کاشی چسبی حمام و روش چسباندن کاشی روی کاشی
آنچه خواهید خواند:
- آشنایی با بهترین چسب برای چسباندن کاشی روی کاشی
- چسباندن کاشی و سرامیک با چسب بهتر است یا سیمان
- مزایا و معایب استفاده از کاشی چسبی به جای دوغاب سیمانی
- روش چسباندن کاشی روی کاشی به صورت گام به گام
استفاده از کاشی چسبی سرویس بهداشتی برای تغییر دکوراسیون کف و دیوار سرویس بهداشتی روند کار را سرعت می بخشد. با وجود معایب چسب کاشی و سرامیک، چسباندن کاشی روی کاشی در بازسازی سرویس بهداشتی و حمام بسیار پرطرفدار است.
سوالاتی مثل بهترین چسب کاشی کدام است؟ آیا امکان چسباندن کاشی روی کاشی وجود دارد؟ مزایای چسباندن کاشی جدید روی کاشی قدیمی چیست؟ در بین کاربران برای بررسی مزایا و معایب کاشی و سرامیک چسبی مطرح است.
در این محتوا میخواهیم به این سوالات پاسخ بدهیم و هر آنچه که درباره چسباندن کاشی روی کاشی باید بدانید را ارائه کنیم. همراه خدمت از ما باشید.
فهرست عناوین
چسب کاشی و سرامیک برای حمام، دستشویی و آشپزخانه
معمولا توصیه می شود که برای پیشگیری از جرم گیری و خرابی حمام و سرویس بهداشتی از چسب مناسب برای چسباندن سرامیک و کاشی روی کاشی قدیمی استفاده میشود.
زمان خشک شدن چسب کاشی کمی طولانی است، اما برای استحکام سرامیک و کاشی نصب شده در حمام و جلوگیری از نفوذ رطوبت و ایجاد جرم در این قبیل کف پوشها، استفاده از چسب کاشی و سرامیک ضروریست.
بیشترین سوالی که در هنگام استفاده از چسب کاشی و سرامیک در بین افراد مطرح بوده ضد آب بودن یا واترپروف بودن آن است، که باید بگوییم این نوع چسبها کاملا ضد آب هستند. در ادامه بهترین چسبهای کاشی را معرفی خواهیم کرد:
اگر هنوز کاشی موردنظرتان را برای سرویس بهداشتی انتخاب نکردهاید، انواع کاشی حمام و دستشویی جدید را میتوانید اینجا ببینید.
بهترین چسب برای چسباندن کاشی روی کاشی
گفتیم که برای چسباندن کاشی روی کاشی روشهای مختلفی وجود دارد که استفاده از چسب مقاومت بالاتری دارد. همچنین در مقایسه با ملات راحتتر است زیرا آمادهسازی ندارد. البته مهم است که چسب باکیفیت و خوبی خریداری کرده باشید.
آشنایی با بهترین چسب برای چسباندن کاشی روی کاشی کار شما را برای تغییر دکوراسیون داخلی راحتتر میکند. در زیر با تعدادی از بهترین چسبها آشنا میشوید:
1. چسب کاشی Techno Fix P-52
چسب تکنو فیکس برای چسباندن کاشی و سرامیک انتخاب بسیار مناسبی است. برای عملکرد بهتر هنگام نصب کاشی با چسب روی کاشی باید از آن در دمای حداقل 5 و حداکثر 35 درجه استفاده کنید. همچنین در محیط خشک و خنک نهگداری کنید تا فرمولاسیون آن تغییر نکند.
علاوه بر این، هنگام کار با این چسب باید حتما نکات ایمنی را رعایت کنید. قبل از استفاده از چسب، حتما دستورالعمل روی بسته را بخوانید و به نسبتهای گفته شده آن را مخلوط کنید.
2. چسب کاشی Slab Tech P-70
چسب اسلب تک برپایه سیمان تهیه شده است، به همین دلیل قدرت چسبانندگی بسیار زیادی دارد. استفاده از بهترین چسب برای چسباندن کاشی روی کاشی باعث میشود تا در برابر تغییرات دمایی، کاشیها و سرامیکها لق نزنند. همچنین انتخاب بسیار خوبی برای محیطهای مرطوب هستند.
قبل از کار با چسب اسلب تک P-70 حتما دستورالعمل روی آن را بخوانید. در صورتی که در یک نوبت چسبکاری به اتمام نرسید، میتوانید باقیمانده آن را در محیط خشک و خنک نگهداری کنید.
«برای اطلاع از قیمت کاشی کاری در شیراز کلیک کنید»
چسب مناسب برای چسباندن سرامیک روی دیوار
تقریباً بیشتر انواع چسب سرامیک و کاشی تولید شده، برای چسباندن سرامیک مناسب هستند. برای محیطهای بسیار مرطوب مثل استخر و یا گرم مانند سونا و جکوزی، از چسب استخری استفاده میشود.
چسبهای خمیری بیشتر برای نصب کاشی و سرامیک روی دیوار گچی و دیوار بتنی به کار میروند. چسب پودری برای انواع محیطهای مرطوب و سرد مناسب هستند و نصب کاشی روی کاشی قدیمی را ممکن میسازند.
چسب سرامیک مناسب کف
مهمترین عامل در رابطه با این مسئله، انتخاب چسب مناسب است. برای دیوارها که از چسب کاشی استفاده میشود و انواع مختلفی در بازار دارد. نمیتوان سراغ هر چسبی رفت. اما در رابطه با چسب کفپوش این نکته را در نظر داشته باشید که چسب کف از نوع پودری است که آن را با سیمان مخلوط میکنند.
یکی از دلایل این امر به صرفه شدن مصرف چسب است اما مشکلی هم در استحکام ایجاد نمیشود اگر نسبتها را به درستی رعایت کنید. خیلی وقتها فروشندههای مصالح ساختمانی اطلاعات مناسبی در این مورد دارند که پیشنهاد میکنیم از یک آشنای قابل اعتماد پرسوجو کنید. این پودر عموما تا 5 ماه در هوای معتدل قابل نگهداری است.
در صورتی که به دلیل ترک خوردگی سرامیک کف قصد چسباندن کاشی یا سرامیک روی آن را دارید، میتوانید به جای این کار، سراغ ترمیم لعاب سرامیک کف بروید. پیشنهاد میکنیم محتوای مربوطه را بخوانید.
برای چسباندن کاشی روی کاشی چسب بهتر است یا سیمان؟
چسب کاشی و سرامیک و همچنین سیمان از ملزومات ساختمان سازی هستند. هنوز هم در زمان ساخت یک ساختمان جدید موسوم به نوساز از ملات ماسه و سیمان باید استفاده کرد. به این صورت که از دیوار آجری فاصلهای را در نظر میگیرند و دوغاب سیمان پشت کاشیهای دیوار میریزند. در این مورد پیشنهاد میکنیم طرز تهیه دوغاب با سیمان سفید و پودر سنگ را مطالعه کنید.
بنا به نظر متخصصین و معمارهای با تجربه، هیچ گاه چسب نمیتواند عملکرد دوغاب را داشته باشد. اما همین ساختمان را اگر به فرض ده سال بعد بخواهید تعمیر کنید و کاشی جدید را روی کاشی قدیمی بچسبانید بهتر است به منظور اجرای کار در سرعت بالاتر سراغ چسب بروید.
با توجه به مزایایی که برای نصب کاشی با چسب برشمردیم، نصب کاشی با چسب روی کاشی بهتر است. از نظر قیمت نیز هزینه نصب کاشی و سرامیک با ملات سیمان کمتر از استفاده از چسب مخصوص کاشی و سرامیک است. اما عدم نیاز به تخریب و صرف زمان کمتر، بازسازی با کاشی چسبی را به صرفه میکند.
اما توجه داشته باشید که استفاده از چسب هم محدودیت هایی دارد. به عنوان مثال، اگر بخشی از کاشی های قدیمی دیوار حمام شکسته و ریخته شده باشند، نمی توانید کاشی جدید را با چسب روی کاشی قدیمی بچسبانید. باید ابتدا کاشی های قبلی را جدا کنید. البته اگر بعد از جدا کردن کاشی یا سرامیک قدیمی، سطح زیر کار تراز و صاف است، میتوانید به جای سیمان از چسب کاشی استفاده کنید.
نحوه چسباندن کاشی روی کاشی
برای چسباندن کاشی روی کاشی کف دستشویی باید مهارت و تخصص داشته باشید. در صورتی که هیچ مهارت فنی ندارید، پیشنهاد میکنیم تا از کاشیکاران باتجربه خدمت از ما کمک بگیرید. علاوه بر آموزش زیر، پیشنهاد میکنیم مطلب کاشی کاری با چسب را نیز بخوانید.
اگر قصد دارید تا خودتان با کاشی چسبی، کاشیهای قدیمی را بپوشانید، مراحل زیر را قدم به قدم طی کنید:
1. آمادهسازی اولیه
در اولین مرحله قبل از اینکه به سراغ کاشی یا سرامیک چسبی بروید، باید همه چیز را آماده کنید. آمادهسازی شامل خرید مواد اولیه مورد نیاز، آماده کردن لوازم کار و تمیز کردن سطح کاشی قدیمی است.
کاشیهای قدیمی نباید لق باشند؛ به همین دلیل باید با استفاده از چسب و ملات آنها را سر جای خود محکم کنید. علاوه بر این، تمام سطح را تمیز کنید تا هیچ گرد و خاکی روی آن نباشد.
آخرین مرحله از آمادهسازی این است که با موادی مانند جوهرنمک یا جوش شیرین، سطح کاشی و سرامیک و بندهای بین آن را تمیز کنید. با این کار چسبیدن کاشی و سرامیک جدید راحتتر انجام میشود.
2. آماده کردن چسب یا ملات
در مرحله بعدی باید ماده میانی برای چسباندن سرامیک روی سرامیک را آماده کنید. برای این کار دو گزینه پیشروی شما قرار دارد:
- چسب کاشی
- ملات سیمانی
اگر قصد خرید چسب را دارید باید توصیه کنیم تا به سراغ برندهای معتبر بروید تا نتیجه نهایی مطلوب باشد. در صورتی که قصد آماده کردن ملات سیمانی را دارید، باید ماسه سنگ، سیمان و چسب بتن را با هم مخلوط کنید.
نکته مهمی که در اموزش چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی وجود دارد این است که استفاده از ملات برای چسباندن کاشی روی دیوار انتخاب مناسبی نیست زیرا نیروی جاذبه آن را میاندازد. بنابراین برای دیوارها بهتر است از چسب کاشی استفاده کنید.
هنگامی که ملات سیمانی آماده شد، اجازه دهید کمی مواد خود را بگیرد. سپس آن را روی سطح کاشی یا سرامیک قبلی بکشید.
3. چسباندن کاشیها
یک لایه ملات را روی کاشیها کشیده و به ترتیب، کاشی یا سرامیک جدید را روی آن نصب کنید. در هر مرحله مواد را به اندازهای استفاده کنید که بتوانید بلافاصله کاشی را بچسبانید.
بسته به اینکه دمای هوا چقدر است، خشک شدن کاشیها میتواند از چند ساعت تا چند روز طول بکشد. با این حال همین که به اندازهای خشک شود که بتوان بندکشی را انجام داد، کافی است. باقی مراحل، در روزهای بعد انجام میشود. چسباندن سرامیک و کاشی هر دو مشابه یکدیگر است.
4. انجام بندکشی
در مرحله آخر استفاده از کاشی چسبی روی کاشی باید بندکشی صورت بگیرد. اجازه دهید حداقل 24 ساعت از خشک شدن کاشیهای جدید بگذرد سپس به سراغ بندکشی بروید.
برای این کار باید ملات لازم را با استفاده از پودر بندکشی بسازیم. بعد از بندکشی و خشک شدن آنها، میتوانیم سطح کاشی یا سرامیک را تمیز کنید.
جالب است بدانید که روند نصب کاشی بین کابینتی کمی متفاوت است، بنابراین اگر میخواهید کاشی بین کابینتی نصب کنید، پیشنهاد میکنیم محتوای مربوطه را مطالعه کنید.
مزایا و معایب نصب کاشی با چسب روی کاشی
برای نوسازی منزل و فضای داخلی روشهای مختلفی وجود دارد که استفاده از کاشی چسبی یکی از آنها است. معمولا برای اینکه نیازی به تخریب وجود نداشته باشد، کاشی و سرامیکهای قبلی تخریب نمیشوند. تنها با چسباندن کاشی روی کاشی، جلوه جدیدی به فضا داده میشود. این کار مزایا و معایب خاص خود را دارد:
مزایای چسباندن کاشی روی کاشی
با استفاده از کاشی چسبی حمام میتوان فضای داخلی سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه را به طور کلی تغییر داد. این کار مزایای زیادی دارد:
- صرفهجویی در زمان: از آنجایی که در این روش نیازی به تخریب وجود ندارد، فرایند نوسازی با سرعت بالاتری انجام میشود.
- فرایند سادهتر: هنگامی که کاشیها و سرامیکهای قبلی تخریب میشوند، لازم است تا با استفاده از ملات سطح زیر کاشی صاف شود. این کار نسبتا سخت بوده و نیاز به مهارت دارد. با این حال نصب کاشی روی کاشی دردسر چندانی نخواهد داشت.
- هزینه کمتر: مزیت مهم بعدی کاهش هزینههای بازسازی و نوسازی است زیرا نیازی به تخریب و آواربرداری وجود ندارد.
- بدون ضایعات: همیشه تخریب، مقدار زیادی ضایعات دارد که به محیط زیست آسیب میرساند. علاوه بر این، دفع ضایعات هم مشکلات خاص خود را خواهد داشت.
معایب چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی
البته سرامیک و کاشی چسبی علاوه بر مزایای بسیار، معایب و جنبههای منفی مختلفی دارد. به عنوان مثال، نمیتوان در همه شرایط از این روش استفاده کرد زیرا سطح هموار نیست.
- محدودیت در اجرا: بعضی اوقات ممکن است سطح زیرین صاف نباشد یا به دلیل گذر زمان، آسیب دیده باشند. در این صورت عقلانی نیست که کاشیهای جدید را روی سرامیک و کاشیهای قدیمی نصب کرد.
- ضخامت زیاد: یکی از معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک افزایش ضخامت است. در این حالت ممکن است شیب سرویس بهداشتی به مشکل برخورد کند.
- لق شدن سرامیک: اگر چسبی که استفاده میکنید، کیفیت بالایی نداشته باشد یا در اثر مواردی مانند افزایش دما خاصیت خود را از دست بدهد، سرامیک و کاشیها لق میشوند.
- رسیدگی مداوم: در صورت چسباندن سرامیک روی سرامیک لازم است تا به صورت مداوم به آن رسیدگی کنید. به این دلیل که اگر نیاز به تعمیر وجود داشته باشد، کار شما کمی سخت و پیچیده میشود.
امروزه، تولید چسبهای پلیمری کار چسباندن کاشی روی کاشی بدون نیاز به تخریب را ممکن ساختهاند. بنابراین برای نوسازی و بازسازی حمام کافیست از کاشی چسبی سرویس بهداشتی استفاده کنید.
بهترین چسب مناسب سرامیک و کاشی را باید با در نظر گرفتن کاربری محیط و میزان در تماس بودن کاشی با آب یا دمای بالا انتخاب کنید. به شما توصیه میکنیم که از مشورت یک کاشیکار و سرامیک کار با تجربه، که از مزایا و معایب نصب کاشی با چسب آگاه است، بهره بگیرید.
برای اطلاع از نرخ دستمزد کاشی کاری، این مطلب را بخوانید و از بین صدها کاشی کار، سابقه آنها را بررسی کرده و کاشی کار موردنظر خود را استخدام کنید.