همه چیز در مورد کاشی شیشه ای برای آشپزخانه
کاشی شیشه ای در دکوراسیون خانه مخصوصا در آشپزخانه جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده است. استفاده از کاشی شیشه ای رنگی روی دیوار آشپزخانه، استفاده از سرامیک و کاشی شیشه ای بین کابینتی جلوه ی بسیار متفاوتی را به آشپزخانه میدهد. به طور کلی استفاده از کاشی شیشه ای از محبوبترین مصالح ساختمانی به شمار میرود؛ که از آنها در طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی و حتی در ساخت وسایل مختلف استفاده میشود. حال برای اینکه همه چیز در مورد این کاشی های شیشه ای آشنا شوید؛ ادامه مطلب را از دست ندهید.
کاشی شیشه ای چیست؟
کاشی شیشه ای همانطور که از اسمش کاملا مشخص است؛ کاشی هایی هستند که از جنس شیشه تولید شده است. کاشی های شیشه ای با قطعه بندی کوچک با یک توری فایبر گلس به هم متصل شده اند و در سایز و رنگهای مختلف داخل قالب پشت توری شده است. میتوان گفت که کاشی شیشه ای یک محصول و متریال جدیدی در صنعت ساختمان و طراحی دکوراسیون داخلی به ویژه در طراحی دکوراسیون آشپزخانه و کابینت ها به شمار میرود. به عبارتی کاشی و سرامیک شیشه ای نسل جدیدی از دیوارپوش های موجود در بازار نام گذاری کرد که سر و صدای زیادی را به پا کرده اند.
مصارف کاشی شیشه ای یا گلس موزائیک در آشپزخانه
کاشی و سرامیک شیشه ای در بازار بیشتر به نام کاشی بین کابینتی و کاشی شیشه ای آشپزخانه، معروف شده است. که متاسفانه این مسئله ناشی از اطلاعات کم فروشندگان میباشد، در واقع باور دارند که این محصول را فقط به عنوان کاشی بین کابینتی یا مابین کابینت تبلیغات و فروش میکنند. این باور اشتباه است و کاشی شیشه ای مصارف بسیار زیادی دارد. که در این مقاله میخواهیم به مصارف کاشی شیشه ای یا گلس موزائیک (Glass Mosaic) بپردازیم.
کاشی شیشه ای رنگی بین کابینتی
یکی از مصارف اصلی کاشی شیشهای رنگی استفاده در فضای ما بین کابینت است به همین دلیل است که به آن کاشی شیشه ای بین کابینتی معروف است. نصب کاشی شیشه ای بین کابینتی، بعد از اندازه گیری دقیق فضای بین کابینت با متر و تراز لیزری (حتی در صورت لزوم الگوبرداری) و نقشه برداری جاسازی ها از قبیل کلید، پریز، علمک گاز، حوله خشک کن و شیشه سکوریت انجام می شود و سپس لمینیت و با چسب مخصوص در محل انجام می گردد.
زیرکار مناسب برای نصب کاشی شیشهای رنگی بین کابینتی باید صاف باشد و نیاز به سطح صیقلی نیست. خلل و فرج تا 3 میل مشکل ساز نیست. غالبا شیشههای رنگی بین کابینتی را روی سطح کاشی، سرامیک، گچ و ام دی اف نصب می کنند.
کاشی شیشه ای چه کاربردی در دکوراسیون خانه دارد؟
همانطور که در بالا گفتیم؛ این نوع مصالح ساختمانی بیشتر به عنوان کاشی شیشه ای آشپزخانه و کاشی شیشه ای بین کابینتی معروف است. اما باید بگوییم کاشی شیشه ای کاربرد زیادی در دکوراسیون خانه و دکور آشپزخانه دارد. کاشی شیشه ای یک گزینه ایده آل برای دیوار پشت ظرفشویی است. چرا که هم زیبایی خاصی به فضای آشپزخانه می بخشد هم تمیزکردن آن برای فضایی همانند دیوار پشت ظرفشویی که دائم آب پاشیده میشود و آلوده خواهد شد سادهتر است. همچنین از کاشی شیشهای به عنوان کفپوش و قرنیز آشپزخانه نیز استفاده میشود.
کاشی شیشه ای در پشت ظرفشویی ظرفشویی
کاشی شیشه ای آشپزخانه را بسیار زیبا و خاص میکند. همانطور که در بالا ذکر شد، استفاده از کاشی شیشه ای، یک گزینه ایده آل برای دیوار پشت ظرفشویی است. چرا که هم زیبایی خاصی به فضای آشپزخانه میبخشد، هم تمیزکردن آن برای فضایی همانند دیوار پشت ظرفشویی سادهتر است.
مزایای استفاده از کاشی شیشه ای برای کفپوش
- به طور قطع استفاده از سرامیک و کاشی شیشه ای برای کفپوش آشپزخانه، طراحی جذاب و تماشایی را به خانه میبخشد.
- کاشیهای شیشه ای به دلیل جنسی که دارند؛ در برابر لکه ها بسیار مقاوم هستند؛ به تبع تمیز کردن کاشی شیشه ای آشپزخانه به عنوان کفپوش بسیار ساده است.
- کاشی شیشه ای با ظاهر براق و نورانی ای که به محیط آشپزخانه می دهد؛ میتوانند به روشنایی فضا کمک کنند.
- به دلیل بهره مندی از طرح و رنگ های متنوع آن می تواند با هر نوع سلیقه ای جور شود.
- نصب کاشی شیشه ای آشپزخانه بسیار آسان است؛ و به مهارت و تجربه زیادی نیاز ندارد.
- کاشی های شیشه ای کفپوش آشپزخانه ضد آب هستند و مقاومت بالایی در برابر آتش دارند.
معایب استفاده از کاشی شیشه ای آشپزخانه
معایب کاشی شیشه ای را فقط میتوان به سه مورد اشاره کرد. اولین عیب کاشی شیشه ای، هزینه بالای آن است. دومین عیب آن صرف زمان زیاد جهت نصب و نداشتن هیچگونه مقوامتی در برابر خش و ضربه های تیز. پس اگر میخواهید از کاشی شیشه ای به عنوان کفپوش استفاده کنید باید خیلی مراقب عیب سوم آن باشید؛ پیشنهاد میکنیم قبل از خرید کاشی شیشه ای همه جوانب را در نظر بگیرید.
آیا کاربرد کاشی شیشه ای فقط مختص در آشپزخانه است؟
خیر، قطعا از کاشی شیشه ای و این متریال جذاب علاوه بر آشپزخانه در مکان های دیگری که میخواهند جلوه لاکچری به آن ببخشند؛ کاربرد دارد. که در ادامه به رایج ترین ان پرداخته ایم.
لاکچری کردن سرویس بهداشتی و حمام با کاشی های شیشه ای
امروزه در سرویس بهداشتی و حمام به صورت کامل یا به صورت ترکیب با کاشی شیشه ای و سرامیک و سنگ استفاده میشود. در واقع به علت اینکه تنوع کاشی شیشه ای بسیار بالا است؛ مصارف آن را در طراحی دکور سرویس های بهداشتی لوکس و لاکچری بسیار اهمیت پیدا کرده است. فقط کافیست یک ایده و نبوغ هنری داشته باشید تا آنچه را که میخواهید را براحتی تصور یا در ذهن خود چیدمان کنید.
دوچندان کردن ظاهر شکوه استخر و جکوزی با کاشی شیشه ای
یکی از مصالحی که جدیدا در محیط های استخر، سونا و جکوزی و همچنین سالن های ماساژ بسیار پرکاربرد شده است؛ همین سرامیک و کاشی شیشه ای است. چرا که استفاده از کاشی شیشه ای شفاف در زیر آب ظاهر محیط را بسیار دو چندان میکند. بنابراین در امکان لوکس و محیطهای شخصی برای بالا بردن شکوه و زیبایی محیط میتوان از کاشی شیشه ای در استخر و سونا جکوزی استفاده کرد.
مصارف کاشی شیشه ای در لابی ساختمان های تجاری و مسکونی لوکس
کاشی شیشه ای، در فضاهایی همچون لابی مجتمع های مسکونی و هتل ها میتواند بسیار پرکاربرد و جلوه بخش باشد؛ به شرطی که در هوشمندانه و بسیار حرفه ای رنگ و طرح های کاشی ها را انتخاب کرد. اگر هارمونی رنگ فضای مورد استفاده با گلس موزائیک (Glass Mosaic) تناسب داشته باشد قطعا فضای لوکس و دلنشینی خواهیم داشت خواه این فضا تجاری باشد خواه این فضا مسکونی باشد. مهم انتخاب رنگ و ایجاد تناسب بین طرح ها و متریال های استفاده شده در محیط هستند که رعایت این موضوع یک خروجی فوق العاده جذابی برای ما خواهد داشت.
نحوه ساخت و تولید کاشی، موزاییک شیشه ای
کاشی و سرامیک شیشه ای که در بین سازندگان آن بیشتر به عنوان موزاییک شیشه ای نیز شناخته میشود حساسیت بالایی در تولید دارد. در ساخت آن با دخالت مستقیم نیروی انسانی انجام میگیرد، بدین صورت که ابتدا شیشهها در سایز مورد نظر برش خورده و پس از عملیات حرارتی تبدیل به قطعات کریستالی میکنند (موزاییک کریستالی ) و بعد از اعمال رنگهای سرامیکی در دما بالا پخت شده، در نهایت سورت و چیدمان و بسته بندی میگردد.
قیمت کاشی شیشه ای و مرکز خرید و فروش آن
قیمت کاشی شیشه ای بر اساس ابعاد و اندازه آن متفاوت است. همچنین طرح و رنگ تایل شیشه ای نیز در قیمت آن تاثیر دارد. قابل ذکر است که تایل شیشه ای یا همان کاشی شیشه ای در ابعاد و اندازه ۵ در ۵ سانتیمتر تا ۶۰ در ۶۰ سانتیمتر و یا کوچک تر و بزرگ تر تولید می شود. قیمت کاشی شیشه ای یا تایل شیشه ای بر اساس ابعاد و اندازه آن متفاوت است.