ایده برای ساخت اتاق گیمینگ
ساخت اتاق گیمینگ فراتر از چیدن میز کامپیوتر بوده و در واقع بهمعنی طراحی فضاییست که شما را در دنیای هر بازی کاملاً غرق کند و عملکردتان را به بالاترین حد برساند.
با مجله «خدمت از ما» همراه باشید تا ضمن بررسی 34 ایده برای اتاق گیمینگ، مراحل ساخت اتاق گیمینگ و نکات کاهش هزینه آن را هم با شما به اشتراک بگذاریم.
فهرست عناوین
ایده برای اتاق گیمینگ پسرانه
چند عکس اتاق گیمینگ پسرانه را که ببینید، متوجه اهمیت رنگهای تیره و سرد میشوید؛ به علاوه سبکهای مینیمال و صنعتی که معمولاً با یکی دو مبل/صندلی بزرگ، دیوارهای آجری و خطوط مستقیم متمایز میشود. در ادامه چند ایده برای ساخت اتاق گیمینگ پسرانه را بررسی کردهایم:
همانطور که گفتیم، بیشتر اتاقهای گیمینگ پسرانه در دکورهای تاریک و نورهای نئون خلاصه میشوند؛ اما این ایده برای اتاق گیمینگ پر از نور طبیعی و رنگهای روشن است. اینجا روی هردو دیوار شلف کار شده و فضای قرار دادن بازیها، فیلمها، اکشن فیگورها و ... فراهم شده است.
نور مخفی سقف و البته نورهای توکار نارنجی (و المانهایی به همین رنگ در نقاط مختلف) زیر شلفها هم تضاد و جذابیت بصری را در اتاق خلق کردهاند.
اگر فضای ویژهای را برای ساخت اتاق گیمینگ مدنظر نداشته باشید، میتوانید با چند کار ساده یک اتاق خواب پسرانه را به یک اتاق گیمینگ ساده پسرانه تبدیل کنید.
مثلاً تصویر بالا را ببینید. ابتدا دیوارها به رنگ مشکی نقاشی شدهاند تا یک فضای خاص ایجاد شود. با نصب پنلهای بافتدار روی دیوار تخت خواب، نصب چند چراغ توکار و یک تابلو، فضای خواب و استراحت کاملاَ پخته شده است. با نصب شلفهای مدلدار و پنلهای LED هم یک گوشه جذاب و مدرن برای بازی کردن آماده شده.
اگر قصدتان از ساخت اتاق گیمینگ (در کنار بازی کردن) ضبط ویدئو و استریم هم باشد، از این تصویر ایده بگیرید؛ یک فضای جمعوجور که دکور دیوارها با برچسب و پنلهای ضد صدا تکمیل شده است. با نصب کیس و مانیتور روی دیوار هم علاوه بر ارتقای دکور، فضای کار گیمر هم بیشتر شده است.
تصویر بالا یک ایده کاملاً کاربردی و مینیمال برای بازسازی اتاق گیمینگ پیسی بهصورت تخصصی است. رنگ دیوارهای ساده و تقریباً یکدست و با نور مخفی به زیبایی آن افزوده شد. پرده سراسری برای تنظیم نور عالی است؛ و استفاده از موکت بهعنوان کفپوش هم راحتی و گرمای این اتاق ساده را حفظ کرده.
به ایدههای بیشتر نیاز دارید؟ در ادامه چندین عکس اتاق گیمینگ پسرانه را میبینید:
ایده برای اتاق گیمینگ دخترانه
مشابه دکوراسیون اتاق خواب دخترانه ساده و شیک، اتاقهای گیمینگ دخترها هم میتواند از رنگهای پاستلی، خطوط منحنی و فضاهای کاربردی بهره ببرد. مثلاً این تصاویر را ببینید:
این اتاق ساده با بهکار گیری طیفهای مختلف رنگی صورتی (صورتی چرک در رنگآمیزی دیوار، قاب کیس و ...)، خاکستری و سفید یک فضای ساده ساخته که با شلوغیهای میز گیمینگ و لوازم روی آن متعادل میشود.
این ایده برای آن دخترهای گیمری مناسب است که عاشق جزئیاتاند، و اتاقشان پر از وسیلههای گوناگون است. نصب تختههای سوراخدار و شلفدار پشت مانیتورها این دیوار را به یک اکسنتوال جذاب تبدیل کرده؛ شلفهای گوشه اتاق و ننوی توریِ گوشه سقف هم لوازم دیگر را بهخوبی در خود جای دادهاند.
تم کلیِ دیوار هم یک رنگ خنثی و ملایم انتخاب شده تا نهایتاً نتیجه بازسازی اتاق گیمینگ متعادل و زیبا باشد.
برخلاف تصویر قبل، این ایده تماماً مینیمال و تا حدودی هم جدی است؛ بیشتر توجه روی نورپردازیهای ملایم است و خبری از وسایل ریز و درشت نیست. بخش درخشان این ایده طراحی فوقالعاده میز آن است؛ یک میز چندتکه و کاملاً دیواری که ضمن فراهم کردن سطوح مختلف، هیچ جایی را روی زمین اشغال نمیکند.
این ایده برای اتاق گیمینگ آنقدر راحت و آرامشبخش است که میتوان آن را به عنوان فضای کار هم در نظر گرفت. بافتهای مخملی و پشمی، نورهای لطیف، میز چوبی و ... این فضا را فوقالعاده گرم و دنج کردهاند. شلفها و قفسهها هم فضای لازم برای نگهداری وسایل مختلف را فراهم کردهاند.
در ادامه چند ایده دیگر برای اتاق گیمینگ دخترانه را میبینید:
ایده برای اتاق گیمینگ ساده و کوچک
همانطور که تا حالا دیدید، حتی یک گوشه را اتاقخواب میتواند به یک اتاق گیمینگ جذاب تبدیل شود. در ادامه ایدههای جذاب طراحی اتاق گیمینگ کوچک را بررسی کردهایم:
این احتمالا کمجاترین ایده برای اتاق گیمینگ کوچک است که بار زیادی از آن به دوش دکور دیوارها افتاده. هردو دیوار بافت و عمق دارند و نورپردازی نواریشان جذابیت خاصی به اتاق داده است. البته ما پیشنهاد میکنیم که بدون یک صندلی حرفهای و مناسب، این ایده را اجرا نکنید.
برای طراحی اتاق گیمینگ ساده ایرانی کافیست یک گوشه اتاقتان را خالی کنید؛ چند قفسه دیواری نصب کنید، کف اتاق و در امتداد سقف نوارهای LED قرار دهید، یک میز گوشهدار کنار دیوار قرار دهید و تمام؛ درست مانند تصویر بالا.
اگر بتوانید مانند آن به دیوار بافت بدهید هم نتیجه فوقالعاده میشود؛ اما حتما رنگ آن را سفید (یا حداقل خنثی و ساده) انتخاب کنید.
در اینجا یک دیوار کوچک برای دو نفر فضای گیمینگ ایجاد کرده است؛ چطور؟ با طراحی سفارشی میز و قفسه برای تمام دیوار. برای زیبایی بیشتر هم چند پنل و نوارهای LED به این معادله اضافه شدهاند.
اگر چندان به این پنلها علاقمند نیستید، میتوانید به تزیین دیوار با کاغذ رنگی و طرح های خلاقانه هم فکر کنید.
یک اتاق گیمینگ ساده و کوچک دیگر با کمترین هزینه و تلاش، که برای اجرای آن به یک سطل رنگ خاکستری، چند شلف دیواری و تعدادی تابلو نیاز دارید. این اتاق حتی نورپردازیهای عجیب و غریب هم ندارد، و صرفاً یک چراغ مطالعه گوشه میز قرار گرفته است.
اگر ایده برای اتاق گیمینگ ارزان را میپسنیدید، این تصاویر را هم با دقت بررسی کنید:
ایده برای اتاق گیمینگ خفن
حتی دیدن عکس اتاق گیمینگ خفن هم لذتبخش است، چه برسد به طراحی و وقت گذراندن در آن. در ادامه چند ایده فوقالعاده جذاب برای طراحی چنین اتاقهایی را بررسی کردهایم:
باورش سخت است؛ اما این اتاق با چند مکعب نورانی، چند گلدان گلوگیاه و البته یک بینبگ و پاف راحت به فضایی فوقالعاده تبدیل شده است. مشکی بودن وسایل و پارکتهای چوبی هم جذابیت این فضا را چندبرابر کردهاند.
اگر یک گیمر بزرگسال هستید، حتماً این ایده را مدنظر بگیرید. ترکیب رنگ کمنظیر دیوارپوش، کفپوش، میز و کمدهای سفارشی (چوبی و مشکی) این اتاق را بهشدت شیک کرده است. نورپردازیهای نواری و نارنجیرنگ هم انرژی لازم را به فضا داده و آن را بهروز کردهاند.
تا اینجا تمام ایدههای بازسازی اتاق گیمینگ سقفهای ساده داشتند. اما این طرح پا را فراتر گذاشته و با یک طرح و نروپردازی معمولی، جلوه اتاق را چندبرابر کرده است. رد آشنای نورپردازی نواری و شلفهای دیواری ما همچنان در آن دیده میشود.
در ادامه چند طرح اصطلاحاً خفن دیگر را میبینید:
ساخت اتاق گیمینگ
ساخت اتاق گیمینگ یعنی خلق فضایی که کمکتان کند بهتر بازی کنید، و کاملاً در آن احساس راحتی داشته باشید؛ فرضی هم نمیکند یک اتاق مجزای بزرگ برای اینکار داشته، یا گوشه اتاقخوابتان را به آن اختصاص داده باشید.
در ادامه مراحل ساخت یک اتاق گیمینگ ایدئال را گامبهگام مرور کردهایم:
1. جستوجو و ایدهیابی
اگر اینجا هستید، یعنی مرحله اول را با موفقیت پشت سر گذاشتهاید. تمام تصاویری که تا اینجا دیدید میتواند جرقهای در ذهنتان بزند و سروشکل اتاقتان را راحتتر تصور کنید. سبک اتاق شما میتواند مینیمال و مدرن، آرکید و رترو، علمی-تخیلی، فانتزی، الهام گرفته از دنیای یک بازی یا انیمه خاص و ... باشد.
2. انتخاب فضا
داشتن فضایی کاملاً جدا و اختصاصی برای ساخت اتاق گیمینگ عالی است. اما اینکار همیشه ممکن نیست و گاهی لزومی هم ندارد؛ مثلاً موقعی که اهل پیسی و تکنفره بازی کردن باشید، یک گوشه از اتاقخوابتان هم میتواند گیمینگ روم رویاییتان باشد.
اما اگر Setup و کلکسیون بزرگی دارید، یا اینکه اهل کنسول و چندنفره بازی کردن با دوستانتان هستید، قطعاً یک اتاق مجزا (یا بخش قابل توجهی از اتاق شخصیتان) بهتر است.
3. بودجهبندی و زمانبندی
طراحی اتاق گیمینگ کوچک تا بزرگ هم میتواند سریع و کمهزینه باشد، هم زمانبر و پرهزینه؛ و شما (پیش از شروع) باید مشخص کنید که کجای این طیف قرار میگیرید. اتاق شما میتواند در میز، صندلی و سیستمتان خلاصه شده؛ یا اینکه با چندین مانیتور، سیستمهای صوتی پیشرفته Surrond، نورپردازیهای پویا و ... تجهیز شود.
وقتی بودجه و زمانتان را دقیق مشخص کرده باشید، سراغ خرجهای غیرضروری نمیروید و همهچیز طبق برنامه پیش خواهد رفت.
4. خرید تجهیزات ضروری
هیچ محدودیتی برای ساخت اتاق گیمینگ و تجهیز آن وجود ندارد؛ اما همیشه کار را از تهیه اجزای اصلی (مانند میز و صندلی) آغاز کنید. اگر زمان زیادی را پشت کامپیوتر میگذرانید، حتماً به ویژگیهای ارگونومیک تجهیزات توجه کنید. هرچه مبلمان بازی ارگونومیکتر باشند، بهتر و طولانیتر میتوانید بازی کنید.
- راهاندازی سیستم بازی: سیستم بازی یا Setup شما قلب اتاقتان خواهد بود. اگر قصد دارید از رایانه شخصی یا کنسول فعلیتان (و سختافزارهای مرتبط مانند مانیتور، صفحه کلید و ...) استفاده کنید، دقت کنید که آنها مسیر طراحی را تعیین میکنند. مثلاً اگر سیستم و لوازمتان کمتعداد و جمعوجورند، سبک مینیمالیست مناسب خواهد بود.
- میز بازی: اگر فقط کنسول دارید این مورد را رد کنید؛ اما اگر PC دارید، میز فوقالعاده مهم است چون همهچیز روی آن اتفاق میافتد. میز شما حداقل باید برای یک ماوسپد، صفحه کلید و مانیتور جا داشته باشد. اگر وسایل بیشتری دارید، مطمئن شوید میز یکتکه و محکم است و وزن بالا را تحمل میکند. اگر به سلامتتان اهمیت میدهید، سراغ میزهایی با ارتفاع تنظیمشدنی بروید تا همیشه در ارتفاع مناسب بنشینید و بتوانید ایستاده هم بازی کنید.
- صندلی بازی: موقع طراحی یا بازسازی اتاق گیمینگ، صندلی حتی از میز هم مهمتر است! صندلی باید کاملاً ارگونومیک و تقریبا تمام اجزای آن (ارتفاع نشیمنگاه، دستهها، پشت گردنی و ...) قابلیت تنظیم داشته باشند.
- صندلی راحتی: اگر آنقدرها اهل رقابت نیستید، با دسته بازی میکنید یا کنسول دارید، میتوانید به جای صندلیهای حرفهای از یک کاناپه یا صندلی راحتی استفاده کنید. فقط مطمئن شوید که اتاق فضای کافی را دارد و میتوانید بهاندازه کافی از تلویزیون یا مانیتور فاصله بگیرید.
5. تهیه سایر لوازم و اکسسوریها
همانطور که در عکس اتاق گیمینگ ساده دیدیم، یک رایانه شخصی با موس و کیبورد هم کار را راه میاندازد. اما برای تجربه بازیهای به شکلی جذابتر، طوری که کاملاً در آنها غرق شوید، میتوان اتاق را با گجتهای مختلف غنی کرد.
لوازم جانبی حرفهای عمدتاً دو کاربرد دارند: افزایش زیبایی اتاق و بهبود عملکرد هنگام بازی، که در ادامه برخی از آنها را معرفی کردهایم:
- کیبوردهای حرفهای RGB
- ماوس گیمینگ و بانجی مناسب
- پد ماوس بزرگ و حرفهای
- هدست تخصصی و نگهدارنده (هولدر) برای آن
- تجهیزات مدیریت و مرتبسازی کابلها و سیمها
6. نورپردازی
نور مناسب در ساخت اتاق گیمینگ بازی نهتنها زیبایی و جلوه طراحی را تضمین میکند، بلکه از چشمهای شما محافظت میکند و جلوی خستگی زودهنگام را میگیرد. اما نورپردازی اشتباه (بیش از حد تاریک یا روشن) میتواند حواستان را پرت کند و باعث سردرد شود.
نورپردازی اتاق شما باید ترکیبی از نور طبیعی و چراغهای LED باشد؛ نه اینکه خودتان را در یک اتاق تاریک با چندمنبع پراکنده از نورهای رنگی غرق کنید. در واقع برای بهترین عملکرد باید بیشتر از نور خورشید استفاده کنید تا نورهای مصنوعی.
نور طبیعی خورشید برای تولید انرژی بیولوژیکی انسان حیاتی است. اما لامپهای LED (مخصوصا اگر چشمک بزنند و شدید باشند) بدن را تحت فشار قرار میدهد و باعث سردرد، خستگی و عدم تمرکز میشوند. برای کنترل نور طبیعی هم میتوانید از پرده استفاده کنید، و موقعیت میز را طوری تعیین کنید که نور از مانیتور منعکس نشود.
7. آکوستیک کردن اتاق
بازسازی اتاق گیمینگ بدون ضد صدا کردن آن لطفی ندارد. نصب پنل صدا روی دیوار پشت مانیتور سادهترین کاری است که میتوانید انجام دهید. البته که لزومی ندارد همینجا متوقف شوید و میتوانید روی سایر دیوارها هم این پنلها را نصب کنید.
استفاده از موکت و فرش بهعنوان کفپوش هم فوقالعاده به جذب صدا کمک میکند.
8. المانهای تزئینی
وقتی ساخت اتاق گیمینگتان تمام شد و تمام تجهیزات ضروری را در آن قرار دادید، میتوانید سراغ تزئینات پایانی بروید. این المانها برای تزئین اتاقهای گیمینگ بسیار محبوباند:
- انواع نئون
- نوارهای LED و بکلایت
- تابلو و پوسترهای قابشده یا فلزی
- اکشن فیگورها
- دستهها، کیبوردها، موسها و ... قدیمی
- شلفهای دیواری مدرن و هندسی
- گلوگیاههای گوچک و مقاوم
- و ...
توصیههایی برای ساخت اتاق گیمینگ با کمترین هزینه
برای اینکه ساخت یا بازسازی اتاق گیمینگتان را با کمترین هزینه انجام دهید، این نکات را به خاطر بسپارید:
- سراغ تمهای ساده و فضاهای جمعوجور بروید تا برای پر کردن آن به زحمت نیفتید و مجبور به پرداخت هزینههای مضاعف نشوید.
- بهجای تلویزیونهای بزرگ، از ویدئو پروژکتور استفاده کنید.
- پیش از خرید صندلیهای گیمینگ و حتی کاناپههای راحتی، به پلتفرمهایی مثل دیوار و شیپور سر بزنید؛ شاید بین گزینههای دست دوم همان چیزی را که میخواهید (با هزینه کمتر) پیدا کنید.
- میزتان را بهصورت سفارشی بسازید یا از تولیدیها خرید کنید.
- برای تزئین اتاق از لوازم کمهزینه مانند نوارهای LED، تایلهای دیواری، استیکرهای دیواری یا حتی کاردستیهای خودتان استفاده کنید.
امیدواریم حالا بدانید برای ساخت اتاق گیمینگ به چه چیزهایی احتیاج دارید و چه مراحلی انتظارتان را میکشد. اگر هم ترجیح میدهید اینکار را اصولیتر و حرفهایتر انجام دهید، با ثبت سفارش رایگان در «خدمت از ما» میتوانید بهترین متخصصهای طراحی دکوراسیون داخلی و بازسازی ساختمان شهرتان را پیدا کنید.