک رفت و برگشتی هم قابلیت پر کردن فضای خالی را داشته و هم قطعهها را به یکدیگر متصل میکند. همانند قلابهایی که دو طرف خط جوش را به هم پیوند میدهند، شما نیز در حال ایجاد اتصالی دائمی هستید.
بیشتر جوشکارها این حرکت دست رفتوبرگشتی را همانند یک زیپ میدانند. اگر به خوبی اجرا شود، میتواند هر قطعه فلزی را به دیگری محکم کرد. در صورتی که میخواهید در زمره بهترین جوشکارهای منطقه شناخته شوید، بهتر است روی این حرکت دست در جوشکاری تمرین بیشتری کنید.

جوشکاری موجی
حرکت دست در جوشکاری لوله گاز اهمیت زیادی از نظر ایمنی دارد. معمولا بهترین روش برای جوش نهایی، تکنیک موجی است. در این موقعیت شما الکترود را بین دو لبه حرکت داده و هربار یک پله پایینتر میآیید. با تکرار این عمل یک شکل موج مانند روی سطح باقی میماند.
هنگام جوشکاری استیل و ساخت لوازم خانگی عمدتا تنها از جوکارش موجی استفاده میشود. میتوانید مشابه این نوع جوشکاری را در پایه اجسام استیل مشاهده کنید. وجود این حالت موجی شکل روی قطعه کار به شما نشان میدهد که چه جوشکاری نهایی و خوبی انجام دادهاید.

سرعت حرکت دست در جوشکاری باید چقدر باشد؟
مهمتر از سرعت حرکت دست در جوشکاری، حفظ حرکت یکنواخت آن است. شما باید بتوانید هنگام جوش دادن یک قطعه، مانند جوشکاری کتری استیل، زاویه اکترود و نوع حرکت دست خود را به شکل درستی انتخاب کنید. با این حال سرعت نیز اهمیت زیادی داشته و باید با تمرین بیشتر به این مهارت دست پیدا کنید.
همانطور که حرکت دست در جوشکاری با توجه به نوع قطعه و محل جوش انتخاب میشود، سرعت جوشکاری نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد. نوع جوشکاری، ضخامت فلز و نوع الکترود بر زمان و سرعت انجام کار تاثیرگذار هستند.
مثلا هنگام جوشکاری لولهها باید صبر بیشتری کرده و زمان جوشکاری را بیشتر کنید. همانگونه که حرکت دست در جوشکاری لوله گاز با صفحههای فلزی متفاوت است. از طرفی اگر برای شما نمای کار نیز اهمیت دارد، باید دقت بیشتری هنگام حرکت دست در جوشکاری به خرج داده که منجر به افزایش زمان جوشکاری میشود.
نکات مهم برای زدن یک جوش تمیز
باید به ضخامت و جنس فلزی که قصد جوشدادن آن را دارید دقت کنید. این موضوع روی انتخاب نوع الکترود و قدرت دستگاه جوش تاثیر میگذارد. با انتخاب درست این موارد میتوانید مطمئن باشد که محل جوش شما مستحکم بوده و هم ظاهر تمیزی پیدا میکند.
انتخاب درست تکنیک و همینطور حرکت دست در جوشکاری نیز از مهمترین عواملی است که بر کیفیت ظاهری کار تاثیر میگذارد. نکات دیگری نیز وجود دارد که با رعایت آنها میتوانید یک جوش بسیار تمیز ایجاد کنید:
- تمیز کردن محل جوشکاری از هرگونه چربی یا کثیفی که ممکن است روی جوشکاری تاثیر بگذارد.
- استفاده از ماسک و عینک مناسب که میدان دید خوبی هنگام کار به شما بدهد.
- انجام تمرینهای عملی میتواند کیفیت جوشکاری شما را ارتقا دهد.
- شرکت در دورههای آموزشی و کارگاههای عملی تا تکنیکهای جوشکاری را تخصصی آموزش ببینید.
- آشنایی با عیوب جوشکاری و پیشگیری از اتفاقاتی که میتواند روی ظاهر کار اثر منفی بگذارد.
- تنها هنگامی که تمرکز کافی برای کار کردن دارید، عملیات جوشکاری را آغاز کنید.
- به هیچ عنوان هنگام خوابآلودگی اقدام به جوشکاری نکنید.
- عوامل حواسپرتی را از اطراف محل کار خود دور کنید.

خدمات جوشکاری در پلتفرم خدمت از ما توسط متخصصان حرفهای و کاربلد صورت میگیرد. افرادی که به خوبی با حرکت دست در جوشکاری آشنا هستند و رعایت اصول ایمنی را در دستور کار خود دارند. شما میتوانید با بررسی افراد متخصص و نظرات کاربران، درخواست جوشکاری خود را در سریعترین زمان ممکن ثبت کنید.