آموزش صفر تا صد موزاییک کاری

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
آموزش صفر تا صد موزاییک کاری

موزاییک کاری یکی از مهارت‌های هنری است که قدمت آن به قرن‌ها پیش برمی‌گردد. از موزاییک برای تزئین کف سالن، استخر، دیوار، بین کابینتی و حتی کارهای هنری استفاده می‌شود.

شاید با شنیدن موزاییک، یاد طرح حیاط‌های قدیمی می‌افتید اما این هنر بسیار وسیع‌تر از آن است. با اجرای صحیح موزاییک می‌توان یک سطح بسیار ساده را تبدیل به یک اثر هنری است. ما در این مقاله قصد داریم تا در 9 گام موزاییک کاری را با جزئیات بررسی کنیم.

موزاییک کاری چیست؟

در اصل تاریخچه موزاییک کاری به تمدن‌های گذشته مانند روم باستان بر می‌گردد. در حال حاضر به موزاییک کاری حیاط منزل یا محل کار به چشم یک هنر نگاه شده و با توجه به سلیقه مشتری، طرح دلخواه او اجرا می‌شود. می‌توانید سفارش خود را به شکل ساده و یا مدرن ثبت کنید.

البته در برخی طراحی‌ها می‌توان موزاییک‌ها را خرد کنید. سپس با کنار هم قرار دادن آن‌ها طرح‌هایی جدید خلق کرد. این کار به اندازه کاشی کاری استخر سخت نیست. با دیدن آموزش موزاییک کاری کف حیاط می‌توانید خودتان نیز این کار را امتحان کنید.

از موزاییک کاری هم در بخش صنعتی و هم در مکان‌های عمومی استفاده می‌شود. این پروژه‌ها هم زیبا و مقاوم بوده و هم امکان اجرای طرح‌های خلاقانه در آن‌ها وجود دارد. با استخدام یک موزاییک کار حرفه‌ای می‌توان محیط ساختمان خود را به شکل متفاوتی دیزاین کنید.

 

آموزش موزاییک کاری کف حیاط

در این قسمت می‌خواهیم با مراحل موزاییک کاری بیشتر آشنا شویم. باید گفت که اصول اجرای موزاییک حیاط با دیگر نقاط ساختمان یکسان است. همانند زمانی که کاشی کاری با چسب را در سرویس بهداشتی اجرا می‌کنید و می‌توان از همین تکنیک در آشپزخانه نیز بهره برد.

 

1- آماده‌سازی‌های اولیه

در اولین قدم باید طرح و نوع موزاییک‌ها را انتخاب کنید. برای همین لازم است تا محوطه مورد نظر را بررسی کرده و مشخص کنید طرز چیدن موزاییک‌ها قرار است به چه صورت باشد.

متراژ موردنظر را محاسبه کرده و بر اساس آن اقدام به خرید موزاییک کنید. یکی از لذت‌ بخش‌ترین قسمت‌های موزاییک کاری، دقیقا همین مرحله است. همچنین ابزارهای مناسب مانند مواد اولیه ملات و کاردک را آماده کنید.

 

آماده سازی اولیه

 

2- زیرسازی سطح

قبل از موزاییک کاری حیاط باید تمام آشغال‌ها و لوازم اضافی را جابه‌جا کنید. سطح زیر موزاییک‌ها باید صاف بوده و اختلاف سطحی وجود نداشته باشد. به همین دلیل نیاز به زیرسازی دارید.

به صورت کلی در سطوح خشک، نیمه مرطوب باید زیرسازی انجام شود. فقط هرچه زمین رطوبت بیشتری داشته باشد، ملات خشک‌تری مورد نیاز است. تکنیک زیرسازی در محیط‌های مختلف نیز متفاوت است.

به عنوان مثال برای موزاییک کاری حیاط منزل، نیاز به ایزوگام ندارید. این در حالی است که اگر موزاییک کاری را در پشت بام اجرا می‌کنید، حتما باید از قبل ایزوگام کنید. علاوه بر ایزوگام از پوکه و سیمان باید استفاده شود.

 

زیرسازی سطح

 

3- آموزش شیب بندی موزاییک حیاط

در مرحله سیمان‌کاری باید شیب سطح را مشخص کنید. تعیین شیب درست باعث می‌شود تا در یک نقطه آب جمع نشود. معمولا برای حیاط، سرویس بهداشتی و تراس شیب را 2 درصد در نظر می‌گیرند. البته ممکن است در بعضی نقاط نیاز به شیب بیشتری باشد که موزاییک کار باید تعیین کند.

برای شیب بندی تکنیک‌ها و ابزارهای مختلفی وجود دارد. یکی از قدیمی‌ترین روش‌ها بندکشی است که یک سر نخ را صفر درجه و سر دیگر را بالاترین نقطه شیب می‌بندند.

حالا باید سیمان کاملا هم راستا با نخ و بر اساس شیب تعیین شده ریخته شود. با این کار در صورت بارندگی یا شستشو، آب در یک نقطه جمع نمی‌شود.

 

درست کردن شیب سطح

 

4- محکم‌کاری سطح زیرین

بعد از اینکه شیب موزاییک حیاط را درست کردید، باید به مقدار مورد نظر سطح را محکم کنید. محکم کردن به معنای این است که ملات را چند لایه تکرار کنید تا به استحکام مورد نظر برسید. این مرحله الزامی نیست اما می‌تواند عمر موزاییک‌کاری و استحکام سطح شما را بیشتر کند.

 

5- ملات موزاییک کاری

برای محکم کردن موزاییک‌ها هیچ چیز به خوبی ملات سیمانی نیست. مقداری سیمان، شن و ماسه و همین‌طور آب را با یکدیگر مخلوط می‌کنیم تا به خمیری نرم برسیم. ملات موزاییک کاری شما باید بسیار نرم باشد تا موزاییک‌ها به خوبی به سطح زیرین خود متصل شوند.

علاوه بر این می‌توان از تارد، چسب کاشی، خاک سنگ و موارد دیگر نیز استفاده کرد. با این حال، همان‌طور که گفتیم ملات سیمانی بهترین نتیجه را به همراه دارد.

 

آماده سازی ملات

 

6- چیدمان موزاییک‌ها

برای چیدمان موزاییک‌ها باید از قسمتی شروع کنید که به تازگی روی آن ملات ریخته‌اید. موزاییک‌ها را بر اساس طرح مورد نظر خود بچینید. در ادامه درباره انواع چیدمان موزاییک بیشتر صحبت می‌کنیم.

یک نکته مهم این است که بعد از چیدن موزاییک‌ها دوباره شیب را بررسی کنید. این کار را با توجه به مواردی که در قسمت آموزش شیب بندی موزاییک حیاط گفتیم، انجام دهید. اگر مشکلی ایجاد شده باشد، می‌توانید بلافاصله موزاییک‌ها را کنده و به شکل صحیح کنار هم قرار دهید.

 

چیدمان موزاییک

 

7- نصب موزاییک‌ها

صرفا قرار دادن موزاییک‌ها روی ملات کافی نیست. باید از یک چکش پلاستیکی برای ضربه زدن به موزاییک‌ها استفاده کنید. در هر مرحله، هنگامی که یک موزاییک را قرار می‌دهید، باید شیب آن را نسبت به موزاییک‌های کناری بسنجید.

با استفاده از ابزارهایی مانند فاصله سنج می‌توانید فاصله یکسانی بین هر قطعه موزاییک قرار دهید. سپس زمان کافی بدهید تا موزاییک‌ها روی ملات خشک شوند.

 

8- برش موزاییک‌ها

در بعضی موارد ممکن است نیاز داشته باشید تا موزاییک‌ها را برش بزنید. به عنوان مثال در گوشه‌های دیوار، فضای کافی برای استفاده از یک قطعه موزاییک به طور کامل وجود ندارد.

برش موزاییک را می‌توان به صورت دستی و با دستگاه انجام داد. اگر به صورت دستی برش می‌زنید، حتما دقت کنید که این کار را تمیز انجام دهید.

 

برش موزاییک‌ها

 

9- بندکشی موزاییک

در بخش‌های قبلی به وجود درزهایی بین هر موزاییک اشاره کردیم. برای استحکام بیشتر قطعات و جلوگیری از حرکت آن‌ها باید همانند دوغاب سرامیک، ملاتی را برای بین موزاییک‌ها استفاده کنیم.

ترکیب این مواد همانند قبل است اما باید نرم‌تر از ملات اصلی باشد. بنابراین دوغاب را که ترکیبی از ماسه سیمانی و آب بوده آماده می‌کنید. روی سطح موزاییک‌ها ریخته و بلافاصله از سطح پاک می‌کنید. اگر دوغاب روی موزاییک خشک شود، دردسر زیادی خواهید داشت.

 

بندکشی موزاییک حیاط

 

10- پاک‌سازی نهایی

بعد از انجام تمام کارها باید به مدت یک یا دو روز به پروژه خود اجازه استراحت بدهید. در این فاصله نباید روی موزاییک‌ها راه بروید. پس از آن می‌توانید به کمک آب و اسفنج کثیفی‌های روی سطح کار را تمیز کرده و به نتیجه نهایی برسید.

 

تمیزکاری موزاییک‌ها

 

انواع چیدمان موزاییک حیاط

اکثر موزاییک‌ها خودشان دارای طرحی همانند طرح کاشی هستند. اما می‌توان به کمک کمی خلاقیت، چیدمان موزاییک حیاط را به شکلی انجام داد تا نتیجه چند برابر راضی کننده‌تر باشد. در ادامه چند طرح موزاییک حیاط که مرسوم‌تر هستند را بررسی کرده‌ایم:

 

طرح شبکه‌ای

ساده‌ترین حالت است که موزاییک‌ها به شکل منظم و در ستون‌هایی موازی در کنار هم قرار می‌گیرند. طرح روی موزاییک‌ها مدام تکرار شده و این حالت برای فضاهای کوچک بسیار مناسب است.

 

چیدمان طرح شبکه‌ای

 

طرح دایره‌ای

موزاییک‌ها در یک الگوی تکرار شونده دایره‌ای، از مرکز به سمت بیرون قرار می‌گیرند. با چیدن هر ردیف جدید، قطر دایره بیشتر خواهد شد. این طرح برای وسط حیاط یا محیط‌هایی که به شکل دایره ساخته شده‌اند، عالی است.

 

چیدمان طرح دایره‌ای

 

طرح هفتی (V شکل)

معمولا از دو نوع موزاییک ساده با رنگ‌هایی متضاد استفاده می‌شود. از یک نقطه طرحی همانند عدد هفت شروع شده و فضای بین آن‌ها را موزاییک‌هایی با رنگ دیگر پر می‌کند. این الگو با فاصله چند موزاییک تکرار شده و به یک جهت نشانه می‌رود.

 

چیدمان طرح هفتی

 

چیدمان تصادفی

یکی از راحت‌ترین طرح‌ها هنگام موزاییک کاری، چیدمان تصادفی است. بهتر است از موزاییک‌هایی با چند طرح یا رنگ متفاوت استفاده کرده تا نتیجه بهتری کسب کنید.

 

چیدمان تصادفی

 

چیدمان آجری

همانند چیدمان شبکه‌ای است با این تفاوت که نصف هر موزاییک روی یک موزاییک ردیف قبلی قرار می‌گیرد. نصفه دیگر نیز روی یک موزاییک دیگر قرار گرفته و این الگو در هر ردیف تکرار می‌شود. همانند دیوارهای آجری که هر آجر روی دو نصفه آجر دیگر می‌نشیند.

 

چیدمان آجری

 

چیدمان ترکیبی

چند ترکیب مختلف که در بالا به آن‌ها اشاره شد به صورت هم‌زمان اجرا می‌‌شود. در برخی از پروژه‌ها این نوع موزاییک کاری نتیجه بهتری نسبت به اجرای یک الگوی ساده خواهد داشت.

 

چیدمان ترکیبی

 

نکات و ترفندهای موزاییک کاری

کلیت موزاییک کاری پیچیده نیست اما باید حوصله زیادی به خرج دهید. میزان سلیقه شما نیز در این خصوص اهمیت بسیاری داشته و با توجه به ترفندهای موزاییک کاری می‌توانید نتیجه بهتری کسب کنید:

  • انتخاب موزاییک باکیفیت اهمیت زیادی داشته و زحمت تلاش‌های شما را بهتر نمایش می‌دهد.
  • سطح زیر موزاییک باید خشک باشد تا ملات به خوبی بچسبد.
  • قبل از شروع به کار طرح خود را روی کاغذ کشیده تا متوجه مشکلات احتمالی بشوید.
  • به جای استفاده از ابزارهای سنتی، از دستگاه برش موزاییک استفاده کنید.
  • برای یکنواخت شدن طرح، حتما از فاصله سنج‌ها استفاده کنید.
  • اگر قصد اجرای چیدمان پیچیده‌ای را دارید، حتما از قالب‌های آماده استفاده کنید.
  • اگر مساحت بزرگی را موزاییک کار می‌کنید، آن را به بخش‌های کوچک‌تری تقسیم کنید. هر بخش را به چشم پروژه‌ای مستقل ببینید و جداگانه عمل کنید.
  • قبل از شروع موزاییک‌های قدیمی را جمع کنید. همان‌طور که برای نصب کاشی حمام و دستشویی جدید باید کاشی‌های قدیمی را از دیوار جدا کرد.

 

نمونه موزاییک‌ کاری حیاط

اشتباه نیست اگر بگوییم که موزاییک کاری نوعی هنر است و موزاییک کار هنرمند. اگر این کار با عشق و تجربه انجام شود، نتیجه نهایی بسیار متفاوت‌تر از نمونه موزاییک کاری حیاط دیگر همسایه‌ها خواهد بود.

 

موزاییک کاری حیاط

 

طریقه موزاییک کاری حیاط مثل نصب کاشی چسبی حمام نبوده و لازم است که مهارت کافی را در اجرا داشته باشید. تصویر بالا نشان می‌دهد که در عین داشتن تجربه کافی، سلیقه طراح و موزاییک کار بسیار عالی بوده است. در عین سادگی، نتیجه خیره‌کننده شده و مخاطب میخکوب می‌شود.

 

تنوع در طرح موزاییک

 

می‌توان از موزاییک‌هایی در سایزهای مختلف استفاده کرد تا چیدمان‌هایی جدید خلق کنیم. در این تصویر با استفاده از موزاییک‌هایی با اندازه یک چهارم قطعه بزرگ‌تر، پترنی جالب ایجاد شده است.

 

ایجاد پترن با موزاییک

 

لزومی ندارد که برای دریافت نتیجه‌ای شگفت‌انگیز حتما چیدمان خاصی را امتحان کنید. گاهی تنها باید طرحی مناسب محیط پیدا کرده و با چیدمان شبکه‌ای ساده به مقصود خود می‌رسیم.

 

چینش صحیح موزاییک

 

حتی می‌توان از یک مدل چیدمان به صورت تکرار شونده استفاده کرد تا نتایج متفاوتی را شاهد باشیم. در این نمونه طرح موزاییک کاری می‌بینیم که الگوی دایره‌ای چندین بار تکرار شده و حالتی شبیه موج‌های روی برکه‌ را ساخته است.

برای موزاییک کاری باید علاوه بر آشنایی با تکنیک‌های فنی این کار، هنر آن را هم داشته باشید. تیم‌های موزاییک کار باتجربه خدمت از ما می‌توانند با توجه به سلیقه شما، فضای داخلی و خارجی را موزاییک کنند. علاوه بر این، تیم پشتیبانی نیز همراه شما بوده تا تمام مراحل به بهترین شکل ممکن انجام شود.

4.5 امتیاز از 1752 رای


کاشی‌ کاری و نصب کاشی
برای سرویس کاشی‌ کاری و نصب کاشی از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین