شناخت کامل سوله UBM به همراه قیمت آن
سوله UBM یا سوله آمریکایی، ساخته شده توسط شرکت آمریکایی MIC در حدود 20 سال پیش میباشد. به دلیل طراحی قوسی شکل منحصر به فرد این سازه به آن سوله قوسی UBM نیز گفته میشود. پایین بودن قیمت سوله UBM موجب محبوبیت این مدل در میان انواع سولهها شده است. با ما همراه باشید تا در این مطلب از مجله اینترنتی "خدمت از ما" همه چیز را در رابطه با سوله UBM بدانید.
سوله UBM چیست؟
به دلیل طراحی آسان و هزینه نسبتا کمی که سوله UBM دارد، به عنوان یکی از پرطرفدارترین انواع سولههایی است که به شکل قوسی تولید میشوند. پانلهای قوسی یکسان در طی فرایند نورد سرد، توسط ورقهای گالوانیزه با ضخامت ای متنوع وجود میآیند؛ که با دوخته شدن آنها در کنار یکدیگر، موجب ساخته شدن سازه مقاوم سوله UBM خواهند شد.
خم شدن این ورق ها در محل نصب صورت میگیرد و پس از آن دیگر قابلیت جابجایی نخواهند داشت؛ برای همین تولید این سازهها طی چندین گام به وسیله دستگاههای سیار UBM صورت خواهد گرفت. حداقل و حداکثر اندازه دهانه سازه حدود 10 تا 36 متر میباشد که این ارتفاع با توجه به موقعیت جغرافیایی تعیین خواهد گشت. از طرفی نیز با توجه به دهانه سوله میتوان ضخامت ورقهای گالوانیزه به کار رفته در این سازه را مشخص کرد.
از کاربردهای بسیار متداول این سازه را سالنهای ورزشی، خط تولید، انبار محصولات کشاورزی، کشت و صنعت، انبار صنعتی، تعمیرگاه خودرو، سقف استخر، سالن تالار عروسی و پذیرایی و کارواش خودرو میتوان نام برد.
انواع سوله UBM
سوله قوسی UBM به سه شکل زمین به زمین، زمین به ستون و ستون مورد استفاده قرار میگیرد؛ که با وجود ویژگیهای گوناگون به روش های متفاوتی از یکدیگر نیز ساخته میشوند. در ادامه به توضیح مختصری از هر یک از آنها خواهیم پرداخت. شناخت انواع این سازه جهت انتخاب بهترین مدل برای استفاده شما، ما بسیار حائز اهمیت می باشد.
زمین به زمین یا سازه Q شکل
از مزیتهای مهم این روش میتوان به ارزانترین روش ساخت سوله UBM، در کنار عدم نیاز به ساخت دیوار اشاره کرد. این سازه به دلیل آنکه هر دو طرفش بر روی زمین قرار میگیرد به این نام شناخته میشود.
دیوار به دیوار یا سازه R شکل
وجود دیوارها و ستونها در اطراف این سازه و قرارگیری سازه بر روی آنها دلیل این نامگذاری میباشد.
زمین به دیوار یا سازه T شکل
در ساخت این مدل از سولههای سبک، طرف آن در دیوار و طرف دیگر بر روی زمین قرار خواهد گرفت.
10 مزیت مهم سوله UBM
همانطور که گفته شد این مدل سوله ها دارای مزیتهای منحصر به فردی هستند؛ که در ادامه به ذکر برخی از آنها میپردازیم. به یاد داشته باشید که دانستن مزایا و معایب این سازه در انتخاب آن نسبت به کاربرد و استفادهای که مدنظر دارید بسیار مهم می باشد.
- دارای مقاومت بالا در برابر فشار و حرارت
- مقاوم از نظر فیزیکی و مکانیکی
- قابلیت طراحی، نصب و تولید در هر مکان
- ساختاری بسیار مقاوم و سبک
- نداشتن ستون و اسکلت
- ارزان بودن سولههای UBM نسبت به سایر انواع سولهها
- سرعت ساخت بسیار بالا بدون نیاز به جوشکاری
- انعطاف پذیری بالا در طراحی
- سازگاری با محیط زیست
- قابلیت نصب در محیط هایی با شیب بسیار زیاد
- دارای استانداردهای بین المللی
معایب سوله UBM
این سولهها با وجود مزیتهای خاصی که این سازه با خود به همراه دارند؛ اما معایبی را نیز دارد که چشم پوشی از آنها به هیچ عنوان میسر نمیباشد. اگر قصد برپا کردن این سازه را دارید؛ به شما توصیه میشود پیش از اقدام به خرید و نصب آن، ابتدا از مزایا و معایب آن به خوبی مطلع شوید و سپس با توجه به کاربرد خود تصمیم به اجرای سوله قوسی UBM بگیرید.
- میزان بالای اتلاف انرژی در فصول زمستان و تابستان
- محدودیت در ساخت سوله با ارتفاع زیاد
- عدم امکان جابه جایی یا جابه جایی بسیار پر هزینه
- عدم قابلیت از استفاده برای کاربردهایی چون مرغداری، دامداری، دارویی و غذایی
- غیر قابل ضدعفونی
- عدم امکان نصب جرثقیل سقفی در آنها
- امنیت پایین در برابر هرگونه سرقت
- مناسب نبودن برای نصب در مناطق برفی
قیمت هر متر مربع سوله UBM
لازم به ذکر است که قیمت هر متر مربع سوله UBM حدود 387,000 تومان تا 1,247,000 تومان پیش بینی میشود. اما قیمت آن را نمیتوان به صورت دقیق برآورد کرد؛ چرا که قیمت نهایی آن به عوامل متعددی چون طول، عرض، طول دهانه، ارتفاع، وزن ورق، ضخامت ورقها و غیره بستگی خواهد داشت.
نکته قابل توجه ارتباط مستقیم وزن سوله در هر متر مربع، با قیمت آن در هر متر مربع میباشد. در توضیح نحوه تاثیر گذاری وزن بر قیمت این سازه، میتوان به ارتفاع و دهانه سوله اشاره کرد؛ زیرا هر چه ارتفاع بیشتر باشد، در نتیجه سازه برای تحمل بیشتر فشار باید فولاد بیشتری را در ساخت خود داشته باشد و به تبع آن با افزایش وزن سازه قیمت سوله UBM نیز افزایش می یابد.
اگر می خواهید از قیمت آن اطمینان حاصل کنید لازم است سوله انتخابی شما دارای دفترچه محاسبات صحیح باشد؛ که محاسبات آن توسط سازمان نظام مهندسی مورد تایید قرار گرفته باشد. این نکته نشان از استاندارد بودن سازه خواهد بود. نگهداری آسان در کنار پایین بودن قیمت سقف UBM از دیگر دلایل پراستفاده بودن این سازه در میان مصرف کنندگان میباشد.
جمع بندی
اگر به دنبال ساخت سوله ای ارزان و با کیفیت هستی پس از مطالعه مزایا و معایب سوله UBM نسبت به ساخت آن اقدام کنید. انواع مختلف سوله قوسی UBM به شما این امکان را می دهد که با توجه به کاربرد خود بهترین را انتخاب کنید. دقت داشته باشید که قیمت سوله UBM به عوامل متعددی بستگی خواهد داشت که مهمترین آن حجم و وزن سازه خواهد بود.
بازار آنلاین "خدمت از ما" برای شما فرصتی را فراهم کرده است، که همین الان با ثبت درخواست خود در وب سایت یا اپلیکیشن آن، به طور مستقیم از متخصصان مجرب به رایگان قیمت بگیرید. شما میتوانید پس از انتخاب بهترین متخصص برای خود جهت مشاوره و نصب این سازه از او کمک بخواهید.