برنامه نظافت روزانه و هفتگی منزل
داشتن جدول برنامه هفتگی نظافت منزل یک اقدام هوشمندانه و موثر است که باعث میشود همواره خانهای تمیز و مرتب داشته باشید. محیط خانه از بخشهای مختلفی تشکیل شده که همه آنها نیاز به رسیدگی و نظافت دارند. از این رو شما باید با برنامهریزی برای این کار اقدام کنید.
در این حالت میتوانید با صرف زمان کمی، به نظافت همه بخشها برسید. در غیر این صورت، وضعیت از آن چه هست، آشفتهتر شده و نمیتوانید به نظم دهی فضا بپردازید. در ادامه با ما همراه شوید تا توضیحات بیشتری درباره برنامه نظافت روزانه منزل ارائه دهیم.
فهرست عناوین
جدول برنامه ریزی کارهای خانه
برای اینکه بتوانید به روتین خانه داری برسید و همه بخشها و فضاهای مختلف را تمیز و عاری از هرگونه آلودگی نگه دارید، نیاز به یک جدول نظافت منزل دارید. در این جدول همه اقدامات و لیست کارهای خانه به صورت مرتب نوشته شدهاند.
برخی از این اقدامات باید به صورت روزانه انجام شوند؛ در صورتی که دسته دیگری از آنها نیاز به نظافت روزانه ندارند و شما میتوانید ترفندهای مرتب بودن خانه را به صورت بازههای هفتگی برای آنها استفاده کنید. در ادامه توضیحات بیشتر و کاملتری در این باره ارائه میدهیم.
جدول برنامه نظافت روزانه منزل
برای اینکه به روتین خانه داری پایبند باشید و بتوانید همواره خانهای منظم و تمیز داشته باشید، باید برخی از اقدامات را به صورت روزانه انجام دهید. نظافت روزانه از بروز آشفتگی جلوگیری میکند. در صورتی که توانایی انجام نظافت روزانه را ندارید، میتوانید از نظافتچی خانم به صورت روزانه کمک بگیرید.
برای اینکه بتوانید عملکرد بهتری داشته باشید، در این بخش برنامه نظافت روزانه منزل را ارائه میدهیم تا شما با کمک آن برنامهریزی کرده و همه بخشهای مورد نظر را پوشش دهید:
ترتیب |
اقدامات نظافت روزانه |
1 |
مرتب کردن اتاقخواب و روتختی و ملافه روی تخت |
2 |
شستوشوی لباسها در خانههای پرجمعیت و بچه دار |
3 |
شستن ظروف درون سینک |
4 |
تمیز کردن سطوح آشپزخانه و کانتر و اجاق گاز به صورت کامل |
5 |
جایگذاری لباسهای شسته شده درون کمد |
6 |
مرتب کردن لوازم پخش شده در خانه |
7 |
گردگیری همه نقاط خانه به صورت جزئی |
8 |
جارو کردن سریع نقاط پرتردد خانه |
9 |
بیرون بردن کیسه زبالهها |
«برای دانلود فایل PDF جدول برنامه روزانه نظافت منزل کلیک کنید».
این جدول کمک ویژهای به شما کرده و از سردرگمی تا حد زیادی جلوگیری میکند. با کمک این جدول شما میتوانید به همه کارهای مربوط به نظافت رسیدگی کرده و در نهایت خانهای مرتب و تمیز داشته باشید.
جدول برنامه هفتگی نظافت منزل
برخی از اقدامات مربوط به نظافت، جایی در کارهای روزانه ندارند؛ بلکه باید در فهرست دیگری تنظیم شوند. از این رو نیاز به برنامه هفتگی نظافت منزل هم داریم که بتوانیم این دسته از کارها را در آن قرار دهیم. شما میتوانید چک لیست کارهای منزل به صورت هفتگی را نیز با کمک یک نظافتچی انجام دهید.
برای اینکه بتوانید به همه بخشهای خانه بپردازید و در عین حال زمان زیادی را برای نظافت اختصاص ندهید، توصیه میکنیم هر روز هفته را به کارهای خاصی اختصاص دهید. در این حالت شما باید روزانه، به غیر از کارهای روتین نظافت منزل، یک یا چند مورد از کارهای مربوط به نظافت هفتگی را هم انجام دهید:
روزهای هفته |
کارهای هفتگی |
شنبه |
نظافت کامل آشپزخانه، پاک کردن لکههای چربی، یخچال و فریزر، شستن سینک و پاک کردن همه سطوح به صورت کامل |
یکشنبه |
نظافت حمام و سرویس بهداشتی به صورت کامل و ضدعفونی کردن آنها |
دوشنبه |
نظافت، مرتب کردن و گردگیری اتاق خوابها |
سهشنبه |
نظافت کامل، جارو کردن و گردگیری اساسی نشیمن |
چهارشنبه |
رسیدگی به گلها و یا باغچه و حیاط |
پنجشنبه |
مرتب کردن همه کمدها و کابینتها و رفع انباشتگی از آنها |
جمعه |
روز استراحت |
«برای دانلود فایل PDF جدول برنامه هفتگی نظافت منزل کلیک کنید».
در صورتی که بتوانید با این برنامه هفتگی نظافت منزل پیش بروید، همه روزها خانه تمیز بوده و دیگر هیچ جای نگرانی برای نظافت اساسی نخواهید داشت. این برنامه زمان زیادی از شما نخواهد گرفت و از تجمع کارها تا حد زیادی جلوگیری میکند.
توجه داشته باشید که همه اقدامات نظافت در هر روز، مانند کندن گچ کتری و یا از بین بردن جرم شلنگ دستشویی باید در روند نظافت همان بخش انجام شوند.
اقداماتی قبل از رسیدگی به لیست کارهای خانه
قبل از هرچیز شما باید یه چک لیست نظافت منزل برای هر بخش از منزل تهیه نمایید، اعم از چک لیست برای نظافت پذیرایی و اتاق نشیمن، چک لیست برای نظافت نظافت پارکینگ، چک لیست برای نظافت آشپزخانه و ... .
توجه به اینکه نظافت کدام قسمت از منزل مدنظر شماست در یک جهت و نوع تمیزکاری که میتواند با کاربرد شامپو فرش برای از بین بردن بوی بد فرش، رفع و پاك كردن شمع از روي پارچه، روشهای تمیز کردن لوستر برنجی، پاکسازی و تميز كردن سراميك اشپزخانه، چربی زدایی و تميز كردن اجاق گاز لعابي، رفع آلودگی و تمیز کردن سینی فر، لکه بری و شستشوی کاغذ دیواری، نگهداری و تميز كردن برگ گياهان طبیعی و مصنوعی و موارد مشابه از طرفی دیگر، امری ضروری در هنگام تهیه لیست کارهای خانه تکانی و نظافت منزل است.
بعد از تهیه چک لیست کارهای منزل مورد نظر باید وسایل مورد نیاز را تهیه کنید. وسایل مورد نیاز شما برای نظافت پذیرایی و اتاق نشیمن بسیار معمولی هستند و معمولا در همه منازل به راحتی یافت میشوند.
- نردبان
- اسفنج
- جاروی برقی یا دستی
- سطل کوچک دسته دار
- دستمال کهنه و پارچههای تمیز
- اسپری شیشه شور همراه با روزنامه باطله
- انواع تی خشک تا در صورت نیاز آن را مرطوب کنیم
- دستمال نانو یا یک پارچه تمیز که نخ و پرز از خود بجا نگذارد
- انواع اسپری ضد عفونی کنند
- تهیه ابزار مناسب با جنس دیوار
چک لیست کارهای منزل را مثل یک دوست بدانیم!
برای درک بیشتر کاملترین راهنما برای نظافت پذیرایی و اتاقها حتما باید با چک لیست خود دوست باشید. حتی اگر تا به امروز هیچ چک لیستی برای کارهای منزل نداشتهاید، این بار را به صورت امتحانی کاری که پیشنهاد میکنیم را انجام دهید.
- از چک لیست کارهای منزل فرار نکنید، با هم دوست باشید و با لبخند هر روز چک لیست را تیک بزنید.
- سعی کنید برخی روزها یک جایزه (حتی خیلی کوچک) برای خود مشخص نمایید، برای انتهای کار.
- همین خوشحالیهای کوچک حس شما را نسبت به چک لیست و نظافت تغیر میدهد.
- چک لیست را به یخچال بچسبانید.
- عادت کردن به چک لیست یعنی پاکیزگی دائمی و آرامش اعضای خانواده، مخصوصا بانوان گرامی؛
چک لیست کارهای منزل، اتاق خوابها
- اولین کار هر روز شما باید تمیز کردن تخت خوابها باشد. هرچقدر اتاق تمیز باشد، تا تخت خواب مرتب نشود فایدهای ندارد.
- هر لباسی اطرافتان میبینید سر جای خود بگذارید و لباسهای کثیف را جدا کنید جهت شستشو.
- میز آرایشی یا دراور، بیش از آن چیزی که کارایی دارند نقش بسیار پر رنگی در نظافت اتاق هم دارند. زیرا خیلی به چشم میآیند و از طرف دیگر به خاطر وسایل آرایشی بیشتر نیاز به نظافت دارند.
- توجه کنید که همیشه باید روی میز و شیشه میز دراور و میز آرایش تمیز باشد.
- کف اتاق را چک کنید. اگر فقط قسمت کوچکی از کف نظافت نیاز دارد حتما انجام دهید تا بیشتر نشود.
چک لیست کارهای منزل، سالن پذیرایی
شروع با یک جمع و جور ساده، با یک جمع و جور کردن سریع، وسایل مربوط به پذیرایی و اتاقهای میتوانید کار را سادهتر کنید. وسایلی از جمله، سی دی، شارژر، بالشتک، دفتر و ... که ممکن است وسط پذیرایی پخش شده باشند را باید از محل بردارید و بعد به نظافت جزئی برسید.
شستشوی پردهها و پنجرهها
پردهها را درآورده و آنها را بشوئید؛ و یا اگر کف منزل شما سرامیک است میتوانید وسایل کف را کامل بردارید و پرده را سرجای خودتمیز کنید البته این روش باید در اولویت قرار گیرد پس اول تصمیم گیری کنید. سپس لبههای پنجرهها را با دقت جارو برقی بکشید و شیشه پنجرهها را از داخل و بیرون بشورید.
گردگیری از کل به جز
گردگیری را باید به دو بخش تقسیم کرد یک گردگیری کلی و دو گردگیری جزئی. در ابتدا شما باید فرش، سرامیک، دیوار، لوستر، کتابخانه و حتی مبلها را گردگیری کنید. بعد از گردگیری این بخشها جزئی، پذیرایی را تمیز کنید. این بخش شامل، تمیز کردن دستگیرههای در، درها و کلید و پریزه، گردگیری وسایل تزئینی، آینهها، دیوارکوبها، پادری و ... میشود.
نظافت راهروها یا لابیها
معمولا راهروها و لابیها نادیده گرفته میشوند، اما از قسمتهای مهم هر خانهای میباشند. زیرا راهروها همیشه در معرض دید هستند. پس برای نظافت آن، ابتدا گردگیری کنید، سپس وسایل آن اعم از گلدان، قاب عکس، جاکفشی و ... را تمیز کنید. این قسمت به دلیل اهمیت بالای آن جز نظافت پذیرایی قرار گرفته شده است.
چک لیست نظافت سرویس بهداشتی
سرویس بهداشتی معمولا در معرض آلودگی قرار دارد؛ از این رو برای نظافت کامل آن باید به نکات و فاکتورهای ویژهای توجه داشته باشید. همه قسمتهای آن باید با شوینده مخصوص و به صورت کامل شسته و ضدعفونی شوند. در این حالت از رشد و گسترش باکتریها تا حد زیادی جلوگیری میشود.
در این بخش به ارائه یک چک لیست مناسب و کاربردی ارائه میدهیم تا شما بتوانید اقدامات مربوط به نظافت سرویس بهداشتی را بر اساس آن انجام دهید.
- خارج کردن همه لوازم از محیط سرویس بهداشتی
- شستن همه دیوارهای حمام و سرویس بهداشتی با شویندههای مناسب
- شستن روشویی و شیرآلات با شویندههای مخصوص
- شستن سنگ توالت با جرمگیر و محلولهای ضدعفونیکننده با کمک فرچههای مناسب
- شستن حوله و دمپاییهای سرویس بهداشتی
- پاک کردن آینه سرویس بهداشتی
- خالی کردن سطل زبانه
- پر کردن ظرف مخصوص مایع شوینده، صابون و همچنین دستمال توالت
چگونه در کارهای خانه زرنگ باشیم؟
اکنون شما یک چک لیست روزانه دارید که در عین سادگی، بسیار کاربردی است. اگر هر روز چک لیست را بخشی از برنامه روزانه خود قرار دهید، نیاز به نظافت ماهیانه و شستشوهای زیاد نیست.
ممکن است روزهای اول به دلیل نا آشنایی با چک لیست، حتی حدود 1 ساعت وقت خود را صرف انجام کارها کنید. اما ما به شما تضمین میدهیم که پس از گذشت فقط چند روز شما به چک لیست عادت کرده و زیر نیم ساعت کل کارهای درون چک لیست را انجام میدهید و یکی، یکی تیک میزنید.
آگاهی از جدول نظافت منزل و شناخت همه کارها باعث میشود تا شما بتوانید یک برنامه ریزی کارهای روزانه منزل داشته باشید. همچنین با اقداماتی که باید به صورت هفتگی انجام شوند، در کوتاهترین زمان ممکن به نظافت خانه بپردازید. توجه به جزئیاتی مانند علت سیاه شدن برنز، جرم گرفتن شیرآلات و ... میتواند تا حد زیادی در روند نظافت به شما کمک کند.
در قسمتهای قبلی به ارائه برنامه و جدول برنامه ریزی کارهای منزل پرداختیم. با کمک این اطلاعات شما میتوانید عملکرد به مراتب بهتری در این روند داشته باشید و خانه خود را همواره تمیز و مرتب نگه دارید. در صورتی که نیاز به خدمات نظافت منزل دارید و به دنبال کارگران خبره در این زمینه میگردید، میتوانید درخواست خود را از طریق سایت یا اپ خدمت از ما ارائه دهید.