روش رسوب زدایی و جرم گیری آبگرمکن دیواری در خانه

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
روش رسوب زدایی و جرم گیری آبگرمکن دیواری در خانه

رسوب زدایی آبگرمکن دیواری اهمیت زیادی دارد، به همین دلیل بهتر است توسط یک سرویس کار حرفه‌ای انجام شود. اما در برخی موارد که کار جرم گیری آبگرمکن زیاد نباشد می‌توان این کار را در خانه نیز انجام داد.

با مشاهده نحوه جرم گیری آبگرمکن دیواری بوتان در خانه و یا هر برند دیگری، می‌توانید در موارد جزئی این موارد را خودتان انجام بدهید. اما اگر تجربه کافی در استفاده از اسید رسوب زدایی آبگرمکن دیواری نداشته باشید و رسوب آبگرمکن زیاد باشد، ممکن است کار را خراب‌تر کنید و هزینه تعمیرات را هم به هزینه رسوب زدایی آبگرمکن دیواری اضافه کنید.

در ادامه این محتوا آموزش نحوه رسوب گیری آبگرمکن دیواری را در مجله خدمت از ما به طور کامل بخوانید و بعد اقدام به شستن رسوب آبگرمکن کنید. اگر می‌خواهید بدانید هزینه رسوب زدایی آبگرمکن دیواری چقدر است، به صفحه تعمیر و سرویس آبگرمکن مراجعه کنید.

چرا باید به صورت دوره‌ای آبگرمکن را جرم گیری کنیم؟

همانطور که تا به حال مشاهده کرده‌اید، درون کتری‌ها دیواره‌ای از رسوب‌های موجود در آب تشکیل می‌شود و همانگونه که رسوب‌ها روی دیواره کتری و سماور را می‌پوشاند، در داخل لوله‌های مبدل گرمایی آبگرمکن‌های دیواری نیز رسوب می‌کنند و باعث کاهش قطر لوله و کم شدن مقدار انتقال حرارت از شعله به آب می‌گردد. این موضوع می‌تواند فشار آب گرم را کاهش دهد (چگونه فشار آب گرم آبگرمکن را بالا ببریم).

یکی دیگر از عواملی که باعث گرفتگی لوله مبدل گرمایی می‌باشد، به صورت نقطه‌ای گرم شدن بالای شمعک است که وجود شعله شمعک در زیر لوله مبدل گرمایی باعث می‌شود در این نقطه گرفتگی بیشتر باشد. در این شرایط می‌بینید که شمعک روشن است ولی مشعل روشن نمیشود.

امروزه از تجهیزاتی مثل رسوب گیر پکیج برای جلوگیری از بروز مداوم این مشکل در مبدل‌های حرارتی استفاده می‌شود. با این وجود توجه کافی به وضعیت این قطعات در ورودی و خروجی آبگرمکن دیواری در قسمت لوله کشی آب گرم و سرد در عدم نیاز به رسوب گیری مکرر این وسایل تاثیر بسزایی دارد. 

 

رسوب زدایی آبگرمکن دیواری

 

در بعضی مواقع این گرفتگی به حدی زیاد می‌باشد که دیگر با هیچ گونه مواد رسوب گیری آبگرمکن قابل حل نبوده و مجبور به برش محل شده تا گرفتگی را برطرف نماییم و دوباره لوله را جوش کاری می‌کنیم. این موضوع می‌تواند علت خاموش شدن آبگرمکن دیواری باشد.

در نتیجه آبگرمکن نمی‌تواند به مقدار کافی آب گرم تولید کند و مصرف کننده از کمبود آب گرم ناراضی می‌باشد در حالی که به مقدار كافی گاز مصرف می‌شود و گرما تولید می‌گردد که این خود باعث اتلاف انرژی گرمایی شده و به جداره بیرونی مبدل گرمایی آسیب وارد می‌کند و با توجه به گرم شدن رسوب‌های داخل لوله باعث ایجاد صدا می‌شود.

همچنین جالب است بدانید که در اغلب اوقات، علت سرد و گرم شدن آب آبگرمکن دیواری بوتان یا سایر آبگرمکن‌ها، رسوب گرفتن مبدل حرارتی است که با انجام فرآیند رسوب زدایی و جرم گیری آبگرمکن دیواری این مشکل حل می‌شود. برای مشاهده مراحل سرویس آبگرمکن دیواری بوتان، این مطلب را بخوانید. 

 

مواد لازم و روش‌های جرم گیری آبگرمکن دیواری

برای سرویس آبگرمکن دیواری و برطرف کردن رسوب‌های داخل مبدل گرمایی بطور معمول از اسید کلریدریک یا جوهرنمک رقیق (20%) استفاده می‌شود. البته ممکن است که برای رفع رسوب لوله‌های آبگرمکن به روش خانگی با سرکه این کار انجام شود.

استفاده از سرکه خطر و آسیب کمتری نسبت به اسیدهای شیمیایی دارد اما تنها رسوب نازک را می تواند حل کند و همچنین عملیات رسوب زدایی سرعت کمتری خواهد داشت.

مراحل انواع روش‌های جرمگیری آبگرمکن دیواری را در ادامه می‌بینید:

 

جرم گیری آبگرمکن دیواری با سرکه و جوهر نمک

 

1. جرم ‌گیری آبگرمکن دیواری بدون پمپ

رسوب ‌گیری آبگرمکن دیواری بوتان یا سایر آبگرمکن‌ها در خانه به‌سادگی قابل انجام است. برای این منظور حتی نیازی به پمپ هم نیست و تنها باید طبق موارد زیر عمل کنید:

  1. اسید را داخل مبدل بریزید و هر بار که اسید پایین‌‌تر می‌رود، به آن مجددا اسید اضافه نمایید.
  2. 40 دقیقه صبر کنید تا اسید به‌طور کامل در رسوبات نفوذ کرده و همراه با کف از خروجی دیگر آبگرمکن خارج گردد. توجه داشته باشید اگر بیش از 40 دقیقه دست نگه‌دارید، احتمالا لوله‌های مبدل شما سوراخ شوند.
  3. پس از خارج شدن رسوبات، آب سرد را به ورودی مبدل وصل کنید. بدین طریق به‌خوبی می‌توانید رسوب‌ گیری آبگرمکن را انجام دهید؛ به‌شرطه آنکه آب سرد فشار زیادی داشته باشد تا اسید و رسوبات به‌جای مانده به‌طور کامل با فشار آب خارج شوند.
  4. البته این نکته را باید به‌خاطر بسپارید که فشار بیش‌از حد آب هم می‌تواند به شما آسیب وارد کند؛ به‌خصوص اگر آب و اسید روی صورت پاشیده شوند.
  5. در نهایت برای رسوب زدایی آبگرمکن دیواری بعد از خروج کامل اسید و رسوبات، مجددا یکبار مبدل را بشویید تا ته مانده رسوبات هم از آبگرمکن خارج گردد.

 

جرم ‌گیری آبگرمکن دیواری بدون پمپ

 

نکته مهم در جرم گیری آبگرمکن دیواری در خانه

نکته قابل توجه هنگام جرم گیری آبگرمکن دیواری در خانه، در لحظه اول که اسید وارد مبدل می‌شود به دلیل واکنش شیمیایی پاشش شدیدی از بالای قیف ایجاد می‌شود که در صورت عدم توجه باعث ایجاد خسارت می‌شود.

دقت داشته باشید به محض ریختن اسید داخل قیف کف ظرف را روی قیف قرار دهید که پاششی ایجاد نشود و بعد از این که تمام اسید را داخل مبدل ریختیم چندین بار این عمل را تکرار می‌کنیم تا کاملاً تمام رسوب داخل مبدل گرفته شود و هیچ گونه کفی اسید نداشته باشد.

 در مرحله اول که اسید وارد مبدل می‌شود خروجی مبدل به صورت کف می‌باشد و هر چند بار که اسید دور بخورد این کف کم می‌شود و وقتی که کاملاً جرم مبدل گرفته شود دیگر هیچ گونه کف همراه اسید خارج نمی‌شود. پس از پایان کار ظرف اسید را کنار گذاشته و آب خالص درون قیف بریزید تا مبدل کاملاً شسته شود. 

 

رسوب گیری آبگرمکن

 

2. رسوب زدایی آبگرمکن دیواری به روش پمپی

در این روش پمپ اسیدشویی را در ظرف اسید قرار می‌دهیم و خروجی پمپ را به یک طرف مبدل گرمایی وصل نموده و طرف دیگر مبدل گرمایی با استفاده از شیلنگ لاستیکی به ظرف ارتباط می‌دهیم. پس از چند دقیقه کار کرد پمپ تمام جرم داخل مبدل گرمایی گرفته می‌شود.

پس از پایان کار در ظرف مربوطه آب تمیز ریخته و مبدل را با آب شست وشو می‌دهیم و در محل خود نصب می‌نماییم لازم به ذکر است که بعضی از سرویسکاران در بازارکار از پمپ آب کولر نیز استفاده می‌کنند که در این روش مشکلی وجود دارد که بخار اسید باعث خرابی زودرس شافت پمپ کولر شده و نهایتاً باعث خرابی پمپ کولر می‌شود و مقرون به صرفه نمی‌باشد.

 

3. رسوب زدایی آبگرمکن دیواری به روش سنتی

رسوب زدایی آبگرمکن دیواری به روش سنتی شامل رسوب‌گیری با جوهر نمک هم می‌شود. برای آنکه بتوانید با اسید کلریدریک جرم گیری آبگرمکن دیواری بوتان در خانه را انجام دهید، باید طبق مراحل زیر عمل نمایید:

  • در اولین مرحله باید مبدل آبگرمکن را جدا کنید، مبدل آبگرمکن توسط گیره‌هایی به کلاهک بالا متصل شده‌اند و به‌سادگی از دستگاه جدا می‌شوند.
  • یک شیلنگ لاستیکی را به‌ یک سر لوله و لوله پلاستیکی نوع pp را به سر دیگر مبدل وصل نمایید.
  • قیف را به‌بالای لوله پلاستیکی وصل کنید.
  • یک تشت پلاستیکی را با مقداری آب پر کرده و مبدل گرمایی را داخل آن بگذارید.
  • از طریق قیف به‌آرامی اسید کلریدریک یا همان جوهر نمک را داخل مبدل بریزید تا اسید کف آلود از دیگر سمت مبدل خارج شود.
  • یک سر شلنگ pp را در یک ظرف قرار دهید تا اسید داخل آن تخلیه شود.
  • تا زمانی این کار را انجام دهید که کفی درون مبدل نماند.
  • در نهایت برای کامل کردن رسوب گیری ابگرمکن دیواری با جوهر نمک باید مبدل را با آب شستشو دهید تا کامل تمیز گردد.

 

رسوب زدایی آبگرمکن دیواری به روش سنتی

 

4. رسوب ‌زدایی آبگرمکن دیواری با سرکه

یک روش موثر و طبیعی برای حذف رسوبات معدنی از داخل آبگرمکن، استفاده از سرکه است. برای رسوب زدایی آبگرمکن دیواری با سرکه شما به سرکه سفید مقطر، شلنگ آب، ورق پلاستیکی، ظرفی بزرگ برای جمع‌آوری آب و پیچ‌گوشتی نیاز خواهید داشت.

پس از تهیه این تجهیزات، مراحل زیر را با دقت انجام دهید:

  1. در اولین گام آبگرمکن را خاموش کنید و مطمئن شوید که گاز و برق آن کاملا قطع شده است.
  2. در مرحله بعد باید آبگرمکن تخلیه شود، بدین منظور شیرآب سرد متصل به آبگرم را ببندید؛ سپس یک شلنگ به شیر تخلیه که در پایین آبگرمکن قرار دارد، متصل کنید و سر دیگر آن را در ظرفی برای تخلیه هدایت نمایید.
  3. پس از متصل کردن شلنگ متنظر بمانید تا آب از دستگاه کاملا خارج شود.
  4. در نهایت بعد از خالی شدن کامل دستگاه، شیر تخلیه را ببندید و سپس مخزن آبگرمکن را با سرکه سفید مقطر پر کنید. توجه داشته باشید که نصف ظرفیت مخزن باید با سرکه پر شده باشد.
  5. اجازه دهید حدود 4 تا 6 ساعت سرکه داخل مخزن بماند، در طی این مدت رسوبات به‌خوبی جدا می‌شوند.
  6. بعد از گذشت مدت زمان گفته شده، شیر تخلیه را بازکنید تا سرکه از آن خارج گردد.
  7. زمانی که مخزن آبگرمکن به‌خوبی تخلیه شد، مجددا آن را با آب سرد پر و تخلیه نمایید تا باقی مانده‌ سرکه و رسوبات کاملا از آبگرمکن خارج شوند.
  8. زمانی که از تمیز بودن مخزن اطمینان حاصل کردید، شیر آب سرد را باز کنید و اجازه دهید کاملا مخزن آبگرمکن پر شود.
  9. در نهایت دستگاه را به گاز یا برق وصل کرده و آن را روشن کنید (طريقه روشن كردن آبگرمكن گازی).

 

رسوب زدایی آبگرمکن دیواری با سرکه

 

مدت زمان رسوب‌زدایی آبگرمکن دیواری

جرم گیری آبگرمکن دیواری بدون پمپ به میزان و نوع رسوبات موجود در آن و همچنین کیفیت آب منطقه وابسته است. البته در نهایت روش‌هایی که برای این منظور به‌کار می‌برید تعیین‌کننده مدت زمان رسوب ‌گیری آبگرمکن دیواری بوتان هستند (برای کاهش این زمان پیشنهاد می‌کنیم بخوانید: صافی آبگرمکن دیواری بوتان کجاست).

با این حال برای مثال مراحل رسوب‌‌زدایی آبگرمکن با سرکه چیزی بین 4 تا 6 ساعت به‌طول می‌انجامد، این درحالی است که مدت زمان رسوب زدایی آبگرمکن دیواری با جوهر نمک تقریبا 1 ساعت طول می‌کشد.

 

هزینه رسوب زدایی آبگرمکن دیواری

بسیاری از مردم به دلیل عدم اطلاعات کافی در زمینه رسوب زدایی آبگرمکن دیواری با اسید یا سرکه و کار با پمپ، خودشان را به دردسر می‌اندازند و خطرات استفاده از اسید رسوب زدایی آبگرمکن دیواری را به جان می‌خرند.

اما هزینه رسوب زدایی آبگرمکن دیواری در مقایسه با جان باارزش شما بسیار ناچیز است. شما می‌توانید با ثبت سفارش در سایت "خدمت از ما" در عرض چند دقیقه، خدمات تعمیر و سرویس ابگرمکن را در هر جای ایران دریافت کنید.

برای دسترسی به بهترین متخصص جهت رسوب زدایی آبگرمکن دیواری روی لینک بالا کلیک کنید و پروسه ثبت سفارش را آغاز کنید. این کار چند ثانیه بیشتر وقتتان را نمی گیرد. در کمتر از نیم ساعت، 5 متخصص سرویس آبگرمکن در شهرتان هزینه رسوب گیری آبگرمکن دیواری را به شما پیشنهاد می دهند.

بعد از دریافت قیمت خدمات، می‌توانید به پروفایل هر متخصص بروید و از میزان تخصص هر فرد اطلاعات کافی بدست آورید، نظرات و امتیازهای آن فرد را بخوانید و از بین 5 گزینه معرفی شده بهترین فرد را برای جرم گیری آبگرمکن دیواری انتخاب کنید.

4.5 امتیاز از 1762 رای


تعمیر آبگرمکن و سرویس آبگرمکن
برای سرویس تعمیر آبگرمکن و سرویس آبگرمکن از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین