فویل ایزوگام چیست و چه کاربردی دارد؟
فویل ایزوگام، در کنار نایلکس یا پودر، یکی از روکشهایی است که در ساخت ایزوگام بهکار میرود. اما ایزوگام فویل دار چیست؟ ایزوگام فویلدار یا ایزوگام آلومینیومی همان ایزوگام معمولی است که یک روکش آلومینیومی از فویل ایزوگام دارد. اگر به بازار سر زده باشید، حتما فروشندههای زیادی را دیدهاید که افراد را به خرید ایزوگام فویل دار ترغیب میکنند. اما جالب است بدانید که فویل ایزوگام به تنهایی دلیل برتری ایزوگام فویل دار نسبت به ایزوگام بدون فویل نیست.
در این مطلب پس از اینکه بهطور کامل توضیح دادیم ایزوگام فویل دار چیست، به کاربرد، ویژگیها و مزایای ایزوگام فویل دار خواهیم پرداخت. بهطور خلاصه فاکتورهای موثر بر قیمت ایزوگام فویل دار را نیز توضیح میدهیم تا بتوانید با اطلاعات کامل در مورد فویل ایزوگام تصمیم بگیرید.
فویل ایزوگام چیست؟
همانطور که از نام آن هم میتوانیم حدس بزنیم، فویل ایزوگام ورقهای آلومینیومی با ضخامت و اندازه مشخص است که روی ایزوگام پرس میشود. شکل دادن فویل ایزوگام با توجه به جنس آن بسیار راحت است. حتما میدانید یکی از پاسخهای اصلی به سوال "چه چیزی ایزوگام را خراب میکند؟" افزایش دما و جذب نور آفتاب است. فویل ایزوگام دقیقا از همین مورد جلوگیری میکند.
برخلاف ایزوگام بدون فویل، ایزوگام فویل دار در برابر خراب شدن در اثر نور آفتاب و گرما مقاومتر است؛ زیرا در زمان ساخت آن فویل ایزوگام را روی سطح آن قرار میدهند. زمانی که هوا گرم است، ورقههای فویل ایزوگام نور خورشید را انعکاس میدهند، و از نرم شدن روان شدن قیر جلوگیری میکنند.
در مقدمه گفتیم که وجود فویل ایزوگام به تنهایی تضمینکننده کیفیت بالای ایزوگام نیست. اما کاربردهای خاص ایزوگام آلومینیومی، آن را در برخی موقعیتها به بهترین انتخاب تبدیل میکند. حالا که میدانیم تفاوت ایزوگام فویل دار و ساده و ایزوگام فویل دار چیست، انواع، کاربرد و سایر ویژگیهای این مدل ایزوگام را بررسی میکنیم.
انواع ایزوگام فویل دار
ایزوگام آلومینیومی خود به چند دسته تقسیم میشود:
- ایزوگام آلومینیومی تک لایه: لایه داخلی این مدل از جنس پلی استر و یا اسپان باند است. این مدل ضخامت کمی دارد، که آن را برای مکانهایی مانند گنبد و یا شیروانی عالی میکند.
- ایزوگام فویلدار دولایه: این مدل شامل دو لایه تیشو و پلی استر است. ایزوگام فویلدار دولایه از مدل قبل باکیفیتتر، ضخیمتر، محکمتر و مقاومتر است.
- ایزوگام آلومینیومی سه لایه: این برای پروژههای خاص به صورت سفارشی تولید شده، و فوقالعاده مقاوم است.
کاربرد و مزایای ایزوگام فویل دار چیست؟
سوالی که برای ما بهوجود میآید این است که اگر تفاوت ایزوگام فویل دار و ساده هیچ تفاوتی در کیفیت آن ایجاد نمیکند، پس کاربرد ایزوگام فویل دار چیست؟
یک مورد که ممکن است چندان به آن توجه نشود، زیبایی ایزوگام آلومینیومی نسبت به ایزوگام بدون فویل است. گذشته از بحث زیبایی، فویل آلومینیوم ایزوگام نور آفتاب را منعکس میکند و مانع از متلاشی شدن ایزوگام میشود. بدین ترتیب، ایزوگام فویلدار برای عایق کردن سقف و یا مکانهایی که مسقیما در معرض نور آفتاب قرار دارند (سقف، دیوارها، زمینهای بازی، پارکینگ و ...) فوقالعاده مناسب است.
بهطور کلی، استفاده از فویل آلومینیوم ایزوگام استحکام محصول را در برابر تجزیهپذیری، سائیدگی و خوردگی بالا میبرد. علاوه بر آن، فویل ایزوگام مقاومت ایزوگام در برابر بارانهای اسیدی به شدت افزایش میدهد. انعطافپذیری بالای فویل ایزوگام هم عمر مفید ایزوگام را بیشتر میکند.
البته یک نکته ایمنی را در مورد ایزوگام فویلدار نباید فراموش کرد. فویل ایزوگام یک ماده رساناست. بنابراین هنگام بارانهای شدید، طوفان و مخصوصا رعد و برق بهتر است احتیاط کنید و به پشت بام نروید (مگر در موارد بسیار ضروری)؛ زیرا احتمال برقگرفتگی وجود دارد.
ویژگیهای ایزوگام فویلدار درجه یک و استاندارد
هر ایزوگام فویلدار درجه یک و ایزوگام فویل دار صادراتی استاندارهای خاصی دارد. در ادامه استانداردهای یک ایزوگام آلومینیومی مرغوب را میبینید:
- ضخامت فویل ایزوگام باید بین 14 تا ۱۶ میکرون باشد. خوب است بدانید که ضخامت بالا مهمترین ویژگی فویل ایزوگام است. فویلهای بسیار نازک و غیراستاندارد ممکن است حین نصب ایزوگام آلومینیومی پاره شوند.
- عرض فویل ایزوگام هنگام اجرای ایزوگام بایستی 95 سانتیمتر باشد (برای هم پوشانی تمام سطح ایزوگام).
- وزن هر حلقه فویل ایزوگام ایزوگام باید بین 200 تا 280 کیلوگرم باشد.
محصولی که با فویل ایزوگام با مشخصات بالا و قیر پلیمری 70 درصد ساخته شده، یکی از بهترین انواع ایزوگام است. چنین محصولی نسبت به سایر انواع ایزوگام کیفیت، انعطافپذیری، و همچنین مقاومت بیشتری دارد.
قیمت ایزوگام فویل دار
در حالا کلی، قیمت ایزوگام فویل دار از ایزوگام بدون فویل بیشتر است. با این وجود قیمت ایزوگام فویل دار هم بازه مخصوص به خود را دارد. قیمت این محصول با توجه به کیفیت فویل ایزوگام، نوع قیر آن، الیاف تیشو و پلی استر، تعداد لایهها و ... بستگی دارد.
روش نصب ایزوگام آلومینیومی
روش نصب ایزوگام با توجه به نوع سطح نکاتی دارد که باید آنها را رعایت کرد:
- سطح مورد نظر برای نصب را باید پیش از نصب کاملا خشک و تمیز کرد. اگر این سطح پوششی سست و قدیمی دارد، باید ابتدا آن را تخربب و بازسازی کرد. ترک خوردگیها و شکافهای عمیق هم باید برطرف شوند.
- پیش از ایزوگام فویل دار ساده یا طرحدار، حتما زیرساخت را چک کنید. دقت کنید تا عایق نقش پل را اجرا نکند. در صورت نادیده گرفتن این مسئله، راه رفتن بر روی نتیجه نهایی میتواند باعث پارگی و یا سوراخ شدن آن شود.
- دمای محیط برای روش نصب ایزوگام اهمیت زیادی دارد، و باید بین 5 تا 40 درجه سانتیگراد باشد.
- پشت بامهایی که لبه دارند، حتما باید تا آخرین نقطه ماکزیمم سطحشان عایقبندی شوند.
- تا جای ممکن برای سرویسهای بهداشتی و حمام از محصولات استاندارد و با کیفیت بالا استفاده کنید. اگر عایق نصبشده مشکل له هم بزند، میتواند سرامیک سرویس بهداشتی را خراب کند.
- اگر مراحل نصب به درستی انجام شوند، طول عمر ایزوگام بهطور چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد.
- بعد از پایان روش نصب ایزوگام، سطح پشت بام را بشویید. همچنین، از ضربه زدن روی عایق با وسایل نوک تی بپرهیزید.
چنانچه برای روش نصب ایزوگام به دنبال متخصصان حرفهای هستید، میتوانید به کمک وبسایت و یا اپلیکیشن "خدمت از ما" متخصص نصب انواع ایزوگام را در چند مرحله کوتاه پیدا کنید.