آموزش نصب برق و سیم کشی لوستر

ثبت درخواست " نصب لوستر "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
آموزش نصب برق و سیم کشی لوستر

امروزه یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌ها پس از خرید لوستر، نصب و سیم کشی لوستر است. یادگیری نحوه نصب برق لوستر، شما را قادر خواهد ساخت تا کل مراحل نصب لوستر را خودتان انجام دهید. سیم کشی برای نصب برق لوستر بستگی به نوع سیم کشی ساختمان دارد. این نکته وجود دارد که اگر از کلید تک پل یا چند پل استفاده شده باشد؛ وصل كردن سيم لوستر نیز متفاوت خواهد بود.

در نصب لوسترهای دو پل، هم کلید و هم لوستر باید دوپل باشند اما این نکته برای نصب لوستر تک پل اهمیتی ندارد. در ادامه نحوه نصب برق و سیم لوستر را توضیح خواهیم داد و خواهیم گفت که نصب لوستر چهار سیم و سیم کشی لوستر سه شاخه چگونه انجام خواهد بود. 

 

آشنایی با انواع سیم ها در سیم کشی لوستر

در اولین گام از مراحل وصل کردن لوستر، باید نقشه سیم کشی ساختمان را بررسی و انواع سیم‌های به کار برده شده را شناخت. هر مدار الکتریکی سه نوع سیم دارد که در ادامه با هر سه آنها آشنا خواهیم شد:

 

سیم فاز در نصب برق لوستر

سیم فاز را باید در نحوه نصب برق لوستر شناخت. خطرناک‌ترین سیم در مدار الکتریکی همین سیم فاز است. سیم فاز حامل بار الکتریکی بوده و در تماس با وسایل رسانا، بار الکتریکی خود را به آن‌ها منتقل می‌کند.

 

سیم نول برای وصل کردن سیم لوستر

سیم نول بر خلاف سیم فاز هیچ خطری ندارد و می‌توان آن را بدون برق گرفتگی لمس کرد. سیم نول در سیم کشی لوستر برای برقراری جریان الکتریکی و ایجاد یک مدار استفاده می‌شود.

 جریان خروجی از طریق سیم نول به منبع برمی‌گردد. اما اگر این مسیر برگشت از طریق سیم نول ایجاد نشود، جریان الکتریکی برقرار نخواهد شد. به عبارتی سیم نول باعث می‌شود لوستر در یک مدار الکتریکی بسته قرار گیرد.

 

سیم ارت در نصب لوستر دو پل و چند پل

سومین سیمی که در آموزش نصب برق لوستر باید به آن توجه شود، سیم ارت است. تشخیص سیم ارت در نصب لوستر دو پل و چند پل اهمیت زیادی دارد. سیم ارت ممکن است در بسیاری از سیم کشی‌های ساختمانی تعبیه نشود.

همچنین بسیاری از وسایل الکترونیکی نیز ممکن است؛ سیم ارت را نداشته باشند، بنابراین مبدل‌هایی وجود دارد که امکان اتصال دستگاه‌هایی که ارت دارند را به سیم کشی برق بدون ارت فراهم می‌کند و برعکس.

 

سیم ارت در سیم کشی لوستر

 

از آنجایی که اکثر دستگاه‌های الکتریکی بدنه فلزی داشته و رسانای جریان برق هستند؛ ممکن است بدنه آن‌ها حاوی برق شود. بنابراین خطر برق گرفتگی، شخص استفاده کننده از آن وسیله الکتریکی را تهدید می‌کند.

برای جلوگیری از برق گرفتگی و حفاظت از افراد، بدنه وسیله را با یک سیم به لوله آبی که با قسمت‌های مرطوب زمین متصل است، وصل می‌کنند. به این سیم، سیم ارت یا زمین می‌گویند.

اگر بدنه دستگاه برقی، برقدار شود سیم ارت باعث اتصال کوتاه شده و فیوز برق قطع می‌شود. چون جریان شدیدی یکباره از فیوز رد شده و باعث قطع شدن فیوز می‌شود. سیم ارت جریان‌های برقی که به آن وارد می‌شود را مستقیما به زمین منتقل می‌کند.

 

[ لینک پیشنهادی: طریقه نصب چراغ دیواری ]

 

تشخیص سیم فاز و نول در نصب لوستر چند شاخه

یکی از روش‌های تشخیص سیم فاز و نول رنگ سیم‌ها است. سیم‌های برق توسط برقکار از سقف گچی آویزان می‌شوند. این سیم‌ها در واقع دو رشته سیم تک به رنگ‌های آبی و قرمز (همان کلید تک پل) و یا یک تک رشته سیم آبی رنگ و دو رشته سیم تابیده در هم به رنگ قرمز هستند (همان کلید دو پل). سیم آبی رنگ همان سیم نول و سیم‌های قرمز رنگ همان سیم‌های فاز هستند.

 برای سیم کشی لوستر یا هر سیم کشی دیگری، سیم فاز ممکن است به رنگ مشکی باشد. البته در وصل کردن سیم لوستر باید بدانید که سیم فاز می‌تواند در رنگ‌های دیگری به جز رنگ‌های سفید، سبز و خاکستری باشد. همچنین رنگ سیم ارت به رنگ‌های سبز و زرد است.

ممکن است مجریان برقکار اصول رنگ‌بندی برق ساختمان در زمان سیم کشی را رعایت نکنند. در این صورت از روی رنگ سیم‌ها نمی‌توان نوع آن‌ها را تشخیص داد. بنابراین برای تشخیص فاز و نول بودن سیم‌ها قبل از نصب لوستر باید از فازمتر یا ولت متر کمک گرفت. در این روش‌ها حتما باید برق ساختمان در قسمت نصب لوستر وصل باشد. بنابراین نکات ایمنی را رعایت کنید.

 

تشخیص سیم فاز و نول جهت نصب لوستر چند شاخه

 

پس از تشخیص فاز و نول بودن سیم‌ها، حالا وقت سیم کشی کردن لوستر است. در پروسه نصب لوستر و برقراری اتصالات برقی، باید برق را از جعبه فیوز قطع کنید.

 

مراحل سیم کشی لوستر و نصب آن

سیم‌های برقی که از سقف آویزان شده اند شامل دو یا سه رشته سیم هستند. گاهی ممکن است از خود لوسترها فقط دو رشته سیم خارج شده باشد. بنابراین لوستر از نوع تک پل است. یک رشته سیم فاز و یک رشته سیم نول را باید به لوسترهای از نوع تک پل متصل کرد. اما اگر لوستر از نوع دو پل باشد؛ در این صورت سیم نول همان تک رشته سیم است و رشته سیم‌های به هم تابیده شده سیم‌های فاز هستند. در اینجا باید تک سیم نول را به تک رشته سیم نول لوستر و هر کدام از فازهای برق را به سیم فاز لوستر متصل کرد. در مراحل توضیح روند سیم کشی و نصب لوسترها، که د ادامه بیان می‌کنیم، با تفاوت های آنها آشنا خواهید شد. 

 

نحوه نصب برق لوستر

[لینک پیشنهادی: نصب لوستر در سقف یونولیت]

 

1. قطع فیوز برق

یکی از مهمترین کارها برای حفظ ایمنی خود در هنگام کار، همین قطع کردن فیوز برق است. موقع نصب و سیم کشی کردن لوستر هیچ برقی نباید جریان داشته باشد. فیوز را قطع کنید و از طریق یک فاز متر از قطع شدن آن مطمئن شوید.

 

2. تنظیم کردن زنجیر لوستر

همیشه مقداری زنجیر موقع خرید به قسمت بالایی لوستر وصل است، این زنجیرها برای تنظیم کردن ارتفاع لوستر استفاده می‌شود. شما باید قبل از وصل کردن سیم ها، ارتفاع مناسب لوستر را اندازه‌گیری کنید و میزان اضافه ای زنجیر را به کمک انبردست جدا کنید.

 

3. وصل کردن لوستر به قلاب

بعد از تنظیم شدن زنجیر، حالا باید لوستر را به قلاب موجود در سقف وصل کنید، در اکثر مواقع از قبل قلاب بعد از سیم کشی ساختمان تعبیه شده است، که باید لوستر را به کمک همان زنجیرها به قلاب و سقف وصل کنید. اما گاهی اوقات، قلاب در سقف وصل نشده است و لازم است که شما خودتان این کار را انجام دهیدف برای این کار باید به کمک دریل، محل مورد نظر سوراخ شود و سپس بوسیله رول پلاک، قلاب در سقف قرار گرفته و در نهایت لوستر به کمک زنجیر به آن وصل شود.

 

4. مرحله سیم کشی لوستر 

در این مرحله ممکن است با دو حالت روبرو شویم، ممکن است لازم باشد که سیم کشی را برای کلید تک پل و یا کلید دوپل انجام دهید، که در ادامه هر کدام را بررسی خواهیم کرد:

 

سیم کشی کلید تک پل

در این حالت دو رشته سیم تک فاز و تک نول وجود دارد که برای اتصال سیم های برق به کمک ترمینال های دوتایی به هم وصل می شوند. برای سیم کشی این نوع لوستر کافی است که سیم فاز موجود در کلید را به تک تک سیم‌های فاز لوستر وصل کنید و همچنین سیم نول موجود در کلید را هم به تک تک سیم های نول موجود در شاخه های لوستر وصل کنید.

 

سیم کشی کلید دو پل

اما سیم کشی کلید دو پل یا سه شاخه مقداری متفاوت است. به این صورت که از سه رشته سیم برای روشنایی لوستر استفاده می‌کنند.  در نصب لوستر دو پل که از سه رشته سیم تشکیل شده‌اند؛ برای روشن و خاموش کردن لوسترها معمولا از کلید دوپل استفاده می‌کنند. استفاده از کلیدهای دوپل باعث می‌شود که روشن شدن لوسترها در دو مرحله انجام شود.

منظور از دوپل این است که در این کلیدها از 3 رشته سیم استفاده شده است که یک سیم تک که نول است و دو رشته سیم دیگر که به هم تابیده شده‌اند فاز هستند. 

 

نحوه سیم کشی لوستر سه شاخه

 

5. سیم کشی داخلی لوستر

برای اتصال سیم های داخلی لوستر کار به این صورت انجام می شود که یک سیم فاز از لوستر بیرون می‌آید (از لامپ هایی که به صورت سری وصل شده اند) که انتهای آن سیم به سقف می رسد و از طرف دیگر هم از طرف کلید یک سیم فاز به سقف میرسد. 

 

6. مرتب کردن محل نصب

در آخرین مرحله باید اضافات سیم را جمع کنید، بخش بالایی لوستر را که زنبق می گویند برای این کار است، سیم ها را جمع کنید و درون زنبق قرار داده ان را بالا به نزدیکی سقف ببرید تا بچسبد و سیم ها پیدا نشوند.

البته این مراحل می‌تواند برای زمان هایی که سقف کاذب دارید کمی متفاوت باشد به این صورت که بهتر است برای مطالعه مراحل آن سری به محتوای " نصب لوستر در سقف کاذب" مراجعه کنید.

در این مقاله سعی کردیم که نحوه سیم کشی لوستر و نصب آن را با شما به اشتراک بگذاریم و همچنین انواع سیم‌ها و تشخیص فاز و نول بودن آنها را توضیح دهیم. امیدواریم که این محتوا به شما کمک کرده باشد. اگر با انجام امور فنی و برقکاری آشنایی ندارید می‌توانید از طریق سایت یا اپلیکیشن "خدمت از ما" به بهترین نصاب لوستر در نزدیکی محل زندگی خود متصل شوید. برای دسترسی به نزدیکترین متخصصین کافیست یک درخواست رایگان در وب سایت «خدمت از ما» ثبت کنید.

شما همچنین می‌توانید برای دریافت " قیمت نصب لوستر در اصفهان" روی لینک مورد نظر کلیک کنید  و با ثبت سفارش رایگان از هزینه آگاه شوید.

4.4 امتیاز از 1995 رای


نصب لوستر
برای سرویس نصب لوستر از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین