ایا بخاری بدون دودکش برای منزل مناسب است؟
بخاری بدون دودکش، یکی از انواع بخاری است که برای نصب، نیازی به لوله بخاری و دودکش نخواهد داشت. اما چطور گازهای سمی حاصل از احتراق بخاری خارج میشوند؟ ایا بخاری بدون دودکش برای منزل مناسب است؟ آیا بخاری بدون دودکش خطرناک است؟
ما در این مطلب، به تمام این سوالات پاسخ داده و شما را با مزایا و معایب بخاریهای بدون دودکش آشنا خواهیم کرد.
فهرست عناوین
ایا بخاری بدون دودکش برای منزل مناسب است؟
برای نصب بخاری بدون دودکش، نیازی به تعیین جای لوله بخاری در دیوار و نصب دودکش و دردسرهای آن نیست. اما شما باید مطمئن شوید که ایا بخاری بدون دودکش برای منزل مناسب است یا خیر؟
بخاری بدون دودکش، باعث انتشار گازهای سمی در محیط خواهد شد و امکان دارد مسمومیت با مونوکسید کربن، دی اکسید نیتروژن یا حتی خفگی را به همراه داشته باشد. پس اگر میپرسید بخاری بدون دودکش آبسال خطرناک است، باید بگوییم که بله، این بخاری نباید در فضای بسته قرار بگیرد.
به نقل از منابعی مانند moglix، بخاری بدون دودکش هرگز نباید در اتاقهای کاملا بسته استفاده شود؛ زیرا خطر مسمومیت با مونوکسید کربن افزایش مییابد. هنگام استفاده از بخاری اتاق باید فضایی را برای عبور هوا در نظر بگیرید.
بخاری بدون دودکش برای اتاق خواب
با توجه به کوچک بودن فضای اتاق خواب، بهتر است تا حد ممکن از این وسیله در اتاق خواب استفاده نکنید. با این حال اگر چاره دیگری نداشتید، حتما کنار پنجره را در تمام ساعات، باز نگه دارید تا هوا در اتاق جریان پیدا کند.
اگر در حین استفاده از بخاری متوجه شدید که شمعک بخاری روشن است ولی مشعل روشن نمیشود، یا اینکه بخاری بهطور ناگهانی خاموش میشود، بهتر است برای پیدا کردن علت خاموش شدن بخاری گازی بدون دودکش، از یک متخصص کمک بگیرید و تا آن موقع، بخاری را خاموش نگه دارید.
بخاری بدون دودکش چگونه کار میکند؟
مدلهای بسیار متنوعی از بخاری گازی بدون دودکش در بازار موجود است؛ از جمله بخاری بدون دودکش پلار، بخاری بدون دودکش آبسال، بخاری گازی بدون دودکش دیواری و غیره. اما بخاری گازی بدون دودکش چگونه کار میکند و مکانیزم بخاری بدون دودکش چگونه است؟
مکانیزم بخاری بدون دودکش برای تولید گرما مانند بخاری دودکشدار یکسان است؛ با این تفاوت که به جهت نوع طراحی برنر (burner)، شعله در فرآیند ترکیب سوخت و اکسیژن با راندمان بالایی تولید شده، و مونوکسید کربن در بخاری گازی بدون دودکش را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
تکنولوژی بهکار رفته در مکانیزم بخاری بدون دودکش و وجود سنسور ods، شعله را به گونهای بسیار بهینه تولید میکند. به لطف این تکنولوژی در مکانیزم بخاری بدون دودکش، اکسیژن و گاز به نسبتی ترکیب میشوند که در تولید شعله کمترین اکسیژن و گاز مصرف، و بیشترین حرارت تولید شود.
اگر میپرسید ods چیست، باید بگوییم که این سنسور اکسیژن محیط را میسنجد و اگر کاهش یافته باشد، بخاری را خاموش میکند. در واقع گاهی اوقات فعال شدن این سنسور میتواند علت خاموش شدن بخاری گازی بدون دودکش آبسال باشد؛ پس اگر بخاری شما به طور ناگهانی خاموش شد، حتما ابتدا پنجرهها را باز کنید و بعد به دنبال رفع مشکل باشید.
همچنین، از آنجا که در مکانیزم بخاری بدون دودکش پلار، بخاری بدون دودکش آبسال و... فرآیند سوخت کامل است، در مقایسه با مدلهای دودکشدار میزان ناچیزی گاز مونوکسید کربن تولید میشود.
مدلهای دودکشدار مونوکسید کربن را به بیرون هدایت میکنند، اما همچنان قسمتی کمی از آن در فضا میماند که میتواند گاهی خطرآفرین باشد. اما در مکانیزم بخاری بدون دودکش، تولید گاز منوکسید کربن به کمترین میزان خود میرسد.
مزایا و معایب بخاری بدون دودکش
برای اینکه به خوبی متوجه شوید که ایا بخاری بدون دودکش برای منزل مناسب است یا خیر، لازم است با مزایا و معایب این بخاری آشنا باشید. در اینجا به این موارد خواهیم پرداخت:
مزایا:
از جمله مهمترین مزایای این دودکش، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- به راحتی میتوانید آن را جابجا کرده و در جهتهای مختلفی قرار دهید.
- قدرت گرمایشی خوبی دارند.
- شستن بخاری گازی بدون دودکش به دلیل وزن سبک و ابعاد کوچک، کار راحتی است.
- از قیمت مناسبی برخوردار است.
- به دلیل برخورداری از سنسور اکسیژن، ضریب ایمنی مناسبی دارد.
- باعث کاهش مصرف ایمنی میشود.
معایب:
بدیهی است که این دستگاه هم مانند هر وسیله گرمایشی دیگر، با معایب خاص خود همراه باشد. برخی از این معایب عبارتند از:
- در فضاهای کوچک قابل استفاده نیستند.
- ممکن است برای افرادی که مشکلات تنفسی دارند، دردسر ایجاد کنند.
نکات مهم برای خرید بخاری بدون دودکش
بعد از اینکه متوجه شدید بخاری بدون دودکش چگونه کار میکند و برای چه مناطقی مناسب است، ممکن است تصمیم به خرید آن گرفته باشید. در این صورت، باید به یکسری نکات خاص توجه داشته باشید که در این بخش، به این نکات اشاره میکنیم:
- به نوع سوخت بخاری توجه کنید. بخاریهای گازی نسبت به برقی، هزینه مصرفی کمتری دارند.
- مطمئن شوید قدرت حرارتی بخاری برای محیط مورد نظرتان مناسب است.
- از ایمنی بخاری و برخورداری از قابلیتهایی مثل خاموش شدن خودکار در زمان کاهش اکسیژن هوا مطمئن شوید.
- به ابعاد و وزن بخاری توجه کنید.
- از وجود گارانتی و خدمات پس از فروش، مطمئن شوید.
در صورتی که بعد از خرید بخاری با هر مشکلی در حین نصب آن مواجه شدید، مثلا بخاری روشن نشد یا میخواستید بدانید که فیلتر بخاری گازی کجاست، کافیست با افراد ماهر در این زمینه مشورت کنید.
سوالات متداول
آیا بخاری بدون دودکش خطرناک است؟
استفاده از این نوع بخاری در محیطهای بسته که تهویه مناسبی ندارند، خطرناک است.
آیا بخاری بدون دودکش آبسال خطرناک است؟
این بخاری به شکلی کاملا استاندارد طراحی شده و از ایمنی بالایی برخوردار بوده و اگر به درستی از آن استفاده کنید، خطرناک نیست. اما نباید آن را در محیطهای بسته و کوچک استفاده کنید.
فرق بخاری بدون دودکش با دودکش دار چیست؟
در بخاریهای دودکش دار از طریق لوله بخاری و دودکش، گازهای سمی حاصل از احتراق خارج خواهند شد.
طراحی برنر بخاریهای بدون دودکش به گونهای است که کمترین میزان مونوکسید کربن را تولید میکنند اما همین مقدار هم در فضا باقی میماند و به همین دلیل باید آنها را در مکانهایی با تهویه مناسب قرار داد.
بخاری بدون دودکش سرامیکی بهتره یا شعله ای؟
اگر به دنبال یک گزینه امنتر هستید که در فضاهای کوچک قابل استفاده باشد، بخاری سرامیکی انتخاب بهتری است. اما اگر نیاز به گرمایش قویتری دارید و میتوانید از سیستمهای تهویه مناسب استفاده کنید، بخاری شعلهای بهتر است.
آیا بخاری بدون دودکش به تهویه نیاز دارد؟
بله؛ در غیر این صورت ممکن است خطراتی مثل مسمومیت با گازهای سمی یا حتی خفگی برای ساکنین وجود داشته باشد.
آیا بخاریهای بدون دودکش بو میدهند؟
خیر؛ این بخاریها در صورتی که عملکرد صحیحی داشته و به درستی نصب شده باشند، هیچ بوی آزاردهندهای نخواهند داشت.
در این مطلب سعی کردیم به این سوال پاسخ دهیم که ایا بخاری بدون دودکش برای منزل مناسب است یا خیر. در نهایت، میتوان گفت ساختار کلی این بخاریها برای محیطهای بزرگ و باز که تهویه خوبی دارند، طراحی شده است.
با این حال شما میتوانید از طریق باز گذشتن پنجرهها یا تعبیه کردن یک سیستم تهویه مناسب، این بخاری را در منزل هم استفاده کنید.
در صورتی که برای نصب یا تعمیر بخاری خود به کمک نیاز دارید، کافیست از طریق سایت یا اپلیکیشن «خدمت از ما»، به نزدیکترین تکنسینهای نصب، سرویس و تعمیر بخاری نسبت به محل زندگی خود دسترسی پیدا کرده و از آنها کمک بگیرید.