صفرتا صد کاشی کاری استخر
کاشی کاری استخر، یکی از مهمترین مراحل در زمان ساخت و بهرهبرداری از یک استخر به شمار میرود. این کار تاثیر زیادی روی استحکام نهایی استخر و جلوگیری از هدر رفتن زمان و هزینهها خواهد داشت. ما در این مطلب تصمیم داریم بهترین روش نصب کاشی استخر و کاشی کاری جکوزی را به شما آموزش دهیم.
مراحل کاشی کاری استخر و جکوزی
نصب کاشی برای استخر و جکوزی به تخصص فراوانی نیاز دارد و کار هر کسی نیست. مراحل کاشی کاری استخر به صورت زیر است:
1. نصب درپوشها
در مرحله اول کاشیکاری استخر، به صورت موقت، دریچه لولههای رفت و برگشت استخر را با استفاده از درپوش ببندید تا مانع از ورود هر نوع نخاله به مدار تصفیه شوید.
2. زیرسازی کاشی استخر و جکوزی
قبل از نصب کاشی باید به خوبی محل نصب آن را زیرسازی کنید. به فرآیند سیمان کاری سطح مورد نظر برای رفع ناترازی های کف استخر و جکوزی، محوطه و دیوارهای استخر، زیرسازی گفته میشود. شیوههای مختلفی برای زیرسازی استخر وجود دارد که عبارتند از:
نصب توری مرغی
نصب توری مرغی برای ایجاد چسبندگی بین سیمان و سطح بتن انجام میگیرد. توری مرغی، نوعی توری فلزی و مفتولی بسیار نازک است که بین سیمان و ملات یکپارچگی ایجاد میکند.
این روش به علت هزینه اضافی و آسیب رساندن به سطح بتن استخر توصیه نمیشود. در صورت استفاده از این شیوه، حتما از چسبیدن ملات به کاشی اطمینان حاصل کنید.
تیشهای کردن بتن
در این روش، پیش از اجرای سیمان کاری، به وسیله یک تیشه روی بتن پستی و بلندی ایجاد میشود. صبر کنید تا ملات کاشیکاری استخر و جکوزی تا حدی خود را بگیرد، بعد با استفاده از تیشه روی سطح ملات خراش ایجاد کنید. در این شیوه باید مراقب باشید که سطح آب بندی کاشی کاری آسیب نبیند.
3. شات کردن مخلوط چسب و سیمان
در این مرحله مقدار زیادی از چسب بتن را با سیمان ترکیب کنید. بعد مخلوط به دست آمده را به سطح بتن شات کنید. پس از اینکه سطح خشک شد، سطح غیر صافی ایجاد می شود که سیمان کاری روی سطح آن آسان تر است.
با این کار مقاومت فشاری و مقاومت در برابر نفوذ آب کاهش پیدا نمیکند و تاثیر خوبی روی آب بندی استخر و جکوزی دارد. بعد از این کار می توانید سیمان کاری را انجام دهید.
4. بررسی ترکها و شکافهای دیواره استخر
مانند موزاییک کاری، در این مرحله باید به بررسی ترکها و شکافها بپردازید. در صورت وجود هرگونه ترک یا شکاف باید اقدام به برطرف کردن و مقاوم سازی دیواره کنید تا در زمان آببندی با مشکل نشتی مواجه نشوید.
5. بررسی شیب کف و محوطه استخر و جکوزی
این مرحله از کاشی کاری استخر و جکوزی به این دلیل حائز اهمیت است که در زمان شستشوی محل و کف استخر و جکوزی، حداقل شیب به سمت لوله خروج وجود داشته باشد. چنانچه بررسی شیب به درستی انجام نگیرد، پس از مدتی آب راکد خواهد شد.
6. آببندی استخر و جکوزی
آببندی، یکی از مهمترین کارهایی است که قبل از کاشی کاری استخر و جکوزی باید به آن بپردازید. این مرحله به علت جلوگیری از نفوذ یا نشتی آب از بین سازههای بتنی، افزایش طول عمر، دوام و زیبایی استخر و جکوزی اهمیت بسیاری دارد.
آببندی استخر و جکوزی با روشهای متفاوتی نظیر اندودکاری، استفاده از کاشی، استفاده از رنگ و روکش، روکشهای اکلیریک، رنگ پلیمری کلردار و رنگ سیمانی انجام میگیرد.
پس از اینکه استخر یا جکوزی با مواد شیمیایی آببندی شد، حدود 10 روز صبر کنید تا از خشک شدن آن مطمئن شوید. بعد از 10 روز اقدام به پر کردن استخر به صورت مرحله به مرحله کنید. در این فرآیند باید آب به مدت 2 تا 3 روز در استخر بماند تا نسبت به وجود هرگونه نشتی آگاه شوید.
7. نصب کاشی استخر و جکوزی
پس از انتخاب طرح کاشی و آماده سازی کف و دیوارهها، اکنون زمان نصب کاشی رسیده است. برای نصب کاشی چند روش وجود دارد که ما در این قسمت به آموزش مهمترین این روشها خواهیم پرداخت:
کاشی کاری استخر با چسب
برای نصب کاشی با استفاده از چسب، مراحل زیر را دنبال کنید:
- محل نصب کاشی را به دقت بشویید.
- چسب را با مواد همراه آن که به شما میدهند، ترکیب کنید تا آماده شود. در واقع باید به منظور نصب کاشی استخر، چسب را آببندی کرده و مواد لازم برای چسباندن کاشی استخر را به آن اضافه کنید.
- با خط کش تراز اندازهگیری کرده و نخکشی کنید.
- حال با استفاده از یک قلموی مخصوص به اندازه یک کاشی چسب بمالید. توجه کنید که هیچ بخشی خالی از چسب نماند.
- پس از اینکه کاشی را روی سطح قرار دادید، با استفاده از چکش پلاستیکی به آرامی ضربه وارد کنید. حواستان باشد که سطح کاشی از نخ پایینتر نرود.
نصب کاشی استخری با سیمان سفید
نصب کاشی استخری با سیمان سفید به دقت و تجربه بالایی نیاز دارد. مراحل نصب کاشی استخر یا جکوزی با سیمان سفید عبارتند از:
- آماده سازی سطح: قبل از انجام هر کاری سطح استخر را برای نصب کاشی آماده کنید. مطمئن شوید که سطح کاملا صاف و تمیز بوده و هیچ گونه گرد و غباری ندارد. علاوه بر این، هر نوع ترک یا زمین لغزشی را رفع نمایید و سطح را تراکم دهید.
- مخلوط سیمان سفید: برای مخلوط سیمان سفید، از یک سیمان باکیفیت و مرغوب بهره ببرید. برای این کار، سیمان را به نسبت معین به آب اضافه کنید تا یک مخلوط یکدست به دست آورید.
- نصب کاشی: با استفاده از یک تیغه، مخلوط را روی سطح مورد نظر و زیر کاشیها بمالید. کاشیها را با دقت روی سطح قرار داده و با یک تسمه کاشی و چکش، آنها را به سطح فشار دهید.
- تمیزکاری: بعد از نصب کاشیها، مراقب باشید که سیمان اضافی بین کاشیها نمانده باشد.
نصب کاشی استخری دوغابی
نصب کاشی استخری دوغابی یکی از شیوههای سنتی و موثر است. از این شیوه برای نصب کاشی حمام و دستشویی جدید، استخر و جکوزی استفاده میشود. برای انجام این شیوه از کاشی کاری استخر مراحل زیر را دنبال کنید:
- تهیه دوغاب: ابتدا باید دوغاب را تهیه یا آماده کنید؛ مطمئن شوید که مواد مرغوبی در اختیار دارید.
- آمادهسازی سطح: سطحی که قصد دارید کاشی کاری روی آن را دارید، باید خشک و تمیز باشد.
- ترکیب و آمادهسازی دوغاب: دوغاب را در یک ظرف مناسب با آب ترکیب کنید. تا زمانی که یک مخلوط یکنواخت و بدون گلولههای هوا داشته باشید، این مخلوط را هم بزنید. برای افزایش چسبندگی آن میتوانید به آن گچ یا سیمان اضافه کنید.
- چسباندن دوغاب: با استفاده از ابزار مناسب، دوغاب را به زیر کاشی و سطح مورد نظر بچسبانید و صبر کنید تا به خوبی خشک شود. معمولا خشک شدن دوغاب 24 ساعت زمان میبرد.
8. بندکشی استخر یا جکوزی
بندکشی سبب مقاومت بهتر کاشی استخر میشود. در بندکشی از پودر سنگ استفاده می شود؛ دقت کنید که در بندکشی تمام بندها در یک راستا قرار گرفته باشند. پس از بندکشی نباید هیچ سرامیکی لق بزند و پستی و بلندی در سطح کاشی کاری مشاهده شود.
برای یکنواختی ملات بندکشی و آببندی درزهای سرامیک، در مخلوط ملات بندکشی مقداری چسب بندکشی بریزید.
بهترین روش نصب کاشی استخر
امروزه برای نصب کاشی استخر، معمولا از چسب کاشی استفاده میشود و کاشی کاری استخر با چسب به عنوان بهترین روش نصب کاشی استخر شناخته میشود. این موضوع سبب صرفهجویی در زمان و هزینه شده است. چسب کاشی دارای ویژگیهایی بوده که آن را برای استفاده در استخر و جکوزی مناسب میکند.
این چسب از یک نوع پلیمر خاص ساخته شده و دارای تراکم چسبندگی بسیار بالایی است. این چسب دارای مقاومت بالایی در برابر رطوبت، گرما و سرما دارد؛ همچنین علاوه بر عملکرد چسبندگی، میتواند به عنوان یک ملات آببندی نیز عمل کرده و از نفوذ آب جلوگیری کند.
نکات مهم برای کاشی کاری استخر
زمانی که شما قصد کاشی کاری استخر خود را دارید، باید به موارد مختلفی توجه کنید تا استخری زیبا و کارآمد داشته باشید. این استخر باید از نظر فنی و مهندسی دارای یک طراحی کامل و بدون نقص باشد تا بتوانید به خوبی از آن بهره ببرید؛ به این منظور باید به رعایت یکسری نکات کلیدی بپردازید که ما در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت:
- نفوذ آب کاشیها باید صفر باشد؛ زیرا نفوذ آب سبب میشود تا استخر نتواند از پس نگهداری آب بربیاید؛ از طرفی اگر این استخر درون یک آپارتمان باشد، این مسئله بسیار خطرناکتر است.
- در زمان انتخاب کاشی، حتما عمق و ابعاد استخر خود را مشخص کنید؛ زیرا عمق و ابعاد بالا سبب بالا رفتن فشار هیدرولیکی استخر شما میشود.
- کاشیهای دور استخر میتوانند با کاشیهای درون استخر متفاوت باشند؛ زیرا محوطه دور استخر همواره خیس و لغزنده است، پس اطراف استخر به ایمنی بیشتری نیاز دارد.
- زیرسازی کاشی استخر را جدی بگیرید؛ زیرا در غیر اینصورت ممکن است سبب لغزش کاشی و نفوذ آب به کف آن شود.
ما در این مطلب به بررسی نحوه کاشی کاری استخر و جکوزی پرداختیم. همانطور که متوجه شدید کاشی کاری استخر فرآیندی تخصصی بوده که به شیوههای مختلف انجام میشود.
چنانچه به دنبال بهره بردن از سرویس کاشی کاری هستید، می توانید از متخصصین مجموعه "خدمت از ما" کمک بگیرید تا پروسه کاشی کاری استخر و جکوزی شما به بهترین نحو ممکن انجام شود. همچنین میتوانید قیمت اتحادیه کاشی کاری را نیز اینجا ببینید.
برای ارتباط برقرار کردن با این افراد، کافیست از سایت یا اپلیکیشن خدمت از ما اقدام کرده و با متخصصین مختلف صحبت کنید تا در نهایت، هر کدام از آن ها که از نظر قیمت و خدمات شما را راضی نگه می دارند را انتخاب کنید.