شناخت کامل شیشه هوشمند و انواع آن

ثبت درخواست " شیشه بری "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
شناخت کامل شیشه هوشمند و انواع آن

شیشه هوشمند یا اسمارت گلس (smart glass) نوعی فناوری جدید است؛ که  کاربر بوسیله آن می‌تواند میزان جذب نور را در آن تغییر دهد. شیشه هوشمند پس از شکل گیری نیاز بشر به داشتن شیشه‌های مقاوم‌تر و مستحکم در کنار برخورداری از مزایا کاربرد بیشتر تولید شدند. 

 تنها  فشردن یک دکمه می‌تواند این مدل شیشه‌ها را از حالت شفاف به حالت کدر تغییر دهد. اگر به دنبال انتخاب شیشه‌ای مناسب جهت نصب در مکان خود هستید؛ در ادامه با ما در مجله اینترنتی "خدمت از ما" جهت شناخت انواع شیشه هوشمند از نظر کاربرد و تکنولوژی ساخت آن‌ها در کنار قیمت اسمارت گلس با ما همراه باشید.

در سبک‌های جدید دکوراسیون منزل اینکه بدانید سرامیک کف مات بهتره یا براق؟ یا اینکه از انواع دیوارپوش کدامیک را انتخاب کنید، سرامیک را برای حمام مناسب بدانید یا کاشی کاری جکوزی همگی تحت تاثیر پیشرفت تکنولوژی، بهینه سازی انرژی و هدایت سبک‌های دکوراتیو با سازه‌های ساخته شده است. در این مطلب با یک نوع از این تجهیزات برای دکور و تجهیز کردن ساختمان با نام شیشه هوشمند آشنا خواهیم شد.

 

نحوه کار شیشه هوشمند

استفاده از شیشه هوشمند به مصرف‌کنندگان این امکان را می دهد تا میزان انتقال نور را با توجه به ساعات روز تغییر دهند و از نور مستقیم خورشید در اواسط ظهر در امان باشند. خاصیت در اسمارت گلس با تغییر در وضعیت مولکول‌های شیشه مزایای را برای مصرف کنندگان فراهم می‌کند که در طول زمان باعث افزایش طرفداران این محصول شده است.

محدودیت استفاده ای برای انواع شیشه هوشمند وجود ندارد اما استفاده از مدل مناسب برای مکانی خاص باعث بهره مندی از حداکثر مزایای آن‌ها خواهد شد. 

 

 انواع شیشه های هوشمند از نظر فناوری بکار رفته در آن

 شیشه‌های هوشمند را بر اساس تکنولوژی ساخت آن‌ها به دو نوع فعال و منفعل تقسیم بندی می‌کنند. نوع فعال آن توسط جریان الکتریکی فرستاده شده از سمت کاربر تغییر می‌کند. برخلاف آن نوع منفعل تنها به عوامل محیطی مانند نور و گرما پاسخ می‌دهد.

 در ادامه به توضیح کامل از هر مدل می‌پردازیم.

 

 شیشه هوشمند فعال

این مدل از انواع شیشه هوشمند نیازمند یک محرک الکتریکی برای تغییر خصوصیات خود هستند و دارای 3 مدل شیشه هوشمند الکتروکرومیک، LC و SPD هستند.

 

 شیشه هوشمند الکتروکرومیک

شیشه هوشمند الکتروکرومیک(electrochromic)  به وسیله جریان الکتریکی میزان انتقال نور را تغییر می‌دهد. سطح شفاف آن به هنگام روشن شدن تبدیل به حالت کاملا مات یا نیمه مات می‌شود. .این مدل در فصل تابستان با بازجذب حرارت موجب خنک تر شدن فضا و در فصل زمستان با منعکس کردن حرارت موجب افزایش گرما می‌شود. کاهش مصرف انرژی در کنار کاهش هزینه خرید و نصب از مزایای قابل توجه آن می‌باشد. 

 شیشه هوشمند LC

 در این مدل، شیشه‌های هوشمند را به وسیله کریستال‌های مایع بین دو هادی الکتریکی شفاف می‌سازند. بیشترین کاربرد شیشه‌های هوشمند ال سی از میان انواع شیشه هوشمند جهت استفاده در ساختمان‌های اداری و تجاری می‌باشد.

 شیشه هوشمند SPD

 این شیشه‌ها در حالت عادی شفاف هستند و با برقراری جریان الکتریکی مات می‌شوند. دخالت کاربر در کنترل تابش میزان نور و گرما  موجب محبوبیت این مدل اسمارت گلس شده است.

 

 شیشه هوشمند منفعل

 همانطور که گفته شد این مدل از شیشه‌های هوشمند خواص خود را تنها به وسیله محرک‌های محیطی تغییر می‌دهند و بر اساس نوع محرک دو مدل شیشه ترموکرومیک، شیشه فتوکرومیک را به خود اختصاص می‌دهند.

 شیشه ترموکرومیک

شیشه ترموکرومیک (thermochoromism) میزان گرمای جذب شده به مقدار قابل توجهی در مقدار انتقال نور این مدل اسمارت گلس موثر می‌باشد. این مدل اسمارت گلس، با جلوگیری از عبور امواج مادون قرمز، تنها نور مرئی را عبور می‌دهد. این گونه به خنک کردن فضا در فصل تابستان و گرم کردن فضا در فصل زمستان با عبور امواج مادون قرمز کمک می کند. از مزایای استفاده از این مدل شیشه هوشمند می‌توان به سهولت نصب، کاهش مصرف انرژی ساختمان، هزینه کمتر و کنترل میزان گرمای ورودی به ساختمان اشاره کرد.

 شیشه فتوکرومیک

شیشه فتوترومیک (photochromic) با تغییر میزان انتقال نور با توجه به مقدار اشعه ماورا بنفش ا خصوصیات منحصر به فردی را به خود اختصاص می‌دهد. با وجود آن که بیشترین کاربرد این اسمارت گلس، نمای شیشه‌ای ساختمان‌ها می‌باشد؛ اما از فناوری آن در لنزهای تغییر رنگ عینک آفتابی نیز به شدت استفاده می‌شود.

 

انواع شیشه هوشمند

 

 انواع شیشه هوشمند از نظر کاربرد

انواع شیشه هوشمند از نظر کاربرد را به دو مدل مات شونده و خود تمیز شونده تقسیم می‌شوند. 

 

 شیشه هوشمند مات شونده

شیشه هوشمند مات شونده یا مات شو اتوماتیک، در هتل‌ها مکان‌های تجاری سازمان‌های بهداشت و درمان مجتمع‌های مسکونی بسیار استفاده می‌شود. طرفداران آن به دلیل خصوصیاتی چون بهبود ظاهر محیط داخلی، عمر طولانی آن، کاهش درخشش و کرنش چشم در کنار افزایش عملکرد فضا بسیار زیادتر از سایر انواع شیشه هوشمند می باشد. گران بودن و گرم کردن محیط به دلیل جذب نور تنها دو عیب این مدل می باشد.

 

 شیشه هوشمند خود تمیز شونده

این مدل شیشه‌ها با پوشش بیرونی خود از جنس دی اکسید تیتانیوم باعث تمیز ماندن سطح شیشه در همه شرایط می‌شوند. ساختمان های اداری مسکونی استخرها و بسیاری از مراکز صنعتی از این مدل شیشه هوشمند استفاده می‌کنند. صرفه جویی در وقت و هزینه، کاهش مصرف انرژی، افزایش مقاومت شیشه در برابر سایش، شفافیت بیشتر و جلوگیری از به جای ماندن رد انگشتان، آب و کثیفی از مزایای شیشه هوشمند خود تمیز شونده می باشد.

بهتر است برای استفاده حداکثری از مزایای این مدل شیشه آن‌ها را در مکان‌هایی که مورد نور مستقیم خورشید قرار می‌گیرند استفاده کنید؛ چرا که در خورشید به گونه‌ای باعث فعال شدن آن می شود.

 

شناخت کامل شیشه هوشمند

قیمت اسمارت گلس

 حساسیت بسیار بالای این شیشه ها به همراه استفاده از فیلم‌های هوشمند در ساختار آن‌ها موجب قیمت نسبتاً بالای این محصولات نسبت به شیشه‌های معمولی شده است. از عوامل تاثیرگذار در قیمت شیشه هوشمند می توان به هزینه نصب آن و نوع شیشه هوشمند انتخابی شیشه هوشمند اشاره کرد.

جمع بندی

 امروزه شیشه هوشمند به دلیل تکنولوژی به کار رفته در آن و افزایش کاربرد حاصل برای مصرف کنندگان و طرفداران زیادی دارد. اگر به دنبال تهیه اسمارت گلس برای مکان خود هستید؛ بهتر است جهت انتخاب بهترین مدل از میان انواع شیشه هوشمند با توجه به کاربرد و تکنولوژی ساخت به کار رفته در آن‌ها با متخصصین مجرب در بازار آنلاین "خدمت از ما" ارتباط برقرار کنید.

 لازم به ذکر است که  شما می توانید هم اکنون جهت گرفتن قیمت به رایگان اقدام کنید و برای نصب اصولی آن‌ها از متخصصین کمک بخواهید.

 

4.5 امتیاز از 1117 رای


شیشه بری
برای سرویس شیشه بری از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین