تفاوت رنگ­‌های گرم و سرد

ثبت درخواست " نقاشی ساختمان "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
تفاوت رنگ­‌های گرم و سرد

آشنایی با تفاوت رنگ­‌ گرم و سرد و استفاده درست از آنها می‌­تواند زندگی شما را به طور خارق­‌العاده­‌ای تحت تاثیر قرار دهد. با شناخت رنگ­‌های سرد و گرم و دانستن تفاوت رنگ‌­های گرم و سرد، احساساتی که در طول روز به دیگران می­‌دهید یا خودتان حس می‌­کنید را می‌­تواند تا حد مطلوبی کنترل کنید.

در کنار نمونه‌های بازسازی ساختمان مثل ترمیم ترک سقف گچی و مواردی از این قبیل،مطمئنا شما نیز حداقل یکبار در انتخاب و ست کردن رنگ­‌ گرم و سرد در لباس به تفاوت رنگ­‌های گرم و سرد، روانشناسی رنگ‌­های گرم، یا ویژگی رنگ­‌های سرد توجه کرده‌­اید. در این مطلب به طور کاملا تفاوت رنگ‌­های گرم و سرد را توضیح خواهیم داد.

تفاوت رنگ­‌های گرم و سرد

برای درک بهتر تفاوت رنگ­‌ گرم و سرد و شناخت رنگ‌­های سرد و گرم، بهتر است ابتدا با نظریه رنگ‌ها و جدول رنگ­‌های سرد و گرم آشنا شویم. در بین رنگ‌ها 3 دسته رنگ کلی وجود دارد که ساختار تشکیل­‌دهنده رنگ­‌ها را به وجود می‌آورند. دسته‌بندی رنگ‌ها شامل رنگ‌های سرد، رنگ‌های گرم و رنگ‌های خنثی تبدیل می‌شود. البته دسته­‌بندی‌های متنوع دیگری در حوزه رنگ مانند دسته­‌بندی بر اساس تاریکی و روشنایی، سبکی و سنگینی و... نیز وجود دارد.

در تعاریف رنگ‌­آمیزی و انتخاب آن برای موارد مختلف (تضاد رنگ‌­های سرد و گرم در دکوراسیون، رنگ­‌های گرم برای مو، رنگ­‌های گرم و سرد در لباس و...)، مسائل روانشناسی و روحیات فردی از جمله موضوعاتیست که منجر به انتخاب رنگ می‌شود. در ادامه برای شناخت رنگ­‌های سرد و گرم هر کدام از آنها را معرفی می­‌کنیم تا تفاوت رنگ‌­های گرم و سرد را بهتر درک کنید.

 

شناخت رنگ‌­های سرد و گرم

رنگ‌های سرد و گرم در چرخه رنگی نقطه مقابل یکدیگر هستند و در نقاط همسایگی با یکدیگر رنگ‌های خنثی را تشکیل می‌دهند. در ادامه جدول رنگ­‌های سرد و گرم را با توجه به دکوراسیون توضیح می‌­دهیم. رنگ­‌های گرم و سرد در لباس را نیز در ادامه جداگانه بررسی خواهیم کرد.

 

تفاوت رنگ گرم و سرد

 

جدول و ویژگی رنگ­‌های سرد

در جدول رنگ­‌های سرد و گرم، رنگ‌­های سرد رنگ‌هایی هستند که از طیف‌های آبی، سبز، و در موارد خاصی سفید تشکیل می‌شوند. از ویژگی رنگ­‌های سرد می‌­توان به آرامش‌بخشی، تازگی و طراوت، امنیت، و سکون اشاره کرد. به دلیل همین ویژگی رنگ‌­های سرد، این رنگ‌ها در مکان‌های خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد و اثر مثبتی از خود (مخصوصا در دکوراسیون خانه) به جا می‌گذارند.

رنگ‌های بنفش، نیلی، و سبزهای روشن و تیره که از سایه‌های رنگ اصلی هستند، در انتهای طیف سفیدی و سیاهی خود به رنگ‌های خنثی ختم می‌شوند. این رنگ‌­ها در دکوراسیون‌­های امروزی و مینیمال نیز طرفداران خاص خود را دارد و فضا را بزرگ‌­تر از چیزی که هست نشان می­‌دهند.

جدول و روانشناسی رنگ‌­های گرم

رنگ‌­های گرم از رنگ‌های نارنجی، قرمز، زرد یا ترکیب آنها به دست می‌­آیند. سایه‌های این رنگ‌ها از سمت رنگ‌های تیره به خنثی بودن نزدیک می‌شوند و سایه‌های روشن آنها نیز ویژگی‌هایی دوست­‌داشتنی از خود بروز می‌دهد.

با توجه به روانشناسی رنگ­‌های گرم و تفاوت رنگ­‌های گرم و سرد متوجه می­‌شویم که این رنگ‌­ها حس نزدیکی را بیشتر می‌­کنند (مانند رنگ­‌های تیره). همان‌­طور که می‌­دانید، رنگ­‌های گرم برای مو بسیار محبوب­‌اند و فضاهای بزرگ را نیز کوچک­‌تر نشان می­‌دهند. روانشناسی رنگ‌­های گرم همچنین به ما ­می‌­گوید که این رنگ‌­ها طبعی هیجانی و انرژی درونی فراوانی دارند که آن را به محیط اطراف نیز القا می‌کنند. گرما، هیجان، بی قراری و عدم سکون از جمله مفهوم­‌هایی هستند که این رنگ‌­ها ناخودآگاه به ما القا می‌­کنند.

 

شناخت رنگ های سرد و گرم

 

تضاد رنگ‌­های سرد و گرم در دکوراسیون

برای استفاده از تفاوت رنگ­های گرم و سرد (روشن یا تیره) یک نکته مهم را فراموش نکنید: هرگز یک رنگ را در یک اتاق استفاده نکنید. اگر می‌خواهید یک اتاق کوچ‌ک­تر به نظر برسد، از رنگ گرم را به عنوان رنگ اصلی استفاده کنید، و رنگ‌­های سرد را نیز به عنوان رنگ فرعی به کار ببرید (یا برعکس). تعادل رنگ‌­ها نیز مانند سایر عناصر موجود در دکوراسیون نیز باید حفظ شود. علاوه بر تفاوت رنگ‌­های گرم و سرد به سایر موارد نیز باید توجه کنید.

برای مثال اگر در جایی زندگی می­‌کنید که هوا گرم است، از رنگ­‌های سرد استفاده کنید. اما اگر می‌­خواهید در خانه خود احساس گرما کنید، به رنگ­‌های گرم مراجعه کنید. چرا که روشنی یک فضا به روشنی رنگ مربوط است و نه گرم و سرد بودن آن. رنگ‌­های روشن در مقایسه با رنگ­‌های تیره نور را بیشتر منعکس می­‌کنند. اگر می‌­خواهید فضایی را که نور مصنوعی یا نور خورشید ندارد روشن­‌تر نشان دهید، از رنگ‌­های روشن استفاده کنید. اما اگر نور فضایی بسیار زیاد است، از رنگ‌­های تیره (گرم یا سرد) استفاده کنید.

هنگام انتخاب رنگ برای دکوراسیون خانه از میان جدول رنگ‌­های سرد و گرم باید ببینید که می­‌خواهید یک فضای آرام یا یک فضای گرم و پرانرژی داشته باشید. دانستن تفاوت رنگ­‌های گرم و سرد و شناخت رنگ­‌های سرد و گرم مهمترین قدم برای انجام اینکار است.

 

روانشناسی رنگ های گرم

 

(بیشتر بدانید: رنگ اتاق کودک از نظر روانشناسی)

 

رنگ‌­های گرم و سرد در لباس

همان­‌طور که گفتیم، با شناخت رنگ‌­های سرد و گرم و تفاوت رنگ­‌های گرم و سرد بهتر می‌­توان از ویژگی­‌های آن­ها استفاده کرد. ترکیب رنگ‌­های گرم و سرد در لباس یکی از مواردیست که با شناخت تفاوت رنگ­‌های گرم و سرد از همیشه ساده­‌تر خواهد شد. هنگام ست کردن و استفاده از رنگ­های گرم و سرد در لباس، نکات زیر را فراموش نکنید:

  1. استفاده از رنگ­‌های گرم و سرد با رنگ­‌های گرم و سردی که در چرخه رنگ کنار یکدیگر قرار گرفته­‌اند، توصیه نمی­‌شود. این رنگ‌­ها هرچند در ترکیب با هم همخوانی دارند، اما زیبایی چندانی به یکدیگر نمی‌­بخشند، زیرا نور یکدیگر را خنثی می­‌کنند.
  2. به رنگ­‌های گرم و سردی که در چرخه رنگ روبروی یکدیگر قرار می­‌گیرند، رنگ­‌های مکمل یا کنتراست مکمل گفته می­‌شود. این رنگ‌­ها با یکدیگر کاملا همخوانی دارند و برای تضاد رنگ­‌های سرد و گرم بسیار مناسب­‌اند. این رنگ­‌های گرم و سرد در لباس در کنار یکدیگر جلوه بیشتری ایجاد می‌­کنند.
  3. لباس­‌هایی که چند رنگ دارند را باید با یکی از رنگ­‌های آن ست یا هماهنگ کنید. رنگ موردنظر همان رنگیست که بیشتر از بقیه در لباس به کار رفته است.
  4. بهتر است پارچه­‌ها و لباس­ه‌ایی که طرح­‌دار هستند را برای ست کردن استفاده نکنید، چرا که طراحان این مدل ست کردن را توصیه نمی­‌کنند. به عنوان مثال، یک پارچه گل­دار در کنار یک پارچه خال‌­خالی یا راه‌­راه جلوه زیبایی نخواهد داشت.

4.5 امتیاز از 1394 رای


نقاشی ساختمان
برای سرویس نقاشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین