آموزش نحوه صحیح روشن کردن ماشین به صورت گام به گام

ثبت درخواست " تعمیر موتور خودرو "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
 آموزش نحوه صحیح روشن کردن ماشین به صورت گام به گام

روشن کردن خودرو درتمامی فصول سال و در هر مدل خودروی، لازم است برچسب اصول خود انجام گیرد؛ که در غیر اینصورت آسیب‌های بسیاری به قطعات خودرو وارد می‌کند. روشن کردن ماشین را اصطلاحاً استارت زدن آن نیز می‌نامند؛ که باوجود سادگی برای کارایی صحیح خودرو، در کنار جلوگیری از بروز هر گونه خسارت به آن، یکی از مهم‌ترین مراحل رانندگی به حساب می آید.

اگر قصد دارید به عنوان یک راننده حرفه ای موجب بهبود بخشیدن عملکرد و افزایش طول عمر وسیله نقلیه خود شوید؛ پس ما را در این مطلب از مجله اینترنتی "خدمت از ما" همراهی کنید تا با اصولی‌ترین نکات روشن کردن خودرو آشنا شوید.

توصیه‌های مهم قبل از روشن کردن ماشین

 بهتر است بدانید که راندن ماشین تنها به گاز دادن و چرخاندن فرمان منتهی نمی‌شود؛ بلکه در کنار آن رعایت نکات مهم علاوه بر افزایش کارایی خودرو، ایمنی راننده و سرنشینان را نیز افزایش می‌دهد که بسیار حائز اهمیت می‌باشد. تنظیم صندلی، آینه‌ها، بستن کمربند، در کنار بررسی وضعیت دنده قبل از روشن کردن ماشین امری ضروری می‌باشد که در ادامه به توضیح دلیل ضرورت آن‌ها می‌پردازیم.

 

تنظیم صندلی ماشین

 تنظیم صندلی خودرو برای قرار گرفتن بدن در آسوده‌ترین وضعیتی که دست‌ها بر روی فرمان و دنده و پاها بدون هیچ فشاری بر روی پدال‌ها قرار گیرند، بسیار بیشتر از حد تصور عموم مردم مهم می‌باشد. وجود اهرم‌ها و دکمه‌هایی در کنار یا زیر صندلی قرار دارند؛ به شما کمک می‌کنند که با توجه به وضعیت بدنی خود، به تنظیم ‌صندلی خودرو بپردازید.

به یاد داشته باشید که حواس پرتی‌هایی که ممکن است به دلیل تنظیم نبودن صندلی پیش ایند، احتمال تصادف و پیش آمدن خسارت‌های مالی و جانی را افزایش خواهند داد.

 

 تنظیم آینه‌های ماشین

 قبل از روشن کردن خودرو و بعد از تنظیم صندلی، نوبت به بررسی آینه‌ها می‌رسد؛ که لازم است از تنظیم بودن آن‌ها اطمینان حاصل کنید. دید شما در آینه باید به‌گونه‌ای باشد که از آینه جلو شیشه عقب ماشین را به طور کامل ببینید و از آینه‌های کناری به اطراف خود تسلط کامل داشته باشید.

 

بستن کمربند

بستن کمربند قبل از به راه افتادن یکی از مهم‌ترین مسائلی هست که حتماً باید جهت افزایش ایمنی راننده و سرنشینان رعایت شود. به هیچ عنوان از بستن کمربند سرنشین آن غافل نشوید؛ چرا که بستن کمربند سرنشین نیز به اندازه راننده ضروری و مهم می‌باشد و در صورت بروز هر اتفاقی میزان آسیب به آنان را به حداقل میرساند.

 

آموزش گام به گام روشن کردن ماشین

 

 بررسی وضعیت دنده

به یاد داشته باشید که هنگام استارت زدن ،دنده حتماً باید در حالت خلاص قرار داشته باشد. اگر دنده در هر حالتی غیر از خلاص باشد، تمام وزن خودرو را بر موتور انتقال خواهد داد و به محض استارت زدن، وسیله نقلیه به سمت جلو یا عقب پرتاب خواهد شد. بروز این اتفاق ممکن است خسارت‌هایی را به افراد یا ماشین‌های پاک شده در جلو و عقب خودرو وارد کند.

 

فرایند استارت زدن خودرو

 پس از آن که مراحل گفته شده اجرا شدند مرحله استارت زدن خودرو صورت می‌گیرد. نحوه استارت زدن در خودروها ممکن است با یکدیگر اندکی تفاوت داشته باشند. در برخی از آن‌ها با چرخاندن کلید در سوئیچ و در برخی دیگر با فشار دادن دکمه ای فرایند استارت زدن آغاز خواهد شد؛ اما عملکرد استارت زدن همگی آن‌ها مشابه یکدیگر می‌باشد.

بعد از آغاز عمل استارت زدن، گشتاور راه اندازی به همراه یک موتور الکتریکی، به وسیله چرخ دنده ها، موتور را برای روشن شدن می‌چرخاند. از سمتی دیگر موتور که به وسیله کلاچ به جعبه دنده خودرو متصل است، با تغییر وضعیت دنده برای درگیر شدن دنده ها با یکدیگر، ماهک را جابجا مخواهد کرد. به تبع آن نیروی موتور به جعبه دنده منتقل شده تا در نهایت به چرخ‌ها برسد.

 

7 نکته مهم نحوه روشن کردن خودرو

 

روشن کردن خودرو در چهار گام

در اولین گام لازم است سوئیچ را در جای خود، در جهت عقربه‌های ساعت، مقداری بپیچید تا صدای کارکرد پمپ بنزین به گوش شما برسد. گام دوم با بررسی مجدد وضعیت دنده در کنار خلاص کردن ترمز دستی آغاز خوتهد شد. پس از اطمینان جهت خلاص بودن حالت دنده، با چرخاندن آن بیشتر سوئیچ روشن شدن ماشین را مشاهده می‌کنید. در صورتی که دنده در حالت خلاص نبود با فشار دادن کلاچ دنده را به آن حالت منتقل کنید.

در گام سوم پس از روشن شدن خودرو از چرخاندن بیشتر سوئیچ بپرهیزید و آن را رها کنید. در آخرین گام باید زمان لازم را به استپر بدهید؛ تا بتواند نوسان دور موتور را در حد مناسب کنترل و سپس ثابت نگه دارند. لازم به ذکر است که تمامی گام‌های گفته شده در فرایند روشن کردن ماشین در زمان کمتر از ۳۰ ثانیه انجام می‌رسد و رعایت انجام گام به گام آن‌ها علاوه بر تضمین سلامت قطعات، موجب پیشگیری از تعویض زودهنگام آن‌ها نیز خواهد شد.

 

7 نکته مهم روشن کردن ماشین

  • برای شارژ شدن کامل باتری بهتر است هنگام نزدیک شدن به مقصد، استفاده از انواع وسایل برقی مانند ضبط یا مه شکن را به حداقل برسانید.
  • برای خاموش شدن چراغ‌های جلویی، قبل از خاموش کردن ماشین اطمینان حاصل کنید.
  • هیچگاه چراغ‌ها را قبل از استارت زدن ماشین روشن نکنید.
  • از فشار دادن پدال گاز همزمان با استارت زدن شدیداً پرهیز کنید.
  • گرفتن کلاچ همزمان با روشن کردن، جهت جلوگیری از درگیر شدن دنده‌ها، می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.
  • تا زمانی که خودرو به اندازه کافی گرم نشده باشد؛ از بالا بردن دور موتور و گاز دادن بیش از اندازه آن خودداری کنید.
  • برای گرم کردن خودرو، خصوصا خودروهای قدیمی، در فصول سرد سال، بهتر است ابتدا مقداری از مسیر را با دور موتور پایین حرکت کنید.

 جمع بندی

 درست است که استارت زدن ماشین کار ساده‌ای می‌باشد، اما لازم است برای افزایش عمر و ایمنی خودرو حتماً مواردی را رعایت کنید. روشن کردن خودرو به روش صحیح از بسیاری خسارت‌های مالی و جانی جلوگیری خواهد کرد. اگر با وجود مطالب گفته شده نتوانستید روشن کردن ماشین خود به نحو صحیح پردازید؛ می‌توانید همین الان با ثبت درخواست خود در بازار آنلاین "خدمت از ما" با مجرب‌ترین متخصصان و تعمیرکاران وسایل نقلیه مشورت کنید و از آن‌ها کمک بگیرید.

4.5 امتیاز از 1109 رای


تعمیر موتور خودرو
برای سرویس تعمیر موتور خودرو از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین