آموزش نصب ایزوگام

ثبت درخواست " نصب ایزوگام "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
آموزش نصب ایزوگام

نصب ایزوگام مدت‌هاست که به یکی از گام‌های ثابت پروژه‌های ساختمانی تبدیل شده. عایق‌بندی مطلوب رطوبتی و حرارتی، سرعت اجرای بالا، وزن سبک نسبت به قیرگونی، دوام عالی با امکان تعمیر سریع، صرفه اقتصادی و ... باعث شده است تا تقاضا برای نصب ایزوگام دچار کاهش نشود.

مطلب پیش روی شما راهنمای کامل آموزش نصب ایزوگام است، به همراه مهمترین نکاتی که باید درباره آن بدانید. این راهنما را با مرور وسایلی که برای اینکار احتیاج دارید آغاز می‌کنیم.

 

وسایل لازم برای نصب ایزوگام

وسایل لازم برای اینکار از یک پروژه به پروژه دیگر متفاوت است. اما به طور کلی، ابزارهای مورد نیاز برای نصب ایزوگام عبارت‌اند از:

  • کپسول گاز مایع؛ نصب هر 50 متر ایزوگام تقریبا یک کپسول می‌برد.
  • چراغ شعله پخش‌کن استاندارد سیار (تک‌شعله یا چندشعله)؛ اگر این وسیله را ندارید، در خرید آن حساسیت به خرج دهید چون چراغ شعله پخش‌کن از مهترین ابزارهای این کار است.
  • فندک جرقه‌ای؛ برای روشن کردن چراغ شعله پخش‌کن
  • کمچه و ماله بندکشی؛ برای جوشکاری بندهای ایزوگام
  • تیغ موکت‌بری فلزی؛ برای برش دقیق ایزوگام
  • تیغه لاستیکی دسته‌دار
  • جارو؛ برای تمیز کردن گرد و خاک
  • طناب و قرقره؛ برای انتقال رول‌های ایزوگام
  • مواد کمک نصب؛ شامل پرایمرها و مشتقات قیری سازگار با مشخصات رول‌ها
  • تجهیزات ایمنی؛ شامل کپسول آتش‌نشانی، لباس ضد گرما، کلاه ایمنی، عینک محافظ، دستکش نسوز برزنتی، کفش کف‌صاف
  • خمیر ماستیک و سیمان؛ برای پر کردن حفرهای سطح (در صورت وجود)

توجه: برای نصب ایزوگام می‌توان از دستگاه‌های مدرن پخش و نصب عایق رطوبتی هم استفاده کرد.

 

وسایل لازم برای نصب ایزوگام

 

آموزش نصب ایزوگام پشت بام

مراحل نصب ایزوگام به ترتیب عبارت‌اند از:

  1. تمیزکاری سطح
  2. درزگیری سطح
  3. آماده‌سازی سطح (زیرسازی)
  4. شیب‌بندی سطح و ماهیچه‌کشی گوشه‌ها
  5. نصب رول‌ها
  6. تست عایق‌کاری

در ادامه هریک از این مراحل را با جزئیات کامل شرح داده‌ایم:

 

یک. تمیزکاری سطح

ابتدا باید سطح مدنظر برای نصب ایزوگام را با آب و جارو کاملا شست، طوری که هیچ گردوغبار و آلودگی روی آن نماند. اینکار از آن جهت مهم است که مطمئن شویم ایزوگام محکم به سطح می‌‎چسبد؛ چون وجود هرگونه رطوبت، آلودگی، سنگ‌ریزه و ... می‌تواند چسبندگی و عملکرد ایزوگام را به خطر بیندازد (حتی در صورت استفاده از پرایمر).

پیشنهاد می‌شود پیش از انجام اینکار تمام اشیاء خارجی روی پشت بام مانند کولر، منبع انبساط، منبع آب و ... را بردارید تا سطح کاملا آزاد شود. به این ترتیب باقی مراحل نصب ایزوگام هم سریع‌تر پیش خواهند رفت.

لطفا توجه داشته باشید که:

  • سطح را با دقت بشویید و اگر لازم بود، شخصا برای خشک کردن آن اقدام کنید. به دلیل اینکه سطح در حال حاضر عایق نیست، ممکن است آب به لایه‌های زیرین نفوذ کند و به سازه آسیب بزند.
  • پیش از رفتن به مرحله بعد باید صبر کنید تا سطح کاملا خشک شود.
  • در همین مرحله باید تمام اجسام تیز و فلزی مانند میلگرد، سرستون و ... را برش داد و از روی سطح برداشت، تا با سطح کاملا هم‌تراز شوند.
  • تمیزکاری سطح مختص نصب ایزوگام روی پشت بام نیست. کلیه سطوح خارجی و داخلی، کوچک و بزرگ، افقی و عمودی یا ... باید پیش از آغاز کار به خوبی شسته شوند.

 

دو. درزگیری سطح

یکی دیگر از پیش‌نیازهای اساسیِ نصب عایق حرارتی این است که سطح مدنظر کاملا یکدست و بدون ترک و شکاف باشد. از ترک و شکاف با عرض کمتر از یک سانتی‌متر می‌توان چشم‌پوشی کرد؛ اما ترک‌های بزرگ‌تر را حتما باید با خمیر ماستیک و سیمان پر کرد.

وقتی آسترها خشک شدند، می‌توانید باقی گام‌های روش نصب ایزوگام را دنبال کنید.

 

روش نصب ایزوگام

 

سه. زیرسازی

سطحی که قرار است ایزوگام شود باید ویژگی‌های خاصی داشته باشد، مثلا:

  • چسبندگی خوبی ایجاد کند.
  • انبساط و انقباض نداشته باشد.
  • شیب مناسبی داشته باشد.
  • صاف و صیقلی نباشد.

مثلا روی متریال‌هایی مانند کاشی، چوب، آهن و نمونه‌های مشابه عملا نمی‌توان ایزوگام نصب کرد، چون ظرف مدت کوتاهی از بین می‌رود. مخصوصا سطوح فلزی که با انبساط و انقباض‌شان باعث کشیدگی و پارگی ایزوگام می‌شوند؛ یا سطوح چوبی که خورده می‌شوند و باد می‌کنند.

همان‌طور که در سایر مقالات و ویدئوهای آموزش نصب ایزوگام گفته می‌شود، بهترین سطح برای اینکار سطوح قیری، گچ‌کاری‌ها و سیمان‌های کنده‌شده و زخمی هستند. سطوحی که قبلا ایزوگام یا آسفالت شده‌اند هم مناسب هستند؛ چون ذوب شدن دولایه قیر کنار یکدیگر چسبندگی مطلوبی را ایجاد می‌کند.

نکته: اگر ایزوگام قبلی کاملا فرسوده باشد، باید آن را جدا کرد. اما اگر ترک‌ها و شکاف‌های شدید نداشته باشد، با نصب ایزوگام جدید روی آن می‌توان تعمیرش کرد. برای چسبندگی بهتر، لایه فلزی آلومینیومی یا قلعیِ ایزوگام زیرین را بکنید یا زخمی کنید.

وقتی مشخص شد که محل نصب شرایط لازم را برای طریقه نصب ایزوگام دارد (برای اطمینان از این موضوع می‌توانید از کارشناس‌های اینکار کمک بگیرید)، می‌توان زیرسازی را با توجه به نوع سطح آغاز کرد:

  • برای سطوح سیمانی، به ازای هرمتر مربع حداقل 280 گرم مشتق قیری محلول در حلال نفتی را به طور یکدست و یکنواخت روی سطح پخش کنید.
  • برای سطوح آسفالت‌شده، به ازای هرمتر مربع 300 گرم مشتق قیری رقیق‌شده در آب را به طور یکدست و یکنواخت روی سطح پخش کنید. چون در ساختار آسفالت قیر هست، محلول‌های نفتی می‌توانند به آن آسیب بزنند. همچنین، اگر ماسه‌های آسفالت بیرون زده ( آسفالت پوسیده) بهتر است روی آن قیر ریخته شود.
  • برای سطوح موزائیکی، ابتدا با سیمان و دوغاب سیمانی آنها را کاملا صاف کنید و سپس مشتق قیری محلول در حلال نفتی را به طور یکدست و یکنواخت روی سطح پخش کنید.

پس از اعمال مواد مناسب، 24 ساعت صبر کنید تا مواد به طور کامل خشک شوند. پس از آن، مجددا سطح را تمیز کنید و باقی گام‌های روش نصب ایزوگام را دنبال کنید.

 

چهار. شیب‌بندی و ماهیچه‌کشی گوشه‌ها

شیب‌بندی چهارگوشه و بخش‌های دیگر سطح مدنظر یکی از نکات مهم در نصب ایزوگام است که بعضا با زیرسازی هم اشتباه گرفته می‌شود. این مورد باید پیش از اجرای عایق به گونه‌ای انجام شود آب به سمت آبروها حرکت کند و به صورت راکد روی سطح نماند. بنابراین، باید رول‌ها را موازی با مسیر شیب نصب کرد.

نقاط اوج و صفر شیب‌بندی با توجه به شکل سطح و مساحت آن، و همچنین تعداد و محل آبروها مشخص می‌شود. آب فقط در قسمت اوج روان است. در نقطه صفر آب اطراف آبراه جمع می‌شود و مدتی آنجا می‌ماند تا کاملا تخلیه شود. به طور کلی، شیب مناسب برای پشت بام یک تا سه درصد است؛ یعنی یک تا سه سانتی‌متر تغییر ارتفاع به ازای هرمتر.

نکته: پیش از نصب رول‌ها توصیه می‌شود اطراف ناودان، چاهک‌های آبرو، زیر کولرها و چیلرها یک یا دو لایه اولیه نصب شود.

ماهیچه‌کشی یا فیله‌کشی زاویه‌ها و گوشه‌های 90 درجه (مانند دیوارهای اطراف یا بخش‌های دیگرِ پشت بام) کار دیگری است که باید در ادامه مراحل نصب ایزوگام انجام شود. این زوایا باید با ماهیچه سیمانی به زاویه منفرجه تبدیل شوند تا از شکستگی ایزوگام و نشت رطوبت در سقف و نمای ساختمان جلوگیری شود.

 

طریقه نصب ایزوگام

 

پنج. مراحل نصب ایزوگام

حالا باید رول‌های عایق را نصب کرد. برای اینکار مراحل زیر را دنبال کنید:

 

باز کردن رول‌ها

برچسب و پوشش پلاستیکی رول‌ها را با کاتر جدا کنید و رول‌ها را باز کنید. شاید لازم باشد برای باز کردن رول‌هایی که به هم چسبیده‌اند یا چروک دارند، از حرارت کمک بگیرید. در هرحالت، برای بازکردن رول‌ها فشار زیادی به آنها وارد نکنید تا پاره نشوند و آسیب نبینند.

 

نشانه‌گذاری

هنگام نصب، رول‌ها باید حدود 10 سانتی‌متر همپوشانی داشته باشند تا آب بین آنها نفوذ نکند. از آنجا که این رول‌ها معمولا با طول 10 متر، عرض 1 متر و ضخامت حدود 4 میلی‌متر تولید می‌شوند (هرچند اندازه‌های دیگری هم موجود هستند)، کافی‌ست سطح مدنظر را با فاصله‌های 90 سانتی‌متری علامت بزنید.

به کمک این علامت‌ها می‌توان نصب ایزوگام را به سادگی با همپوشانی مطلوب انجام داد. برای نتیجه بهتر بندکشی پیشنهاد می‌شود.

 

ایزوگام ناودان‌ها و آبروها

پس از تقسیم‌بندی سطح، برای نصب ایزوگام حتما کار را از محل ناودان‌ها و آبروها شروع کنید. یک تکه ایزوگام 50 در 50 سانتی‌متر را داخل قیفی ناودان قرار دهید؛ جلوی آن هم یک تکه ایزوگام 1 متری نصب کنید.

برای اطمینان از اینکه کاملا به سمت ناودان حرکت خواهد کرد، می‌توانید مقداری از ایزوگام را در محل ناودان روی آن بکشید. دقت کنید که ایزوگام باعث گرفتگی ناودان نشود.

 

لوله‌های بخاری و هواکش

طریقه نصب ایزوگام برای لوله‌های بخاری و هواکش به این صورت است که عایق حرارتی طوری قرار بگیرد که این لوله‌ها وسط آن نباشند.

به جای بریدن جای لوله روی عایق هم باید روی آن یک علامت ضربدر را برش داد، اضافات‌اش را روی لوله خم کرد و سپس آن را چسباند. تا 15 سانتی‌متر از یک لوله هواکش یا بخاری نیز باید با قیر آغشته شود تا آب نتواند از این نقطه نفوذ کند.

 

برش عایق‌ها

رول‌های 10 متری معمولا از وسط به دو بخش 5 متری تقسیم شده‌اند. این موضوع مراحل نصب ایزوگام و تراز کردن آن را چندپله ساده‌تر می‌کند. رول‌ها را در اندازه‌ها مناسب برش دهید و مرحله بعد را استارت بزنید.

 

تنظیم شعله پخش‌کن

پس از روشن کردن مشعل و شعله پخش کن باید شعله آن را تنظیم کرد که از نکات مهم در نصب ایزوگام است. حرارت زیاد مشعل بافت و پلی‌استر داخل عایق را می‌سوزاند، حرارت کم هم باعث می‌شود عایق خوب به سطح نچسبد و راه نفوذ آب را باز می‌گذارد. دقت داشته باشید که:

  • حرارت باید به قدری باشد قیر زیرین عایق را ذوب کند تا ایزوگام کاملا روی پشت بام بچسبد.
  • از شعله پخش‌کن باید با زاویه ۴۵ درجه (با سطح کار) استفاده کرد تا قیر به راحتی ذوب شود.
  • مشعل باید به طور یکنواخت گرفته شود تا تمام سطح عایق گرم شود.

 

نصب عایق‌ها

اینجا باید به صورت چپ و راست حرکت کرد تا همپوشانی لایه‌ها اتفاق بیفتد. پس از حرارت دادن و تنظیم عایق در محل مدنظر، باید از وسط عرض آن با فشار پا یا دست آن را به دوطرف صاف کرد تا چروک و هواگرفتگی ایجاد نشود عایق کاملا به سطح بچسبد.

در صورت شروع از سر لایه‌ها، به جای وسط عرض آنها، خط تنظیم تراز نشده و ایزوگام کج می‌شود. در همپوشانی لایه‌ها هنگام نصب ایزوگام باید به جهت شیب‌بندی هم دقت کنید؛ لایه بالایی باید سمتی باشد که آب از روی آن به سمت لایه زیرین حرکت کند.

نکته: برای اطمینان از کامل چسبیدن ایزوگام به سطح کار، لبه‏‌ها و انتهای عایق را دوباره گرم کنید تا قشر قیری عایق ذوب شود و کاملا به کف بچسبد.

 

جوشکاری لایه‌ها

در فرآِیند روش نصب ایزوگام، مرحله آخر به جوشکاری لایه‌هایی همپوشانی شده اختصاص دارد. در این مرحله لبه‌های ایزوگام بید روی لبه‌های کناری جوش می‌خورند تا راه نفوذ آب کاملا بسته شود. اینکارِ حساس با استفاده از شعله کم مشعل و کمچه یا ماله انجام می‌شود.

برای اطمینان از چسبیدن ایزوگام در گوشه‌ها باید بین سطوح با ماله‌کشی هواگیری شده، و سپس از قیر مذاب استفاده شود.

توجه: به جای گرفتن شعله روی عایق، باید ماله را با شعله تنظیم‌شده گرم کرد.

 

آموزش نصب ایزوگام

 

شش: تست عایق‌کاری

پس از به پایان رسیدن مراحل نصب ایزوگام، متخصصانِ نصاب معمولا برای اطمینان مشتری سطح عایق‌شده را تست می‌کنند. بسته به سطح، دو نوع آزمایش اجرا می‌شود:

  • برای سطوح شیب‌دار؛ مشابه یک بارندگی شدید روی سطح آب پاشیده می‌شود. پس از گذشت مدتی، اگر فرآیند نصب به درستی انجام نشده باشد، قطرهای آب در زیر سقف دیده می‌شوند.
  • برای سطوح تخت؛ همه آبروها موقتا بسته شده و روی سطح تا ارتفاع حدود ۵ سانتی‌متر آب ریخته می‌شود. پس از 24 ساعت، اگر روش نصب ایزوگام درست نبوده باشد، سقف نم می‌زند. در غیر این‌صورت کیفیت کار مشخص می‌شود. در ادامه آب تخلیه و پوشش نهایی اجرا می‌شود.

 

روش نصب ایزوگام روی دیوار

در بسیاری از پروژه‌ها، کار با عایق کردن پشت بام تمام نشده و دیوار هم باید ایزوگام شود. اینکار کمی چالش دارد (به دلیل استفاده از داربست) و مهارت بیشتری را می‌طلبد. روش نصب ایزوگام روی دیوار لایه‌لایه و از بالا به پایین است.

همان‌طور که بالاتر اشاره کردیم، تمیزکاری، درزگیری و زیرسازی اینجا هم ضروری هستند. مرغوبیت ایزوگام در این حالت مهم‌تر هم می‌شود؛ چون چسبندگی مطلوب حیاتی‌ست، مخصوصا اینکه نیروی جاذبه هم به تدریج عایق‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

نکات مهم در نصب ایزوگام

 

نکات مهم در نصب ایزوگام

مهمترین نکات این پروسه را حین آموزش نصب ایزوگام توضیح دادیم، در ادامه نکات تکمیلی را ملاحظه می‌کنید:

 

کیفیت عایق‌های حرارتی

ایزوگام‌ها انواع مختلفی دارند و هرکدام برای اهداف خاصی تولید می‌شوند. نهایتا بدون تهیه ایزوگامی باکیفیت که برای سطح مدنظر شما طراحی و تولید شده باشد، نمی‌توان از عملکرد آن مطمئن بود. پس حتما به شرکت سازنده محصول و استانداردهای خود رول‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشید.

 

زمان نصب ایزوگام

انتخاب زمان مناسب برای اینکار نتیجه نهایی کار را تضمین می‌کند؛ در حالی که دست به کار شدن در زمان و شرایط جوی نامناسب صرفا زمان و هزینه را هدر می‌دهد.

عملیان نصب نباید در هوای سرد (زیر 5 درجه سانتی‌گراد) انجام شود؛ وگرنه ایزوگام می‌شکند و ترک می‌خورد، به ویژه هنگام باز کردن رول‌ها. علاوه بر کاهش خاصیت الاستیکی رول‌ها به خاطر سرما، شکل‌گیری لایه‌ها نیز دقیق و صحیح نخواهد بود. سرد بودن سطح ساختمان و مصالح مانع درست چسبیدن قیر به سطح هم می‌شود.

در سرفصل‌های آموزش نصب ایزوگام، انجام عملیات در آب‌وهوای مرطوب هم توصیه نمی‌شود، چون منجر به تاول زدن ایزوگام خواهد شد. شرایط جوی با احتمال باران، برف، تگرگ و طوفان نیز اصلا مناسب نیستند.

 

سطح مناسب برای نصب ایزوگام

نکات مهم در نصب ایزوگام که به سطح مدنظر مربوط می‌شود را به طور کامل بررسی کردیم. گفتیم که سطح مناسب برای اینکار چوب، فلز یا سرامیک نیdت. چون سطح باید چسبندگی لازم را ایجاد کند، شیب مناسبی داشته باشد، و انقباض و انبساط نداشته باشد.

علاوه بر انتخاب سطح مناسب (یا اصلاح زیرسازی)، پیشنهاد می‌شود برای ایجاد چسبندگی لازم و کاهش منافذ، پیش از نصب عایق‌ها از یک لایه قیر نازک یا پرایمر مخصوص استفاده کرد. این کار ساده می‌تواند خیال شما را تا چندسال از بابت چسبندگی و کیفیت کار راحت کند.

استعلام قیمت نصب ایزوگام در چندکلیک

در این راهنما سعی کردیم طریقه نصب ایزوگام و نکات مهم آن را بررسی کنیم. در صورتی که صفر تا صد این کار را به یک نصاب حرفه‌ای بسپارید، هزینه آن با توجه به فاکتورهایی مانند متراژ سطح، هزینه متریال و مصالح و ... مشخص خواهد شد.

با ثبت سفارش رایگان برای نصب ایزوگام در اپلیکیشن یا همین‌جا در وب‌سایت «خدمت از ما» می‌توانید ضمن استعلام حدود هزینه از چند نصاب در شهرتان، فرد مدنظر برای انجام پروژه خود را نیز استخدام کنید. برای کسب اطمینان بیشتر می‌توانید سوابق و مجوزهای هرکارشناس و نظر مشتری‌های قبلی او را نیز بررسی کنید.

3.7 امتیاز از 358 رای


نصب ایزوگام
برای سرویس نصب ایزوگام از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین