جوشکاری اسکلت ساختمانی و نکات جوشکاری اسکلت فلزی

جوشکاری اسکلت فلزی ساختمان، از اتصال مصالح و یکپارچگی آنها به دست میآید. سه عامل فلز پایه (فلز مادر)، فلز پراکنده (فلز جوش) و منبع ایجاد گرما یا فشار در فرایند جوشکاری اسکلت فلزی ساختمان نیاز است.
جوشکار اسکلت فلزی، یکپارچگی بین مصالح را با کمک حرارت، فشار و مواد پراکنده اضافی به وجود میآورد. به قطعاتی فلزی که باید به هم متصل شوند، فلز پایه یا مبنا میگویند و فلز جوش یا فلز پراکنده، ماده اتصال دهنده مصالح است. جوشکاری ساختمان اسکلت فلزی میتواند بدون فلز پرکننده نیز انجام شود.
در این محتوا به نکات جوشکاری اسکلت فلزی، روشهای آن و هزینه جوشکاری اسکلت ساختمان خواهیم پرداخت و خواهیم گفت که چگونه جوشکار اسکلت فلزی به کمک حرارت، فشار و یا ترکیبی از این دو جوشکاری را انجام میدهد.
جوشکاری ساختمان
جوشکاری ساختمان اسکلت فلزی به طور کلی به دو دسته تقسیم میشود: جوشکاری ذوبی و غیر ذوبی. جوشکاری ذوبی نیز به 4 نوع الکترونی، لیزر، اکسی گاز و قوسی تقسیم میشود. نوع دیگر جوشکاری که همان جوشکاری غیر ذوبی است شامل نورد، فراصوتی، انفجاری، اصطکاکی و مقاومتی است.
در روش دیگری از تقسیم بندی جوشکاری اسکلت ساختمان، نوع جوشکاری شامل 5 نوع جوشکاری قوس الکتریکی، جوشکاری گاز اکسیژن، جوشکاری مقاومتی، جوشکاری حالت جامد و انواع متفرقه است.
جوشکاری سازه های فولادی با فرایند smaw
SMAW مخفف عبارت انگلیسی Welding Arc Metal Shielded و به معنای جوشکاری تحت فرایند قوس الکتریکی دستی است. این نوع جوشکاری یکی از انواع جوشکاری اسکلت ساختمانی میباشد. حرارت لازم برای این نوع جوشکاری، توسط قوس الکتریکی بین یک مفتول فلزی روکش شده (الکترود) و قطعه فلز پایه فراهم میشود.
در جوشکاری سازه های فولادی با فرایند smaw ، جوشکاری فولاد زنگ نزن، فولاد اصلاح شده، فولاد کم آلیاژ و فولاد کم کربن به راحتی انجام میشود.
نکات جوشکاری اسکلت فلزی ساختمان
در جوشکاری اسکلت فلزی باید اصول جوشکاری اسکلت را آموخت و به کار برد. این اصول و نکات به شرح زیر میباشند:
- کلیه سطوحی که از محل جوشکاری تا فاصله 50 متری قرار دارند را باید از موادی که به جوشکاری صدمه میزنند و یا گازهای سمی تولید میکنند؛ پاک کرد.
- قبل از جوشکاری باید رنگهایی که بر روی سطوح جوش قرار دارند؛ پاک شوند.
- پس از جوشکاری باید کلیه جوشهای انجام شده مورد بازدید و بررسی قرار گیرند.
- در جوشکاریهای چند پاسه، سرباره باید پس از انجام هر پاس تمیز گردد و جوشکاری پاسهای بعدی پس از پاکسازی سرباره انجام شود.
- جوشکار اسکلت فلزی باید حرکت موجی الکترود را در جوشکاری اسکلت ساختمان تنظیم کند. حرکت موجی الکترود باید به گونهای باشد که سرباره در جوش حبس نشود.
- زاویه الکترود نسبت به قطعه باید درست انتخاب شود.
- اگر از گل میخ سر پهن به عنوان برش گیر در جوشکاری ساختمان استفاده میکنید؛ جوش اتصال باید کیفیت مطلوب داشته و اطراف گل میخ را در برگیرد.
- در جوشکاری اسکلت فلزی، باید عمل پیش گرمایش در قطعات با ضخامت بالا انجام شود.
- برای انجام جوشکاری شیاری در ورقههایی که ضخامت آنها بیشتر از 6 میلی متر است؛ باید لبهی تمام ورقهها، پخ زنی شوند.
ایمنی و اصول جوشکاری اسکلت فلزی
یکی از مشاغل پر خطر، جوشکاری است که رعایت نکات ایمنی و دستورالعمل های مربوطه، پیش از انجام جوشکاری اسکلت ساختمان، پس از آن و در حین آن ضروری و لازم است. برخی از مهمترین نکات و اصول جوشکاری اسکلت فلزی که ایمنی را افزایش میدهد به شرح زیر است:
- تمامی ابزارهای مورد نیاز باید پیش از آغاز جوشکاری اسکلت ساختمان، کنترل شده و از سلامت آنها اطمینان حاصل گردد.
- درصورتی که جوشکاری اسکلت فلزی در محیط سربسته انجام میشود؛ باید تهویه هوا به طور دائم و پیوسته انجام شده تا از افزایش درجه حرارت محیط جلوگیری شود.
- ماسک جوشکاری یکی از لوازم ضروری ایمنی است و برای محافظت از چشمها و صورت باید مورد استفاده قرار گیرد. این ماسک باید مطابق با استانداردهای روز جوشکاری باشد تا بتواند به خوبی از چشمها و صورت جوشکار محافظت کند.
- لباس کار برای جوشکاری باید به گونهای باشد که جوشکار اسکلت فلزی را از آتش و جرقه حفظ کند.
- در محل جوشکاری اسکلت فلزی ساختمان، نباید مواد قابل احتراق نگهداری شود.
- پس از انجام جوشکاری اسکلت فلزی باید محیط را بازرسی کرده و از عدم وقوع آتش سوزی اطمینان حاصل گردد.

قیمت جوشکاری اسکلت ساختمان
هزینه جوشکاری اسکلت فلزی وابستگی زیادی به وزن آهن آلات مصرفی دارد. موارد دیگری از جمله نوع جوشکاری، حجم پروژه، زمان انجام پروژه و کیفیت کار بر روی اجرت جوشکاری اسکلت فلزی تاثیرگذار است. مشخص است که با افزایش کیفیت کار جوشکار، دستمزد جوشکاری اسکلت فلزی افزایش مییابد.
همچنین اجرت جوشکاری اسکلت فلزی، به نوع گاز و نوع مدار مورد استفاده در جوشکاری وابسته است. بنابراین قیمت جوشکاری اسکلت ساختمان متفاوت بوده و قیمت مشخصی ندارد. قیمت جوشکاری اسکلت فلزی به طور توافقی بین کارفرما و پیمانکار تعیین میشود. بنابراین با افزایش اطلاعات در زمینه جوشکاری و برآورد هزینههای مربوط به آن، میتوان هزینه جوشکاری اسکلت فلزی را کاهش داد.

جوشکار اسکلت فلزی
اگر جوشکار اسکلت ساختمانی مهارت لازم در جوشکاری را داشته باشد و خدمات با کیفیتی را ارائه دهد؛ باعث میشود نزد افراد زیادی به عنوان یک جوشکار ماهر در امر اسکلت ساختمانی شناخته شود. اینکه چگونه میتوان این جوشکارهای ماهر را پیدا کرد و جوشکاری ساختمان را به آنها سپرد کار سختی نیست.
سایت و اپلیکیشن خدمت از ما این امکان را فراهم کرده است که مشتری بدون پرداخت هیچگونه هزینهای بتواند رزومه متخصصین جوشکار اسکلت فلزی را بررسی کرده و نظرات مشتریان قبلی را بخواند. بنابراین به راحتی میتوانید جوشکار متخصص مد نظر خود را پیدا کرده و کار خود را به او بسپارید.
همانطور که در مطالب بالا گفته شد جوشکاری اسکلت فلزی انواع مختلفی دارد که جوشکار اسکلت فلزی باید متناسب با نیاز ساختمان، یکی از انواع آن را انتخاب کند. جوشکار باید اصول جوشکاری اسکلت ساختمان را رعایت کرده تا ایمنی ساختمان تامین گردد. بنابراین توصیه میشود از متخصصین بازار آنلاین "خدمت از ما" کمک گرفته و در مورد حجم کار و دستمزد جوشکاری اسکلت فلزی مشورت بگیرید.