کفپوش پی وی سی چیست و چه کاربردی دارد؟

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
کفپوش پی وی سی چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر برایتان سوال شده که کفپوش پی وی سی چیست، به احتمال زیاد به دنبال تغییر دکوراسیون خود و جستجو در مورد انواع متریال ساختمانی هستید. این روزها کفپوش‌های متنوع‌تری جایگزین سنگ، سرامیک و پارکت شده‌اند. این تنوع در کنار قیمت مناسب‌تر و سهولت نصب باعث می‌شود مردم به سمت و سوی نسل جدیدتر کفپوش‌ها سوق داده شوند.

در این مقاله با یکدیگر خواهیم دید که دقیقا کفپوش پی وی سی چیست و از چه متریالی ساخته شده است. همچنین خواهیم دید کاربرد کفپوش پی وی سی بیشتر در چه فضایی است. در ادامه همراه ما باشید.

کفپوش پی وی سی چیست؟

پی وی سی (PVC = Poly vinyl chloride)  نوعی پلیمر پتروشیمیایی و از مشتقات نفتی است. در واقع پی وی سی نوعی پلاستیک محکم و مقاوم است که این روز‌ها کاربردهای زیادی پیدا کرده است. یکی از مهم‌ترینِ این کاربردها، جایگزین شدن برای پارکت‌های چوبی است. این کفپوش‌ها می‌توانند طرح چوبی داشته باشند و حس گرمای آن را به محیط انتقال دهند.

درصورتی که از سنگ و سرامیک به عنوان کفپوش خسته شدید و به دنبال ایجاد تنوع در دکوراسیون هستید؛ نصب کفپوش پی وی سی بهترین انتخاب برای شما است. زیرا مزایای پارکت چوبی را دارد در عین این که قیمت آن از پارکت چوبی واقعی بسیار مناسب‌تر و نصب آن بسیار ساده‌تر است.

البته لازم به ذکر است که روی کفپوش پی وی سی، یک لایه عکس با رزولوشن بالا برای طرح دادن به آن قرار می‌گیرد. این یعنی کفپوش پی وی سی، هر طرح و رنگی می‌تواند داشته باشد که طرح پارکت چوبی یکی از آن‌ها است. پس درمورد تنوع طرحی و رنگی هیچ نگرانی‌ای نداشته باشید. به دلیل مزایای ذکر شده، کفپوش پی وی سی این روزها به طور ویژه‌ای مورد توجه معماران و طراحان داخلی قرار گرفته است.

 

دسته‌بندی کفپوش پی وی سی

انواع کفپوش پی وی سی از لحاظ فرم و روش نصب، به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند.

  • کفپوش پی وی سی رولی
  • کفپوش پی وی سی تایلی

کفپوش‌های رولی مثل موکت بر کف زمین پهن می‌شوند و نیاز به برش خوردن ندارند. آن‌ها را روی هر سطحی مثل سرامیک یا موزاییک می‌توان پهن کرد. درواقع اصولا برای استفاده از این کفپوش، باید یک زیرسازی اساسی دیگر مثل سرامیک روی کف انجام شده باشد. زیرا کفپوش رولی ضخامت زیادی ندارد و بیشتر می‌توان به چشم نوعی مفرش و کفپوش زیبایی به آن نگاه کرد.

 

کفپوش پی وی سی

 

کفپوش پی وی سی رولی به دلیل سهولت نصب و قیمت پایین، برای ایجاد تنوع دائمی یا موقتی در فضاهایی مثل اتاق خواب یا آشپزخانه که ابعاد بزرگی ندارند مناسب است. روش نصب آن‌ها صرفا پهن کردن است، ضخامت زیاد، حالت ارتجاعی و خاصیت ضربه‌گیری چندانی ندارند. ولی به راحتی حس پارکت چوبی، گرما و زیبایی آن را انتقال می‌دهند.

کفپوش پی وی سی تایلی، به صورت تایل‌هایی با ابعاد یکسان هستند. این تایل‌ها در کناره‌های خود، بست‌های نر و ماده دارند که در هم چفت می‌شوند و نصب آن‌ها به این ترتیب پیش می‌رود. نوع دیگر آن‌ها، تایل‌های برچسبی هستند که روی کف زمین چسبانده می‌شوند. کفپوش‌های تایلی به اندازه کافی ضخیم‌اند و می‌توانند کفپوش اصلی ساختمان باشند.

زیر کفپوش پی وی سی تایلی، یک لایه فوم پارکت نصب می‌کنند تا دوام کفپوش بالاتر رود، دربرابر ضربه به میزان کمتری آسیب‌پذیر باشد و خاصیت ارتجاعی بالاتری داشته باشد. پارکت لمینت عموما سه لایه و مستحکم است و در هر فضایی می‌تواند نصب شود. کفپوش پی وی سی تایلی بیشتر حس و حال پارکت چوبی را منتقل می‌کند.

 

مزایای کفپوش پی وی سی PVC

اگر تا به این قسمت از مطلب را مطالعه کرده باشید، احتمالا به صورت کلی با مزایای کفپوش پی وی سی آشنایی پیدا کرده‌اید. در این بخش به صورت جزیی‌تر در این باره صحبت خواهیم کرد.

  • کفپوش پی وی سی تا حد زیادی عایق حرارت و صوت است. استفاده از این کفپوش هدررفت گرما از کف محیط را کم می‌کند و همچنین سردی زمین را می‌گیرد. همچنین اگر از کفپوش پی وی سی تایلی استفاده کنید، حین حرکت سر وصدای کمتری به طبقه پایین منتقل می‌شود. وجود فوم پارکت این خاصیت را دوچندان می‌کند.
  • کفپوش پی وی سی ضد آب است و نظافت آن نیز در قیاس با سنگ و سرامیک بسیار آسان است.
  • کفپوش پی وی سی ضربه‌گیر و نرم است و برای خانه‌هایی که کودک دارند گزینه مناسبی است.
  • سهولت و سرعت نصب آن‌ها بر کسی پوشیده نیست.
  • این کفپوش‌ها تنوع بینظیری در طرح و رنگ دارند.
  • قیمت آن‌ها در قیاس با سایر کفپوش‌ها بسیار منطقی و مناسب است.

البته در کنار مزایای ذکر شده، کفپوش پی وی سی یک مشکل بزرگ دارد؛ این کفپوش‌ها دوست‌دار طبیعت نیستند و حتی مابین انواع پلاستیک نیز به سختی تجزیه می‌شوند. پی وی سی برگشت‌پذیر به طبیعت نیست و این می‌تواند عیب بزرگی به شمار بیاید.

 

کاربرد کفپوش پی وی سی چیست؟

در یک کلام می‌توان گفت که کفپوش پی وی سی در هر فضایی می‌تواند کاربرد داشته باشد. البته به دلیل بعضی ویژگی‌های خاص و متمایز این متریال، می‌توان کاربرد کفپوش پی وی سی را به صورت جزئی‌تری بررسی کرد.

 

کاربرد کفپوش پی وی سی

 

کفپوش پی وی سی به دلیل ارتجاعی بودن و خاصیت ضربه گیری، مناسب فضاهایی مثل سالن‌های ورزشی، مهدهای کودک و منازلی است که خردسال در آن‌ها زندگی می‌کند. نرم بودن نسبی این کفپوش‌ها باعث می‌شود در صورت بروز حادثه، میزان آسیب به افراد کمتر باشد.

از دیگر کاربردهای مهم کفپوش پی وی سی، با توجه به سهولت نظافت می‌توان مجدد به باشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی، مهدهای کودک، فروشگاه‌های مختلف مثل بوتیک لباس، دفاتر کار و ... اشاره کرد. محیط‌هایی که رفت و آمد در آن زیاد است و نیاز به تمیز کردن و نظافت به طور مشهودی در آن‌ها حس می‌شود، فضاهای مناسبی برای نصب کفپوش پی وی سی هستند.

به طور کلی به دلیل زیبایی بینظیر این کفپوش‌ها، بیشترین کاربرد کفپوش پی وی سی در امن‌ترین و پرکاربردترین جای زندگی شماست؛ یعنی خانه. منازل مناسب‌ترین فضا برای استفاده از این کفپوش‌ها است تا بتوانید از تمام مزایای آن در خانه خود بهره ببرید.

سخن آخر

در این مقاله در مورد نوعی از کفپوش‌های محبوب این روزها، یعنی کفپوش پی وی سی صحبت کردیم. با یکدیگر دیدیم که کفپوش پی وی سی چیست و چه انواعی دارد. همچینین بررسی کردیم که کاربرد کفپوش پی وی سی، بیشتر در چه فضاهایی است. امیدواریم مطالب ذکر شده برای شما عزیزان مفید واقع شود.

4.5 امتیاز از 898 رای


طراحی و دکوراسیون داخلی
برای سرویس طراحی و دکوراسیون داخلی از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین