کپ کردن خودرو چیست؟
کپ کردن خودرو اگر چه اتفاقی رایجی نیست، اما دانستن علت رخ دادن آن میتواند تا حدی از بروز ناگهانی این اتفاق به سادگی جلوگیری کند و با آگاه کردن فرد برای رفع هر چه سریعتر آن، در کنار کنترل خودرو به خوبی کمک کند. کپ کردن خودرو ممکن است در انواع خودرو رخ دهد؛ اما آمارها نشان میدهند که خودروی ۲۰۶ تیپ ۲ بیشترین آمار را به خود اختصاص میدهد.
اگر به دنبال اطلاعاتی در رابطه با لکه کردن خودرو میباشید؛ خواندن این مطلب از مجله اینترنتی "خدمت از ما" جهت آگاهی از علت کپ کردن خودرو در موارد گفته شده کمک رسان بزرگ برای شما خواهد بود.
کپ کردن خودرو چگونه رخ می دهد؟
خارج شدن پدال گاز از فرایند خود و عملکرد نادرست آن را میتوان همان کپ کردن خودرو دانست. اگر راننده برای افزایش دور موتور خود پا را روی پدال گاز فشار دهد، خودرو به جای بالا بردن سرعت موتور خود موجب می شود که بدنه به جلو پرتاب شود، این فرایند را به اصطلاح کله کردن خودرو نیز میگویند.
هنگامی که هوا و بنزین به نسبتهای نامناسب در محفظه احتراق با یکدیگر مخلوط شوند، دیگر احتراق صحیح رخ نخواهد داد و این عامل بزرگترین علت کپ کردن خودرو می باشد. دانستن دلایل عدم احتراق صحیح سوخت در خودرو میتواند گاهی از پیشگیری بروز این اتفاق کمک بزرگی کند.
عوامل موثر در کله کردن خودرو
علاوه بر موارد گفته شده عواملی که ممکن است در احتراق صحیح سوخت نفت داشته باشند، نقش بسیاری در لکه کردن خود را از خود نشان میدهند. در ادامه این مطلب عوامل اثرگذار در این اتفاق برای شما آورده ایم.
گرفتگی نازل های سوخت و کثیف شدن آنها
مخلوط شدن نسبتهای نادرست سوخت و هوا، در کنار نرسیدن میزان سوخت مورد نیاز به محفظه احتراق میتواند ناشی از گرفتگی یا کثیف شدن نازلهای سوخت باشد. اگر سوخت به صورت خام و قبل از تبدیل شدن به حالت کاملاً پودری به محفظه احتراق برسد، موجب شده که شتاب گرفتن اتومبیل به هنگام فشار پدال گاز به صورت صحیح انجام نگیرد و میزان افزایش دور موتور رونیز به اندازه فشار دادن پدال گاز بالا نرود.
حالت گفته شده نیز با کثیف شدن نازلهای سوخت ایجاد میشود و موجب کپ کردن خودرو خواهد شد. سرویسهای دورهای انژکتورها با شستشوی منظم آنها میتواند از بروز این مشکل پیشگیری کند.
نقص در عملکرد سنسور اکسیژن
سنسور اکسیژن با وظیفه کنترل میزان درصد مناسب و اکسیژن رسانی به محفظه احتراق، نقش بسیار مهمی در علت کپ کردن خودرو میتواند داشته باشد. از این رو در صورت بروز هر گونه نقص در عملکرد آن این قطعه، دیگر توانایی ارسال اطلاعات به سیستم کامپیوتر مرکزی و اصلاح تناسب اکسیژن و سوخت را در محفظه احتراق نخواهد داشت.
به یاد داشته باشید که اگر احتراق صحیح به هر دلیلی صورت نگیرد، دیگر فشار پدال گاز با افزایش دور موتور تطابق نخواهد داشت.
نقص عملکرد در کامپیوتر مرکزی خودرو یا ECU
تنظیم سنسور اکسیژن که در پاراگراف قبلی برای شما توضیح دادیم ممکن است به دلیل نقص در عملکرد کامپیوتر مرکزی خودرو ایجاد شود. این اختلال می تواند تمامی واکنشهای دیگر شامل احتراق صحیح سوخت و افزایش دور موتور خودرو را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد.
کثیف شدن سنسور دور شمار
یکی دیگر از دلایلی که موجب اختلال در سنجش میزان رسیدن اکسیژن به محفظه احتراق و مخلوط شدن سوخت با هوا میشود، کثیف شدن سنسور دورشمار با تأثیر منفی بر روی دندانهای فلایول میباشد. این اتفاق ممکن است موجب مختل شدن میزان سوخترسانی در زمان مناسب شود.
آسانترین روش رفع اختلال کپ کردن خودرو
لازم به ذکر است که کپ کردن خودرو در بعضی از انواع اتومبیل به دلیل نوع موتور و در برخی دیگر ممکن است به علت خراب شدن سنسور اکسیژن باشد. نشانههایی چون بوی بد اگزوز، خام سوزی بنزین و روشن شدن چراغ چک، نشان دهنده خراب شدن سنسور اکسیژن است؛ که از رایجترین مشکلات خودروهایی چون پژو ۲۰۶ سمند و پژو پارس میباشد.
در کنار مورد گفته شده ایراد نرم افزاری ایسیو در پژو ۲۰۶ تیپ ۲ یکی از عوامل شایع علت کپ کردن خودرو است. به یاد داشته باشید که برای رفع این اختلال به شما پیشنهاد میشود به محض متوجه شدن، خودرو را در کناری پارک کنید و به برقراری ارتباط با متخصصان مجرب جهت رفع هرچه سریعتر این مشکل اقدام کنید؛ تا از بروز هرگونه حادثه و یا آسیب به سایر قطعات خودرو جلوگیری شود.
بهترین اقدام راننده در مواجه با کپ کردن خودرو
کپ کردن خودرو اگرچه اتفاق رایجی نیست، اما از آنجایی که در حین رانندگی اتفاق میافتد. دانستن نحوه کنترل آن و جلوگیری از بروز حادثه توسط راننده بسیار مهم و حائز اهمیت میباشد، از این رو خواندن آن را بسیار جدی بگیرید.
توصیه میشود که در صورت مواجه با لکه کردن خودرو در حین رانندگی، در اولین اقدام ابتدا خونسردی خود را حفظ کنید و پای خود را از روی پدال گاز بردارید. پس از آن با دنده سنگین به متنهی علیه راست برانید و سعی کنید در اولین فرصت خودرو را در مکانی مناسب پارک کنید.
فراموش نکنید که به هیچ عنوان تا هنگام ایستادن خودرو پدال گاز را فشار ندهید؛ در صورت لزوم سرعت خود را در حد بسیار کم نگه دارید. پس از هدایت خودرو به مناسبترین محل برای توقف، دیگر از حرکت دادن مجدد خودرو بپرهیزید و جهت تعمیر خودرو خود از تعمیرکاری مجرب کمک بخواهید.
در آخر بخوانید
مطابق مطالب گفته شده مهمترین علت کپ کردن خودرو سوختن نامناسب سوخت در محفظه احتراق میباشد. از این رو توصیه میشود با سرویس دورهای خودرو و چک کردن سلامت قطعات از بروز مشکلاتی چون لکه کردن خودرو جلوگیری کنید.
اما نگران نباشید چرا که بازارآنلاین "خدمت از ما" برای شما فرصتی را فراهم کرده است که در صورت مشاهده هر گونه نشانه ای از کپ کردن خودرو در هر ساعت از شبانه روز، میتوانید درخواست خود را در وب سایت و اپلیکیشن آن ثبت کنید. سپس با برقراری ارتباط با حرفه ای ترین متخصصان به آسانترین شیوه به رفع مشکل خود بپردازید.