صفر تا صد لوله کشی گاز توکار

ثبت درخواست " لوله کشی گاز "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
صفر تا صد لوله کشی گاز توکار

لوله کشی گاز توکار یکی از روش‌های لوله کشی گاز ساختمان است. در این روش، بعد از اینکه انشعاب گاز شهری وارد ساختمان شد (یعنی بعد از کنتور گاز)، لوله های گاز قابل دیدن نیستند؛ چراکه زیر زمین و داخل دیوارها قرار دارند.

برخی افراد برای کاهش هزینه‌ها این عملیات را به شکل روکار انجام می‌دهند اما باید در نظر داشته باشید که به دلایل مختلف لوله کشی گاز توکار مزیت‌های بسیار بیشتری خواهد داشت. در این بخش سعی داریم تا این موارد را بیشتر برای شما توضیح داده و مقایسه کاملی بین روش توکار و روکار داشته باشیم.



 

انواع لوله کشی گاز ساختمان

برای گازرسانی به مناطق مسکونی و شهری، نیاز به خطوط لوله‌ای بوده که فرایند انتقال را ساده‌تر کند. قطر این خطوط لوله هرچه از خارج شهر به داخل بافت شهری وارد می‌شود، کوچک‌تر می‌شود. بنابراین می‌توان حجم و فشار گاز را کنترل کرد. در آخرین ایستگاه وارد هر ساختمان شده تا بتوان از آن برای مقاصد مختلف استفاده کرد.

سیستم لوله کشی گاز ساختمان یکی از مهم‌ترین بخش‌های آماده سازی بنا به شمار می‌رود. این مرحله به اندازه‌ای اهمیت دارد که اگر اشتباه انجام شود، کمترین پیامد آن پیچیدن بوی گاز در خانه است. به صورت کلی لوله کشی گاز به دو شکل روکار و توکار انجام می‌شود.

  • لوله کشی توکار: این سبک لوله‌کشی در اکثر ساختمان‌های مسکونی اعمال شده و به دلیل معلوم نبودن، به زیبایی داخلی آسیب نمی‌زند.
  • لوله کشی روکار: در صورتی که به تازگی امکان لوله ‌کشی گاز به وجود آمده باشد، به دلیل زحمت و هزینه پایین‌تر، لوله‌ کشی را به شکل روکار انجام می‌دهند.

 

لوله کشی گاز توکار

 

آشنایی با لوله کشی گاز توکار

لوله کشی گاز توکار به یک روش لوله‌کشی گاز گفته می‌شود که شما می‌توانید اجاق گاز، فر، بخاری و دیگر تجهیزات گازی را به آن متصل کنید در حالی که که در ظاهر ساختمان و در داخل اتاق ها هیچ لوله‌ای دیده نمی‌شود.

اغلب خانه‌ها و ساختمان‌هایی که جدیدا احداث می‌شوند، همگی دارای لوله کشی گاز توکار هستند. تنها در برخی مناطق که تا الان خط لوله‌های اصلی گاز به این شهرها نرسیده است، خانه‌ها لوله کشی داخلی مخصوص به خود را ندارند. برای ساختمان‌هایی که تازه ساخته می‌شوند، شرایط جاگذاری لوله‌های گاز بسیار راحت‌تر است و مهندس ساختمان می‌تواند در هنگام نقشه کشی تمام ای موارد را در نظر بگیرد.

مزیت استفاده از لوله کشی توکار این است که به راحتی در معرض سرما، گرما و آسیب قرار نمی‌گیرد. درنتیجه استحکام بالایی دارد و در طولانی مدت سالم باقی خواهد ماند. تنها برای دسترسی، شیرهای گاز در نقاط مختلف خانه قرار می‌گیرد.

 

لوله کشی گاز توکار

 

مراحل نصب لوله کشی توکار

در این بخش می‌خواهیم در خصوص آموزش لوله کشی گاز توکار صحبت کرده و نحوه اجرای آن را در دو حالت مختلف بررسی کنیم. با وجود خطرات لوله کشی گاز توکار، با این حال این روش همچنان مرسوم‌ترین شیوه در اجرا است.

 

مراحل نصب لوله کشی توکار

 

لوله کشی توکار هنگام ساخت ساختمان

برای اینکه بتوانید لوله کشی صحیحی انجام دهید، باید به موارد و مراحل زیر دقت داشته و تا جای ممکن با همین ترتیب کار را پیش ببرید:

  • نقشه نهایی ساختمان را بررسی کرده و با توجه به شکل سازه، معماری داخلی و همینطور محل عبور لوله‌های اصلی، طرح خود را پیاده سازی کنید.
  • لوله‌های گاز توکار باید فاصله ایمن خود را با دیگر لوله و سیم‌های توکار حفظ کرده و از طرفی با آن‌ها تداخل جدی نداشته باشد.
  • کار خود را باید به شکلی انجام دهید که به لوله‌های گاز هیچ فشاری نیاید.
  • باید به طرح‌های اجرایی و پایانی نیز توجه داشته باشد تا مصالحی که بعدا روی کار نصب می‌شوند، به خطوط عبوری لوله آسیبی نزنند.
  • در قسمت‌هایی که احتمال سوراخ شدن دیوار یا زمین در آینده وجود دارد،‌لوله‌ای عبور نکند.
  • شیب کف زمین را در نظر گرفته و به خوبی آن را تنظیم کنید.
  • جوشکاری لوله‌ها باید با دقت فراوان انجام شوند.
  • حتما از عایق‌های مناسب استفاده کرده تا در دراز مدت لوله‌های توکار عمر بیشتری داشته باشند.
  • به استانداردهای ایمنی دقت داشته باشید و حتما لوله کشی خود را چک کنید.
  • هنگام استفاده از اتصالات مختلف، به شیوه‌ای اصولی لوله‌ها را متصل کرده و حتما از مهارهای لازم جهت ثابت نگه داشتن لوله‌ها استفاده کنید.

 

لوله کشی ساختمان در حال ساخت

 

لوله کشی توکار در ساختمان‌‌های قدیمی

خانه‌هایی که از قبل برای لوله کشی گاز توکار جایی در نظر نگرفته‌اند، باید با احتیاط بیشتری این پروسه را پیش ببرند. تمام کارشناسان مربوطه آموزش لوله کشی گاز توکار را دیده‌اند و می‌دانند که در ساختمان‌های قدیمی نیز چطور باید این کار را انجام داد.

باید دقت داشته باشید که خطوط لوله گاز را با فاصله ایمنی نسبت به دیگر خطوط لوله یا انرژی نصب کرد. همینطور اگر می‌خواهید داخل یک دیوار یا کف ساختمان قدیمی این کار را انجام دهید، باید حتما از مسیر عبور دیگر خطوط لوله و کابل‌های برق اطلاع داشته باشید تا خطری شما را تهدید نکند.

در صورتی که در ساختمان شما لوله کشی گاز وجود نداشته و می‌خواهید برای اولین بار این عملیات را انجام دهید،‌ به نکات زیر دقت داشته باشید تا بدون مشکل این اتفاق انجام گیرد.

  • یک نقشه واقعی از ملک حاضر تهیه کنید و تمام اندازه‌ها را رسم کنید.
  • به موانع موجود دقت داشته و سعی کنید از کوتاه‌ترین مسیر ممکن لوله کشی را انجام دهید.
  • ممکن است در مسیر خود با انشعابات یا لوله کشی‌های دیگری برخورد داشته باشید. بهتر است حتما نقشه تاسیسات را به دست آورده تا حادثه‌ای رخ ندهد.
  • مسیر عبوری را طوری تعیین کنید که کمترین آسیب به بنا وارد شده و بتوانید در کمترین زمان و با پایین‌ترین بودجه لازم این عملیات را به پایان برسانید.
  • کافی است مسیر لوله‌ها را به اندازه استاندارد کنده و سپس لوله‌ها را به کمک اتصالات و بست‌های لازم در جای خود محکم کنید.
  • پس از پایان کار باید به کمک متریال مناسب روی کار را بسته و سپس کار زیباسازی محیط را انجام دهید.
  • تست‌های کیفیت و ایمنی ضروری بوده و در نهایت باید لوله‌ها را به کنتور متصل کنید.

 

لوله کشی گاز ساختمان قدیمی

 

شرایط نصب لوله‌های گاز توکار

هنگام نصب لوله‌های گاز توکار باید نسبت به شرایط آن آگاهی کامل وجود داشته باشد. اگر افراد غیرمتخصص اقدام به نصب این لوله‌ها کنند، خطرات بسیاری ساکنین و حتی خانه‌های مجاور را تهدید می‌کند. یکی از بزرگ‌ترین مشکلات گاز شهری این است که در صورت بروز مشکل، خطر انفجار می‌تواند چندین خانه و حتی بلوک را با مشکل مواجه کند.

در این زمینه آیین نامه‌هایی تدوین شده که تکنیسین لوله گاز باید قبل از شروع به آن‌ها توجه کند:

  • لوله‌های گاز باید از دیگر لوله‌ها و اتصالات داخل ساختمان حداقل 10 سانتی‌متر فاصله داشته باشند.
  • در صورتی که فاصله لوله گاز از دیگر اتصالات کمتر از 10 سانتی‌متر باشد، حتما باید با عایق حرارتی پوشانده شود.
  • استفاده از جوشکاری الکتریکی برای اتصال لوله‌های گاز الزامی است.
  • لوله‌ها باید با نوار و اتصالات مناسب پوشانده شوند.

خطرات لوله کشی گاز توکار بسیار زیاد بوده و نباید از آن‌ها بی‌توجه گذشت. هرچه نکات بیشتری هنگام نصب رعایت شود؛ احتمال بروز خطرات کاهش پیدا می‌کند.

 

نکات مهم هنگام نصب لوله گاز توکار

باید دقت داشته باشید که این لوله‌ها نیاز به عایق دارند و در زمان خم شدن لوله حتما از نوار مخصوص آن استفاده گردد. همچنین تعداد انشعابات و اتصالات نباید بیشتر یک عدد در فواصل نزدیک به هم باشد. قطر لوله‌ها، ضخامت و جنس نیز طبق جداول استاندارد از قبل مشخص شده‌اند و باید دقیقا طبق همان اندازه‌ها اجرا شوند.

هنگام نصب و اجرای این لوله‌ها باید به این نکته دقت داشته باشید که جوشکاری این لوله‌ها نیاز به تجربه و دقت عمل بیشتری دارد و در صورت وجود هرگونه نشتی یا خرابی در کار، ممکن است جان افراد زیادی درگیر شود. باید جلوی هرگونه برخورد اتفاقی افراد یا ابزارآلات را با لوله‌های در حال نصب گرفت تا در محیط کار حادثه‌ای پیش نیاید.

 

قیمت لوله کشی گاز توکار

از جمله نکاتی که ذهن سازندگان ساختمان را در هنگام اجرای پروژه به خود مشغول می‌کند، قیمت لوله کشی گاز توکار است. در ایران هزینه لوله کشی گاز توکار معمولا بر اساس تعداد واحد محاسبه شده و کم پیش می‌آید که هزینه آن را به شکل متری بیان کنند. در سال 1402 هزینه دستمزد لوله کشی هر واحد آپارتمان معمولی در حدود 3 تا 6.5 میلیون تومان است که باید به آن هزینه‌های دیگر را نیز اضافه کنید.

مواردی مانند هزینه خرید لوله و اتصالات، عایق‌ها و دیگر لوازم مصرفی به رقم بالا اضافه خواهند شد. همچنین در صورت نیاز به کنترل مجزا،‌ هزینه آن نیز از 3.5 تا 5 میلیون تومان خواهد بود.

اگر متراژ ساختمان شما کمتر از متوسط است یا اینکه لوله کشی گاز توکار در حد خرده کاری است، هزینه شما به شکل متری محاسبه شده و اعلام خواهد شد.

 

خطرات لوله کشی گاز توکار

خطرات لوله‌کشی گاز توکار به طور کلی کمتر از نوع روکار آن است. چیزی که باعث می‌شود افراد از این موضوع بترسند، نشتی گاز در زیر مصالح ساختمانی است. در صورتی که لوله‌ها روکار باشند، با نشت گاز افراد متوجه مشکل شده و فرصت برطرف کردن آن را دارند.

در لوله کشی توکار در صورت نشتی ممکن است فرصتی در اختیار شما وجود نداشته باشد و حادثه‌ای خطرناک رخ دهد. از این رو لوله کشی گاز از حساسیت بالایی برخوردار بوده و باید توسط افراد متخصص انجام شود.

رعایت استانداردها، استفاده از مواد اولیه و مصالح باکیفیت و همینطور جوشکاری مناسب از جمله راه‌هایی است که می‌توان از خطرات لوله کشی گاز توکار کم کرد. کافی است به آموزش لوله کشی گاز توکار که بالاتر به آن پرداختیم دقت کنید تا با مشکلی روبرو نشوید.

 

چه عایق بندی برای لوله‌های گاز توکار مناسب است؟

اول از همه باید گفت که طبق استانداردها همه لوله‌ها در مجاورت اتصالات دیگر باید عایق بندی شوند. این عایق بندی باعث می‌شود تا استحکام لوله افزایش پیدا کرده و بروز خطرات و حوادث کاهش پیدا کند.

اگر عایق بندی قرار است برای لوله‌های گاز قدیمی انجام شود، حتما باید آن‌ها را چربی زدایی و زنگ زدایی کنید. این کار را بهتر است با بنزین انجام دهید. البته با توجه به خطرات احتمالی، بهتر است یک متخصص این کار را انجام دهد.

بعد از شستشو، پرایمر زده و با نوار چسب روی لوله‌ها را می‌پوشانیم. نوار پیچی باید در دو لایه انجام شود تا مقاومت آن افزایش پیدا کند. همچنین حتما دو لایه با هم Overlap‌ داشته باشند.

 

عایق بندی لوله

 

مقایسه لوله کشی گاز توکار و روکار

برای آنکه بتوان فهمید لوله کشی گاز توکار بهتر است یا روکار، باید این دو مورد را در موارد مختلف و جداگانه مورد بررسی قرار داد و سپس با توجه به شرایط و اینکه کدام گزینه‌ها برای شما اهمیت بیشتری دارند، مقایسه خود را به یک نتیجه گیری نهایی تبدیل کنید. در ادامه مهم‌ترین مواردی که در لوله کشی گاز توکار یا روکار مورد توجه هستند را با یکدیگر مقایسه کرده‌ایم.

 

مقایسه لوله کشی توکار و روکار

 

هزینه انجام پروژه

وقتی به این موضوع فکر می‌کنید که لوله کشی گاز توکار بهتر است یا روکار، قطعا یکی از پارامترهای مقایسه قیمت نهایی انجام این کار خواهد بود. به دلیل اینکه شیوه نصب لوله گاز توکار کمی سخت‌تر از حالت روکار است، هزینه تمام شده نیز بیشتر بوده و از این رو برخی افراد به دلیل بودجه کمتر، به ناچار نوع روکار را انتخاب می‌کنند.

 

زمان انجام کار

مسلما اگر بخواهید لوله‌کشی را توکار انجام دهید، به زمان و انرژی بیشتری نیاز پیدا خواهید کرد. شما باید بتوانید این نوع لوله‌کشی را در کنار بقیه مسیر عبور لوله‌ها و کابل‌های برق قرار داده و از طرفی تمام پروژه را در مسیرهایی مشخص پیش ببرید. ایجاد فضای کار، نصب و سپس بستن روی کار، همگی زمان بیشتری نسبت به حالت روکار از شما خواهد گرفت.

 

پیچیدگی و سختی انجام پروژه

هنگام اجرا و نصب لوله‌های گاز، قطعا جوشکاری و سرهم کردن آن‌ها روی کار و عدم نیاز به کندن مسیر در داخل فضای سازه می‌تواند کار را بسیار ساده‌تر کند. همین موضوع بسیاری از افراد را راغب می‌کند تا به مشتریان خود نوع روکار را پیشنهاد دهند اما با وجود آسان‌تر بودن شرایط و همینطور عدم پیچیدگی نوع روکار، هیچ چیز جای لوله کشی گاز توکار را نخواهد گرفت.

 

طراحی و زیبایی اجرا

موضوع زیبایی و دکوراسیون داخلی برای ساختمان‌های از درجه بالایی از اهمیت قرار دارد. از این رو سعی می‌شود تا جای ممکن لوله‌کشی‌های مختلف را در داخل فضای دیوارها یا کف قرار داد تا هیچ اثری از آن‌ها بیرون باقی نماند. در این مورد نیز نوع توکار برای لوله کشی امتیاز بیشتری کسب خواهد کرد.

 

ایمنی

موضوع ایمنی در طراحی و اجرای خطوط لوله ساختمان همیشه بیشترین اهمیت را داشته و باید به صورت جدی در نظر گرفته شود. با وجود اینکه لوله کشی روکار می‌تواند بسیار ساده‌تر بوده و به دلیل پیچیدگی کمتر، ریسک کمتری نیز هنگام اجرا داشته باشد، تمام منابع لوله کشی گاز توکار را ایمن‌تر از نوع روکار آن می‌دانند.

معمولا اغلب مشکلات زمانی ایجاد می‌شوند که کاربر و ساکنین خانه با انجام برخی اقدامات امنیت لوله‌های گاز را به خطر انداخته و برای خود حادثه می‌آفرینند. خطرات لوله کشی گاز توکار بسیار کمتر از نوع روکار آن است و برای اغلب ساختمان‌ها این نوع لوله کشی پیشنهاد می‌شود.

 

لوله کشی گاز توکار بهتر است یا روکار؟

با مطالعه قسمت بالا که مسائل مختلف مربوط به لوله‌کشی را مورد نقد و بررسی قرار دادیم، می‌توانید به شکل ساده‌تری تصمیم بگیرید که لوله کشی گاز توکار بهتر است یا روکار. با وجود اینکه قیمت لوله کشی گاز توکار بیشتر از نوع روکار خواهد شد، دلایل بیشتری وجود دارد که با توجه به آن‌ها بهتر است لوله کشی گاز توکار را به عنوان مدل نهایی انتخاب کنید.

اولین نکته‌ای که کاملا مشخص است و معلوم می‌کند لوله کشی گاز توکار بهتر است یا روکار،‌ قیمت لوله کشی گاز توکار است که بسیار بیشتر بوده و نیاز به تخصص بیشتری دارد. این نوع لوله کشی هم می‌تواند از ابتدا که ساختمان در حال ساخته شدن است، اعمال شده و هم در آینده می‌توان لوله‌ها را با زحمت بیشتری به صورت توکار انجام داد.

نکته‌ای که باعث می‌شود بسیاری به فکر انجام لوله کشی گاز به شکل توکار بعد از پایان ساختمان نیافتند این است که زحمت این کار بسیار زیاد است و عملا ساکنین در مدت زمان عملیات نمی‌توانند آنجا زندگی کنند. تمام دیوارها و کف باید شکافته شده تا لوله‌ها دوباره عبور کنند.

 

مقایسه لوله کشی گاز توکار و روکار

 

امنیت بالای این کار و همینطور خوردگی کمتر و احتمال برخورد اجسام سنگین به لوله‌ها در این شرایط، همگی از دلایلی هستند که بهتر است این نوع لوله‌کشی‌ها را به شکل توکار انجام داد. ساختار و زیبایی محیطی بهتر خواهد بود و اگر ساختمان در حال ساخت باشد، توکار قرار دادن لوله‌ها زحمت خیلی بیشتری برای تیم اجرا نخواهد داشت.

 

بهترین شیوه اجرای لوله گاز توکار

با توجه به مقایسه‌ای که بین لوله گاز توکار و روکار انجام شد، می‌توانید هر یک از روش‌ها را با توجه به شرایط خود انتخاب کنید. نکته‌ای که اهمیت فراوان دارد این است که باید حتما از یک متخصص و کارشناس باتجربه در امر لوله‌کشی گاز توکار کمک بگیرید.

برعکس مواردی مانند سیم‌کشی برق یا حتی آب که برخی افراد خود اقدام به لوله‌کشی می‌کنند، در خصوص موضوع گاز و به خاطر خطرات احتمالی باید حتما یک تیم کاربلد انجام آن را بر عهده بگیرد.

لوله کشی گاز توکار نیز حتما باید طبق شرایط و استانداردهای پیش رود و تست‌های ایمنی دقیقی روی خطوط لوله انجام شوند. خطرات لوله کشی گاز توکار بسیار زیاد است و هر بنا و کارگری نمی‌تواند این پروژه را با ایمنی کافی برای شما انجام دهد.

 

مزایای لوله کشی گاز توکار

 

شاید افراد زیادی به موضوع لوله کشی گاز توکار یا روکار دقت نکرده باشند و یا اصلا ندانند که می‌توان این کار را به شکل متفاوت‌تری انجام داد. موضوع لوله‌کشی گاز برای مهندسین و سازندگان ساختمان همیشه اهمیت زیادی داشته و زمان زیادی را برای نقشه‌کشی و طراحی مسیرهای عبوری خطوطی لوله صرف می‌کنند.

انجام این کار به تجربه و دانش زیادی نیاز دارد و هرکسی نمی‌تواند با لوله کشی گاز توکار همانند دیگر کارهای ساختمانی رفتار کند. با توجه به بحث امنیت ساختمان و همینطور استانداردهای موجود بهتر است که لوله‌کشی گاز خود را به شکل توکار انجام داده و از تیم‌های مخصوص به این کار کمک بگیرید.

5.0 امتیاز از 1 رای


لوله کشی گاز
برای سرویس لوله کشی گاز از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین