همه چیز درباره جوشکاری کتری استیل
جوشکاری کتری استیل به دلیل پرمصرف بودن این وسیله در خانههای ایرانی؛ یکی از نیازهای افراد خانهدار محسوب میشود. دلایل مختلفی وجود دارد که باعث سوراخ شدن کتری استیل میشود اما در همه آنها نتیجه یکسان است.
برای رفع این مشکل راهی جز جوشکاری کتری استیل و از بین بردن ایراد آن ندارید. ما در این مقاله قصد داریم مرحله به مرحله، جوش کتری استیل و جوشکاری سماور استیل را بررسی کنیم تا افراد مبتدی هم بتوانند آن را انجام دهند. با این حال ابتدا به بررسی دلایل سوراخ شدن کتری و سماور استیل میپردازیم.
فهرست عناوین
مهمترین علل سوراخ شدن کتری استیل
علل مختلفی وجود دارد که باعث سوراخ شدن کتری استیل میشوند. یکی از شایعترین دلایل این است که کتری بدون آب روی حرارت باشد، در این صورت اتصالات آن ممکن دچار مشکل شود. در نتیجه به جوشکاری استیل نیاز پیدا میکنید.
با این حال، دلایل متنوعی وجود دارد که در نهایت شما باید برای تعمیر به سراغ جوش دادن کتری استیل بروید. بنابراین قبل از اینکه به سراغ بررسی مراحل جوشکاری برویم، باید ببینیم به چه علتی کتری ما سوراخ میشود.
جدا شدن کف کتری
جدا شدن کف کتری یکی از مرسومترین علل خراب شدن آن محسوب میشود. البته به طور کلی بیشتر این دلایل به خاطر حرارت بالا یا کیفیت پایین استیل بدنه صورت میگیرند.
معمولا این اتفاق زمانی رخ میدهد که افراد کتری را آب کرده و روی حرارت شدید قرار میدهند. حالا تصور کنید که برای مدت طولانی مانند نیم ساعت، کتری در معرض چنین حرارتی باشد.
روشن است که آب آن بخار شده و کتری خالی در معرض حرارت قرار میگیرد. اگر این اتفاق چندین دفعه پیش آمده باشد، هیچ جای تعجبی وجود ندارد اگر کف کتری شما جدا شود.
بنابراین اگر کتری را روی حرارت قرار میدهید، به طور مداوم آن را چک کنید. در غیر این صورت برای تعمیر به جوش دادن کتری استیل و سماور استیل نیاز پیدا خواهید کرد. البته در صورتی که کتری شما آهنی باشد، لازم است برای تعمیر از جوش آرگون استفاده کنید.
خراب شدن دسته کتری
دسته کتری هم ممکن است در معرض حرارت قرار بگیرد. علاوه بر این، اگر جنس دسته با کیفیت نباشد، بعد از مدتی استفاده، ممکن است کنده شود. در این صورت سوراخی در بدنه کتری ایجاد خواهد شد که نیاز به تعمیر دارد.
برای جلوگیری از این مشکل، پیشنهاد میکنیم تا اولا دسته را در معرض حرارت قرار ندهید تا اتصالات آن آب نشوند. ثانیا در صورت مشاهده کوچکترین سوراخ، با لحیم کاری سماور استیل خود مانع از بروز مشکل به صورت جدی شوید.
نشتی از لوله خروجی کتری
همانند کف کتری، لوله خروجی کتری نیز میتواند، سوراخ شود. در نتیجه هنگام ریختن چای، مشاهده میکنید که از قسمتهای مختلف آب نشتی میدهد.
در این صورت هم اگر مشکل قابل حل باشد، میتوانید با جوشکاری سماور استیل، مشکل را برطرف کنید. در غیر این صورت لازم است تا کتری را تعویض کنید زیرا مشکل با جوش کتری استیل و لحیم کاری سماور استیل حل نمیشود.
چگونه کتری استیل سوراخ شده را تعمیر کنیم؟
کتری شما به هر دلیلی که سوراخ شده باشد، روشهای زیادی برای تعمیر کتری استیل سوراخ شده وجود ندارد. روشهایی مانند استفاده از خمیر اپوکسی و انواع چسب به دلیل در معرض حرارت بودن کتری، کاربرد ندارند.
ممکن است از خمیر یا چسب خاصی استفاده کنید اما بعد از چند بار، باز خواهد شد. در نتیجه میتوان گفت تنها راه مناسب، جوشکاری کتری استیل بوده که مشکل را برای همیشه حل میکند. برای جوش سماور استیل نیاز به ابزارها و رعایت مراحل خاص دارید.
دلیل تاکید بر رعایت مراحل این است که داخل کتری همیشه آب بوده و آب به راحتی نشتی میدهد. به همین دلیل باید مراحل جوش دادن کتری استیل را به دقت و با کیفیت بالا انجام دهید. در ادامه مراحل آن را به ترتیب بررسی میکنیم.
1. فراهم کردن ابزارها و لوازم
برای تعمیر کتری استیل سوراخ شده ابتدا باید لوازم و وسایل لازم آن را آماده کنید. سنباده برای تمیز و یکنواخت کردن سطح جوشکاری لازم است.
علاوه بر این به یک برس فلزی برای تمیز کردن برادههای آهن اضافی نیاز دارید. تجهیزات لحیم کاری کتری استیل شامل شعله افکن، اسید، لحیم و صفحه مسی هم مورد نیاز خواهد بود.
در نهایت هم باید یک دستکش ایمن داشته باشید تا هنگام کارجوش کتری استیل، دستتان نسوزد.
2. آماده کردن محل جوشکاری
بعد از اینکه لوازم و وسایل ضروری را آماده کردید، باید قسمتهای سوراخ شده را برای جوشکاری کتری استیل آماده کنید. برای این کار با استفاده از سنباده، سطح مورد نظر را صاف و هموار کنید.
سپس با استفاده از برس فلزی، اضافههای استیل را تمیز کنید. شاید لازم باشد این کار را چندین بار تکرار کنید تا سطح مورد نظر صاف شود. هرگونه ناهمواری در مراحل جوش استیل کتری مشکل ایجاد میکند.
3. اسیدکاری قبل از جوشکاری
پیش از اینکه لحیم کاری یا بهتر است بگوییم جوشکاری کتری استیل را شروع کنید، باید محیط مورد نظر را به اسید آغشته کنید. از آن جایی که کار با اسید و جوشکاری، خطرناک است؛ در انجام آن دقت کافی به خرج دهید.
اگر تجربه انجام کارهای فنی را ندارید، بهتر است خودتان دست به کار نشوید و این مسئولیت را به یک متخصص بسپارید. برای محافظت از دستان خود ابتدا دستکش را پوشیده و بعد درب ظرف اسید را باز کنید. اسید کمی استیل را میسوزاند، در نتیجه برای جوشکاری آماده میشود. اگر سطح مورد نظر بیش از حد صیقلی باشد، جوش کتری استیل نتیجه نخواهد داشت.
4. لحیم کاری با دستگاه
دستگاه لحیم کاری را روشن کنید تا گرم شود. باید اجازه دهید تا دمای دستگاه به اندازه مورد نظر بالا برود، تا مراحل جوشکاری سماور استیل به خوبی انجام شود.
البته در نظر داشته باشید که نباید دستگاه داغ را در نقطه سوراخ شده تماس دهید. این کار باعث بزرگتر شدن سوراخ خواهد شد.
حالا باید سیم فلزی را روی سوراخ قرار دهید و با دستگاه لحیمکاری کنید. اگر قطر سوراخ بیش از یک سانتیمتر باشد، نیاز دارید تا با یک صفحه مسی، آن را بپوشانید. در تمام مراحل، کار جوشکاری کتری استیل را به شکلی انجام دهید که نتیجه تمیز باشد.
5. تمیزکاری نهایی
در نهایت که لحیم کاری سماور استیل به پایان رسید، باید با استفاده از سمباده؛ اطراف آن را تمیز کنید. البته در این مرحله دقت کنید تا بیش از حد سمباده نزنید.
این کار باعث میشود تا دوباره همان محل سوراخ شود. اگر چند شماره سنباده مختلف داشته باشید، نتیجه تمیزتر میشود. میتوانید از شمارههای پایین تا 1000 و 2000، سنبادهکاری را انجام دهید. به طور کلی یکی از مراحل مهم، حتی در جوشکاری ساختمان هم تمیزکاری نهایی است؛ به خصوص اگر قطعه در معرض دید باشد.
بسیاری از افراد این دغدغه و سوال را دارند که کتری استیل سوراخ شده چیکار کنم. بنابراین ما در این مقاله درباره جوشکاری کتری استیل صحبت کردیم. اگر سوراخ ایجاد شده در بدنه کتری، چندان قطور نباشد، میتوان با استفاده از دستگاه لحیم، آن را برطرف کرد. البته انجام آن نیازمند کمی مهارت و دقت است.
در صورتی که قصد دارید تا جوش کتری استیل را خودتان انجام دهید، پیشنهاد میکنیم ابتدا روی یک ورقه فلزی تمرین کنید. در غیر این صورت میتوانید انجام آن را به متخصصان جوشکاری هم بسپارید.
البته با توجه به نوع قطعه، متخصص جوشکاری مورد نظر شما هم فرق میکند. به عنوان مثال برای جوشکاری سرسیلندر باید به سراغ افراد متخصص در حوزه تعمیر خودرو بروید.