لاندری روم یعنی چه؟

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
لاندری روم یعنی چه؟

در ساختمان‌های مدرن لاندری روم به قسمتی جدانشدنی تبدیل شده است. البته لاندری روم در آپارتمان تنها کاربرد این بخش در ساختمان‌ها نیست. لاندری هتل، لاندری بیمارستان و ... نیز از جمله مکان‌هایی هستند که لاندری روم بخش مهمی از آنها را تشکیل می‌دهد. اگر می‌خواهید بدانید لاندری روم یعنی چه و مایل هستید اطلاعات‌تان را در مورد لاندری روم افزایش دهید، یا قصد بازسازی منزل‌تان را دارید و می‌خواهید با پلان لاندری، نحوه طراحی لاندری روم، ابعاد استاندارد لاندری روم و نکات دیگر آن آشنا شوید، با مجله خدمت از ما همراه باشید.

لاندری چیست؟

پیش از بحث‌های تخصصی بهتر است ببینیم لاندری روم یعنی چه؟

لاندری روم (Laundry Room) به معنای مکانی برای شستشو یا همان رختشور خانه است. لاندری روم اتاق یا فضایی است که ماشین لباسشویی، خشک کن، اتو، میز اتو و شوینده‌ها در آن وجود دارد. شاید لاندری روم در آپارتمان هیچگاه به اندازه امروز محبوب نشده باشد، اما رد لاندری روم را در ساختمان‌های قدیمی نیز می‌توان دید.

در گذشته نیز بیشتر در خانه‌ها، بخشی از ساختمان را به شستشوی لباس‌ها اختصاص می‌دادند؛ مانند انبار یا زیرزمین. این بخش به مرور زمان با وسایل پیشرفته‌تر مانند ماشین لباسشویی و خشک‌کن تجهیز، و با رواج آپارتمان‌نشینی نهایتا به لاندری روم تبدیل شد. لاندری روم در آپارتمان با تخصیص یک فضای مشخص به کار شستشوی لباس‌ها، از سروصدا و صحنه‌های ناخوشایند در سایر بخش‌ها خانه جلوگیری می‌کند.

حال که می‌دانیم لاندری روم یعنی چه، لاندری روم در آپارتمان را به‌گونه‌ای دقیق‌تر بررسی می‌کنیم.

 

لاندری روم

 

پلان لاندری

در طراحی داخلی، پلان لاندری در ساختمان معمولا نزدیک به اتاق خواب طراحی می‌شود؛ چراکه اتاق خواب محل جمع‌آوری لباس‌های کثیف است. البته پلان لاندری نزدیک به رختکن حمام نیز توسط طراحان داخلی طراحی می‌شود.

از طرفی، طراحان سعی می‌کنند پلان لاندری به بالکن یا تراس نیز نزدیک باشد. رعایت این نکته در پلان لاندری به این دلیل است که بعد از شستشو و خشک کردن لباس‌ها برای آویزان کردن‌شان نیاز به طی مسافت طولانی نباشد.

 

طراحی لاندری روم

هنگام طراحی لاندری روم در آپارتمان، بیشتر افراد به دنبال یک لاندری کوچک هستند. اگر فضای منزل شما نیز زیاد نیست و می‌خواهید یک لاندری کوچک را طراحی کنید، تمرکزتان را روی یک لاندری روم چندکاربره بگذارید. به عنوان مثال اگر انباری داشته باشید، می‌توانید از آن هم به عنوان لاندری روم و هم به عنوان انبار استفاده کنید.

نکته دیگری که باید در طراحی لاندری روم به آن توجه کنید، نورپردازی لاندری در ساختمان است. لاندری روم شما (مخصوصا لاندری کوچک) باید نور مناسب و تا حد امکان طبیعی داشته باشد تا بتوانید به خوبی لکه‌ها و میزان کثیف بودن لباس‌ها را ببنید. همچنین، به دلیل آنکه ماشین لباسشویی با آب و برق کار می‌کند، توجه به راه فاضلاب و لوله‌کشی آب نیز از نکات مهم طراحی لاندری روم است.

فراموش نکنید که شاید در طول روز یا هفته مدت زیادی را در لاندری روم نگذرانید، اما برای همان مقدار هم بهتر است فضا را به‌طور اصولی بچینید و محیط آن را دلپذیر کنید. برخی از وسایلی که در طراحی لاندری روم کوچک و کاربردی به کارتان می‌آید عبارت‌اند از:

 

پلان لاندری

 

1. چهارچوب‌ها در لاندری روم

پیشنهاد می‌کنیم در طراحی لاندری روم چهارچوب‌هایی را برای ماشین لباسشویی و خشک‌کن در نظر بگیرید. این چهارچوب‌ها ضمن افزایش نظم در پلان لاندری، امکان استفاده از فضای بالای دستگاه‌ها را نیز فراهم می‌کند.

 

2. قفسه‌ها در طراحی لاندری روم

فرقی ندارد ابعاد لاندری شما بزرگ است یا کوچک، استفاده از قفسه‌ها در پلان لاندری و طراحی آن یک ایده عالیست. قفسه‌ها علاوه بر زیبایی و نظمی که به محیط نه چندان بزرگ و خلوت لاندری روم می‌دهند، بسیار کاربردی هستند. شما حتی می‌توانید وسایل دکوری را نیز روی این قفسه‌ها قرار دهید.

 

3. آویزهای مختلف برای لاندری کوچک

نقش دیوار در طراحی لاندری روم را دست کم نگیرید. شما می‌توانید با نصب انواع آویزهای دیواری وسایل مختلفی مانند حوله‌ها و لباس‌ها را روی آنها آویزان کنید تا فضای کمتری اشغال شود. اگر آویزتان محکم باشد، می‌توانید شوینده‌ها را در یک پلاستیک بگذارید، و آن را آویزان کنید.

 

4. وسایل تاشو برای لاندری روم در آپارتمان

وسایل تاشو از مهمترین المان‌های طراحی لاندری روم کوچک هستند. یکی از این وسایل میز اتوی تاشوست که درعین کاربرد بالا، در فضا نیز صرفه‌جویی می‌کند. برای وسایلی مانند شوینده‌ها و حوله‌ها نیز می‌توانید از سبدهای تاشو استفاده کنید.

 

لاندری چیست

 

ابعاد استاندارد لاندری روم

ابعاد استاندارد لاندری روم برای آپارتمان‌ها معمولا از قانون مشخص پیروی نمی‌کند. هرچه فضای بیشتری در اختیار طراح باشد، سهم بیشتری به پلان لاندری تعلق خواهد گرفت. با این حال، ابعاد حداقل یک ماشین لباسشویی، یک خشک‌کن و تعدادی قفسه در ابعاد استاندارد لاندری روم در نظر گرفته می‌شود.

با این وجود، ابعاد استاندارد لاندری روم برای پلان لاندری بیمارستان و لاندری هتل بسیار مهم و تخصصی است. محاسبه ابعاد استاندارد لاندری روم برای چنین مکان‌هایی از یک فرمول مشخص پیروی می‌کند. این فرمول با توجه به منسوجات احتمالی برای شستشو مشخص می‌شود. هرچه ساختمان موردنظر نیز بزرگ‌تر (در واقع لوکس‌تر باشد)، ابعاد لاندری روم بزرگ‌تر درنظر گرفته خواهد شد.

 

تجهیزات لاندری

تجهیزات لاندری در آپارتمان معمولا از ماشین لباسشویی، خشک کن، اتو، میز اتو، شوینده‌ها و در مواردی جاروبرقی و جاروی دستی فراتر نمی‌رود. تجهیزات لاندری در پلان لاندری هتل و لاندری بیمارستان است که تخصصی‌تر و مهمتر می‌شود. تجهیزات لاندری در چنین مکان‌هایی عبارت‌اند از:

  • ماشین‌های لباسشویی صنعتی و دستگاه‌های خشک‌کن
  • دستگاه لکه‌گیر و وان مخصوص لکه‌گیری
  • ماشین خشک‌شویی و سفیدشویی
  • اتوی رولی ملحفه و اتوی پرس
  • دستگاه سانتریفیوژ و آبگیرها
  • دیگ بخار

علاوه بر موارد بالا، قفسهها، جالباسی برای لباسهای شسته و اتو شده و سبدهای مخصوص لباسهای کثیف نیز از تجهیزات لاندری هستند. در این مکان‌ها لباس‌های پرسنل، رو تختی‌ها، حوله‌ها و لباس‌هایی افرادی که در هتل اقامت دارند (در مورد لاندری هتل) نیز نگهداری می‌شود.

در پلان لاندری هتل‌ها و بیمارستان‌ها محل یا انباری‌ای مخصوص شوینده‌ها نیز وجود دارد. در کمد اتاق‌های هر هتل معمولا یک کیسه مخصوص لباس‌هایی که می‌خواهید لاندری هتل آن را برای شما بشوید، به همراه یک فرم وجود دارد. شما در این فرم باید مشخصات خود، شماره اتاق، نوع و تعداد لباس‌هایتان را بنویسید تا کار شستشو و تحویل آن به نحو احسن انجام شود.

4.5 امتیاز از 1252 رای


طراحی و دکوراسیون داخلی
برای سرویس طراحی و دکوراسیون داخلی از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین