فوم پارکت چیست؟

ثبت درخواست " نصب پارکت و لمینت "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
فوم پارکت چیست؟

اگر به نصب پارکت به عنوان کفپوش علاقه‌ای داشته باشید، یحتمل نام فوم پارکت را شنیده‌اید. فوم زیر پارکت یکی از ادواتی است که استفاده از آن در نصب پارکت و لمینت، اگر نگوییم ضروری است، در بالا بردن کیفیت کفپوش شما تاثیر بسزایی دارد. فوم پارکت انواع مختلفی دارد و هدف از نصب آن، به طور کلی بهبود کیفیت نصب پارکت است.

در ادامه مطلب همراه ما باشید تا دقیق‌تر بررسی کنیم که فوم پارکت چیست، به چه منظوری نصب می‌شود و چه انواعی دارد. علی‌رغم این که نصب پارکت معمولا به صورت شخصی انجام نمی‌شود با این حال داشتن اطلاعات در این حوزه، از جمله فوم زیر پارکت می‌تواند مفید واقع شود.

کاربرد فوم پارکت

هنگام نصب پارکت و لمینت به طور معمول، زیر پارکت نوعی فوم پهن می‌کنند. فوم پارکت را به چند علت در زیر لایه پارکت کار می‌گذارند. اصلی‌ترین دلیل این است که هنگام راه رفتن روی سطح پارکت، صداهای اضافی تولید نشود. همچنین وجود فوم زیر پارکت، تا حدی خاصیت ضربه گیری به آن می‌دهد و بافت لمینت را از آسیب دور نگه می‌دارد و عمر مفید آن را بالا می‌برد.

علاوه بر موارد ذکر شده، وجود فوم پارکت تا حدی نقش عایق حرارتی – برودتی و صوتی را ایفا می‌کند. به طبع به طور حسی نیز متوجه می‌شویم وجود یک لایه نرم ما بین پارکت و سرامیک یا مابین پارکت و سطح سیمانی بهتر از تماس مستقیم پارکت با یک سطح صلب است. البته فوم پارکت، انواع مختلفی دارد که در ادامه به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

 

انواع فوم پارکت

تا به اینجای مطلب متوجه شدیم فوم پارکت چیست و چه نقشی ایفا می‌کند. اما پیش از تهیه فوم زیر پارکت باید بدانید که این فوم‌ها انواع متفاوتی دارند. لازم به ذکر است که فوم پارکت در هر نوعی که باشد، به صورت رولی به فروش می‌رسد. دسته بندی کلی فوم پارکت را در ادامه مطلب مشاهده می‌کنید:

 

انواع فوم زیر پارکت

 

فوم پارکت معمولی:

این فوم‌ها با کیفیت و ضخامتی معقول و منطقی در سطح بازار یافت می‌شود که البته کاربری آن صرفا به فوم زیر پارکت محدود نیست اما استفاده از آن به این منظور بسیار مرسوم است؛ زیرا می‌تواند نیاز کفپوش به یک زیرسازی مناسب را برطرف کند. فوم معمولی در ضخامت‌های مختلفی موجود است اما ضخامت 2 میلی‌متری آن برای فوم زیر پارکت استفاده می‌شود.

 

فوم پارکت سایلنت:

فوم سایلنت در قیاس با فوم معمولی از کیفیت بالاتری برخوردار است و نقش عایق زیر پارکت را بهتر و بیشتر ایفا می‌کند. فوم پارکت سایلنت، فشرده‌تر و چگال‌تر از فوم معمولی است؛ به طوری که اگر آن را روبروی صورتتان بگیرید، تصویر خاصی از آن سوی فوم نمی‌بینید و نور بسیار کمی از فوم عبور می‌کند. فشرده بودن فوم سایلت به طور کلی باعث می‌شود فوم از دوام و استحکام بالاتری برخوردار باشد.

در مواردی که پارکت را روی سرامیک نصب نمی‌کنید و به طور مستقیم آن را روی سطح بتی کف تعبیه می‌کنید، بهتر است از این نوع فوم پارکت استفاده کنید. زیرا محافظت بیشتری از پارکت‌های منزل شما خواهد کرد و سطح زمخت بتنی و خرده‌های سیمان به بافت لمینت آسیب نخواهند زد.

 

فوم پارکت متال سایلنت (فوم ویسکوز):

شاکله اصلی این نوع از فوم زیر پارکت به فوم ویسکوز یا فوم متال سایلنت معروف است، دقیقا مشابه فوم سایلنت است. تفاوت آن با فوم سایلنت در این است که فوم متال سایلنت یک لایه محافظ از آلومینیوم دارد.

وجود این روکش آلومینیومی، خاصیت عایق برودتی فوم پارکت را بالا می‌برد و برای منازلی که سیستم گرمایش از کف دارند، مناسب است. زیرا آسیب به بافت لمینت را کاهش می‌دهد. ضمنا اگر در اقلیمی مرطوب زندگی می‌کنید استفاده از این فوم قطعا به شما توصیه می‌شود.

 

فوم زیر پارکت در چه مرحله ای نصب می‌شود؟

پیش از نصب پارکت و لمینت، به عنوان اولین قدم باید تراز بودن سطح زمین چک شود، پستی بلندی و شیب‌های احتمالی بر طرف شود، ناهمواری وجود نداشته باشد، اگر کف از جنس سرامیک است سرامیک‌ها بیش از حد شکستگی نداشته باشند و اگر جنس کف از سیمان و بتن است، سطح یکنواخت و هموار باشد.

به طور کلی تراز نبودن سطح کف زمین و وجود ناهمواری در آن، به پارکت‌های نصب شده به سرعت آسیب می‌رساند و سبب ایجاد صداهای مزاحم می‌شود. پس در صورت لزوم پیش از نصب پارکت و لمینت باید زیرسازی انجام داد.  در این مرحله می‌توانید فوم پارکت را به صورت مرحله به مرحله از رول باز کنید و تایل‌های لمینت و پارکت را روی آن قرار دهید.

تایل لمینت در لبه‌های کناری خود بست‌هایی دارد که توسط آن به تایل کناری خود متصل می‌شود. تایل‌ها را تا جایی که فوم پارکت را پهن کردید، نصب کنید. پس از پوشاندن سطحی که فوم زیر آن پهن است، رول فوم را بیشتر باز کنید و به نصب تایل‌های پارکت ادامه دهید.

 

فوم زیر پارکت و فوم سایلنت

 

مزایای فوم پارکت

مزایای فوم زیر پارکت را احتمالا تا به این جای مقاله دریافته اید. در این بخش، مزایای تعبیه فوم پارکت را به صورت فهرست‌وار بیان می‌کنیم:

  • جلوگیری از تولید صداهای اضافی هنگام راه رفتن روی پارکت
  • ایجاد خاصیت ضربه گیری و کم کردن آسیب به پارکت
  • ایجاد خاصیت عایق برودتی و صوتی
  • ثبات تایل‌های لمینت و پارکت
  • محافظت از پارکت

سخن آخر

اگر تصمیم به پارکت کردن کف منزل خود را داشته باشید، نام فوم پارکت را شنیده‌اید. فوم زیر پارکت برای بهبود کیفیت کفپوش شما، محافظت از آن و کم کردن سر و صدای اضافه ناشی از راه رفتن روی پارکت به کار می‌رود. در این متن بیان کردیم که فوم پارکت چیست و مزایای آن کدام است. انواع فوم پارکت و تفاوت‌های آن‌ها را بر شمردیم. امیدواریم مطالب فوق، مورد استفاده شما عزیزان قرار گیرد.

4.5 امتیاز از 1005 رای


نصب پارکت و لمینت
برای سرویس نصب پارکت و لمینت از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین