راهنمای اندازه استاندارد کابینت آشپزخانه

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
راهنمای اندازه استاندارد کابینت آشپزخانه

کابینت‌ها به‌عنوان بخش جدایی‌ناپذیر طراحی داخلی و آشپزخانه‌های مدرن شناخته می‌شوند؛ از همین‌رو ابعاد کابینت می‌تواند از جنبه‌های گوناگونی مانند کارایی، زیبایی و استفاده بهینه از فضا اهمیت داشته باشد. داشتن درکی عمیق از ابعاد و اندازه کابینت، اساس طراحی بهینه و استفاده از فضاهای موجود است. بنابراین در این مطلب تصمیم داریم در رابطه با اندازه استاندارد کابینت آشپزخانه اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم.

انواع کابینت آشپزخانه از نظر اندازه و سایز

درحال حاضر کابینت‌های آشپزخانه به دسته‌های متفاوتی مانند کابینت‌های دو تیکه، زمینی و دیواری، یکسره و سوپری تقسیم‌بندی می‌شوند. هر کدام از کابینت‌های نامبرده دارای ابعاد استانداردی هستند تا نظم و چیدمان آشپزخانه بهم نخورد.

با این اوصاف هنگام طراحی و دیزاین آشپزخانه باید با اندازه استاندارد کابینت آشپزخانه آشنا باشید تا بتوانید فضا را به‌ شکلی کاربردی و بهینه دیزاین کنید. در غیر این صورت حتی اگر بهترین کابینت را هم انتخاب کرده باشید، نمای جذابی نخواهد داشت.

در ادامه نحوه اندازه‌گیری انواع مختلف کابینت‌ها به‌شیوه‌ای استاندارد را به شما خواهیم آموخت.

 

انواع کابینت آشپزخانه از نظر سایز

 

اندازه استاندارد کابینت زمینی

کابینت‌های زمینی از انواع مختلف کابینت‌های آشپزخانه هستند. این مدل کابینت‌ها روی زمین قرار گرفته و معمولا شامل کابینت زیر ظرفشویی، کشوهای متعدد برای نگهداری قاشق و چنگال‌ها و همچنین کابینت زیر اجاق گاز می‌شوند.

رعایت ابعاد استاندارد در ساخت و طراحی این مدل کابینت‌ها اهمیت بسیاری دارد و بدین طریق می‌توان کابینت‌هایی مناسب و کارآمد ایجاد کرد. در همین راستا، جدول زیر به شما کمک می‌کند با ابعاد استاندارد کابینت‌های زمینی آشنا شوید.

 

اندازه استاندارد کابینت زمینی

 

ارتفاع کابینت

عمق کابینت

عرض کابینت

86 تا 91 سانتی‌متر

55 سانتی‌متر

30 تا 120 سانتی‌متر

در موراد خاص 160 سانتی‌متر

 

اندازه استاندارد کابینت دیواری

کابینت‌های بالایی به‌منظور نگهداری برخی از ظروف و وسایل آشپزخانه، آبچکان، ادویه‌ها و حتی در مواردی گزینه‌ای برای نگهداری گل‌ها و گیاهان در فضای آشپزخانه به شمار می‌روند. این مدل کابینت‌ها در شیوه مدرن امروزی تنها به‌شکل کمد طراحی نمی‌شوند و حتی در برخی موارد طراحی آن‌ها به‌صورت شلف‌های دیواری انجام می‌گیرد.

با این حال به‌طورکلی اندازه‌ گیری کابینت دیواری را می‌توان طبق جدول زیر انجام داد:

 

ارتفاع کابینت

عمق کابینت

بین 70 تا 90 سانتی‌متر

بین 30 تا 32 سانتی‌متر

 

ابعاد و استاندارد کابینت قدی یا ایستاده

بخشی از طراحی‌ کابینت‌های آشپزخانه همواره به کابینت‌های قدی یا ایستاده اختصاص می‌یابد. معمولا ارتفاع و ابعاد استاندارد کابینت قدی به ارتفاع پوینت‌های هوایی وابسته است؛ در واقع سایز کلی این کابینت‌ها طبق سایز و اندازه کابینت‌های دیواری تعیین می‌گردد. با این حال جدول زیر اندازه تقریبی کابینت‌های دیواری را نشان می‌دهد:

 

ارتفاع کابینت

عمق کابینت

220 الی 240 سانتی‌‌متر

55 تا 60 سانتی‌متر

 

اندازه گیری کابینت های دیواری و قدی

 

ابعاد و استاندارد جزیره آشپزخانه

جزیره‌ها را می‌توان میزهای نهارخوری با قابلیت نگهداری وسایل به‌شمار آورد. این کابینت‌ها در قسمت میانی آشپزخانه قرار گرفته و علاوه‌بر ایجاد یک فضای نگهداری مکان خوبی برای غذا خوردن هم هستند؛ اما طراحی این مدل کابینت‌ها به فضای زیادی نیاز دارد به‌خصوص اینکه برای قرارگیری پای افراد هم باید فضایی معین در نظر گرفته شود.

با این اوصاف می‌توان گفت در طراحی کابینت آشپزخانه کوچک گزینه‌ای مناسب به‌شمار نمی‌روند و معمولا برای آشپزخانه‌های بزرگ انتخاب‌های بهتری هستند. در رابطه با ابعاد و اندازه استاندارد جزیره هم جدول زیر راهنمای خوبی برای شما خواهد بود:

 

عرض جزیره

ارتفاع جزیره

بین 1 تا 2 متر

بین 91 تا 106 سانتی‌متر

 

در نهایت بهتر است بدانید که ابعاد استاندارد برای گرانترین کابینت هم طبق جدول‌های فوق مشخص می‌شود و تنها در برخی از نمونه‌های خاص اندازه‌ها چیزی خارج از تقریب‌های گفته شده است.

 

ابعاد و استاندارد جزیره آشپزخانه

 

فاصله بین کابینت زمینی و دیواری

معمولا طراحی کابینت‌های آشپزخانه به‌گونه‌ای است که یک ردیف کابینت به صورت دیواری و یک ردیف به‌شکل زمینی نصب می‌شوند و حد فاصلی استاندارد باید بین این دو کابینت وجود داشته باشد.

در گذشته فاصله بین کابینت‌ها چندان بهینه‌سازی نمی‌شد و معمولا بلااستفاده باقی می‌ماند؛ اما درحال حاضر فاصله بین کابینت‌های دیواری و زمینی یکی از کاربردی‌ترین فضاها در دکوراسیون آشپزخانه به‌شمار می‌روند.

در این قسمت معمولا می‌توان مکانی برای قرارگیری ادویه‌ها به‌وجود آورد و نور مخفی‌هایی برای بهبود روشنایی آشپزخانه قرار داد. با این وجود ضمن درنظر گرفتن موارد گفته شده، فاصله مناسب بین دو کابینت در حالت استاندارد بین 50 تا 65 سانتی‌متر است. در شرایط خاصی که ذکر می‌کنیم می‌تواند تغییراتی در این فاصله ایجاد شود.

  • به‌‌منظور زیبایی بیشتر دکوراسیون آشپزخانه می‌توان فاصله بین کابینت‌های دیواری و زمینی را تغییر داد. برای مثال اگر اندازه کابینت دیواری شما به سقف می‌رسد می‌توانید حد فاصل ما بین کابینت‌های دیواری و زمینی را بیشتر کنید.
  • فرم اندازه گیری کابینت‌ها و فاصله میان آن‌ها می‌تواند تحت تاثیر فضای آشپزخانه هم قرار بگیرد. درصورتی که آشپزخانه شما کوچک باشد و بخواهید فضا را دلبازتر و بزرگتر نشان دهید، می‌توانید کابینت‌های بالایی را در ارتفاع بالاتری نصب کنید.
  • فاصله بین کابینت‌ها همچنین باید طبق اندازه شیرآلات سینک ظرفشویی تعیین شوند. در برخی مواقع شیرآلات ظرفشویی بلند و کشیده هستند و علاوه‌بر نیاز به سینک‌هایی با لگن بزرگتر به فاصله بیشتری از کابینت بالایی هم نیاز دارند.
  • ضمن اینکه هنگام اندازه‌ گیری کابینت آشپزخانه درصورتی که روی دیوارهای میانی تزئینات خاصی وجود دارد، باید فاصله نصب کابینت‌ها بیشتر شود تا به‌خوبی تزئینات دیوار نمایان باشند.

 

فاصله بین کابینت زمینی و دیواری

 

ابعاد و استاندارد تجهیزات آشپزخانه

هنگام اندازه‌گیری ابعاد کابینت آشپزخانه باید به تجهیزات موجود در این محیط توجه زیادی داشت؛ چرا که هر کدام جایگاه خاصی داخل کابینت‌ها دارند و آشنایی با اندازه آن‌ها می‌تواند روی اصول اندازه‌گیری کابینت آشپزخانه تاثیر زیادی بگذارد.

در این راستا مواردی که نیاز است ابعاد آن‌ها به‌درستی اندازه‌گیری شده و جایگاهشان مشخص شود را معرفی می‌کنیم:

  • گاز
  • هود
  • سینک ظرفشویی
  • یخچال
  • ماشین ظرفشویی
  • ماشین لباسشویی

 

اندازه استاندارد تجهیزات آشپزخانه

 

ابعاد استاندارد سینک ظرفشویی

سینک‌های ظرفشویی دارای انواع مختلفی هستند که در دو دسته تک لگنه و دو لگنه قرار می‌گیرند. هرکدام از این سینک‌ها با توجه به نوع طراحی خود دارای سایزهای متفاوتی هستند و ابعاد کابینت را دچار تغییر می‌کنند. جدول زیر حدود استاندارد انواع مختلف سینک ظرفشویی را به شما نشان می‌دهد.

 

انواع سینک

طول و عرض

سینک های تک لگنه بدون سینی

77×50

سینک‌های تک لگنه با سینی روکار

100×60 

100×50

80×60

سینک‌های تک لگنه توکار

116×50

120×60

سینک دولگنه با سینی توکار

116×50

120×60

100×50

120×60

سینک دولگنه بدون سینی توکار

80×50

 

فاصله سینک ظرفشویی و آب چکان

 

ابعاد استاندارد انواع یخچال

یخچال‌ها از دیگر تجهیزات آشپزخانه‌ای هستند که ابعاد آن‌ها می‌تواند در اندازه کابینت تاثیرگذار باشد. برای مشخص کردن مدل باکس کنار یخچال آشنایی با ابعاد یخچال‌های مختلف موجود در بازار اهمیت بسیاری دارد. جدول زیر برای کمک به‌شما در نحوه فرم اندازه‌ گیری کابینت تهیه شده است:

 

نوع یخچال

ابعاد

یخچال‌ فریزر پایین

19 تا 25 فوت مکعب

یخچال‌ فریزر درب فرانسوی

18 تا 32 فوت مکعب

یخچال‌ ساید بای ساید

20 تا 29 فوت مکعب

یخچال دوقلو

32 تا 41 فوت مکعب

یخچال کامپکت

10 تا 12فوت مکعب

 

نحوه اندازه‌گیری فضای پشت و اطراف یخچال

برای طراحی کابینت بالای یخچال و دور آن، باید فضای کافی اطراف و پشت آن هم در نظر گرفته شود. برای اطمینان از تهویه و دسترسی مناسب برای کارهایی مانند تمیزکاری، جابه‌جایی و غیره، توصیه می‌شود که حداقل 5 سانتی‌متر فضای خالی در دوطرف، بالا و پشت قاب دور یخچال در نظر بگیرید.

در صورتی که پریز برق دقیقا پشت یخچال قرار گرفته باشد، شاید لازم باشد یکی‌دو سانتی‌متر دیگر هم به فضای خالیِ پشت دستگاه در قاب یخچال ام دی اف اضافه کنید.

  • برای عرض، عرض یخچال را به فضای خالی لازم در دوطرف اضافه کنید.
  • برای ارتفاع، ارتفاع دستگاه را به فضای مدنظرتان برای بالای آن (حداقل 5 سانتی‌متر یا بیشتر) اضافه کنید.
  • برای عمق، عمق یخچال را به فضای خالی پشت آن اضافه کنید.

 

ابعاد استاندارد یخچال

 

حالا می‌توانید طرح اولیه کابینت بالای یخچال را روی کاغذ یا با استفاده از نرم‌افزارهای معماری داخلی طراحی کنید. سپس، تعداد کابینت‌های مدنظر و اندازه آنها را بر اساس اندازه‌های محاسبه‌شده تعیین کنید. برای فضای ذخیره‌سازی و راحتی بیشتر می‌توانید به ویژگی‌هایی مانند قفسه‌ها، کشوها یا باکس بالای یخچال هم فکر کنید.

 

اندازه کابینت دور یخچال دوقلو

در کابینت دور یخچال دوقلو، تقریبا بیرون‌زدگی‌ای اتفاق نمی‌افتد. عمق  این مدل‌های معمولا 65 سانتی‌متر است، که برابر است با عمق معمول کابینت‌ها.

با در نظر گرفتن فضای پشتی، عمق کابینت دور یخچال باید 70 سانتی‌متر باشد. عرض صفحه کابینت مجاور کابین یخچال هم باید 70 سانتی‌متر باشد، که اتفاقا برای صفحه کابینت عمق رایجی‌ست. حتی در بسیاری از پروژه‌ها، 70 سانتی‌متر به عنوان اندازه حداقل در نظر گرفته می‌شود.

این ابعاد برای یخچال‌های دوقلو و باز شدن تک‌درب آنها کاملا کافی‌ست. طوری که نهایتا دستگاه کامل و بدون بیرون‌زدگیِ خاصی در کمد قرار می‌گیرد.

 

اندازه کابینت یخچال ساید و فرنچ

برخلاف یخچال‌های دوقلو، اندازه قاب دور یخچال ساید و فرنچ چنین اجازه‌ای را به ما نمی‌دهد. این یخچال‌ها از مدل‌های دوقلو عمیق‌تر هستند و بسته به برند، عمق‌شان می‌تواند به 90 سانتی‌متر هم برسد.

برای پوشش کامل این یخچال‌ها می‌توان عمق کابینت را بعضا تا حدود 85 سانتی‌متر متر هم افزایش داد، که به دنبال آن عمق کابینت و عرض صفحه کابینت هم بیشتر می‌شود. اما آیا اینکار همیشه امکان‌پذیر است؟ این موضوع به عوامل متفاوتی بستگی دارد؛ از جمله:

  • طراحیِ آشپزخانه
  • محل قرارگیری یخچال (آزاد بودن یک‌طرفِ دستگاه یا محصور بودن آن با دیوار و ستون)
  • ابعاد آشپزخانه، چون کمدها و صفحه کابینت 85 سانتی‌متری به شدت فضا را کوچک می‌کنند.

 

اندازه ماشین ظرفشویی

ابعاد ماشین‌های ظرفشویی هم می‌تواند روی ابعاد کابینت آشپزخانه تاثیر بسیاری بگذارد. ماشین‌های ظرفشویی از جمله تجهیزاتی هستند که جایگاه‌ آن‌ها باید در طراحی کابینت‌ها مشخص شود. معمولا ماشین‌های ظرفشویی از ارتفاع 79 تا 87 سانتی‌متر، عرض 45 تا 60 سانتی‌متر و عمق 53‌ تا 64 سانتی‌متر برخوردار هستند. از همین‌رو طراحی و ابعاد استاندارد کابینت‌ هم طبق این سایزها تغییر پیدا می‌کند.

 

ابعاد ماشین لباسشویی

ابعاد ماشین لباسشویی هم درست مانند تجهیزات دیگری که معرفی کردیم روی اصول اندازه گیری کابینت آشپزخانه تاثیر می‌گذارند. لباسشویی‌های معمولی که در اکثر منازل دیده می‌شوند دارای عرض 60 سانتی‌متر، عمق 32 تا 47 سانتی‌متر و ارتفاع 85 سانتی‌متر هستند. اما لباسشویی‌های عمودی ارتفاع بالاتری داشته و معمولا بلندی آن‌ها به 90 سانتی‌‌متر هم می‌رسند.

 

اندازه انواع اجاق گاز

درحال حاضر انواع مختلفی از اجاق‌ گازها در بازار وجود دارند که هرکدام چندین شعله داشته و سایزبندی‌ آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. جدول زیر می‌تواند با ذکر ابعاد اجاق گازهای مختلف برای اندازه‌گیری دقیق ابعاد کابینت آشپزخانه به‌شما کمک کند:

 

نوع اجاق گاز

ابعاد

اجاق گاز صفحه‌ای 5 شعله

89×52

اجاق گاز صفحه‌ای 4 شعله

58×50

اجاق گاز صفحه‌ای 3 شعله

72×38

ابعاد گاز صفحه‌ای 2 شعله

50×30

 

البته که معمولا روی بسته‌بندی اجاق‌ گاز، ابعاد آن درج می‌شود و نیازی به نگرانی از این بابت نیست.

 

ابعاد استاندارد انواع هود

هودها از جمله تجهیزاتی هستند که می‌توانند از زردی کابینت های گلاس پیشگیری کنند، این تجهیزات با جذب بو و بخار غذا دوام و طول عمر کابینت‌ها و دیگر تجهیزات موجود در آشپزخانه شما را افزایش می‌دهند. هودها دارای انواع متعددی بوده که نحوه قرارگیری آن‌ها از اجاق گاز با یکدیگر متفاوت است و شما باید برای نصب هریک به‌شیوه زیر عمل کنید:

  • هود مخفی باید در فاصله 65 سانتی‌متر از اجاق گاز قرار بگیرد.
  • هود مورب بهتر است 60 سانتی‌متر با اجاق گاز فاصله داشته باشد.
  • هود شومینه‌ای هم حدود باید در فاصله 70 سانتی‌متر از اجاق گاز نصب شود.

 

در این مطلب سعی داشتیم برای اندازه‌گیری دقیق ابعاد کابینت به‌شما کمک کنیم. در همین راستا اندازه‌ کابینت‌ها را مورد بررسی قرار دادیم و گفتیم که فاصله بین کابینت‌های دیواری با کابینت‌های زمینی چقدر باشد. ضمنا همانطور که متوجه شدید، ابعاد تجهیزات موجود در آشپزخانه هم می‌تواند روی اندازه استاندارد کابینت تاثیرگذار باشد و نباید نسبت به آن‌ها بی‌توجه بود.

5.0 امتیاز از 1 رای


کابینت سازی و نصب کابینت
برای سرویس کابینت سازی و نصب کابینت از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین