بازسازی و جوشکاری سر سیلندر خودرو
ترکیدگی، شکستگی و یا ترک برداشتن سرسیلندر به دلایل مختلفی ممکن است پیش آید؛ یکی از روشهای کاربردی برای تعمیر بلوک سیلندر و برطرف کردن این مشکل، جوشکاری سرسیلندر است. در این مطلب به موضوع جوشکاری آرگون و آلومینیوم سرسیلندر، مزایا و معایب جوشکاری سرسیلندر میپردازیم.
قصد نداریم آموزش جوشکاری سرسیلندر ارائه دهیم اما تمام نکات مهم جوش آرگون سیلندر و جوشکاری سرسیلندر آلومینیوم را توضیح داده ایم و در نهایت اطلاعاتی درباره هزینه جوشکاری سیلندر در اختیار شما قرار داده ایم.
فهرست عناوین
سرسیلندر چیست؟
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره جوشکاری سرسیلندر و تعمیر این قطعه، باید آشنایی دقیقی با این قطعه داشته باشیم. سرسیلندر در واقع یکی از قطعات اصلی سیلندر بوده که بر روی موتور قرار میگیرد؛ مجموعهای از سوپاپها و منیفولدها بر روی سرسیلندر نصب میشوند. به همین دلیل این قطعه اهمیت زیادی در عملکرد خودرو دارد.
سرسیلندر در برخی از مواقع ممکن است دچار خرابی یا ترک خوردگی شود که بسته به شرایط نیاز به تعمیر و یا جوشکاری سرسیلندر پیدا میکند. جوشکاری باعث میشود شما بتوانید تا مدت زیادی از این وسیله استفاده کرده و نیازی به تعویض آن پیدا نکنید. البته که این روش مشکلاتی نیز دارد که جلوتر به معایب جوشکاری سرسیلندر می پردازیم.
جوشکاری بلوک سیلندر چیست؟
جوشکاری بلوک سیلندر هم درست مانند جوش CO2 یک فرایند پیچیده است که طی آن باید قطعات مختلف بلوک به یکدیگر متصل شوند. برای اینکه بتوانید این مراحل را به درستی پشت سر بگذارید، در ابتدا باید قطعات را خریداری کرده و سپس اقدام به شروع انجام کار بکنید.
توجه داشته باشید که تمام قطعات قابل استفاده در جوشکاری سرسیلندر باید کاملا تمیز و عاری از هرگونه گرد و غبار یا آلودگی باشند. برای اطمینان از این مسئله، میتوانید از شویندهها و برسهای مناسب برای تمیز کردن قطعات استفاده کنید.
روشهای مختلف جوشکاری سرسیلندر
انتخاب روش جوشکاری سیلندر هم یکی از مهمترین مراحلی است که باید به آن توجه داشته باشید. شما میتوانید از بین گزینههایی مانند جوش الکتریکی، جوشکاری استیل، جوش قوسی، جوش گازی و جوش لیزری، گزینه مناسب را برای جوشکاری سیلندر، انتخاب کرده و مورد استفاده قرار دهید.
برای جوشکاری سرسیلندر نیاز به یک سیم جوش مناسب هم دارید که فرایند جوشکاری را با استفاده از آن انجام دهید. در صورتی که ترک خوردگی بزرگ باشد، میتوانید از یک صفحه فلزی هم استفاده کنید. این فرایندی است که تقریبا در همه جوشکاریها انجام میشود؛ برای مثال جوشکاری کتری استیل هم با استفاده از این روش قابل انجام خواهد بود.
جوشکاری سرسیلندر آلومینیوم چیست؟
یکی از روشهای خوب برای تعمیر این قطعه، جوشکاری سرسیلندر آلومینیوم است. از آنجا که این قطعات معمولا از آلومینیوم ساخته میشوند و حساسیت زیادی دارند، میتوان برای اتصال آنها از روشهای مخصوص جوشکاری سیلندرهای آلومینیومی مانند جوشکاری میگ یا تیگ استفاده کرد. در این روشهای از گازهای خنثی یا گازهای محافظ استفاده میشود و انجام آن هم نیاز به مهارت خاصی ندارد. در نتیجه از این روش میتوانید برای جوشکاری در منزل هم استفاده کنید.
مزایای جوشکاری بلوک سرسیلندر
همانطور که در بخشهای قبلی هم اشاره کردیم، جوشکاری یکی از روشهای کاربردی برای تعمیر و سیلندر و سرسیلندر است که این روزها مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از این روش مزایای متعددی را به دنبال دارد که در این بخش به معرفی چند نمونه از آنها میپردازیم.
- قدرت بالای اتصال
- مقاومت بالا در برابر فشار و حرارت
- افزایش عمر مفید موتور
- کاهش احتمال خرابیهای آتی
برای اینکه بتوانید بهترین و مطلوبترین نتیجه را از جوشکاری سرسیلندر به دست آورید، توصیه میکنیم از افراد ماهر و مجرب کمک بگیرید که از لوازم و تجهیزات مدرن و به روز استفاده کرده و میتوانند اتصال به مراتب بهتر و قدرتمندتری را ایجاد کنند.
معایب جوشکاری بلوک سیلندر
در راستای کسب اطلاعات درباره مزایای جوشکاری سرسیلندر، لازم است تا درباره معایب جوشکاری سرسیلندر هم اطلاعات کاملی به دست آورید. میدانیم که روشهای مختلف و متعددی برای تعمیر و بازسازی سیلندر و سرسیلندر شکسته و آسیبدیده وجود دارند. شما با کسب اطلاعات بیشتر درباره معایب جوشکاری سر سیندر و بلوک سر سیلندر، میتوانید از بهترین و مؤثرترین راهکارهایی که وجود دارد استفاده کنید. از مهمترین معایب جوشکاری میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
1- ایجاد حرارت زیاد
در روند جوشکاری سرسیلندر، معمولا حرارت زیادی تولید میشود. این حرارت ممکن است باعث تغییر شکل و یا بروز تغییراتی در سختی و مقاومت آنها شود. از این رو میتوانیم نتیجه بگیریم حرارت حاصلشده بر روی عملکرد و کیفیت موتور و همچنین طول عمر مفید آن تا حد زیادی اثرگذار است.
2- تغییر مقاومت قطعات
یکی دیگر از معایبی که استفاده از جوشکاری سرسیلندر خودرو به دنبال دارد، بروز تغییرات ساختاری و سختی مواد است. در این حالت ممکن است سختی و مقاومت این قطعات کاهش پیدا کرده و مشکلاتی را به دنبال داشته باشد.
جوشکاری آرگون سیلندر سرسیلندر
یکی دیگر از روشها و راهکارهایی که در این راستا وجود داشته و در برخی موارد مورد استفاده قرار میگیرد، جوشکاری آرگون سیلندر سرسیلندر است. این جوشکاری از دو بخش متناوب و مستقیم تشکیل شده که هرکدام از آنها کاربردهای مخصوص به خود را دارند. جوش آرگون سرسیلندر به صورت مستقیم مخصوص آهن و مشتقات آن بوده و جوش آرگون سیلندر به صورت مستقیم معمولا برای آلیاژهای آهن مورد استفاده قرار میگیرد.
جوشکاری با این روش تفاوتهای بنیادی و ویژهای نسبت به روشهای دیگر قابل استفاده دارد که باید حتما درباره آنها آشنایی و آگاهی کاملی داشته باشید. برای کسب نتیجه مطلوب از جوش آرگون سیلندر، نیاز به یک فرد متخصص و مجرب دارید.
هزینه جوشکاری سیلندر به چه عواملی بستگی دارد؟
یکی از موضوعات مهمی که باید به آن بپردازیم تا اطلاعاتی کاملی درباره آن داشته باشید، هزینه جوشکاری سیلندر است. به صورت کلی هزینه نهایی برای انجام این کار، به پارامترها و موارد مختلفی وابسته است و نمیتوان به صورت کلی آن را تعیین کرد. از مهمترین و مؤثرترین موارد میتوانیم به مواردی از قبیل نوع جوشکاری و روش انجام کار، میزان ترک و آسیب موجود، دستمزد تعمیرکار و ... اشاره کنیم.
موتور خودرو را باید به عنوان قلب تپنده آن معرفی کنیم که از اهمیت بالایی در عملکرد و سلامت خودرو برخوردار است. از این رو باید توجه ویژهای نسبت به این بخش داشته باشید. یکی از خرابیهایی که معمولا در این قسمت وجود داشته و باید حتما مورد بررسی قرار بگیرند، ترک، شکستگی و ترکیدگی در سرسیلندر خودرو است.
در این مقاله به صورت کامل به بررسی این موضوع، روشهای موجود برای تعمیر و بازسازی سرسیلندر پرداختیم. جوش آرگون سرسیلندر و سایر روشهای مورد استفاده برای جوش، از راهکارهای کاربردی تعمیر سرسیلندر آسیب دیده محسوب میشوند.