صفر تا صد درخواست کنتور گاز
درخواست کنتور گاز را میتوانیم به عنوان یکی از مراحل مهم در روند ساخت سازههای مختلف بدانیم. امروزه اغلب خانهها و ساختمانها با کاربریهای مختلف، مجهز به لوله کشی گاز بوده و به گاز طبیعی دسترسی دارند. در واقع نیاز به گاز طبیعی یکی از اصلیترین نیازهای زندگی در این روزها بوده که باید به بهترین نحو ممکن تأمین شود.
عدم دسترسی به گاز طبیعی میتواند از جهات مختلف بر روی سطح کیفی زندگی ما تأثیر بگذارد. بر این اساس آگاهی درباره نحوه درخواست کنتور گاز اهمیت بالایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا توضیحات کاملی را در رابطه با مراحل درخواست انشعاب گاز یا کنتور ارائه دهیم.
فهرست عناوین
نحوه ثبت نام کنتور گاز
یکی از اولین موضوعاتی که باید به آن بپردازیم، ثبت نام کنتور گاز است. برای اینکه درخواست کنتور گاز شما به درستی ثبت و سپس پیگیری شود، در ابتدا لازم است تا به اداره گاز فعال در منطقه موردنظر و یا وبسایت آن مراجعه کنید. با مراجعه به اداره گاز و گذراندن مراحل اداری، میتوانید تأییدیه کارشناسی را دریافت کنید. بعد از دریافت این تأییدیه، شما این امکان را دارید که درخواست خود را به سمت مراحل اجرایی برده و سایر اقدامات موردنیاز را به ترتیب انجام دهید.
مراحل دریافت کنتور گاز
مراحل دریافت کنتور گاز، با توجه به شرایط منطقه موردنظر، با یکدیگر متفاوت خواهد بود. در صورتی که بستر ثبت درخواست به صورت اینترنتی، فراهم شده باشد، شما میتوانید بدون نیاز به مراجعه حضوری، اقدامات موردنیاز برای ثبت درخواست را انجام دهید. چنانچه چنین شرایطی برای شما وجود نداشته باشد، لازم است تا به صورت حضوری به اداره مربوطه مراجعه کرده و درخواست خود را بر این مبنا ثبت کنید.
مرحله اول: ارائه مدارک
در اولین مرحله، شما نیاز به مدارک و اطلاعاتی از قبیل کد ملی، شماره تماس، کد پستی، ایمیل و ... خواهید داشت که باید در سامانه به صورت کامل ثبت شوند. مدارک موردنیاز ثبت نام کنتور گاز هم توسط کارمند اداره اسکن شده و در سیستم ثبت میشوند. برای اینکه بتوانید درخواست خود را به درستی ثبت کنید، به این اطلاعات و مدارکی مانند سند ملک و ... نیاز خواهید داشت.
مرحله دوم: بررسی درخواست توسط شرکت گاز
در این مرحله شرکت گاز استان باید درخواست شما را به صورت کامل موردبررسی قرار دهید. در صورتی که امکان گازرسانی به منطقه شما وجود داشته و هیچ شکلی در این مسیر نباشد، پرونده درخواست شما به واحد متقاضیان ارسال خواهد شد.
مرحله سوم: استعلام وضعیت علمک گاز
در سومین مرحله، وضعیت علمک گاز از واحد نصب و تجهیزات شرکت گاز استعلام گرفته میشود تا وضعیت نصب قبلی و شرایط موجود به صورت کامل، مشخص شود. در صورتی که هیچ سابقهای برای نصب قبلی در مکان موردنظر وجود نداشته باشد، شما میتوانید ادامه مراحل را طی کرده و اقدامات آتی برای پرداخت هزینه خرید کنتور و علمک گاز را پرداخت کنید.
مرحله چهارم: پرداخت هزینه ها
بعد از خرید کنتور گاز و علمک گاز، هزینه درخواست انشعاب هم باید پرداخت شود. در این مرحله به متقاضی اطلاع داده میشود تا اقدامات لازم برای پرداخت این هزینه را انجام دهد. سپس با پرداخت هزینهها، قرارداد درخواست کنتور گاز تکمیل شده و متقاضی باید آن را امضا کند.
مرحله آخر: نصب انشعابات
در آخرین مرحله و بعد از طی کردن فرایند فوق، مأمور شرکت گاز برای نصب انشعابات موردنیاز به محل اعزام شده و کنتور را نصب میکند. بنابراین نیاز است که حتما پیگیری نصب کنتور گاز را از اداره مربوطه انجام دهید.
روش اینترنتی برای ثبت درخواست کنتور گاز در برخی از استانها فعال بوده و شما در همهجا نمیتوانید از آن استفاده کنید. برای اطلاع از این موضوع باید از سایت شرکت گاز استان موردنظر خود بازدید کرده و ببینند که چنین امکانی برای متقاضیان در نظر گرفته شده است یا خیر؟ با این قابلیت دیگر هیچ نیازی به مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان یا ادارههای گاز منطقه نخواهید داشت و میتوانید با سرعت بیشتری پیگیریهای لازم را انجام دهید.
مراحل درخواست علمک گاز
مراحل درخواست علمک گاز دقیقا مشابه با درخواست کنتور بوده و در روند همان درخواست به صورت موازی، طی میشود. بر این اساس شما دیگر نیاز به ثبت درخواست جداگانه نخواهید داشت. در این راستا بعدازاینکه استعلام شرکت گاز مشخص شده و هیچ پروندهای مبنی بر نصب علمک گاز در ملک موردنظر وجود نداشته باشد، شما میتوانید سایر فرایند درخواست را طی کنید.
مدارک لازم برای درخواست انشعاب و کنتور گاز
یکی دیگر از موضوعاتی که در این بخش باید به آن بپردازیم، مدارک موردنیاز برای ثبت درخواست کنتور گاز است. برای اینکه بتوانید فرایند ثبت درخواست را بدون معطلی و از دست دادن وقت به خوبی پیگیری کنید، باید مدارک تکمیل خود را ارائه دهید. از این رو در این بخش قصد داریم به معرفی مدارک موردنیاز بپردازیم. از مهمترین مدارک و اسنادی که در این موقعیت باید به همراه داشته باشید، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- کپی شناسنامه و کارت ملی مالک
- سند ملک
- جواز ساخت
- فرم مصاحبه
- فرم طراحی
- فرم مهندسین
- فرم نظارت
- نقشههای ساختمان
- عوارض ساختمان
- فرم بازدید
- فرم دستور نقشه
توجه داشته باشید که دسته اول این مدارک، مربوط به اداره گاز هستند و در روند درخواست ثبت کنتور باید ارائه شوند. دسته دوم مدارک ذکرشده در این بخش، مربوط به نظاممهندسی هستند که در فرایند درخواست کنتور، باید ارائه شوند. این دسته از مدارک در مواقعی که ساختمان موردنظر دو یا چند طبقه باشد، تفاوتهایی خواهند داشت که شما باید درباره آنها آگاهی کافی و بالایی داشته باشید.
استانداردهای لوله کشی ساختمان برای گرفتن انشعاب گاز
یکی دیگر از موضوعاتی که در راستای پیگیری نصب کنتور گاز و دریافت انشعاب گاز باید موردبررسی قرار بگیرد، استانداردهای موردنیاز لوله کشی ساختمان است. این استانداردها به ویژه در شهرهای سردسیر مانند لوله کشی گاز تبریز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. توجه داشته باشید که قیمت لوله کشی گاز در کرمان، تهران و سایر استانها به همین استانداردها بستگی دارد و بر اساس میزان رعایت آنها تعیین میشود. در این بخش قصد داریم به بررسی استانداردهایی که معمولا شرکت گاز در به آنها توجه میکند، بپردازیم.
انتخاب مسیر لوله کشی
یکی از اولین نکات مؤثری که باید به آن توجه ویژهای داشته باشید، انتخاب مسیر لوله کشی گاز است. لولههای جایگذاری شده همه باید از ایمنترین، کوتاهترین و به صورت کلی بهینهترین مسیرها عبور کنند تا باعث بروز هیچگونه حادثهای نشوند. مسیر اصلی و کلی لوله کشی گاز باید به گونهای مهندسی شده انتخاب شود که هیچگونه صدمهای به سازه اصلی شما وارد نکند.
تهیه نقشه سیستم لوله کشی
برای اینکه بتوانید نقشه لوله کشی را تهیه کنید، شما به اطلاعات مهمی نیاز دارید که برخی از آنها به شرح زیر هستند.
- نقشه لوله کشی گاز در پلانهای محوطه و تمام طبقات
- نقشه ایزومتریک با در نظر گرفتن طول و قطر لولههای به کاربرده شده
- زیربنا یا همان فضای مفید ساختمان برحسب مترمربع و مقدار مصرف گاز هرکدام از وسایل گازسوزی که قرار است در آن تعبیه شوند.
- محل قرارگیری دودکشها به صورت دقیق و مشخصات آنها
- کروکی ملک موردنظر که باید با نشانی دقیق از خیابانهای اصلی، رسم شود.
قطر لوله
قطر لوله باید به نحوی انتخاب شود که توانایی تأمین گاز مصرفی برای دستگاههایی که بیشترین مصرف را دارند، داشته باشد. این حالت باید بدون اینکه رگولاتور و لوازم گازسوز، افت فشار داشته باشند به وجود آید. بر این اساس میتوانیم ادعا کنیم که انتخاب قطر لوله از اهمیت بالایی برخوردار بوده و حتما باید به آن توجه ویژهای داشته باشید.
برای انتخاب قطر لوله مناسب، شما باید به اطلاعات و دادههای متفاوتی توجه داشته باشید که برخی از آنها به شرح زیر هستند.
- بیشترین میزان افت فشار مجاز بین رگولاتور و سایر دستگاههای گازسوز
- طول لوله کشی
- حداکثر مقدار گاز مصرفی در طرح موردنظر
- چگالی گاز
با در نظر گرفتن این دادهها شما میتوانید قطر مجاز و مناسب را برای لوله کشی ملک موردنظر خود انتخاب کنید. بیشترین قطر اسمی مجاز لوله کشی گاز با فشار برابر با 176 میلیمتر ستون آب، برابر با 100 میلیمتر یا همان 4 اینچ است.
اصطلاحات رایج در درخواست کنتور گاز
از طریق آشنایی با برخی از اصطلاحات رایج در زمینه درخواست کنتور گاز میتوانید بدون بروز کمترین مشکل، درخواست خود را ثبت و پیگیری کنید. برخی از مهمترین گزینهها به شرح زیر هستند.
تعریف مشترک
مشترک به شخصی گفته میشود که درخواست کنتور کرده و با پشت سر گذاشتن مراحل، درنهایت کنتور گاز به وی اختصاص داده شده است. این شخصیت میتواند حقیقی و یا حقوقی باشد. بعد از اختصاص کنتور، مشترک موظف است که تمام هزینههای مربوط به مصرف گاز و خرید انشعاب را پرداخت کند. هر مشترک دارای یک شماره اشتراک بوده و از این طریق قابلشناسایی است.
حق اشتراک
یکی دیگر از مفاهیمی مهم در گرفتن انشعاب گاز، حق اشتراک است. هر مشترک موظف است که در ازای دریافت اشتراک و استفاده از گاز طبیعی به صورت روزمره، هزینههایی را پرداخت کند. این هزینهها به عنوان حق اشتراک شناخته میشوند.
مشترک جزء و عمده
از دیگر اصطلاحات رایج میتوانیم به مشترک جزء و عمده اشاره کنیم. مشترک جزء به مشترکی گفته میشود که میزان گاز کمتری را مصرف میکند. مصرف این دسته از مشترکین معمولا در حدود 160 مترمکعب در ساعت و یا کمتر است. مشترکین عمده دستهای هستند که تقاضای مصرف گاز بیشتری را دارند. میزان مصرف این دسته از مشترکین بیشتر از میزان مصرف معرفی شده در این قسمت است.
هزینه انشعاب
برای اینکه ملک به صورت کامل گاز کشی شده و به این انرژی طبیعی دسترسی داشته باشد، نیاز به نصب برخی از تأسیسات دارد. پرداخت هزینه نصب این تأسیسات بر عهده مشترک بوده و با عنوان هزینه انشعاب شناخته میشود.
هزینه برقراری انشعاب
هر مشترک باید در ازای دریافت حق انشعاب هم هزینههایی را به شرکت گاز پرداخت کند که با این عنوان شناخته میشوند. این هزینهها معمولا متناسب با ظرفیت کنتور و سایر مواردی از این دست تعیین میشوند.
گاز بها
بعد از نصب کنتور و علمک گاز، مشترک در هر دوره مقداری گاز طبیعی مصرف خواهد کرد. تمامی مشترکین باید مبلغی را به عنوان گاز بها در هر دوره در قالب قبض گاز پرداخت کنند. گاز بها بر اساس میزان مصرف محاسبه شده و از روی ارقام شمارشگری که در روی کنتور گاز وجود دارد، به دست میآید.
آبونمان ثابت
یکی دیگر از هزینههایی که مشترکین باید به شرکت گاز پرداخت کنند، آبونمان ثابت نام دارد. این اصطلاح درواقع مبلغی است که هر مشترک باید متناسب با حداکثر ظرفیت کنتور خود پرداخت کند.
آبونمان آزاد
این هزینه مربوط به مشترکین جزء میشود که باید با توجه به ظرفیت کنترل خود، مبلغ ثابتی را به عنوان آبونمان آزاد در قبض دورهای خود به شرکت گاز پرداخت کنند.
نمونه نامه درخواست انشعاب گاز
برای اینکه بتوانید درخواست خود را به درستی عنوان کنید، باید توانایی به کار بردن این اصطلاحات را به جا و صحیح داشته باشید. در این بخش یک نمونه نامه درخواست انشعاب گاز ارائه کردهایم تا بر اساس آن، شما بتوانید با میزان آگاهی و اطلاعات بیشتری، درخواست خود را مطرح کنید. توجه داشته باشید که این نامه از بخشهای مختلفی مانند عنوان، موضوع، امضاء و تاریخ، آدرس و ... تشکیل شده است که شما باید همه آنها را در نظر داشته باشید.
به نام خدا
موضوع: درخواست کنتور گاز
با سلام و احترام
اینجانب ...... فرزند ....... به شماره شناسنامه ........ و کد ملی ........ متولد سال ........ به آدرس ....... و کد پستی ........... بر اساس شرایط موجود، برای ملک مسکونی که در مالکیت بنده قرار دارد، تقاضای اقدامات مربوط به نصب کنتور و بهره بردن از نعمت گاز طبیعی را دارد. تمام مدارک و مشخصات موردنیاز را تکمیل کرده که از صحت کامل برخوردار هستند. در صورتی که هرگونه مغایرتی با اصل این مدارک وجود داشته باشد، در تمام مراجع مربوطه، جوابگو خواهم بود.
امضا و تاریخ:
آدرس دقیق ملک:
شماره تماس ثابت:
شماره همراه:
مساحت زیربنای مفید بر اساس مترمربع:
نوع سیستم گرمایشی:
کروکی ملک:
هزینه درخواست کنتور و انشعاب گاز
برای اینکه بتوانید به صورت کامل از نعمت گاز طبیعی بهره ببرید، لازم است تا هزینههایی را برای دریافت کنتور یا انشعاب پرداخت کنید. این هزینهها موارد مختلفی هستند که باید درباره آنها آگاهی کاملی داشته باشید. هزینههای مربوط به این زمینه، تا حد زیادی به عواملی مانند ظرفیت کنتور و ایستگاه اندازهگیری گاز طبیعی وابسته هستند. متقاضی باید هزینههای مربوط به نصب و راهاندازی انشعاب گاز را به صورت کامل پرداخت کند.
از مهمترین هزینهها میتوانیم به مواردی مانند خرید لوله کشی، قیمت لوله کشی گاز، خرید کنتور و علمک و ... اشاره کنیم. توصیه میکنیم از لولههای مناسب و باکیفیت استفاده شود تا خطری در زمینه نشتی گاز شما را تهدید نکند. یکی از موضوعاتی که در این راستای باید درباره آن اطلاعات کافی داشته باشید این است که وقتی بوی گاز میاد چیکار کنیم؟ در بهترین حالت باید با متخصصین فعال در زمینه نصب کنتور گاز تماس گرفته تا در صورت نیاز لولهها را موردبررسی قرار داده و تعمیرات موردنیاز را انجام دهند.
گرفتن کنتور گاز بدون پروانه ساخت
یکی از سؤالاتی که معمولا برای افراد متقاضی گرفتن کنتور یا انشعاب گاز به وجود میآید این است که آیا گرفتن کنتور گاز بدون پروانه ساخت وجود دارد؟ پروانه ساخت یکی از مجوزهایی است که در حال حاضر برای ساختوساز در محدودههای شهری، ضروری محسوب میشود. در واقع مالکان بعد از دریافت این پروانه میتوانند اقدامات لازم و موردنیاز برای ساخت ملک را آغاز کنند.
نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید، این است که درخواست کنتور گاز و دریافت علمک، در همه استانها به یک صورت نبوده و تفاوتهایی با یکدیگر دارد. از این رو در برخی از شهرستانها ممکن است گرفتن کنتور گاز بدون پروانه هم امکانپذیر باشد. لازم به ذکر است که این روزها سختگیریهای شدیدی انجام شده است. از این رو میتوانیم دریافت کنتور بدون پروانه ساخت را یک کار غیرقانونی بدانیم که ممکن است جریمههایی برای فرد به دنبال داشته باشد.
درخواست کنتور گاز را میتوانیم به عنوان یکی از اصلیترین مراحل ساخت سازهها و بناهای مختلف معرفی کنیم که شما باید به آن توجه ویژهای داشته باشید. در بخشهای قبلی به صورت کامل به بررسی نحوه ثبت نام کنتور گاز و مراحل دریافت کنتور گاز و سایر موضوعات مؤثر در این زمینه پرداختیم. با در اختیار داشتن این اطلاعات، شما میتوانید به سادگی درخواست خود را برای اداره گاز استان خود ارسال کرده و در کوتاهترین زمان ممکن، پاسخ موردنظر خود را دریافت کنید.