ساخت انواع سردخانه

ثبت درخواست " ساخت سوله و کانکس "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
ساخت انواع سردخانه

ساخت سردخانه بر طبق این که به چه منظور باشد، انواع و روش‌های گوناگونی دارد. انواع سردخانه بر حسب این که به چه قصد و برای تامین چه اندازه ای از سرما ساخته می‌شوند، با هم متفاوت اند. همچنین ابعاد و اندازه آن‌ها نیز در روش احداث سردخانه موثر است. برای مثال می‌توان گفت ساخت سردخانه صنعتی با سردخانه کانکسی طبعا متفاوت است.

یا ساخت سردخانه میوه و لبنیات با سردخانه گوشت و مرغ فرق‌هایی دارد. در این مطلب به بررسی روش‌های ساخت سردخانه و معرفی انواع سردخانه می‌پردازیم. همچنین به طور مشخص، مراحل ساخت سردخانه میوه و ساخت سردخانه صنعتی را با هم خواهیم دید. هر آنچه که نیاز است قبل از احداث سردخانه بدانید در این متن گردآوری شده است.

انواع سردخانه بر حسب میزان سرمایش

به طور عمده سردخانه‌ها بر اساس میزان سرمایش به دو دسته سردخانه بالای صفر درجه و سردخانه زیر صفر درجه تقسیم بندی می‌شوند. هرکدام از این نوع سردخانه ها برای چند منظور متفاوت ساخته می‌شوند که به شرح زیر است.

  • سردخانه بالای صفر درجه: به منظور نگهداری میوه و لبنیات و دارو که نیاز به انجماد ندارند و دمای آن‌ها حدودا 4 درجه است.
  • سردخانه زیر صفر درجه: برای نگهداری موادی که نیاز به انجماد دارند مثل مرغ و گوشت و بستنی یا تونل انجماد و دمای مواد را -18 درجه می‌رسانند.

 

مراحل ساخت سردخانه میوه

 

ساخت سردخانه میوه و لبنیات

میوه و لبنیات از مواد غذایی هستند که به انجماد نیازی ندارند و صرفا باید تا حدی سرد شوند که فعالیت میکروارگانیسم‌ها در آن‌ها کم شود و بتوان آن‌ها را در مدت مناسبی سالم نگه داشت. دمای سردخانه میوه و سبزی و لبنیات حدودا بین 0 تا 4 درجه سانتی‌گراد است و برای نگهداری دارو نیز از آن‌ها استفاده می‌شود.

 

سردخانه گوشت و مرغ

مواد پروتئینی مثل گوشت و مرغ و ماهی که فساد پذیری بالایی دارند، برای نگهداری طولانی مدت نیاز به انجماد دارند. سردخانه گوشت و مرغ، دمای مواد غذایی را به -18 درجه خواهد رساند. پس برای نگهداری این دسته از خوراکی‌ها نیاز به سردخانه‌های زیر صفر داریم.

 

تونل انجماد

دسته دیگر از سردخانه های زیر صفر، تونل انجماد است. این تونل‌ها برای تبرید سریع مواد غذایی استفاده می‌شوند. به این معنی که اگر نیاز داشته باشیم موادی را به سرعت منجمد کنیم باید از تونل انجماد استفاده کنیم. دمای این تونل ها به ذات تا -40 درجه هم می‌رسد ولی با هدف رساندن دمای مواد غذایی به -18 درجه ساخته شده است.

 

ساخت انواع سردخانه بر حسب ابعاد و ظرفیت

با توجه به ظرفیت مورد نیاز، ساخت سردخانه در ابعاد و اندازه‌های مختلفی صورت می‌گیرد. انواع سردخانه بر اساس ظرفیت را می‌توان به شکل زیر تقسیم‌بندی کرد:

  • سردخانه کوچک اتاقی
  • سردخانه کانکسی یا متحرک
  • سردخانه صنعتی

 

ساخت سردخانه کوچک اتاقی

این سردخانه‌ها برای حالتی کاربرد دارند که شما تولیدکننده انبوه مواد غذایی یا دارو نباشید و صرفا برای تولیدات روزانه خود در مقیاس نه چندان زیاد به نگهداری مواد غذایی نیاز داشته باشید. مثلا در رستوران‌ها و کیترینگ‌ها، هتل‌ها و بیمارستان‌ها می‌توان اتاقی را با روش‌های مخصوص عایق‌کاری کرد و با اضافه کردن تجهیزات سرمایشی آن را به یک سردخانه اتاقی تبدیل نمود.

 

سردخانه متحرک یا کانکسی

اگر نیاز به سردخانه کوچک داشته باشید ولی شرایط ساخت آن را در اتاقی مجزا ندارید، می‌توانید از سردخانه‌های کانکسی کمک بگیرید. برای ایجاد این سردخانه ها از کانتینرها و کانکس‌های فلزی پیش‌ساخته استفاده می‌شود. سردخانه کانکسی را می‌توان در فضای باز و یا سوله‌ها قرار داد. مهم‌ترین خصوصیت این سردخانه، متحرک بودن و قابلیت جابه‌جایی آن است.

 

ساخت انواع سردخانه کانکسی و صنعتی

 

ساخت سردخانه صنعتی

سردخانه صنعتی بزرگ برای نگهداری و انبار مواد غذایی در حجم انبوه ساخته می‌شود. این سردخانه‌ها قابلیت اتاق بندی دارند؛ به این معنی که دما و رطوبت هر اتاق برای نگهداری نوع به خصوصی از مواد غذایی قابل تنظیم است. ساخت سردخانه صنعتی برای کشتارگاه‌های بزرگ، میادین اصلی میوه و تربار، کارخانه‎جات لبنیات و ... کاربرد دارد.

پس می‌توان گفت ساخت سردخانه میوه نیز نوعی از سردخانه صنعتی به شمار می‌آید. سردخانه‌های صنعتی از لحاظ سیستم و روش تبرید به دو بخش سردخانه‌های فریونی و یا سردخانه‌های آمونیاکی تقسیم بندی می‌شوند. در صورت نیاز به ظرفیت‌های بسیار بالا معمولا از سردخانه آمونیاکی استفاده می‌شود.

 

مراحل ساخت سردخانه صنعتی بزرگ

این بخش به بیان مراحل ساخت سردخانه صنعتی، برای مثال مراحل ساخت سردخانه میوه اختصاص دارد. در واقع یک سردخانه صنعتی می‌تواند بسته به نیاز شما به نگهداری هر نوع از مواد غذایی از جمله میوه اختصاص پیدا کند. این مراحل به شرح زیر هستند:

  1. انتخاب زمین مناسب برای ساخت سوله سردخانه.
  2. طراحی معماری، سازه‌ای و تاسیساتی سردخانه.
  3. شروع به ساخت بخش استاتیک بنا: شامل سازه ساختمان، اتاق‌ها، فضاها و قفسه بندی، همچنین اجرای ساندویچ پنل سه لایه به منظور عایق کاری اتاق‌ها.
  4. ساخت بخش دینامیک بنا: شامل نصب اجزای مختلفی که برای سیستم تبریدی و سرمایشی نیاز هستند. مانند کمپرسور، اپراتور و کندانسور سردخانه که برای ایجاد سرمایش لازم‌اند.

 

نکاتی که لازم است پیرامون اجزای سردخانه صنعتی بدانید:

  • ساندویچ پنل سه لایه، برای عایق کاری اتاق‌های سردخانه مورد استفاده قرار می‌گیرند. دو بخش خارجی آن از ورق‌های گالوانیزه و یا آلومینیوم تشکیل شده و بخش میانی آن از عایق حرارتی فوم پلی‌اورتان ساخته می‌شود.
  • اوپراتور در سیستم تبرید، وظیفه جذب گرما از محیط را دارد تا با حذف آن و کاهش دما، سرمایش لازم را ایجاد کند.
  • کندانسور وظیفه دارد تا گرمای جذب شده توسط اوپراتور را به خارج از سیکل سیستم سرمایش انتقال دهد. در واقع عملکرد کندانسور به منظور دفع گرمای جذب شده به خارج از محیط سردخانه است.

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم ساخت سردخانه و به طور مشخص ساخت سردخانه صنعتی را به صورت کامل شرح دهیم. ساخت سردخانه صنعتی می‌تواند شامل مراحل ساخت سردخانه میوه نیز باشد. نکاتی که لازم است برای احداث سردخانه بدانید به طور کامل بیان شد. انواع سردخانه نیز به تفکیک و با تقسیم‌بندی‌های مختلف از جمله سردخانه زیر صفر و بالای صفر و یا با توجه به ابعاد و ظرفیت آن‌ها نام برده شد. پس اگر قصد احداث سردخانه را دارید، این مطلب را از دست ندهید.

4.5 امتیاز از 1095 رای


ساخت سوله و کانکس
برای سرویس ساخت سوله و کانکس از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین