طرز کار چیلر جذبی دو اثره

ثبت درخواست " نصب چیلر "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
طرز کار چیلر جذبی دو اثره

چیلر جذبی دو اثره در خنک کردن ساختمان‌ها و فرآیندهای صنعتی کاربرد دارد. طرز کار چیلر جذبی دو اثره در زمینه تهویه مطبوع، منجر به افزایش راندمان و البته صرفه‌جویی در انرژی می‌شود. در کنار چیلرهای جذبی دو اثره و طرز کار چیلر جذبی دو اثره سوالات مختلفی در مورد چیلر جذبی دو اثره شعله مستقیم، تفاوت چیلر جذبی تک اثره و دو اثره و... نیز وجود دارد.

در این مطلب ضمن آشنایی با چیلر جذبی دو اثره، با طرز کار چیلر جذبی دو اثره نیز آشنا شده، و به سایر سوالات رایج مربوط به آن پاسخ می‌دهیم ( آشنایی با نصب چیلر و تعمیر چیلر).

چیلر جذبی دو اثره چیست؟

پیش از اینکه بگوییم چیلر جذبی دو مرحله‌ای یا چیلر جذبی دو اثره چیست، بد نیست بر انواع چیلرها مروری داشته باشیم. چیلرها دستگاه‌های تبریدی در صنعت تهویه مطبوع هستند، که گرما را از دمایی پایین‌تر (اواپراتور) به دمایی بالاتر (کندانسور) انتقال می‌دهند. چیلرها از نظر کارکرد به دو دسته چیلر تراکمی (تعمیر چیلر تراکمی) و چیلر جذبی تقسیم می‌شوند.

مهمترین تفاوت چیلرهای جذبی با چیلرهای تراکمی در منبع انرژی آنهاست. برخلاف چیلرهای تراکمی، چیلرهای جذبی به جای انرژی الکتریکی (برق) از انرژی حرارتی حاصل از سوخت‌های فسیلی یا منابع دیگر استفاده می‌کنند. چیلر جذبی با دریافت انرژی گرمایی در ژنراتور، طی فرآیند تبخیر و جذب باعث خنک شدن آب سرد در اواپراتور می‌شود. اساس کار چیلرهای جذبی نیز آب و محلول لیتیوم بروماید (LiBr) است.

چیلرهای جذبی بر اساس مبرد و جاذب، منبع حرارتی و مکانیزم طراحی به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. از نظر مکانیزم طراحی چیلرها به چیلر جذبی دو اثره و تک‌اثره تقسیم می‌شوند. در ادامه طرز کار چیلر جذبی دو اثره را می‌بینید.

 

چیلر جذبی دو اثره

 

طرز کار چیلر جذبی دو اثره

در طرز کار چیلر جذبی دو اثره ابتدا آب مقطر (مبرد سیستم) توسط پمپ و انژکتورهای تزریق‌کننده روی لوله‌های مسی اواپراتور ریخته می‌شود. به دلیل پایین بودن فشار محفظه اواپراتور، مبرد ریخته شده با گرفتن حرارت از آبی که قرار است سرد شود بخار شده؛ و دمای آب در لوله‌های اواپراتور تا حدود صفر پایین می‌آید. با انباشته شدن بخار آب در اواپراتور، فشار محفظه بالا می‌رود. برای ادامه طرز کار چیلر جذبی دو اثره به درستی، بخار آب باید از محفظه خارج شود.

در ادامه طرز کار چیلر جذبی دو اثره و برای خارج کردن بخار آب، لیتیوم بروماید غلیظ (جاذب بخار آب) در ابزوربر توسط یکسری انژکتورهای تزریق‌کننده دیگر روی لوله‌های اواپراتور (شامل آب برج خنک‌کننده) ریخته می‌شود. لیتیوم بروماید بخار آب را جذب می‌کند و فشار محفظه پایین می‌ماند. لیتیوم بروماید غلیظ پس از جذب بخار آب در ابزوربر رقیق شده، و پس از عبور از پمپ محلول و مبدل حرارتی دما پایین به دو قسمت تقسیم می‌شود.

یک قسمت به ژنراتور دما پایین، و قسمت دیگر به ژنراتور دما بالا می‌رود. قسمت ژنراتور دما بالا از طریق تبادل حرارت با لوله‌های حاوی آب گرم بخار، مجددا غلیظ می‌شود. این بخار به لوله‌های ژنراتور دما پایین رفته، و با به جوش آوردن محلول لیتیوم بروماید رقیق، آن را غلیظ می‌کند و پس از از دست دادن گرمای خود وارد کندانسور (چگالنده) می‌شود.

در طرز کار چیلر جذبی دو اثره، بخار حاصل از چگالش در کندانسور و آب حاصل از چگالش بخار ژنراتور دما پایین، در سینی کندانسور جمع شده و به عنوان مبرد دوباره وارد اواپراتور می‌شود. لیتیوم بروماید غلیظ در ژنراتور دما بالا نیز با لیتیوم بروماید غلیظ شده در ژنراتور دما پایین ترکیب شده، و وارد ابزوربر می‌شود تا طرز کار چیلر جذبی دو اثره و سیکل آن تکرار شود.

 

طرز کار چیلر جذبی دو اثره

 

چیلر جذبی دو اثره شعله مستقیم

چیلر جذبی دو اثره شعله مستقیم نه تنها برای سرمایش، بلکه برای گرمایش نیز کاربرد دارد. مانند طرز کار چیلر جذبی دو اثره، چیلر جذبی دو اثره شعله مستقیم نیز بر پایه محلول لیتیم برومائید و آب مقطر و اصول کلی چیلرهای جذبی عمل می‌کند. چیلر جذبی دو اثره شعله مستقیم نیز از آب به عنوان مبرد، و از لیتیم برومائید به عنوان جذب‌کننده استفاده می‌کند.

بد نیست بدانید که تمام چیلرهای جذبی دو اثره دو ژنراتور دارند. یکی به وسیله مشعل، و دیگری به وسیله بخار مبرد داغ گرم می‌شود. چیلر جذبی دو اثره شعله مستقیم نیز مانند سایر چیلرهای جذبی دو اثره و همچنین چیلرهای تک اثره، یک کندانسور و یک اواپراتور دارند.

 

تفاوت چیلر جذبی تک اثره و دو اثره

پس از درک طرز کار چیلر جذبی دو اثره و چیلر جذبی دو اثره شعله مستقیم، اولین سوالی که به ذهن خطور می‌کند، تفاوت چیلر جذبی تک اثره و دو اثره است. در ادامه تفاوت چیلر جذبی تک اثره و دو اثره را کوتاه توضیح داده‌ایم.

چیلر جذبی تک اثره و دو اثره از نظر سیکل و طرز کار شباهت زیادی با یکدیگر دارند. با این تفاوت که در طرز کار چیلر جذبی دو اثره، محلول لیتیوم بروماید در دو مرحله در ژنراتور دما بالا و ژنراتور دما پایین غلیظ می‌شود. این کار مستقیما باعث افزایش راندمان سیکل چیلر جذبی دو اثره می‌شود.

بنابراین میران راندمان را می‌توان مهمترین تفاوت چیلر جذبی تک اثره و دو اثره دانست. البته میزان راندمان چیلرهای جذبی در مقایسه با چیلرهای تراکمی بسیار کمتر است. سیکل چیلر جذبی دو اثره یا همان چیلر جذبی دو مرحله‎ای را می‌توان تركیب دو چرخه كه بخشی از آنها روی هم قرار گرفته و در دو مرحله عمل می‌كنند دانست.

 

چیلر جذبی دو اثره شعله مستقیم

 

ابزوربر چیست؟

با مطالعه طرز کار چیلر جذبی دو اثره و چیلر جذبی دو اثره شعله مستقیم می‌توان فهمید که چیلرهای جذبی دو اثره از چند بخش مشخص تشکیل شده‌اند: اواپراتور، ابزوربر، ژنراتور، کندانسور، مبدل حرارتی و پمپ. با این وجود، بیشتر افراد در مورد ابزوربر کنجکاو هستند و می‌پرسند ابزوربر چیست؟

لوله‌های حامل آب برج خنک‌کننده در ابزوربر هستند. فشار ابزوربر با فشار اواپراتور بوده، و محلول لیتیوم بروماید غلیظ برگشتی از ژنراتور دما پایین در کف آن وجود دارد. لیتیوم بروماید برگشتی روی لوله‌های ابزوربر ریخته شده، دمای آن کاهش یافته، و خاصیت جذب بخار آب آن بالا می‌رود. طی این فرآیند و به‌طور همزمان، لیتیوم بروماید بخار مبرد را جذب کرده و رقیق می‌شود.

در نهایت، این محلول رقیق از طریق پمپ ابزوربر در چیلرهای جذبی دو اثره به سمت ژنراتور دما بالا حرکت کرده، و سیکل چیلر جذبی دو اثره دوباره تکرار می‌شود.

4.5 امتیاز از 1269 رای


نصب چیلر
برای سرویس نصب چیلر از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین