روشهای جلوگیری از خوابیدن پف بالش

آنچه خواهید خواند:
- شستن بالش به صورت منظم، استفاده از روکشهای مخصوص، خشک کردن و استفاده صحیح از بالش، روشهایی برای جلوگیری از خوابیدن پف بالش هستند.
بالش راحت و پفدار یکی از عوامل ایجاد آسایش و راحتی در زمان خواب است. بنابراین برای داشتن خواب راحت باید همیشه به شکل بالش و پف آن توجه کنیم. در صورتی که پف بالش بخوابد ممکن است پس از بیدار شدن دچار درد سر و گردن شویم.
علاوه بر این احتمال ایجاد اختلال در خواب و بیدار شدن مداوم به دلیل ناراحتی سر وجود دارد. با توجه به اهمیت زیاد فرم بالش در داشتن خواب راحت، ادامه مطلب را مطالعه کنید. زیرا به بررسی اینکه چگونه از خوابیدن بالش جلوگیری کنیم میپردازیم.
فهرست عناوین
چرا پف بالش میخوابد؟
همانطور که گفتیم خوابیدن پف بالش یکی از دلایل ایجاد اختلال در داشتن خواب راحت است. اما دلیل اینکه پف بالش میخوابد چیست و چگونه از خوابیدن بالش جلوگیری کنیم؟ در پاسخ این سوال باید بگوییم که دلایل مختلفی برای تغییر شکل و پف بالش وجود دارند.
این موضوع به جنس الیاف و کیفیت آنها بستگی دارد. الیاف ارزان قیمتی که از جنس مصنوعی هستند با سرعت بیشتری پف خود را از دست میدهند. اما بالشهای دارای الیاف طبیعی مقاومت بالاتری در برابر خوابیدن پف دارند.
یکی از دلایل اصلی آن فشار و وزن وارد شده به بالش در هنگام خواب است. فشار وارد شده توسط بدن باعث فشردگی الیاف داخل بالش میشود. علاوه بر این فشار باعث میشود به مرور زمان خاصیت ارتجاعی الیاف بالش از بین برود.
رطوبت و عرق بدن هم عوامل دیگری هستند که باعث میشوند پف بالش بخوابد.
چگونه از خوابیدن بالش جلوگیری کنیم؟
برای افزایش طول عمر بالش و از همه مهمتر داشتن خواب راحت، باید از خوابیدن پف بالش جلوگیری کنیم. اما سوال اصلی این است که چیکار کنیم پف بالش نخوابه. گام اول برای این کار خرید بالش مرغوب و باکیفیت است.
زیرا بالشهایی که جنس خوبی دارند دیرتر شکل و پف خود را از دست میدهند. علاوه بر این در زمان خرید بالش حتما توجه کنید که بالش قابلیت شستشو داشته و شستن بالش در ماشین لباسشویی امکانپذیر باشد.
همچنین نکته مهم دیگر در اینکه چگونه از خوابیدن بالش جلوگیری کنیم نگهداری صحیح بالش است. به این منظور بهتر است بالشها را هر چند مدت یکبار در معرض هوا و تابش نور آفتاب قرار دهید تا ذرات و گرد و غبار آنها خارج شوند.

علاوه بر این از وارد کردن فشار زیاد به بالش با نشستن مکرر روی آن اجتناب کنید. برای جلوگیری از خوابیدن پف بالش باید کارهایی که در ادامه بیان کردهایم را انجام دهید:
1. به صورت منظم بالش را بشویید
با شستن منظم بالشها، احتمال تغییر شکل و خوابیدن پف آنها کاهش مییابد. اما نکته مهمی که در این زمینه باید در نظر باشید این است که شستشو حتما با آب سرد و شوینده ملایم انجام شود.
زیرا آب داغ به الیاف بالش آسیب میرساند. همچنین برای خشک کردن بالش باید آن را در دمای طبیعی قرار داده و از خشک کردن آن در دمای بالا اجتناب کنید.
بهترین کار ممکن این است که نحوه شستن بالش را از روی برچسب آن مطالعه کنید. در صورتی که امکان جدا کردن روکش بالش وجود داشت، آن را جداگانه بشویید. با این کار کیفیت و پف بالش حفظ شده و طول عمر آن هم افزایش مییابد.
2. از روکشهای مخصوص برای بالش استفاده کنید
روکشهای خاصی که برای بالشها وجود دارند هم در جلوگیری از کاهش پف بالش موثر هستند. این روکشها در برابر گرد و غبار و رطوبت مقاوم هستند و به همین دلیل به افزایش عمر و کیفیت بالش کمک میکنند.
علاوه بر این روکشهای بالش به دلیل داشتن قابلیت تنفس، جریان هوا را به خوبی عبور داده و مانع از جمع شدن رطوبت میشوند. به همین دلیل میتوانند خواب راحتتری را فراهم کنند. نکته مهم این است که روکش مناسبی را برای بالش خود انتخاب کنید تا از خوابیدن پف آن جلوگیری کنید.

3. از بالش به روش صحیح مراقبت کنید
با مراقبت از بالش به روش صحیح میتوانید طول عمر بالش را افزایش دهید. همچنین برای جلوگیری از ایجاد بوی نامطبوع در بالش و آسیب دیدن الیاف آن بالش را به صورت مرتب در برابر نور آفتاب قرار دهید. این کار به خارج شدن رطوبت و گرد و غبار از بالش هم کمک میکند.
علاوه بر این در صورتی که بالش دچار لکه شد به سرعت آن را با آب و ماده شوینده ملایم تمیز کنید. با این کار کیفیت و رنگ الیاف بالش هم حفظ میشوند.
4. بالش را به شیوه صحیح خشک کنید
در ادامه معرفی راهکارهای چیکار کنیم پف بالش نخوابه، باید بالش را به شیوه صحیحی خشک کنید تا پف آن نخوابد. به این منظور باید بالش را در هوای آزاد و زیر نور آفتاب خشک کنید. این کار به جلوگیری از ایجاد بوی نامطبوع در بالش هم کمک میکند. علاوه بر این نور آفتاب بالش را ضدعفونی هم میکند.
اگر امکان قرار دادن بالش در هوای آزاد برای خشک کردن آن وجود ندارد از خشک کن برای این کار استفاده کنید. اما نکته قابل توجه این است که دمای خشک کن نباید بالا باشد. خشک کردن بالش با دمای پایین میتوانپ پف بالش را حفظ کند.
هر چند وقت باید بالش را عوض کنیم؟
به صورت کلی باید بالشها را هر 6 ماه تا دو سال یکبار تعویض کنید. اما در صورتی که نشانههایی مانند تغییر شکل یا افتادگی را در بالش مشاهده کردید باید نسبت به تعویض آن اقدام کنید. علاوه بر این در صورتی که علائم آلرژی را مشاهده کردید هم باید بالش را عوض کنید.

نکاتی برای پر کردن بالشها
در صورتی که بالشها تغییر حالت دهند و پف آنها بخوابد خواب راحتتان تحت تاثیر قرار میگیرد. زیرا در این صورت سر و گردن در حالت نامناسبی قرار میگیرند و علاوه بر درد سر و گردن، نمیتوانید خواب راحتی داشته باشید.
یکی از راهکارهایی که در این شرایط میتوانید به کار بگیرید پر کردن بالش است. در ادامه نکات مربوط به پر کردن بالش را شرح دادهایم:
- بالشهای سفت با الیاف مصنوعی پر میشوند.
- بالشهای کوتاه با کرک و پر پر میشوند.
- برای بالشهای نرم از پر استفاده میشود.
- بالشهای ضد حساسیت با الیاف پشمی و پنبهای پر میشوند.

شکل بالش و فرم مناسب آن تاثیر زیادی بر خواب راحت دارند. خوابیدن پف بالش باعث اختلال در خواب و ناراحتی سر و گردن میشود. برای جلوگیری از خوابیدن پف بالش باید آن را به صورت منظم شسته و به روش صحیح از آن مراقبت کنید.
شما میتوانید شستشوی انواع بالش، پتو و سایر لوازم خواب و خانه را به متخصصان ما بسپارید و به راحتی پس از استعلام قیمت شستشوی پرده، سفارشتان را ثبت کنید.