پارکت دیواری چیست؟
پارکت دیواری نوعی دیوارپوش درست مشابه پارکت کف است و در دو دسته کلی لمینت دیواری و پارکت چوبی دیواری در بازار وجود دارد. نصب لمینت روی دیوار و نصب پارکت روی دیوار، سبکهایی از طراحی داخلی و طراحی دکوراسیون به شمار میآیند که امروزه بسیار پرکاربرد شدهاند. در ادامه این مطلب در مورد این که پارکت دیواری چیست، مزایای آن کدام است و ملزومات نصب پارکت چوبی روی دیوار بیشتر صحبت خواهیم کرد. با ما باشید.
کاربردهای پارکت دیواری
پارکت دیواری بیشتر برای طراحی دکوراسیون داخلی فضاهای اداری و تجاری مثل محیطهای فرهنگی، مدارس، بانک، دفاتر مختلف، سالنهای کنفرانس و ... کاربرد دارد. البته برای طراحی داخلی منزل و خانههای ویلایی نیز ممکن است مورد استفاده قرار بگیرد. مثلا برای طراحی یک دیوار شاخص در فضای پذیرایی یا اتاق خواب، میتواند گزینه مناسبی باشد.
دیوار شاخص، دیواری است که پوشش و رنگ آن به نوعی با بقیه دیوارهای محیط فرق دارد و میتوان از آن برای قرار دادن تلوزیون و یا نصب تابلوها و اجزای دکوراتیو مختلف بهره برد. استفاده از پارکت دیواری، دست ما را برای ایجاد این نوع دیوار در محیط منزل بسیار باز میگذارد.
مزایای نصب پارکت دیواری چوبی و لمینتی
اگر نصب پارکت دیواری انتخاب شما است، بد نیست از مزایای آن نیز با خبر باشید. از مزایای نصب لمینت روی دیوار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تنوع در طرح و رنگ پارکت دیواری، موجب ایجاد جذابیت بصری در طراحی محیط داخلی منزل یا محل کار میشود.
- سهولت نصب و قیمت مناسب موجب استقبال افراد از این متریال ساختمانی شده است.
- سهولت در شستشو و تمیز کردن دیوار.
- عمر مفید طولانی و مقاومت بالا در قیاس با نقاشی دیوار.
- القای حس مدرن بودن و شیک بودن محیط بالاخص برای دفاتر اداری و تجاری.
البته نصب پارکت روی دیوار، محدود به استفاده از لمینت نمیشود. بلکه نصب پارکت چوبی روی دیوار نیز مرسوم است. پارکت چوبی به طبع هزینه بیشتری میبرد ولی در عوض ظاهر بهتر و اصیلتری به محیط میبخشد. همچنین نسبت به پارکت لمینتی، مقاومت بالاتری دارد و بافت چوبی آن حس بهتری منتقل میکند. روشهای مراقبت از پارکت چوبی دیواری مثل پولیش زدن و نظافت نیز از حساسیت بیشتری برخوردار است.
به طور کلی اگر قصد تغییر طراحی داخلی و دکوراسیون منزل یا محل کار خود را دارید و نمیخواهید هزینه چندانی بپردازید و البته سهولت کار و کم دردسر بودن آن نیز برایتان مهم است، نصب پارکت روی دیوار گزینه خیلی خوبی برای شما است.
نصب لمینت روی دیوار حتی از نقاشی ساختمان نیز کم دردسرتر است. نیازی نیست اسباب و اثاثیه منزل را جمع کنید، بوی بد رنگ اذییتان نمیکند و کثیفکاریهای نقاشی ساختمان را نیز ندارد. ضمن این که پارکت دیواری، تنوع بصری را برای شما به ارمغان میآورد.
عوامل موثر بر قیمتگذاری نصب پارکت دیواری
تا به اینجا تقریبا متوجه شدیم که پارکت دیواری چیست و چه کاربردهایی دارد. در این مرحله احتمالا قیمت نصب پارکت روی دیوار برای شما تبدیل به محل سوال شده است. چندین عامل در تعیین قیمت نصب پارکت روی دیوار، دخیل هستند. اولین مورد قیمت خود پارکت است. اگر قصد نصب پارکت چوبی روی دیوار داشته باشید به طبع باید هزینه بیشتری در قیاس با نصب لمینت روی دیوار بپردازید.
همان طور که میدانید متریال چوب در مقایسه با متریال پی وی سی لمینت گرانتر هستند. قیمت هر برند از پارکت بسته به کیفیت، درجه مقاومت سایشی و کشور محل ساخت، متفاوت است. البته خوب است بدانید که امروزه لمینتهای ایرانی نیز با کیفیتهای متفاوت در بازار تولید میشوند و شما ملزم به تهیه جنس خارجی نیستید.
عواملی مثل متراژ دیوار و مزد نصاب نیز در تعیین قیمت تاثیرگذارند. هر چه محل مورد نظر شما برای لمینت بزرگتر باشد، لازم است هزینه بیشتری بپردازید. در مورد مزد نصاب لازم است بگوییم که مانند قیمت پارکت، به ازای هر متر مربع تعیین میگردد و البته از آنجایی نصب پارکت به صورت عمودی خواهد بود، مزد آن کمی از نصب پارکت روی کف بیشتر است، زیرا سختی کار نیز کمی بالاتر است.
مراحل نصب پارکت و نصب لمینت روی دیوار
نصب پارکت روی دیوار فرق چندانی با نصب لمینت و پارکت روی زمین ندارد و به طور کلی کار چندان پیچیدهای نیست. اولین قدم برای نصب لمینت روی دیوار، اندازهگیری متراژ دیوارها است تا از این طریق بتوانید براورد کنید که به چه میزان پارکت دیواری احتیاج دارید.
همان طور که میدانید، لمینتها در واقع در تایلهایی با اندازه یکسان و استاندارد و ابعادی کشیده تولید میشوند. درواقع این ابعاد کشیده، تا حدی آنها را نواری شکل نشان میدهد. لذا در هنگام نصب لمینت روی دیوار بهتر است برای ایجاد تعادل بصری، تایلها را در جهت افقی روی سطوح عمودی (دیوار) نصب کنید.
البته این قضیه کاملا سلیقهای است و در صورت تمایل میتوانید آنها را در جهت عمودی نیز نصب کنید. این نکته در مورد نصب پارکت چوبی روی دیوار نیز صدق میکند. پس از تعیین جهت مطلوب برای نصب پارکت دیواری، نوبت به نصب تایلها میرسد. تایلهای لمینت در لبههای کناری خود کلیکهایی دارند که در هم فرو رفته و چفت میشود.
باید از یک جهت دیوار شروع کرد و تایلهای لمینت را یکی پس از دیگری کنار هم قرار داد و چفت و بست آن را محکم کرد. این فرایند را تا جایی که سرتاسر دیوار پوشیده شود ادامه میدهیم. میتوانید برای ایجاد تنوع بصری، از دو یا چند طرح و رنگ مختلف استفاده کنید و آنها را با پترن خاصی کنار هم نصب کنید.
استفاده از فوم سایلنت در هنگام نصب لمینت روی زمین، از ارکان مهم است که موجب جلوگیری از ایجاد صدای اضافی میشود و در کنار آن، باعث ثبات بهتر تایلهای لمینت خواهد شد. استفاده از این فوم در نصب لمینت روی دیوار جز ملزومات نیست، چون روی آنها راه نمیرویم؛ اما کماکان تعبیه این فوم میتواند در ثبات تایلها مفید باشد و ضمنا وجود این فومها باعث میشود هرگاه که به دیوار دست میزنیم یا ضربه وارد میکنیم احساس وجود خلاء پشت دیوار به ما دست ندهد.
سخن آخر
لمینت و پارکت صرفا متعلق به زمین و کفپوش نیست بلکه پارکت دیواری نیز در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. در این متن با یکدیگر خواندیم که پارکت دیواری چیست و چه انواعی دارد. درمورد کاربردهای نصب لمینت روی دیوار و مزایای آن سخن گفتیم. قیمت نصب پارکت روی دیوار را بررسی کردیم و طریقه نصب پارکت چوبی روی دیوار و یا پارکت لمینتی را بیان کردیم. امیدواریم این مطلب مورد استفاده شما عزیزان واقع شود.