گل یشم چیست؟ نحوه نگهداری و روش کاشت گیاه یشم

ثبت درخواست " نگهداری باغچه "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
گل یشم چیست؟ نحوه نگهداری و روش کاشت گیاه یشم

اگر شما هم به داشتن گل های آپارتمانی دارید؛ گل یشم می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. زیرا به خوبی گیاه یشم در محیط‌های گرم و خشک منزل دوام می‌آورند. اما دقت داشته باشید که در فصل سرد و هوای سرد آسیب پذیر می‌شوند. اگر می‌خواهید بدانید که گل یشم چیست و نحوه نگهداری گل یشم و روش کاشت گیاه یشم چگونه است؛ پس این مطلب را از دست ندید. همه چیز در مورد گل یشم در این پست گفته شده است.

 

گل یشم چیست؟

کراسولا نقره ای یا همون گیاه یشم (به انگلیسی: Jade plant) یکی از زیباترین گیاهان برگی است که در فضای خانه و آپارتمان به خوبی رشد می‌کند. گیاه یشم یک درختچه مینیاتوری همیشه سبز با برگ‌هایی به رنگ سبز یشمی، گوشتی و آبدار است. گل یشم بومی جنوب آفریقاست و پرورش و نگهداری از آن به شیوه‌ای است که امروزه به یک گیاه آپارتمانی پرطرفدار تبدیل شده است.

جالب است بدانید که گیاه یشم بیش از ۱۴۰۰ گونه دارد که کراسولا یشم، کراسولا خرفه‌ای، کراسولا نقره‌ای یا کراسولا قاشقی، کراسولا آتشین یا کاپیتلا، کراسولا بورگاندی یا پلاتی‌فیلا و کراسولا درختی از مهمترین انواع این گیاه زیبا و دوست داشتنی هستند.

پرورش و نگهداری گل یشم در منزل چگونه است؟

نحوه پرورش و نگهداری گل یشم در منزل بسیار راحت است. آبیاری کم و به موقع، نور غیر مستقیم خورشید، خاک سبک حاصلخیز و دمای ۲۱ تا ۳۴ درجه سانتیگراد از شرایط پرورش و نگهداری گل یشم در آپارتمان است. گیاه یشم بسیار مناسب برای فضای داخل خانه است و در صورت نگهداری آن به شیوه ذکر شده، به راحتی رشد می‌کنند. پرورش و نگهداری گیاه یشم برای مبتدیان در باغبانی و نگهداری گل و گیاه نیز ساده است و به راحتی از طریق قلمه زدن تکثیر می‌شود.

در ادامه با نحوه قلمه زدن گل یشم آشنا شوید.

 

گل یشم چیست

 

شرایط نگهداری گل یشم در منزل و محل کار

شرایط نگهداری گل یشم بسیار آسان است. کافیست شرایط زیر را برای یکبار بخوانید و در ذهنتان بسپارید؛ آن وقت مشاهده می‌کنید که گیاه یشم رشد خودش را می‌کند.

 

۱. نگهداری گل یشم خاک مناسب می‌خواهد

اولین فاکتور مهم برای رشد گل یشم، خاک مناسب است. چرا که گیاه یشم برای رشد به خاک حاصلخیز، سبک با زهکش کافی نیاز دارد. برای کاشت گیاه یشم در گلدان و رشد، ترکیبی از رس، ماسه، خاک لومی حاصلخیز و خاکبرگ مناسب است. همچنین برای کاشت یشم به بهترین شکل ممکن، مخلوطی از کوکوپیت، پرلیت و ماسه نیز می‌توان استفاده شود.

به این نکته خوب توجه کنید که؛ بسیاری از ویژگی‌های گیاه یشم به کاکتوس‌ها شباهت دارد، ولی استفاده از خاک مناسب کاکتوس به تنهایی برای این گیاه توصیه نمی‌شود و بهتر است خاک مخصوص کاکتوس را با کوددهی غنی و سپس استفاده کنید.

 

2. نحوه آبیاری گل یشم

دومین فاکتور مهم در نگهداری از گل یشم و هر نوع گیاه دیگر، نحوه آبیاری است. حال گیاه یشم به آب کمی نیاز دارد. حال خیلی از افراد هم این سوال برایشان پیش می‌آید که بهترین زمان آبیاری گیاه یشم چه زمانی است؟ باید بگوییم که بهترین زمان آبیاری گل یشم، هنگامی است که در فاصله بین دو آبیاری ۳ تا ۴ سانتی متری سطح خاک گلدان کاملا خشک شده باشد.

در هنگام آبیاری گیاه یشم؛ از زهکش کف گلدان اطمینان حاصل کنید، چراکه باقی ماندن آب در پای گلدان باعث پوسیدگی ریشه و ساقه گیاه می‌شود. همچنین گیاه یشم ممکن است نسبت به نمک موجود در آب لوله‌کشی حساس باشد، بنابراین در صورت مناسب نبودن آب محل زندگیتان از آب جوشیده سرد یا آب مقطر استفاده کنید.

 

شرایط نگهداری گل یشم

 

3. نور مناسب برای نگهداری گل یشم

از دیگر عوامل مهم برای رشد گیاه یشم و دیگر گیاهان، نور مناسب است. گیاه یشم در نور کافی و نور غیر مستقیم خورشید بهترین رشد را دارد،؛ خوشبختانه شما می‌توانید با خیال راحت این گیاه را در هر جایی از اتاق یا دفتر کارتان نگه دارید چرا که به دریافت میزان کمی نور در روز (2 الی 4 ساعت در روز) کفایت می‌کند. توصیه می‌شود ترجیحا گیاه یشم را در معرض نور مستقیم صبح تا ظهر قرار دهید، زیرا نور بعد از ظهر امکان دارد به گیاه آسیب وارد کند.

 

4. دمای مورد نیاز گیاه یشم

همانطور که خواندید؛ گیاه یشم بومی مناطق گرمسیری است و مناسب‌ترین دما برای پرورش و نگهداری آن دمای ۲۱ تا ۳۴ درجه سانتیگراد است. دقت داشته باشید این گیاه به هیچ وجه نباید در سرما بگذارید، چرا که تحمل سرما را ندارد و در دما‌های کمتر از ۵ درجه سانتیگراد آسیب جدی می‌بیند.

 

5. نحوه کوددهی گل یشم

برای کمک به رشد بهتر گیاه یشم، کوددهی در فصل بهار و تابستان توصیه می‌شود. برای کودهی مناسب گیاه یشم میتوانید از کود مخصوص کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها یا از کود‌های مخصوص گل و گیاهان آپارتمانی هر دو هفته یکبار استفاده کنید.

 

نگهداری گل یشم

 

6. هرس گیاه یشم

این فاکتور جهت حفظ ظاهر گیاه یشم توصیه می‌شود، وگرنه هیچ انجام ندادن آن هیچ آسیبی به گیاه یشم وارد نمی‌کند. پس برای حفظ ظاهر زیبای آن شاخ و برگ‌های آسیب دیده را به دلخواه هرس کنید و با سرزنی تعدادی از شاخه‌ها باعث متراکم‌تر شدن شاخ و برگ‌ها شوید. دقت داشته باشید که بهترین زمان برای هرس گیاه یشم اواخر زمستان تا اوایل بهار است.

 

7. زمان و نحوه تعویض گلدان یشم

دقت داشته باشید به دلیل اینکه گیاه یشم رشد کندی دارد پس به تعویض سالانه گلدان نیاز ندارد. شما می‌توانید برای گیاه جوان هر دو تا سه سال یکبار و برای گیاهان بالغ هر پنج سال یکبار اقدام به تعویض گلدان با یک سایز بزرگتر کنید. همچنین لازم است پس از تعویض گلدان برای یک هفته یا بیشتر گیاه را آبیاری و تا یک ماه نیز آن را کوددهی نکنید.

 

8. مهمترین آفات و بیماری‌های گیاه یشم

در آخر هم باید از آفات این گیاه صحبت کنیم. باید بدانید که رایج‌ترین و شایع‌ترین آفات گیاه یشم، شپشک‌های آردآلود و سپردار است که توصیه می‌شود برای نابودی آن‌ها از سموم شیمیایی به جز سم مالاتیون استفاده شود.

 

نحوه کاشت گل یشم

 

نحوه تکثیر گیاه یشم با برگ

جالب است بدانید که برای تکثیر گیاه یشم، فقط کافی هست که یک برگ را از گیاه جدا کنید و در بستر کشت مناسب بکارید. بستر مناسب هم میتونه از مخلوط شن + پرلایت برای کاشت قلمه های این گیاه استفاده کنید. شکل گیری ریشه ها حدود یک ماه طول می کشد.

 

نحوه تکثیر گیاه یشم با ساقه

برای تکثیر گیاه یشم با ساقه، ابتدا ساقه‌ای به طول ۴ تا ۶ سانتیمتر بدون آفت گیاه را جدا کنید. پس از بریدن ساقه، آن را یکی دو روز در محیطی نیمه آفتابی قرار داده و اجازه دهید بماند. قلمه ساقه، در خاک مخصوص قلمه و در گلدان کوچکی بکارید و گلدان را در مکان مناسب با نور کافی قرار دهید. قلمه را تا چند روز بعد از کاشت آبیاری نکنید. پس از یک تا سه هفته گیاه را به طور کامل و به آرامی آبیاری کنید.

روش کاشت گیاه یشم 

ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که روش کاشت گیاه یشم چگونه است؟ باید بگوییم که روش کاشت گیاه یشم خیلی آسان است. کافیست، یک گلدن عریض و پهن با عمق مناسب را انتخاب کنید. زیرا گیاه یشم رشد می‌کند و اطراف پخش می‌شود. دقت داشته باشید که در حین کاشت گیاه یشم از خاک زهکشی شده استفاده کنید، زیرا رطوبت زیاد بیماری های قارچی و پوسیدگی ریشه را به وجود می‌آورد.

خاک ترکیبی مناسب است، گرچه پرلایت کافی نیز می‌تواند زهکشی را افزایش دهد. میزان دو به یک خاک گلدان و پرلیت مناسب است. پس از کاشت گل یشم بلافاصله به آن آب ندهید. چند روز تا یک هفته صبر کنید تا ریشه مقاوم و بازسازی شوند و سپس گیاه را آبیاری کنید.

 

چند نکته برای نگهداری گل یشم

  • در حین آبیاری گیاه یشم، برگ‌ها را خیس نکنید، زیرا این کار باعث پوسیدگی گیاه می‌شود.
  • دقت داشته باشید که گیاه یشم ممکن است نسبت به نمک موجود در آب شیر حساس باشد، بنابراین در صورت مناسب نبودن آب شیر از آب تصفیه شده یا آب مقطر استفاده کنید.
  • در ماه های زمستانی گیاه را از پنجره‌های سرد بردارید و آن را در مکان های گرم تر قرار دهید.
  • اگر بیشتر از حد آبیاری دهید، ممکن است برگ گیاه بریزد، چروک شود یا نقاط قهوه‌ای روی آن دیده شود.
  • اگر گیاه متورم شد، یعنی آبیاری آن بیش از حد بوده است.

 

سوالات متداول

در ادامه به توضیح و پاسخ به متداول ترین سوالات پیرامون تکثیر و نگهداری گیاه یشم پرداخته ایم، با ما همراه باشید:

  • کود مناسب برای گیاه یشم چیست؟   

مناسب‌ترین کودها برای گیاهان یشم، استفاده از کود مخصوص کاکتوس، ساکولنت و یا کودهایی که مخصوص گیاهان آپارتمانی هستند، می باشد. بهترین زمان برای کود دهی در فصل بهار و تابستان است.

  • میزان آبیاری گل یشم چقدر است؟

برای آبیاری گل یشم در تابستان و بهار باید به گونه ای عمل کنید که خاکهمیشه مرطوب باشد، ولی در فصل زمستان آبیاری به صورت ماهیانه هم کفایت می‌کند.

  • نور مناسب گل یشم؟

گیاه یشم به نور خورشید علاقه دارد و در نور مناسب بسیار خوب رشد می کند، بهتر است این گیاه را در اتاقی با پنجره های جنوبی نگداری کنید تا روزانه 4 ساعت نور خورشید را دریافت کند.

4.5 امتیاز از 1283 رای


نگهداری باغچه
برای سرویس نگهداری باغچه از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین