بازسازی خانه کلنگی و قدیمی
بدون شک بازسازی خانه کلنگی یکی از لذتبخشترین کارهایی است زوجهای جوان و خانوادههای چند نفره میتوانند برای ایجاد یک محیط جدید برای زندگی انجام دهند. اما وقتی به بازسازی منزل قدیمی خود فکر میکنید، مطمئناً مسائل بسیاری را باید در نظر بگیرید. بدین دلیل که بازسازی خانه قدیمی پروژهای است که برای بسیاری از مردم تنها یک بار انجام میشود.
پس مهم است که همین ابتدا کلیه موارد ضروری را در قالب یک چک لیست تهیه کنید تا مراحل نوسازی خانه کلنگی به درستی طی شود. چک لیست شما میتواند شامل برنامه زمانی، وسایل مورد نیاز و همکاری با متخصصان باشد. در این بررسی به طور کامل در مورد نحوه بازسازی خانه های قدیمی صحبت میکنیم.
فهرست عناوین
نکات مهم برای بازسازی خانههای کلنگی در ایران
خرید یک خانه قدیمی شانس شما برای ایجاد فضایی شیک و لوکس که به دلخواهتان باشد را افزایش میدهد. اما برای موفقیت در این کار میبایست به برخی نکات مهم به شرح زیر توجه کنید:
ارزیابی میزان خسارت پیش از بازسازی خانه قدیمی
- آسیب رطوبت: از اینکه رطوبت چقدر میتواند به منزل شما خسارت وارد کند شگفت زده خواهید شد. رطوبت میتواند کف و دیوار خانه را خیس کند، روند پوسیدگی قطعات چوبی را تسریع ببخشد و باعث خوردگی لولهها شود. همچنین رطوبت بستر مناسبی برای رشد کپک ایجاد میکند.
- آسیب حشرات: تمام عناصر چوبی اعم از دربها، کمدها و غیره را از نظر پوسیدگی و موریانه ارزیابی کنید. در صورت نیاز قبل از شروع بازسازی، بهتر قطعت چوبی خراب را تعویض کنید.
- آسیب ساختاری: هرگونه خرابی ناشی از مشکلات ساختاری مانند ترک، ریزش سقف، خرابی دیوارها، عایق بندی و غیره را بررسی کنید. عدم توجه به آسیب ساختاری ممکن است در آینده مشکلات بیشتری برای منزل کلنگی شما ایجاد کند.
بررسی لوله کشی و سیم کشی خانه قدیمی
یکی دیگر از مواردی که باید قبل از شروع بازسازی خانه کلنگی، به آن توجه کرد وضعیت لوله کشی و سیم کشی است. بسته به زمانی که خانه ساخته شده است و اینکه آیا کسی از آن زمان تاکنون کاری برای بهبود انجام داده است یا خیر، این احتمال وجود دارد که برخی از لولهها و سیم کشیها نیاز به تعویض داشته باشند.
- لوله کشی قدیمی: اگر آب شما کدر یا زنگ زده است و فشار آب ندارید، احتمالاً باید به تعویض لوله کشی و سرویس آب گرم اقدام کنید. زنگ زدگی معمولاً از خوردگی لولههای مسی قدیمی در طول زمان ناشی میشود و ممکن است در آینده نه چندان دور منجر به ترکیدگی لوله و جاری شدن سیل شود. بنابراین، مشکلات جزئی لوله کشی را قبل از تبدیل شدن به یک مشکل اصلی برطرف کنید. برای این کار به سراغ متخصصین لوله کشی بروید.
- سیم کشی قدیمی: جعبه برق به احتمال زیاد اولین جایی است که باید بررسی کنید. این کار برای به حداقل رساندن خطر آتش سوزی و شوک الکتریکی است. سپس به سراغ پریزهای برق بروید و ببینید آیا کار میکنند یا خیر! از متخصصین برق بخواهید سیستم سیم کشی منزل شما را بررسی کنند تا هرگونه نقص را برطرف کنند.
ارزیابی سقف و پنجره ها در بازسازی منزل قدیمی
یکی از موارد مهم که به شدت در ظاهر و کاربردی شدن فضا خانه های قدیمی بعد از بازسازی تاثیر میگذارد، همین تغییرات لازم در وضعیت سقف و پنجرههاست، پس قبل از شروع بازسازی خانههای قدیمی وضعیت این دو بخش را ارزیابی کنید:
- پنجرهها: اگر پنجرههای فعلی هنوز در وضعیت خوبی هستند، پس فقط آنها را نوسازی کنید. اگر به دنبال صرفه جویی در مصرف انرژی هستید یا پنجرهها قابل بازسازی نیستند، آنها را با پنجرههای دوجداره مدرن جایگزین کنید. سعی کنید پنجرهها از نظر ظاهری شبیه به بقیه قسمتهای خانه باشد تا سبک طراحی منزل یکنواخت شود.
- سقف کاذب: ممکن است به یک سقف کاذب کاملاً جدید نیاز داشته باشید زیرا سقف فعلی شما دچار نشتی، رطوبت یا کپک شده است. همچنین ممکن است در نظر داشته باشید که از طریق سقف کاذب یک سبک نورپردازی خاص برای منزل خود ایجاد کنید.
به تزئینات خانه قدیمی توجه کنید
خانههای کلنگی معمولاً شخصیت منحصر به فرد خود را دارند و شاید بهتر باشد برخی از عناصر خاص این نوع منزل را حفظ کنید.
- حفظ ویژگیهای اصلی: هنگام رنگ آمیزی خانه، روی ویژگیهای معماری تاریخی منزل قدیمی خود کار کنید و با دقت از رنگ برای برجسته کردن آنها استفاده نمایید.
- ترکیب سبکهای قدیمی و جدید: ترکیب سبکهای مختلف میتواند بسیار جالب و منحصر به فرد باشد. سبک تاریخی خانه خود را با ویژگیهای مدرن ترکیب کنید تا ظاهری متفاوت و خاص به محیط زندگی خود بدهید.
تهویه خانه کلنگی را بررسی کنید
بررسی کنید که آیا در منزل قدیمی شما سیستم تهویه و سیستم سرمایش و گرمایش وجود دارند یا خیر. اگر افرادی دو یا سه دهه گذشته در منزل فعلی شما ساکن بودند، ممکن است هنوز سیستم های تهویه و گرمایش و سرمایش قابل استفاده باشند. تعمیر این سیستم هزینه کمتری نسبت به نصب سرویسهای جدید به همراه خواهد داشت. برای تعمیر یا تعویض کولر آبی، کولر گازی، آبگرمکن، پکیج، شوفاژ و غیره با متخصصین در تماس باشید.
چک لیست بازسازی خانه قدیمی و کلنگی ایرانی
بازسازی خانه کلنگی میتواند زمان زیادی را از شما بگیرد. هرچه این فرآیند طولانیتر شود، خسته کنندهتر خواهد شد. پس بیایید لیستی از کارهای که باید انجام شود تهیه کنیم تا بدانیم بازسازی منزل قدیمی شامل چه مراحلی است:
- گام اول: برنامه ریزی برای بازسازی باید بعد از خرید ملک شروع شود. مناطقی که نیاز به نوسازی دارند را مشخص کنید. از نواحی مورد نظر خود عکس بگیرید و یادداشت برداری کنید. تحقیق کنید که کدام کارها را باید جلوتر انجام دهید. معمولاً توصیه میشود کارهای ساختاری (تخریب، کاشی کاری، کف سازی و غیره) را ابتدا انجام دهید و رنگ آمیزی دیوارها را به آخر موکول کنید.
- گام دوم: برای هر قسمت از خانه قدیمی به متخصصین واجد شرایط نیاز دارید. پس میتوانید از چندین متخصص نسبت به کیفیت کار، سابقه و قیمت استعلام بگیرید. درنهایت، بودجه مورد نظر خود را برای هر بخش تنظیم کنید. سریعترین راه پیدا کردن یک متخصص خوب، بازار آنلاین "خدمت از ما" است.
- گام سوم: تاریخ شروع فرآیند بازسازی ساختمان کلنگی را تعیین کنید. همچنین با در نظر گرفتن پیچیدگیهای فرآیند و زمانی که ممکن است برای اصلاح موارد نیاز داشته باشد، یک ضرب الاجل برای تکمیل فرآیند تعیین کنید. مثلاً بررسی کنید که کار رنگ آمیزی باید حداکثر در دو هفته تمام شود.
- گام چهارم: هماهنگی با تمام متخصصین مختلف از جمله لوله کش، برقکار، نقاش، کابینت ساز و غیره مهم است. مطمئن شوید که همه آنها به طور هماهنگ کار میکنند. از نظر هزینه کار و برنامه زمانی با تک تک آنها صحبت کنید.
- گام پنجم: هنگامی که کارهای اولیه را انجام دادید، سپس فرآیند خرید را شروع کنید. به بازار بروید و متناسب با بودجه خود وسایل مورد نیازتان را تهیه کنید. محصولات مختلف را از نظر برند و مشخصات مقایسه کرده و بهترین را انتخاب کنید. همچنین از متخصصین نسبت به کیفیت محصولات سوال بپرسید. گاهی اوقات متخصصین خودشان، خرید وسایل و تجهیزات را برعهده میگیرند.
چگونه خانه قدیمی را بازسازی کنیم؟
برخی از مراحل بازسازی خانه کلنگی ممکن است همزمان اتفاق بیفتند اما در بیشتر موارد، تا زمانی که مرحله قبلی به طور کامل انجام نشود، نمیتوان به مرحله بعدی رفت. همانطور که به دنبال شروع بازسازی کل خانه خود هستید، ترتیب کلی عملیات نوسازی خانه کلنگی به سه مرحله زیر تقسیم میشود:
1- تخریب خانه قدیمی
تخریب میتواند بسته به نواحی مورد بازسازی متفاوت باشد. اگر میخواهید دیواری را بردارید یا سقفی را خراب کنید، باید از متخصصین امر کمک بگیرید. به هیچ عنوان خودتان دست به کار نشوید زیرا تخریب میتواند با آسیب زیادی همراه باشد. اگر بازسازی کامل مد نظر دارید، از تغییر کفپوشها و نقاشی دیوارها گرفته تا کاشی کاری حمام و سرویس بهداشتی، همه چیز را باید تغییر دهید. تعویض پنجرهها و دربها، سیستم روشنایی، سقف سازی و طراحی داخلی نیز شامل بازسازی کلی خواهند بود.
2- مرحله زیرسازی منزل کلنگی
این مرحله شامل تمام عناصر پشت پرده هستند! هرآنچه به زیرسازی و ساختار خانه قدیمی مربوط میشود، در این مرحله گنجانده خواهد شد. زیرسازی میتواند شامل تخریب دیوارها، سقف، کفپوش، کاشی ها و غیره باشد. هدف نهایی از تخریب میتواند بررسی سیستم برق، لوله کشی، تهویه مطبوع و عایق بندی قسمتهای مختلف ساختمان کلنگی باشد. اگر لولهای نشتی دارد، باید تعویض شود یا اگر سیمی اتصالی دارد، باید عوض شود. زیرسازی مهمترین بخش از بازسازی خانه کلنگی است که با دقت و مهارت انجام شود.
3-انجام کلیه کارهای مربوط به تزئینات ساختمان
بعد از اتمام تخریب و زیرسازی، تزئینات شروع میشوند. این مرحله شامل نقاشی ساختمان، کفپوش، کاشی کاری، نصب سینک و وسایل دیگر آشپزخانه، نصب شیرآلات، کابینت سازی و نصب آن، نورپردازی، نصب پنجرهها و دربها و در نهایت چیدمان مبلمان و دیگر وسایل منزل میشود.
این مرحله را همه افراد دوست دارند زیرا جلوه نهایی خانه را منعکس میکند. توصیه میکنیم به سراغ وسایل باکیفیت و مد روز بروید تا جلوهای تازه به منزل قدیمی خود بدهید.
همکاری با متخصصین واجد شرایط میتواند به شما در ارائه بهترین کیفیت و توصیههای لازم جهت بازسازی خانه کلنگی کمک شایانی کند. پس با افرادی همکاری کنید که بازار را میشناسد و بر جزئیات حرفه خود مسلط هستند. این امکان را دارید تا از خدمات بازسازی منزل پلتفرم «خدمت از ما» بهره ببرید.
در خدمت از ما طیف گستردهای از متخصصین حضور دارند که میتوانید براساس تجارب و هزینه کار هر کدام از آنها، تعمیر و بازسازی خانه قدیمی خود را به دست آنها بسپارید. برای اطلاع از قیمت نقاشی ساختمان کلیک کنید.