پنجره سه جداره چیست؟
پنجره سه جداره چیست؟ از جمله سوالاتی است که در هنگام تهیه لوازم انواع پنجره برای ساختمان مطرح میشود. شناخت پنجره سه جداره در کنار انواع پنجره دو جداره و تک جداره به یک اندازه و در بعضی مواقع بیشتر اهمیت دارد. پنجره سه جداره که گاها با عناوینی مثل شیشه سه جداره نیز فراخوانده میشود، یکی از انواع جدید طراحی درب و پنجره برای ساختمانهای مختلف به شمار میآید. ویژگیهای پنجره سه جداره و همین طور مزایا و معایب استفاده از آن در ساختمان از جمله مواردی است که دریافتن پاسخ پنجره سه جداره چیست؟ تاثیر بسزایی دارد.
مدل پنجره سه جداره و همین طور آشنایی با پنجره سه جداره آلومنیومی از اصلی ترین مواردی است که در هنگام بررسی ویژگی و مدلهای این نوع سبک شیشه و پنجره ساختمان قابل مشاهده است.در این مطلب با ارائه یک سری توضیحات در خصوص پنجره سه جداره چیست؟ ابهامات شکل گرفته درباره کاربرد این پنجره را برطرف میکنیم.
پنجره سه جداره چیست؟
اهمیت کاربرد پنجره در ساختمانهای مختلف تجاری و مسکونی و مسئولیت حفظ بخشی از ایمنی ساختمانها منجر به ساخت نمونههای مختلف پنجره شده است. پنجره سه جداره یک نمونه از سبکهای مختلف پنجرههای تولید شده است که از ویژگیهای کاربردی خاصی برخوردار است و اصولا با عنوان شیشه سه جداره شناخته در بین افراد شناخته شده است. بنابراین در پاسخ سوال پنجره سه جداره چیست؟ میتوان آنرا نمونهای از پنجره کاربردی برای انواع ساختمان با ویژگیهای خاص معرفی کرد.
ساختار شیشه یا پنجره سه جداره
شکل گیری و ساخت این سبک شیشه ساختمان به این صورت است که از سه شیشه تک جداره بعلاوه دو اسپیسر تشکیل شده است. که در فضای خالی که بوسیله اسپیسر ایجاد می شود، گاز آرگون برابر با فشار هوای بیرون، تزریق می شود. شیشه سوم در پنجره سه جداره نقش عایق بندی را با کیفیت مطلوب تری نسبت به دیگر انواع پنجره دو جداره و تک جداره ایفا میکند.
ویژگیهای پنجره سه جداره
از بارزترین خصوصیات پنجره سه جداره میتوان به توانایی این سبک شیشه در کاهش مصرف و اتلاف انرژی، کم کردن آلودگیهای صوتی، جلوگیری از بخارگرفتگی و به اصطلاح عامیانه نم زدگی شیشه و در نهایت ایمنی بیشتر نسبت به شیشههای معمولی و تک جداره اشاره داشت. بهینه سازی مصرف انرژی در فصول گرم و سرد سال کاربرد پنجره سه جداره در ساختمان تا حد مشخصی افزایش مییابد.
مزایا و معایب پنجره سه جداره
مزایای شیشه یا پنجره سه جداره تا حدودی در قسمت پنجره سه جداره چیست و همین طور ویژگیهای شیشه سه جداره اشاره شد. اما در حالت کلی و جمع بندی شده میتوان مزایا و معایب پنجره سه جداره را بصورت زیر بیان کرد.
مزایای استفاده از پنجره سه جداره در ساختمان
- با نصب پنجره سه جداره در انواع ساختمانهای تجاری و مسکونی هدر رفتن انرژی گرمایی و سرمایی در فصول مختلف سال تا حد قابل توجهی کاهش مییابد.
- بدلیل سه جداره بودن ساختار این پنجره امنیت آن در برابر عوامل بیرونی بیشتر شده است.
- پنجره یه جداره نسبت به انواع پنجره دو جداره عایق بهتری برای صوت میباشد.
معایب استفاده از پنجره سه جداره در ساختمان
پنجره سه جداره نیز مانند دیگر انواع پنجره ساختمان از معایبی در نوع طراحی و کارایی برخوردار است که به چند نمونه از آنها اشاره خواهیم داشت.
- وزن بالای شیشه سه جداره، موجب مشکلاتی در پروفیلهای ضعیف در پارچوب پنجره میشود.
- عرض لنگه بازشو پنجره سه جداره در هنگام باز شدن دارای محدودیت است.
- قیمت پنجره سه جداره، نسبت به پنجره دوجداره بیشتر است.
نصب پنجره سه جداره در ساختمانهایی که از عایق دیوار خوبی برخوردار نیستند کارایی ندارد. - در صورتیکه از لولاهای ضعیف در پنجره سه جداره استفاده شود، با گذشت زمان لنگه بازشو افت کارایی پیدا می کند.
- وزن پنجره سه جداره باعث افزایش وزن کاذب و اضافی ساختمان میشود.
کاربرد شیشه یا پنجره سه جداره
موارد کاربردی شیشه سه جداره بطور مختصر در مقدمه مطلب پنجره سه جداره چیست؟ اشاره شد. در این قسمت محورهای کاربردی مختلف پنجره سه جداره را مورد بررسی قرار میدهیم. از پنجره سه جداره بیشتر در نواحی سرد سیر برای عایق گرما قرار دادن این سبک پنجره استفاده میشود. دلیل این کاربرد این است عایق بندی حرارتی پنجره سه جداره نسبت به پنجره دوجداره بسیار بیشتر است.
آشنایی با مدلهای مختلف پنجره سه جداره
مدلهای مختلف پنجرههای سه جداره برای استفاده در ساختمانهای گوناگون تجاری و مسکونی بصورت زیر قابل معرفی است.
پنجره سه جداره ساده
این نوع پنجره سه جداره از شیشه فلوت ساده تشکیل شده و به همین دلیل به این نام معروف است.
پنجره سه جداره رنگی
این نوع پنجره سه جداره از یک جداره رنگی و یک جداره ساده تشکیل شده است که قابل کاربرد برای انواع ساختمانها با طراحیهای مختلف است.
پنجره یا شیشه سه جداره رفلکس
این سبک پنجره سه جداره از یک جداره ساده و یک جداره شیشه رفلکس ساخته شده است. ترتیب قرار گیری این شیشهها به این صورت است که جداره شیشه رفلکس رو به بیرون باشد. هدف این نوع طراحی پنجره سه جداره استفاده از خاصیت شیشه رفلکس برای جذب اشعههای مضر نور خورشید و جلوگیری از عبور نور شدید به داخل ساختمان و حفظ انرژی موجود در کنار خصوصیات کاربردی شیشه سه جداره است. تنها ایراد این سبک پنجره این است که داخل ساختمان را تاریک کرده و در شب داخل ساختمان مشخص است.
شیشه سه جداره سکوریت
شیشه سه جداره سکوریت با هدف استفاده در محیطهای پر خطر تولید شده است. این سبک شیشه در هنگام شکستن بطور کامل خرد شده و تکههای بزرگ و خطرناک شیشه را به اطراف پراکنده نمیکند. شیشههای جانبی انواع خودرو از این نوع میباشد.
پنجره سه جداره با هدف ایجاد امنیت بیشتر و همین طور استفاده بهینه از انرژی با کاهش نسبی ایرادات شیشه دوجداره تولید و برای انواع ساختمانها قابل استفاده است. با مشاهده ویژگیهای پنجره سه جداره و کسب اطلاعات کامل در خصوص اینکه پنجره سه جداره چیست؟ میتوانید از این سبک پنجره برای ساختمانهای مدنظرتان استفاده کنید.