همه چیز درباره کاشت ناخن
کاشت ناخن یکی از اقدامات خدمات زیبایی است که این روزها طرفداران زیادی دارد. همه ما تمایل داریم که دستانی زیبا داشته باشیم که این امر تا حد زیادی وابسته به داشتن ناخنهای زیبا و تمیز است. همین موضوع باعث شده تا در این روزها درصد زیادی از بانوان به سراغ روشهای مختلف برای زیباتر کردن ناخنهای خود بروند.
یکی از محبوبترین روشهای موجود در این زمینه، کاشت ناخن بوده که علاوه بر زیبایی، مزایای مختلف دیگری را نیز برای افراد به دنبال دارد. در ادامه قصد داریم تا به صورت کامل به بررسی کاشت ناخن، روشهای موجود در این زمینه، انواع مدلهای طراحی و همچنین مزایا و معایب این کار بپردازیم.
کاشت ناخن چیست
در ابتدا لازم است تا یک تعریف کلی برای کاشت ناخن ارائه بدهیم تا بعد از آن بتوانیم به بررسی این موضوع بپردازیم.
کاشت ناخن به صورت کلی به معنای زیبا یا آرایش کردن ناخنهاست که به روشهای مختلف و توسط مواد و متریال گوناگون انجام میشود. این مواد به صورت ناخن مصنوعی ولی با ماندگاری بسیار بالاتر، بر روی ناخن طبیعی فرد چسبانده میشوند.
در این راستا باید سطح صدف ناخن با سوهان برقی تراشیده شود تا اینکه یک لایه نازک از آن باقی بماند. این تراشیدن ناخن به این دلیل است تا بعد از قرارگیری مواد بر روی ناخن حالت برآمده نداشته و کاملا شبیه به ناخن طبیعی فرد باشد. بدیهی است که ناخن کاشته شده باید ظرافت و همچنین ماندگاری و استحکام بالایی داشته باشد تا بتوانیم ادعا کنیم که به خوبی کاشته شده است.
انواع روشهای کاشت ناخن
امروزه روشهای مختلفی برای کاشت ناخن وجود دارند که ناخن کاران از آنها بهره میبرند. هر کدام از این روشها نیز مزایا و معایب مخصوص به خود را داشته و این مشتری است که باید از بین آنها انتخاب کند. در این قسمت قصد داریم تا به معرفی اصلیترین روشهای کاشت ناخن بر اساس مواد مصرفی و تکنیک به کار گرفته شده بپردازیم.
قالبی
این مدل از کاشت ناخن را میتوان به عنوان سریعترین مدل نیز معرفی کرد؛ چراکه هیچ نیازی به سوهان کشی ندارد. در این حالت بر روی ناخن طبیعی فرد مواد ضد قارچ قرار گرفته و سپس یک ناخن مصنوعی زیر کار را بر روی ناخن قرار داده و مقداری از مواد کاشت را نیز بر روی آن قرار میدهند. در مرحله بعدی باید چند دقیقهای ناخن را فشار داد تا به خوبی بر روی ناخن طبیعی بچسبد. این روش از کاشت ناخن برای افرادی که ناخنهای یکدستی ندارند انتخاب مناسبی محسوب نمیشود، زیر همانطور که از عنوان آن مشخص است قالبی بوده و تا حد زیادی شکل اصلی ناخن حفظ میشود. این روش از کاشت ناخن به مواد بیشتری نیاز داشته و ظاهر آنها نسبت به سایر روشها که در ادامه معرفی میکنیم، حجیمتر خواهد بود. همچنین احتمال هوا گرفتن زیر ناخنها نیز در این روش وجود دارد.
مزایای روش قالبی:
|
معایب روش قالبی:
|
ژلیش
کاشت ناخن به روش ژلیش نیز جایگاه ویژهای در بین محبوبترین روشها در این زمینه دارد. در این روش از محصولی کاسهای و شبیه به لاک الکل استفاده میشود. این ژل چندلایه بر روی ناخنها قرارگرفته و سپس آنها را در زیر نور UV یا LED قرار میدهند تا خشک شوند. نهایتا نتیجه ژلیش ناخن بسیار طبیعی بوده و جلوه جذابی برای ناخنهای شما ایجاد میکنند. طراحان ناخن میتوانند کاشت به روش ژلیش را در طرحها و رنگهای مختلف انجام داده و به زیباسازی ناخنهای شما بپردازند.
مزایای ژلیش:
|
معایب ژلیش:
|
پودری
کاشت ناخن به روش پودری را میتوانیم به عنوان یکی از معروفترین و محبوبترین روشها در این زمینه معرفی کنیم. در این روش توسط پودر اکریلیک و لیکوئید، لایهای مستحکم ساخته شده که به وسیله پرایمر هنگام زیرسازی ناخن و در مراحل سوهان کشی، بر روی سطح ناخنها کاشته میشود. در چنین حالتی با استفاده از مواد مرغوب و باکیفیت میتوانیم استحکام و حالت زیبای ناخنها را به خوبی تضمین کنیم. کاشت ناخن به روش پودری را میتوانیم به عنوان مستحکمترین روش و بادوامترین گزینه معرفی کنیم که میتواند مقاومت بالایی در برابر وارد شدن انواع ضربات از خود نشان دهد.
کاشت ناخن با روش پودری همچنین میتواند زیباترین حالت ناخن را ایجاد کند؛ چراکه در این حالت شما میتوانید اندازه دلخواه ناخنهای خود را داشته باشید. مراحل کاشت ناخن به روش پودری طولانی و زمانبر هستند، به همین دلیل برای افرادی که فرصت کافی ندارند چندان توصیه نمیشود.
مزایای روش پودری:
|
معایب روش پودری:
|
اکریلیک
کاشت ناخن به روش اکریلیک را میتوان یکی از زیرمجموعههای روش پودری به شمار آورد. این روش در گذشته بسیار مرسوم بوده است، اما امروزه با ظهور روشهای جدیدتر و مدرنتر تا حد زیادی طرفداران خود را ازدستداده است. در این روش از اکلیلهای مختلف برای قسمت فرنچ یا سایر بخشهای ناخن در راستای طراحی ناخن استفاده شده و نتیجه زیبا و جذابی ایجاد میکند.
انواع طراحی کاشت ناخن
امروزه تنوع در طراحی کاشت ناخن بسیار گسترده شده و طراحان میتوانند با ترکیب خلاقیت خود، طرحهای متنوع و جذابی را در این زمینه بزنند. در این قسمت به چند نمونه از روشها و انواع طراحیهای پرکاربرد میپردازیم.
شابلون
یکی از انواع طراحی که در زمان کاشت ناخن مورداستفاده قرار میگیرد، مربوط به شابلون است. شابلون درواقع فلزی با طرحهای گوناگون است که به کمک مهر ناخن میتوانید این طرحها را بر روی ناخن منتقل کرد. استفاده از مهر ناخن قلق مخصوص به خود را دارد، اما لازم است بدایند که این وسیله کاربردهای گسترده و گوناگونی داشته و برای طراحیهای مختلف به کار برده میشود.
کروم
اگر میخواهید ناخنهای شما جلوهای آینهای داشته باشد توصیه میکنم که از پودر کروم برای طراحی آنها بعد از کاشت استفاده کنید. پودر کروم میتواند جلوهای آینهای و کاملا صیقلی به ناخنهای شما بدهد. این پودر قابلیت استفاده بر روی لاک معمولی و همچنین لاک ژل را دارد. در این راستا باید پودر کروم را بر روی لاک خشک نشده بمالید و بعد از آن تاپ کت بزنید تا نتیجه جذابی داشته باشد.
لنز در آب
لنز یا همان اسلایدر در واقع نوعی برچسب ناخن است که باید کمی به آب آغشته شده و سپس مورد استفاده قرار بگیرد. این لنزها قابلیت استفاده بر روی لاک معمولی و همچنین لاک ژل را دارند. برای استفاده از لنز ناخن کافی است که لاک و یا لاک ژل موردنظرتان را بزنید. سپس باید دورتادور لنز را به آرامی بدون اینکه آسیبی به لنز برسد بچینید. محافظ لنز را جدا کرده و آن را برای 10 یا 20 ثانیه بر روی دستمال خیس قرار دهید. در مرحله بعدی باید طرح را از کاغذ جدا کرده و بر روی ناخن خود قرار دهید. در نهایت تاپ کت زده ناخن را خشک کنید.
انواع کاشت ناخن از نظر فرم
به صورت کلی تقسیمبندیهای متعددی برای انواع کاشت ناخن وجود دارد که یک یاز آنها بر اساس فرم ناخن کاشته شده است. از آنجایی که تنوع زیادی در زمینه کاشت ناخن وجود دارد، شما میتوانید فرم ناخن دلخواه هود را انتخاب کرده و از ناخن کار خود بخواهید که کاشت را به همان فرم انجام دهد. در این قسمت به معرفی چند نمونه از فرمهای دلخواه در بین افراد میپردازیم.
بادامی
فرم ناخن بادامی را میتوانیم به عنوان یک طرح خانمانه و جذاب معرفی کنیم. این فرم هم برای ناخنهای بلند و هم برای ناخنهای کوتاه سازگار بوده و میتواند نتیجه بسیار جذابی ایجاد کند. لاکهای ملایم با طرحهای مینیمال در این فرم میتواند جلوه بسیار جذابی ایجاد کند. چنانچه تمایل دارید که انگشتانتان کشیدهتر و لاغرتر به نظر برسند، توصیه میکنیم به سراغ فرم بادامی بروید.
مربعی
چنانچه انگشتان کشیده و لاغری دارید، بهترین انتخاب برای شما ناخنهای مربعی هستند. این ناخنها با انواع طرحهای ناخن از لاکهای ساده تا لاکهای اکلیلی، سازگار هستند. بهترین و محبوبترین طرح ناخن برای این فرم، فرنچ بوده که تأثیر بسیار زیادی بر روی زیبایی آن خواهد داشت.
گرد
اگر شما هم از افرادی هستید که تمایل زیادی به سادگی دارند، فرم ناخن گرد میتواند بهترین و مناسبترین انتخاب برایتان باشد. ناخن گرد تا حد زیادی از فرم طبیعی ناخن پیروی میکند، به همین دلیل فرم دهی به این حالت بسیار ساده خواهد بود. ناخنهای گرد تا حدی باعث بلندتر دیده شدن انگشتهای شما شده و میتوانند جلوه جذابی به دستان شما ببخشند.
بیضی
برای حالت بیضی شما به ناخن کمی بلند نیاز دارید، چراکه در قسمت بالای ناخن، حالت نیمگرد خواهد داشت. برای فرم بیضی لازم است تا گوشههای ناخنتان را توسط یک سوهان مناسب به سمت بالا هلال کرده و یک نیمدایره درست کنید. رنگهای پاستیلی را میتوان به عنوان مناسبترین طرح برای دیزیان این فرم ناخنها به شمار آورد.
انواع کاشت ناخن از نظر مواد مورداستفاده
دستهبندی دیگری که میتوان برای انواع کاشت ناخن در نظر گرفت، بر اساس مواد مصرفی در این زمینه است. به صورت ملی مواد مختلفی برای کاشت ناخن مورداستفاده قرار میگیرند که هرکدام از آنها ویژگیهای مخصوص به خود را دارند. در این قسمت به معرفی چند نمونه از پرکاربردترین مواد مصرفی در این زمینه میپردازیم.
میکس
در کاشت ناخن میکس، از ترکیب دو نوع کاشت پودری و ژلهای استفاده میشود. در واقع مواد استفادهشده در این مدل، ترکیبی از مواد مصرفی در دو روش نامبرده است. بعد از زدن ضد قارچ بر روی ناخن، کاشت پودری شروع شده و سپس به سراغ سوهان کشی میروند. در مرحله بعدی دستها در داخل دستگاه UV برای خشک شدن قرار میگیرند. این روش نسبت به سایر روشها قیمت بالاتر اما استحکام و مقاومت بیشتری دارد.
دپیینگ
این روش کاشت ناخن تنها با پودر و پرایمر انجام شده و از لیکوئید استفاده نمیشود. روش انجام این کار نیز به این صورت است که بعد از آمادهسازی و پشت سر گذاشتن مراحل زیرسازی، یک لایه پرایمر به ناخنها زده و سپس تمام ناخن را به درون پودر فرو میبریم. برای اینکه به حجم دلخواه دست پیدا کنید، باید چند مرتبه این فرآیند را تکرار کنید.
فیبر یا گیاهی
همانطور که از اسم این روش مشخص است، در آن به هیچ عنوان به سراغ مواد شیمیایی و حساسیتزا نمیرویم. روش فیبر تنها با گذاشتن الیاف طبیعی بر روی ناخن انجام میشود. این روش را میتوان از کمضررترین روشها کاشت ناخن به شمار آورد.
هایلایت
یکی از روشهای جالب و جذاب برای کاشت ناخن، روش هایلایت است که در آن از دو رنگ مختلف به صورت همزمان در قسمت ریشه و نوک ناخن استفاده میشود. این دو رنگ درهمآمیخته شده و به صورت فید شده درمیآیند. برای این حالت در ابتدا سطح ناخن آماده شده و یک لایه ژل بیس نیز به آن میزنند. سپس برای 180 ثانیه دستها را درون دستگاه UV قرار میدهند. در مرحله بعدی با استفاده از پودر بیبی بومر سفید، نوک ناخنها به خوبی مواد گذاری شده و به سمت ریشه حرکت میکنند. این رنگ سفید به مرور باید با رنگ هلویی ادغام شود به گونهای که مرز بین آنها قابلتشخیص نباشد.
کاشت ناخن برای چه افرادی مناسب است؟
حال که تا حد زیادی با انواع روشها و مدلهای کاشت ناخن و همچنین مواد مصرفی در این زمینه آشنا شدیم، نوبت به پاسخ یک سؤال اساسی میرسد که کاشت ناخن برای چه افرادی مناسب است؟ در اغلب موارد افرادی که ناخنهای ضعیف و شکننده دارند، بهتر است به سراغ کاشت ناخن بروند تا از این طریق بتوانند استحکام ناخنهای خود را تا حدی ارتقا دهند. همچنین افرادی که ناخنهای منظم و خوشحالتی ندارند نیز میتوانند از این قابلیت استفاده کرده و ناخنهای خود را به زیبایی تزئین کنند.
کسانی که در طول روز استفاده زیادی از دستهای خود میکنند و به همین دلیل احتمال شکستن ناخنهایشان زیاد است، میتوانند از طریق کاشت ناخن از این حالت جلوگیری کرده و استحکام ناخنهای خود را تا حد زیادی ارتقا دهند. همچنین کسانی که عادت به خوردن و یا جویدن ناخنهای خود دارند نیز میتوانند با این کار از این حالت خود دوری کنند.
کاشت ناخن به چه افرادی توصیه نمیشود؟
بعد از پاسخ به سؤال کاشت ناخن چیست و بررسی کامل انواع کاشت ناخن، باید بدانیم که این کار برای چه افرادی توصیه نمیشود؟ به صورت کلی افرادی که مبتلا به انواع بیماریهای عفونی و قارچی هستند، بهتر است که به سراغ کاشت ناخن نروند زیرا در این حالت احتمال پیشرفت بیماریشان وجود دارد. افرادی که مدام با انواع شوینده سر و کار دارند نیز بهتر است قید کاشت ناخن را بزنند و یا اینکه به صورت مداوم از دستکش استفاده کنند. همچنین افرادی که در محیطهای مانند استخر و یا مکانهایی که با انواع مواد شیمیایی سر و کار دارند مشغول به کار هستند نیز نباید برای کاشت ناخن اقدام کنند.
میزان دوام ناخن کاشته شده چقدر است؟
اولین نکته مؤثری که در زمینه ماندگاری و دوام کاشت ناخن وجود دارد، مربوط به مواد استفاده شده و همچنین روش کاشت است. همانطور که در قسمتهای قبلی با انواع روشهای کاش ناخن آشنا شدیم، میدانیم که مدتزمان ماندگاری هرکدام از روشها در این زمینه با یکدیگر متفاوت هستند.
اگر شما بتوانید نگهداری خوبی از ناخنهای خود داشته باشید، بعد از گذشت چند هفته ناخنهای شما رشد کرده و باید برای ترمیم آنها اقدام کنید. بعد از رشد ناخنها معمولا سطح آنها دچار ناهمواری شده و از جلوه زیبایشان تا حد زیادی کاسته میشود. به صورت معمول ماندگاری کاشت ناخن حدود ۲۲ روز یا ۳ هفته است. بعد از گذشت این مدت لازم است تا به ناخنکان خود مراجعه کرده و از او درخواست ترمیم کنید.
مزایای کاشت ناخن
حال که تا این قسمت به صورت کلی با انواع کاشت ناخن آشنا شدیم، در اینجا قصد داریم تا به بررسی مزایای این کار بپردازیم. بدون شک کاشت ناخن مزایای متعددی دارد که باعث میشود تا افراد به سمت آن متمایل شوند. برخی از اصلیترین مزایای کاشت ناخن به شرح زیر هستند.
زیبایی
میدانیم که کاشت ناخن یک کار آرایشی و زیبایی برای ناخنها محسوب میشود. پس میتوان زیبایی را از اصلیترین مزیتهای این کار به شمار آورد. با کاشت ناخن امکان طراحیهای جذاب بر روی ناخن نیز وجود دارد که میتواند جلوه فوقالعادهای برای ناخنها به وجود آورد.
نظمبخشی به ناخنها
چنانچه شما ناخنهای با فرم نهچندان جذاب و غیریکنواخت دارید؛ میتوانید با کمک کاشت آنها را یکدست و منظم کنید. بدون شک داشتن ناخنهای منظم و یکشکل تأثیر بسیار زیادی در زیبایی دستان شما دارد.
افزایش استحکام ناخن
از دیگر مزایایی که کاشت ناخن برای شما به دنبال دارد میتوان به افزایش استحکام اشاره کرد. در این حالت مقاومت ناخنها شما در برابر وارد شدن ضربه ها یا فشارهای مختلف بیشتر شده و احتمال شکستن آنها کمتر میشود.
معایب و عوارض کاشت ناخن
کاشت ناخن نیاز به نگهداری و اصول مراقبتی خاصی دارد و شما باید تمام آنها را رعایت کنید تا بتوانید ناخنهایی سالم داشته باشید. در برخی از مواقع نیز ممکن است افراد با عوارض کاشت ناخن درگیر شوند. در این قسمت چند نمونه از اصلیترین عوارض کاشت ناخن را به شما معرفی میکنیم تا یک آشنایی کلی با آنها داشته باشید.
افزایش جذب مواد شیمیایی با نازک شدن لایه سطحی ناخن
همانطور که میدانیم برای کاشت ناخن، لازم است تا سطح ناخن با سوهان برقی تراشیده شود. درنتیجه این کار ناخن شما نازک شده و سطح آن نسبت به ناخن طبیعی، ضعیفتر و آسیبپذیرتر خواهد شد. از طرف دیگر موادی که برای کاشت ناخن استفاده میشوند اغلب شیمیایی بوده و حالتی سمی دارند. حالت نازک شده ناخن، احتمال جذب این مواد را بیشتر از قبل میکند که یکی از معایب کاشت ناخن محسوب میشود.
افزایش احتمال جدا شدن ناخن از بستر
زمانی که انتخاب شما ناخن کاشته شده بلند باشد، با محدودیتهایی روبه رو خواهید شد. باز کردن در قوطی، فشردن دکمهها و ... میتوانند در این حالت برای شما مشکلساز شوند. در حین انجام دادن این کارها، احتمال جدا شدن ناخن کاشته شده از بستر وجود دارد که باید به آن توجه ویژهای داشته باشید. هرچه ناخن بلندتر باشد، این احتمال نیز به طبع بیشتر خواهد بود.
احتمال ابتلا به سرطان ریه
طبق تحقیقات انجامشده، گازهای سمی تولیدشده از موادی که برای کاشت ناخن استفاده میشوند، میتوانند باعث مسمومیت افراد حاضر در محیط ازجمله شخص ناخن کار بشوند. علائم این مسمومیت شباهت زیادی به مسمومیت الکلی داشته و میتواند اختلالات روانی، کبدی، تنفسی و ... به همراه داشته باشد. درگیری طولانیمدت با این گازها میتواند بیماری آسم و یا سرطان ریه را نیز به دنبال داشته باشد.
احتمال ابتلا به اگزما
اگزمای پوستی نیز از دیگر معایب و عوارض کاشت ناخن محسوب میشود. این اگزما بیشتر نقاطی که با ناخنها در تماس هستند مانند نوک انگشتان، چشمها و لبها را درگیر میکند. این اگزما معمولا حدود 48 تا 96 ساعت بعد از کاشت ناخن با علائم مخصوص خود یعنی سرخی و خارش و حتی بروز تاول به وجود میآید.
قارچ
از دیگر عوارض کاشت ناخن میتوان به رشد و تکثیر قارچ نیز اشاره کرد. در برخی از خانمها بعد از کاشت ناخن به صورت مداوم، ممکن است ناخنها به رنگ زرد، قهوهای و سپس سبز درآیند که نشاندهنده بیماری قارچی است. این قارچها معمولا از کراتین ناخن که بخش سخت آن است تغذیه میکنند. لازم به ذکر است که این عفونت قارچی شدیدا واگیردار بوده و ممکن است سریعا به بخشهای دیگر بدن نیز منتقل شود و یا اطرافیان را نیز به خود درگیر کند. درمان این عفونت نیز چندین مرحله داشته و معمولا طولانیمدت است.
عفونت باکتریایی
یکی از عوارض کاشت ناخن، عفونت باکتریایی بوده که ممکن است در زیر برخی از ناخنهای کاشته شده بروز کند. رنگ این عفونت سبز بوده و چنانچه آب به درون ناخن مصنوعی کاشته شده نفوذ کند، احتمال بروز آن بیشتر خواهد شد.
فرق لمینت با کاشت ناخن چیست؟
با سؤال کاشت ناخن چیست در بخشهای قبلی به صورت کامل آشنا شدیم. برای اینکه بتوانیم به صورت کلی با فرق لمینت ک کاشت ناخن آشنا شویم، لازم است تا یک تعریف کلی برای لمینت ناخن نیز داشته باشیم. لمینت ناخن نیز به نوعی کاشت ناخن بوده و به کاور ناخن طبیعی توسط مونوژل ها میپردازد و به تنهایی به معنای لایهلایه بودن است. در این روش مواد ژلهای به صورت لایههای نازک بر روی صدف ناخن قرارگرفته و باعث افزایش ضخامت آن میشوند. ژل مخصوص این کار باید حداقل ۳ تا ۵ بار بر روی ناخن قرار بگیرد تا ضخامت کافی داشته باشد. بعد از زدن هر لایه نیز باید دستها را درون لامپ UV قرار دهید تا کاملا خشک شوند.
مطابق با مطالب گفتهشده در لمینت ناخن از تیپ گذاری و یا فرمر استفاده نمیشود؛ به همین دلیل مراحل آن نسبت به مراحل کاشت محدودتر است. همچنین قد ناخن شما در روش لمینت کاملا به اندازه ناخن طبیعیتان خواهد بود و افزایش پیدا نمیکند، درحالیکه درروش کاشت میتوانید قد ناخن را به میزان دلخواه افزایش دهید. لمینت ناخن ظاهر به مراتب طبیعیتری نسبت به کاشت دارد. از دیگر ویژگیهای لمینت ناخن میتوان به سبک بودن و خاصیت ارتجاعی و انعطافپذیری آن اشارهکنیم که باعث میشود صدف ناخن به مراتب کمتر از روش پودری آسیب ببیند. از دیگر تفاوتهای لمینت و کاشت میتوان به عدم سوهان کشی در لمینت و حفظ ضخامت ناخن اشاره کرد. همچنین در لمینت کمتر از مواد شیمیایی و لیکوئیدی استفادهشده که باعث کاهش احتمال حساسیت و آلرژی خواهد شد.
کاشت ناخن پا
کاشت ناخن پا هیچگونه تفاوتی با کاشت ناخن دست نداشته و به یک صورت انجام میشود. تنها نکتهای که در این زمینه وجود دارد این است که چون پاها برای مدتزمان طولانی درون کفش که یک محیط بسته است قرار میگیرند، آسیبپذیرتر از دستها هستند و نیاز به اصول مراقبتی بیشتری دارند. همین موضوع باعث شده تا کاشت ناخن پا خطرناکتر از دست بوده و احتمال ابتلا به عفونتهای قارچی و ... نیز در آنها بیشتر باشد. در همین راستا باید به صورت مداوم به پاها رسیدگی کرده و در صورت مشاهده رطوبت، حتما از آنتیبیوتیک استفاده کنید.
علت هوا گرفتن و ترک خوردن ناخنهای کاشته شده
یکی از مشکلاتی که در برخی از موارد برای ناخنهای کاشته شده پیش میآید مربوط به هوا گرفتن و یا ترک خوردن آنهاست که در این بخش موردبررسی قرار میدهیم. هوا گرفتگی ناخن یکی از ناخوشایندترین اتفاقاتی است که ممکن است در زمان کاشت ناخن برای افراد پیش آید. هوا گرفتن به صورت کلی به دو دلیل عمده برای فرد پیش میآید که به شرح زیر هستند.
سهلانگاری ناخن کار
یکی از دلایل مهم هواگیری ناخن مربوط به سهلانگاری ناخن کار در مراحل مختلف کاشت میشود. برخی از اشتباهات ناخن کار که منجر به هواگیری میشوند به شرح زیر هستند.
- زیرسازی نامناسب قبل از مواد گذاری
- مواد گذاری غلط و اشتباه
- سوهان کشی غلط یعنی نازک یا ضخیم کردن بیشازحد ناخن
- استفاده از مواد نامرغوب
سهلانگاری مشتری
دلیل مهم دیگری که میتواند باعث هوا گرفتن ناخن کاشته شود، مربوط به سهلانگاری مشتری در رعایت اصول نگهداری از ناخن کاشته شده است. برخی از اشتباهات افراد در این زمینه به شرح زیر هستند.
- حضور مکرر در استخر و یا حوضچههای عمومی
- تماس بیش از حد با آب بدون دستکش
- ضربه های ناگهانی به ناخن
- برگشتن ناخن به صورت ناگهانی
ترک خوردن ناخن نیز دقیقا مشابه هواگیری علل خاص خود را دارد. برخی از شایعترین دلایل در این زمینه به شرح زیر هستند.
- استفاده از مواد پودری نامرغوب
- استفاده کم از مواد
- سوهان کشی زیاد و نازک کردن بیشازحد مواد
- آسیب دیدن ناخن توسط کارهای روزمره
نحوه مراقبت از ناخنهای کاشته شده
چنانچه میخواهید ناخنهای کاشته شدهتان ماندگاری بالایی داشته باشند و آسیبی نبینند، باید اصول خاصی را برای مراقبت از آنها در نظر داشته باشید. در این قسمت با مهمترین اصول مراقبتی در این زمینه را موردبررسی قرار میدهیم.
- برای اینکه زیبایی ناخنهای کاشته شدهتان حفظ شود؛ لازم است تا در بازههای زمانی مشخص برای ترمیم آنها اقدام کنید.
- از دیگر اصول مراقبتی در این زمینه میتوان به عدم استفاده به استون و سایر پاککنندهها در این زمینه و همچنین الکل اشاره کرد.
- به هیچ عنوان از ناخنها خود به عنوان ابزار استفاده نکرده و فشار زیادی را به آنها وارد نکنید.
- هنگام انجام کارهای روزمره به خصوص تماس مداوم با آب، حتما از دستکش استفاده کنید.
- ناخنهایتان را از حرارت و شعله مستقیم به دور نگه داشته و به صورت مداوم از مرطوبکنندهها و روغنهای مخصوص برای چرب کردن آنها استفاده کنید.
- درنهایت فراموش نکنید که به هیچعنوان نباید خودتان برای ریموو کردن ناخنهایتان اقدام کنید.
آیا کاشت ناخن برای خانمهای باردار ضرر دارد؟
برای بسیاری از بانوان سؤال است که آیا در دوران بارداری نیز امکان کاشت ناخن دارند؟ به صورت کلی حساسیت به مواد شیمیایی و همچنین درگیر شدن حاشیه اطراف ناخن به عفونتهای قارچی و ... از عوارض اصلی کاشت ناخن محسوب میشوند. احتمال بروز این عوارض در دوران بارداری نیز وجود داشته و ممکن است برای سلامتی جنین نیز مشکل به وجود آورد. از طرف دیگر همانطور که در بخشهای قبلی و انواع کاشت ناخن بررسی کردیم، این کار با بوی ناخوشایندی همراه است که میتواند باعث آزار زیاد زنان باردار شود.
در دوران بارداری ممکن است نیاز به چک شدن وضعیت سلامتی توسط پزشک به صورت اورژانسی داشته باشید. در همین راستا توصیه میشود که ناخنهای طبیعی خود را با لاک و یا کاشت ناخن نپوشانید تا در چنین موقعیتهایی با مشکل روبه رو نشوید.
کاشت ناخن ازنظر شرعی
یکی از مهمترین سؤالاتی که برای برخی از خانمها در زمان کاشت ناخن پیش میآید مربوط به دیدگاه شرع درباره کاشت ناخن است. طبی تحقیقات انجامشده و بررسی نظرات مجتهدان مختلف، به یک نتیجه کلی رسیدهایم که در این قسمت به شما ارائه میدهیم.
میتوانیم بگوییم که تمام علمای دینی نظر بر جایز نبودن کاشت ناخن داشتند و آن را عمل غیرضروری دانستند که نباید انجام شود. چنانچه فرد به هر دلیلی عمل کاشت ناخن را انجام دهد باید هنگام وضو و غسل، ناخن مصنوعی را از روی ناخن خود بردارد حتی اگر هزینه گزافی برایش به دنبال داشته باشد. اگر امکان برداشتن ناخن در زمانهای گفتهشده وجود نداشته باشد، فرد میتواند از طریق وضو یا غسل جبیره اعمال دینی خود را انجام داده و سپس در اسرع وقت اقدام به خدا کردن ناخنهای کاشته شده بکند.
نکات ایمنی در حین کاشت ناخن
برای اینکه عوارض کاشت ناخن و آسیبهای آن به حداقل برسند، باید نکات ایمنی خاصی توسط ناخنکار رعایت شوند. در این قسمت از محتوای کاشت ناخن چیست قصد داریم تا به معرفی نکات ایمنی که باید در این موقعیت رعایت شوند بپردازیم. یکی از اساسیترین نکات ایمنی که باید به آن توجه شود، ضدعفونی کردن لوازم و تجهیزات کار است. ازآنجاییکه هنگام سوهان کشی و کاشت ناخن امکان بروز آسیبهای مختلف و همچنین انتقال بیماری از فردی به فرد دیگر نیز وجود دارد. از همین رو لازم است تا حتما وسایل و تجهیزات در هر نوبت به صورت کامل ضدعفونی شوند.
تهویه مناسب نیز از دیگر نکات ایمنی مهم در این زمینه است. استفاده از مواد شیمیایی در این زمینه بخارها و گازهای مضری تولید میکنند که میتواند بر روی ریه فرد تأثیر بگذارد. پس محیط باید دارای سیستم تهویه مناسبی باشد. استفاده از مواد مرغوب، استفاده از عینک هنگام به کارگیری UV و ... همه از موارد ایمنی مهم در هنگام کاشت ناخن هستند که حتما باید رعایت شوند
مراحل انجام کاشت ناخن کدماند
بعد از آشنایی با کاشت ناخن چیست و همچنین انواع کاشت ناخن، لازم است تا با مراحل کامل این کار نیز آشنا شویم. بدون شک کاشت ناخن بدون گذراندن دوره آموزشی امکانپذیر نیست. پس اگر تمایل دارید که کاشت ناخن انجام دهید، حتما به یک ناخن کار مجرب در این زمینه مراجعه کنید. مراحل این کار عبارتند از:
آماده سازی پودر
اولین قدم برای کاشت ناخن آمادهسازی پودر کاشت است. لازم به ذکر است که مواد مصرفی در این زمینه قوی و شیمیایی هستند؛ پس حتما در ابتدا برای تست حساسیت بر روی یکی از ناخنها انجام شده و سپس اقوام به کاشت همه ناخنها بکنید.
زیرسازی ناخن
در قدم بعدی باید زیرسازی ناخن را انجام دهید. تمیز و ضدعفونی کردن ناخنها، کوتاه کردن ناخنها و سوهان کشی آنها باید در این مرحله انجام شوند تا یک کاشت ناخن خوب و تمیز داشته باشید.
استفاده از پرایمر
مرحله بعدی مربوط به استفاده از پرایمر برای ناخن است. پرایمر میتواند چربی و آلودگی موجود بر روی سطح ناخن را از بین برده و چسبندگی آن را به میزان قابلتوجهی افزایش دهد. به همین خاطر میتواند یکی از مهمترین مراحل کاشت ناخن باشد که باید به دقت انجام شود.
چسباندن ناخن
چسباندن ناخن قدم بعدی است که برای کاشت ناخن باید انجام دهید. در این راستا باید ناخن مناسب با اندازه دلخواه را پیدا کرده و با چسب مناسب بر روی ناخن بچسبانید. در قدم بعدی باید برای تهیه پودر اقدام کنید. در این مرحله با مواد شیمیایی سر و کار دارید پس باید در اتاقتان تهویه مناسبی وجود داشته باشد تا مشکلی از این قبیل برایتان پیش نیاید. در نهایت با قرار دادن مواد و شکلدهی مجدد به ناخنها، فرایند کاشت به اتمام رسیده و میتوانید به سراغ طراحی و تزیین ناخنهای خود بروید.
نحوه برداشتن ناخن کاشته شده
همانطور که میدانیم روند رشد طبیعی ناخن باعث میشود که کاشت ناخن جلو آمده و از زیبایی آن کاسته شود. در چنین موقعیتی شما دو راه پیش رو دارید، یا اینکه به ترمیم ناخن کاشته شده بپردازید و یا اینکه ناخن کاشته شده را بردارید یا اصطلاحا آنها را ریموو کنید. به دلایل مختلف دیگری نیز ممکن است افراد برای ریموو کردن ناخنهای خود اقدام کنند. در این بخش قصد داریم تا نحوه برداشتن ناخن کاشته شده را موردبررسی قرار دهیم.
توصیه میکنیم که برای ریموو کردن ناخنهای خود حتما به سالنی که کاشت انجام دادهاید مراجعه کنید تا ناخن کار به صورت تخصصی و بدون وارد شدن آسیب، این کار را برای شما انجام دهد. چنانچه به هر دلیلی فرصت مراجعه به سالن را ندارید، میتوانید از روشهای خانگی مانند استفاده از نخ دندان کمانی، استون صد درصد، سوهان کشی و ... نیز در این زمینه استفاده کنید.
آیا مواد کاشت ناخن سرطانزاست؟
به صورت کلی نمیتوانیم یک ارتباط دقیق بین کاشت ناخن و سرطان به دست آوریم، اما طبق تجربیات میتوانیم ادعا کنیم که موادی که در این زمینه مورداستفاده قرار میگیرند، در صورتی که استاندارد و معتبر نباشند، ممکن است حاوی مواد سرطانزا بوده و برای سلامتی فرد مشکلساز باشند. در همین راستا توصیه میکنیم افرادی که مدام از کاشت ناخن برای زیبایی ناخنهای خود استفاده میکنند، زیر نظر متخصص پوست باشند تا در صورت بروز هرگونه تغییرات احتمالی در این زمینه، سریعا مطلع شده و بتوانند بررسی کنند. همچنین بهتر است برای دریافت خدمات کاشت ناخن، به مراکز معتبر در این زمینه استفاده کنید تا تمام اصول ایمنی در آنها رعایت شده و از مواد و متریال مرغوب و باکیفیت استفاده شود.
سخن پایانی
امروزه کاشت ناخن تبدیل به یکی از محبوبترین خدمات زیبایی در بین بانوان شده است. در این مقاله به صورت کامل به سؤال کاشت ناخن چیست و چه روشهایی دارد پاسخ دادیم تا شما اطلاعات کاملی در این زمینه به دست آورید. همچنین به صورت گسترده به بررسی انواع کاشت ناخن از دیدگاههای مختلف نیز پرداختیم تا بتوانید در صورت تمایل با اطلاعات کامل برای زیباسازی ناخنهای خود اقدام کنید. عوارض کاشت ناخن، مزایا این کار و همچنین نحوه ریموو کردن ناخنهای کاشته شده را نیز موردبررسی قرار دادیم. کاشت ناخن به جز برای زنان باردار و مواردی که در قسمتهای قبلی ذکر کردیم، هیچگونه محدودیتی نداشته و افراد میتوانند به خوبی از آن بهرهمند شوند.