چمن کاری

چمن کاری

چمن کاری در باغ و ویلا به منظور ایجاد فضای سبز و تزیین محیط انجام می گیرد. ما در این مطلب سعی کرده ایم مواردی را درباره چمن کاری و روش های مراقبت بهتر از آن برایتان بازگو کنیم.

مهمترین کاری که باید انجام داد روش صحیح و اصولی کاشت چمن است. چمن کاری اگر به طور صحیح و اصولی انجام شود زیبایی محوطه شما رو چندین برابر افزایش می دهد.

شاید برایتان جالب باشد مطالبی که این روزها در مورد چمن کاری در فضای وب خوانده می شود بیشتر در مورد:

  • قیمت چمن کاری
  • چمن کاری باغچه
  • مدل چمن کاری حیاط
  • نحوه بذر پاشی چمن
  • مدت جوانه زدن چمن
  • کاشت چمن برای حیاط
  • روش کاشت چمن در حیاط خانه
  • چه زمانی برای کاشت چمن مناسب است

 

مدت جوانه زدن چمن

 

مراحل مختلف چمن کاری

آماده کردن زمین چمن

اگر زمین چمن پستی و بلندی داشته باشد احتیاج به تسطیح دارد. زیرا در صورت عدم تسطیح در قسمتهای گود آب جمع شده که موجب خفگی چمن می‌شود و در قسمتهای بلند نیز به علت نرسیدن آب ، چمن کاملاً خشک می‌شود. پس از تسطیح اضافه کردن کوده های حیوانی بسیار مناسب است. در مناطق سرد سیر در اواسط پائیز به زمین کود داده می‌شود و در مناطق گرمسیر در هر موقعی از سال به جز ماههای بسیار گرم سال می‌توان کود دهی کرد.


 

نحوه کاشت بذر چمن

هنگام کاشت بذر باید توجه کرد که توزیع آن به صورت یکنواخت باشد تا چمن یکدست سبز شود. کاشت بذر نباید در روز طوفانی صورت گیرد. کاشت بذر به دو صورت می‌باشد. کاشت با دستگاه بذرپاش و کاشت دستی به صورت پاشش بذر. ابتدا زمین باید به چند قطعه مساوی تقسیم شود و بذر را نیز متناسب با قطعات تقسیم و هر قطعه بذرپاشی می‌شود. عمق کاشت بذر نیم تا یک سانتیمتر است و یا اینکه بذر را به دو قسمت تقسیم کرده ، نیمی از آن را در یک جهت و نیم دیگر را عمود بر جهت اول کشت می‌کنند. بعد از کاشت، با شن کش بذر را به زیر خاک قرار می‌دهیم و پس از اینکار روی بذر را با کود دامی پوسیده می‌پوشانیم.

 

چمن کاری در باغ میوه

 

مراقبت‌های زراعی چمن

آبیاری: بعد از بذر پاشی آبیاری بارانی صورت می‌گیرد. و در آبیاری باید تا عمق 15 - 10 سانتیمتری کاملاً خیس شود.
کوتاه کردن چمن: چمن‌های کوتاه رنگ سبز تیره بخود می‌گیرند ولی چمن‌های بلند رنگ قهوه‌ای مایل به زرد دارند. چمن زنی باید از ارتفاع 5 - 3 سانتیمتری صورت گیرد. اگر کوتاه کردن بیش از روی سطح خاک باشد باعث غلبه علفهای هرز می‌شود.


 

مبارزه با علف های هرز و بیماری ها

غلطک زدن چمن: اصولأ غلطک زنی بعد از فصل زمستان صورت می‌گیرد چون یخبندان در مناطق سردسیر باعث بالا آمدن چمن از خاک شده و ریشه‌های آن از خاک جدا می‌گردند. غلطک زدن باعث ایجاد تماس مجدد و تثبیت چمن می‌گردد.
زردی چمن: زردی چمن ممکن است در اثر کمبود ازت باشد.


 

کشت و کار چمن ها

به دو صورت می توانیم چمن کاری کنیم:
1. منظم
2. نامنظم

در روش کاشت نامنظم، جلوه چمن زیبا تر است و فضا را بزرگتر نشان می دهد ( خطای دید) ولیکن چمن زنی در روش کشت نامنظم ( مخصوصا در حاشیه ها ) دشوار است.


 

همچنین چمن کاری از سه جنبه حائز اهمیت است:

۱.در مناطقی که منازل ، کارخانه ها ، مدارس وجود دارند به منظور تعدیل دما ، افزایش رطوبت محیط ، کاهش آلودگی هوا و... چمن کاری می شود.
۲.برای استفاده در زمین های ورزشی مثل زمین گلف ، فوتبال، اسکی و... چمن می کارند.
۳.استفاده تزئینی از چمن ؛ چرا که فضای سبز بدون چمن زیبایی و لطفی ندارد.


مهمترین مشکلی که در توسعه چمن کاری موجود است، گرانی بذر چمن ، هزینه به نسبت بالای احداث ، هزینه بالای نگهداری و همچنین مشکل کم آبی است.

4.5 امتیاز از 1763 رای


در بازار آنلاین "خدمت از ما" برای تمامی خدمات، از چند متخصص به رایگان قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین