طریقه نصب لوستر روی دیوار
یکی دیگر از راه های نورپردازی منزل نصب لوستر دیواری است که می تواند به قصد ایجاد روشنایی بیشتر نصب شود یا کاملا کاربرد دکوری داشته باشد. البته نصب لوستر روی دیوار می تواند هر دو کاربرد را با هم داشته باشد، هم با روشنایی خود حس و حال فضا را عوض کند و هم دکور اتاق را تکمیل کند.
لوسترهای دیوارکوب میتوانند به جای چراغ خواب هم استفاده شوند یا میتوانند بالای پاتختی به جای آباژورهای ایستاده استفاده شوند و حتی میتوانند در سالن پذیرایی به صورت جفتی بالای کاناپه قرار بگیرند. در این مطلب از مجله «خدمت از ما» نصب لوستر دیواری و نصب چراغ دیواری در حیاط یا سرویس بهداشتی را به همراه چند ایده برای نصب آن بیان کردهایم.
[لینک پیشنهادی: لوستر اتاق خواب]
محل نصب لوستر دیواری
قبل از اینکه بخواهید مراحل نصب لوستر دیواری را شروع کنید، باید محل نصب لوستر دیوارکوب خود را تعیین کنید، معمولا مکانهایی که امکان نصب لوستر در دیوار وجود داشته باشد بوسیله کابل برقی که از دیوار رد شده مشخص شده است.
ارتفاع استانداردی برای نصب چراغ دیواری وجود ندارد چون با توجه به مکانی که می خواهید آن را نصب کنید و با توجه به اندازه فضا کاملا متغیر است. البته به طور معمول ارتفاعی که در ساختمانها در نظر میگیرند و طراحان داخلی پیشنهاد میکنند 1.5 متر از زمین است.
نحوه نصب لوستر دیوارکوب
اگر در گذشته نصب لوستر سقفی را انجام داده باشید، نحوه نصب لوستر دیوارکوب برای شما مشکل نیست زیرا روش نصب آن شبیه نصب لوستر سقفی صفحه ای می باشد، فقط پشتیبان و تکیه گاه لوستر سقفی صفحه ای سقف است و تکیه گاه در نصب لوستر دیواری، دیوار است.
مرحله اول نصب چراغ دیواری: رعایت نکات ایمنی
برای نصب لوستر دیواری به صورت اصولی باید حواستان به ایمنی در تمام مراحل نصب باشد. در ساختمان های امروزی برای هر بخش از خانه یک فیوز جداگانه تعبیه شده است، شما باید مطمئن شوید که فیوز آن قسمت از خانه را قطع کردید. مثلاً اگر می خواهید کار نصب چراغ دیواری حیاطی را انجام دهید، حتماً فیوز حیاط را قطع کنید.
اگر برق را از فیوز قطع کردهاید باز هم به کمک فازمتر سیم برق را چک کنید و مطمئن شوید که هیچ جریان الکتریستهای در سیم کشی آن قسمت وجود ندارد.
مرحله دوم نصب لوستر دیواری: اتصال سیم های برق دیوار به لوستر
به دلیل اینکه لوسترهای دیوارکوب سطح کوچکی دارند باید سیم برق اضافی لوستر را به کمک سیم چین ببرید. معمولا چراغ های دیواری یا دیوارکوب ها دو سیم دارند که یکی از آنها سیم فاز و دیگری سیم نول است، البته ممکن است سیم دیگری هم به رنگ زرد وجود داشته باشد که مربوط به سیم ارت باشد.
برای وصل کردن سیمهای لوستر به برق داخل دیوار باید از ترمینال برق استفاده کنید. برای انجام این کار پیچ ترمینال را با فازمتر باز کنید و بعد سر سیمها را لخت کنید و کمی با دست پیچ دهید، سپس هر کدام از سیم ها را داخل هر شاخه از ترمینال قرار دهید.
[لینک پیشنهادی: آموزش نصب برق لوستر]
مرحله سوم: نصب لوستر روی دیوار
برای نصب لوستر روی دیوار باید صفحه آن را بوسیله دریل، پیچ و رولپلاک روی دیوار نصب کنید. برای اینکه جای درست را برای سوراخ کردن پیدا کنید مراحل زیر را دنبال کنید.
- بهتر است از یک کاغذ استفاده کنید و طرح پشت دیوار کوب و سوراخ های آن را روی کاغذ بیندازید.
- این طرح را روی آن قسمت از دیوار که مدنظرتان است قرار دهید و با کمک چسب نواری آن را روی دیوار ثابت کنید.
- از روی سوراخ هایی که بوسیله کاغذ مشخص کردهاید، سوراخ ها را به کمک دریل روی دیوار ایجاد کنید.
- حالا رولپلاک ها را داخل همان سوراخ ها قرار دهید و سیم های اضافی را زیر صفحه لوستر جانمایی کنید.
- اکنون صفحه را به رولپلاک ها پیچ کنید و لوستر را روی صفحه خودش بگذارید.
نکته قابل توجه در دریل کاری انتخاب مته مناسب برای ایجاد سوراخ است. اگر دیواری که میخواهید لوستر را نصب کنید از جنس سنگ است (مانند نصب چراغ روی دیوار حیاط) باید از متهای که تصویر آن را در زیر میبینید استفاده کنید.
اگر جنس دیواری که میخواهید نصب لوستر انجام دهید از جنس چوب است باید از مته مناسب همان دیوار استفاده کنید (مانند عکس زیر) تا رولپلاک به خوبی داخل سوراخ ایجاد شده قرار بگیرد.
اگر میخواهید نصب لوستر روی دیوار را در سرویس بهداشتی یا آشپزخانه انجام دهید، به دلیل اینکه جنس دیوار آن مکانها از سرامیک یا کاشی هستند باید از متهای که در تصویر زیر میبینید استفاده نمایید.
در «خدمت از ما» می توانید آموزش نصب لوستر در سقف گچی، نصب لوستر سبک و نصب لوستر سنگین در سقف تیرچه بلوک و نصب لوستر ال ای دی را مطالعه کنید و اگر نیاز به خدمات مربوطه داشتید، بهترین نصابان لوستر را پیدا کنید.
بیشتر افراد خودشان توانایی کافی در نحوه نصب لوستر دیوارکوب و یا نصب چراغ روی دیوار حیاط را دارند. با اینحال اگر کار با دریل برای شما آسان نیست یا از خطرات برق گرفتگی واهمه دارید و قبلا چنین اموری را انجام نداده اید، می توانید از یک نصاب لوستر در نصب لوستر دیواری کمک بگیرید.