نحوه افزایش فشار گاز در علمک چگونه است؟

ثبت درخواست " لوله کشی گاز "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
نحوه افزایش فشار گاز در علمک چگونه است؟

افت فشار گاز شهری در روزهای سرد زمستان، یک چالش بزرگ برای مردم به شمار می‌رود. آن‌ها می‌خواهند بدانند چطور می‌توان فشار گاز شهری را زیاد یا کم کرد و به طور کلی تنظیم فشار رگلاتور گاز شهری به چه صورت است؟ در این مطلب سعی داریم به تمام سوالات موجود در ذهنتان در مورد نحوه افزایش فشار گاز از علمک پاسخ دهیم.



 

رگلاتور گاز شهری چیست؟

از سری دستگاه‌های مکانیکی برای گاز شهری می‌توان رگلاتور را نام برد که فشار بالا را به فشاری مناسب برای مصارف خانگی تبدیل می‌کند. فشار گاز شهری اغلب بین 1 تا 4 بار است، اما برای مصارف خانگی 15 تا 18 میلی بار نیز کافی خواهد بود. این مقدار، البته اگر به خوبی تامین شود، تمام نیازهای یک خانه را برطرف می‌کند.

رگلاتور برای تکمیل فرآیند خود از یک دیافراگم استفاده می‌کند که حرکت به داخل و خارج توسط فشار گاز از وظایف مهم آن است. بنابراین یک شیر در این دستگاه شروع به باز و بسته شدن می‌کند و این موجب کنترل جریان می‌شود. البته دیافراگم در دستگاه رگلاتور وظایف دیگری هم دارد، اما مهم‌ترین آن را باید همین مورد دانست.

اجزای رگلاتور را می‌توانید در تصویر زیر ببینید: 

 

تنظیم رگلاتور علمک گاز

 

در زمان لوله کشی گاز شهری، از این قطعه روی علمک گاز استفاده می‌کنند. کیفیت و نوع رگولاتور تاثیر زیادی روی قیمت لوله کشی گاز در شیراز یا شهرهای دیگر دارد.  

 

کاربردهای رگلاتور گاز شهری

در خصوص نحوه افزایش فشار گاز از علمک، شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که رگلاتور گاز شهری چه کاربردهایی دارد؟ از جمله مهمترین کاربردهای آن عبارتند از:

 

تنظیم فشار گاز

اصلی‌ترین کاربرد و وظیفه رگولاتور گاز شهری، تنظیم فشار گاز ورودی است. این ویژگی باعث می‌شود از افزایش فشار گاز یا کاهش آن در تجهیزات گازی منازل یا ادارات جلوگیری شود.

 

تنظیم دبی گاز

برای تضمین عملکرد صحیح دستگاه‌های گاز سوز، کنترل و تنظیم دبی گاز الزامی است. رگولاتور گاز شهری با تنظیم دبی گاز ورودی به این دستگاه‌ها، به خوبی از عهده این وظیفه برمی‌آید.

 

تامین ایمنی ساختمان

رگولاتور نقش مهمی در حفظ و تامین ایمنی ساختمان دارد. این تجهیزات با کنترل فشار و دبی گاز، به جلوگیری از وقوع حوادث ناشی از فشار بالا یا ناپایدار گاز کمک می‌کنند.

 

حفظ عمر مفید تجهیزات

استفاده از رگولاتور گاز شهری به حفظ کارایی و عمر مفید تجهیزات مصرف‌کننده کمک می‌کند. با تنظیم فشار و دبی گاز به صورت مناسب، دستگاه‌ها به طور بهینه کار خواهند کرد و مشکلی برای آن‌ها پیش نمی‌آید.

 

کاربردهای رگلاتور گاز شهری

 

انواع رگلاتور گاز شهری

رگلاتورهای گاز شهری به طور کلی سه مدل فشار ثابت، فشار متغیر و ترکیبی را شامل می‌شوند که بد نیست اشاره‌ای به ویژگی‌های آن‌ها داشته باشیم. این برای افرادی که مایل به تهیه این دستگاه‌ها هستند، موردی مهم است.

 

رگلاتور فشار ثابت

این نوع رگولاتورها، باعث می‌شود فشار گاز خروجی در سطح ثابتی باقی بماند. از این محصول برای دستگاه‌ها و تجهیزاتی استفاده می‌شود که نیاز به فشار ثابت دارند.

 

رگولاتور فشار متغیر

این نوع رگولاتورها از قابلیت تنظیم فشار خروجی برخوردارند و به صورت خودکار فشار گاز ورودی را به سطح مورد نظر تنظیم می‌کنند.

 

رگولاتور دو حالته

این نوع رگولاتورها ترکیبی از دو مدل قبلی بوده و برای کاربردهای خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

نحوه کار با رگلاتور گاز شهری

برای شناخت شیوه کار و نحوه افزایش فشار گاز از علمک باید با اجزای آن آشنا شوید که مهم‌ترینشان عبارت هستند از:

  • گیج فشار ورودی
  • گیج فشار خروجی
  • شیر قطع و وصل خروجی
  • شیر اصلی خود رگلاتور
  • دیافراگم
  • فنر پشت دیافراگم
  • دستگیره تنظیم فشار
  • پیچ تنظیم رگلاتور گاز شهری

 

رگلاتور گاز شهری

 

شیوه کار رگلاتورها به این صورت است که باید در خصوص نیروی موجود در دیافراگم تعادل برقرار کنند. مراحل عملکرد این قطعات، به صورت زیر است:

  1. وقتی دستگیره تنظیم موجود در این دستگاه شروع به چرخش کند، فنر پشت دیافراگم که از آن نام برده شد فشرده شده و دیافراگم به سوی پایین به حرکت در می آید.
  2. همین حرکت سبب وارد کردن نیرو به سوزن رگلاتور شده و گاز با فشار زیاد از محفظه دستگاه خارج خواهد گشت.
  3. این فرآیند تا جایی ادامه دارد که فشار گاز در محفظه بیشتر شده و به نیروی فنر در پشت دیافراگم غلبه نماید.
  4. وقتی فشار در محفظه کم فشار دستگاه زیاد شد، این بار دیافراگم باید به سمت بالا حرکت کند.
  5. به دنبال آن سوزن شیر اصلی هم به بالا حرکت کرده و در نهایت جریان گاز کم می‌شود. این سبب افت فشار در محفظه دستگاه و باز شدن شیر اصلی آن می‌شود.
  6. باز یا بسته شدن شیر به صورت متناوب به خاطر حرکت دیافراگم به سمت بالا و پایین است و به همین خاطر شاهد سرعت بالاتر در دستگاه هستیم. پس رگلاتور در نهایت خروج گاز با فشار کمتر با نرخی ثابت را به دنبال دارد. پس اگر به دنبال افزایش فشار گاز از علمک هستید، این دستگاه به کارتان خواهد آمد.

 

نحوه افزایش فشار گاز شهری چگونه است؟

برای افزایش فشار گاز از علمک باید رگلاتوری که در علمک گاز به کار رفته را به درستی تنظیم کنید. رگلاتور گاز یا همان تنظیم کننده فشار، از وسایل مهم برای متعادل کردن جریان گاز و ثابت نگه داشتن آن است.

از رگلاتور برای تبدیل فشار زیاد گاز استفاده می شود و فشار خط ورودی در آن باید بین 100 تا 250 میلی بار باشد. از مشخصه های مهم رگلاتور می توان به سایز بین 2 تا 4 اینچ و میزان دبی گاز بر جسب متر مکعب بر ساعت اشاره داشت. ضمنا این دستگاه ها بهتر است مجهز به شات آف ولیو باشد تا شاهد افزایش فشار گاز از علمک باشیم.

روش افزایش فشار رگلاتور گاز خانگی به صورت زیر است:

  1. تنظیم فشار در رگلاتورها به پیچ تنظیم بستگی دارد. تمام رگلاتورها معمولا این پیچ را در خود دارند و چرخاندن آن در جهت عقربه های ساعت توسط آچار انجام می شود. برای کاهش نیز باید آن را خلاف جهت عقربه های ساعت چرخاند.
  2. فنری که روی دیافراگم این دستگاه قرار دارد، تنظیم فشار را برای ما مطمئن می کند.
  3. تنظیم فشار خط نیز اهمیت زیادی دارد که از یک گیج و شیر ونت برای آن استفاده می شود. پیج تنظیم رگلاتور باید در جهت عقربه های ساعت چرخانده تا فنر فشرده گردد. به طور همزمان باید فشار روی گیج را هم بررسی کنید.
  4. تنها در صورتی که خطی در حال کار نباشد، کاربران قادر به استفاده از شیر ونت هستند. در نهایت می توانیم تغییرات لازم را روی گیج مشاهده کنیم.
  5. در صورتی که مقدار مد نظرمان با مقدار روی دستگاه تفاوت داشت، باید همچنان به چرخاندن پیچ ادامه دهیم تا به نتیجه برسیم.

دستگاه‌های زیادی برای افزایش و تقویت فشار گاز شهری تولید شده‌اند که در کنار رگلاتور می‌توان از آنها استفاده کرد (به این دستگاه ها بعضا بوستر گاز یا پمپ افزایش دهنده فشار گاز شهری هم می گویند).

آنچه در بالا بیان کردیم، خلاصه ای از روش افزایش فشار رگلاتور گاز خانگی بود در حالتی که از دستگاه خاصی استفاده نمیکنید و صرفا میخواهید از طریق علمک (یا بهتر بگوییم همان رگلاتور) فشار گاز را بالا ببرید.

 

چگونه فشار گاز شهری را افزایش دهیم؟

 

علت کم و زیاد شدن فشار گاز شهری چیست؟

تغییرات رنگ شعله وسایل گازسوز یکی از راه های شناخت کاهش و افزایش فشار گاز است. از آن جایی که این رنگ همواره باید آبی باشد، اگر به رنگ‌های زرد و نارنجی در آمد باید نگران شوید.

کاهش و افزایش فشار گاز شهری به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

 

دلایل افزایش فشار گاز شهری

از جمله مهمترین دلایل زیاد شدن فشار گاز شهری، می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • کثیف بودن مجرای اجاق گاز
  • خیس بودن سرشعله
  • جابه‌جایی سرشعله
  • نشتی در شلنگ

 

دلایل کاهش فشار گاز شهری

فشار گاز شهری به خصوص در مناطق سردسیر ممکن است به صورت ناگهانی کم شود که دلایل متنوعی هم دارد. برای نمونه اگر مشغول پخت و پز باشید، شاید بازدهی لازم برای انجام این کار را مشاهده نکنید.

برخی از مهمترین دلایل این مشکل عبارتند از:

  1. در وهله اول مسائلی مانند جرم گرفتن شعله‌ها یا خیس بودن آن‌ها را بررسی کنید. اگر از سالم بودنشان مطمئن شدید، مشکل از جای دیگری خواهد بود.
  2. نشتی لوله گاز دلیل مهم دیگری است که موجب روشن نشدن یا بی رمق شدن شعله می‌شود.
  3. خمیدگی و تا شدگی لوله گاز هم می‌تواند چنین عواقبی را به دنبال داشته باشد.
  4. خرابی شیر گاز، جابه‌جا شدن سرپوش گاز و همچنین خرابی قطعات دیگر از جمله مواردی هستند که باید نسبت به آن‌ها آگاه باشید.
  5. معمولا به خاطر مصرف بیش از اندازه شهروندان یا همان پیک مصرف هم می‌توان انتظار کم شدن این فشار را داشت.

اگر به هر دلیل فشار گازتان کم شده، می‌توانید برای رفع این مشکل از لوله کش گاز سیار تهران یا شهر محل سکونت خود کمک بگیرید که بیشترین تخصص ممکن را در این زمینه دارند.

 

چرا فشار گاز شهری کم میشود؟

 

حداکثر سرعت مجاز گاز در لوله

این که حداکثر میزان استفاده مجاز از گاز در لوله‌ها چه قدر است نیز یک سوال مهم در ذهن بسیاری از کاربران شناخته می‌شود. صحبت‌های زیادی در این باره ارائه شده است که نمی‌توان به برخی از آن‌ها استناد کرد.

طبق اعلام سازمان مقررات ملی ساختمان ایران، مجتمع‌های مسکونی و تجاری می‌توانند در حدود 120 متر مکعب در ساعت از فشار گاز بالاتر از 0.14 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع بهره ببرند و این مقدار استاندارد است. البته که بسیاری از افراد بیش از این مقدار را استفاده می‌کنند.

 

نحوه هواگیری علمک گاز

هوای گیر افتاده در علمک و لوله گاز می‌تواند خطرات زیادی مانند افت فشار گاز به خصوص در روزهای سر سال داشته باشد که این درست برخلاف افزایش فشار گاز از علمک است. بنابراین باید اطلاعاتی در مورد نحوه هواگیری رگلاتور گاز شهری برای خالی کردن ذرات آن داشته باشید.

برای این منظور باید از یک کمپرسور متصل شده به یکی از انشعابات اصلی استفاده کرد تا خیلی سریع شاهد خالی شدن این ذرات باشیم.

برای آشنایی دقیق‌تر با نحوه هواگیری روی انواع علمک ها می‌توانید از متخصصین فعال در این زمینه کمک بگیرید. برای اطلاع از قیمت هواگیری علمک گاز یا قیمت لوله کشی گاز در کرج با کارشناسان این حوزه در تماس باشید.

 

هر علمک گاز برای چند خانه است؟

 

سوالات متداول

 

1- چگونه فشار گاز شهری را افزایش دهیم؟

برای تنظیم رگلاتور باید پیچ تنظیم رگلاتور را در جهت عقربه‌های ساعت چرخانده تا فنر شل شود. سپس فشار روی گیج را می‌بینیم. چنان چه خط در حال فعالیت نباشد، باید سر وقت شیر ونت رفته و آن را کمی باز کرد. تغییرات اعمال شده را می‌توان روی گیج مشاهده کرد.

اگر این مقدار با فشار درخواست شده اختلاف داشته باشد، باید مجددا پیچ تنظیم را در جهت مناسب برای افزایش بچرخانیم. این باعث می شود در زمان تثبیت فشار به همان صورت باقی بماند.

 

2- چرا فشار گاز شهری کم میشود؟

افت فشار گاز شهری می‌تواند دلایل گسترده‌ای داشته باشد. بعد از بررسی عواملی مانند نشتی لوله گاز، خمیدگی و تا شدگی لوله‌ها، خرابی شیر گاز، جابه‌جا شدن سرپوش گاز و خرابی قطعات دیگر، باید به بررسی سایر عوامل پرداخت. مصرف بیش از اندازه شهروندان از گاز، یکی از دلایل افت فشار آن را در بر دارد.

 

3- هر علمک گاز برای چند خانه است؟

طبق اعلام شرکت گاز و برای افزایش فشار گاز از علمک، هر فرد یا مشترکی می‌تواند برای واحد خود با قبول برخی از مقررات و شرایط استفاده از گاز طبیعی، درخواست علمک داشته باشد.

شرکت در صورت نیاز باید از محل درخواست شده بازدید نماید تا نظر قطعی خود را در مورد استفاده از علمک اعلام کند. بر حسب نوع و تعداد، تعرفه علمک و لولخ کشی با هم فرق دارند. پس کسب برخی اطلاعات در مورد قیمت لوله کشی گاز هم بد نیست.

ضمن این که نصب انشعابات جدید برای متقاضیان در محدوده شهرها و روستاها منوط به نبود موانع قانونی است. به هر واحد مسکونی باید یک اشتراک مستقل داده شود. البته واگذاری یک اشتراک مستقل به کلیه یا ترکیبی از واحدهای مسکونی مانعی ندارد.

این مطلب در مورد نحوه افزایش فشار گاز از علمک که امیدواریم از نکات آن استفاده لازم را ببرید. همان‌طور که گفته شد، رگلاتورها مزایای بسیاری را با خود به همراه دارند و با وجود آن‌ها، خیالمان از بروز برخی حوادث ناگوار راحت خواهد بود؛ حوادثی که افراد در گذشته به دلیل نبود امکانات با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کردند.

5.0 امتیاز از 1 رای


لوله کشی گاز
برای سرویس لوله کشی گاز از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین