علت قطع نکردن شناور کولر و نحوه بستن شیر تخلیه

آنچه خواهید خواند:
- نشتی در شیر و شلنگ آب ورودی، تراز نبودن بدنه کولر ابی و سوراخ بودن و پوسیدگی کفی کولر را میتوان مهمترین علت قطع نکردن شناور کولر دانست.
- برای بستن شیر تخلیه کولر آبی به این ترتیب عمل کنید: محل شیر را بیابید، جریان برق را قطع کنید، شیر را ببندید و کنترل نهایی را انجام دهید.
علت قطع نکردن شناور کولر هرچه که باشد، باید سریعا منشا آن را پیدا کرده و در کمترین زمان آن را برطرف کرد. معمولا مشکل خاصی وجود نداشته و با یک بررسی جزئی، میتوان علت سرریز شدن آب کولر آبی را پیدا کرد.
در این مطلب قصد داریم نحوه بستن شیر تخلیه کولر آبی را آموزش داده و دلایل سرریز شدن آب کولر آبی را بررسی کنیم. اگر آب کولر شما هم قطع نمیشود، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
فهرست عناوین
نحوه بستن شیر تخلیه کولر آبی
برای بستن شیر خروجی آب کولر آبی و جلوگیری از تخلیه آب تشتک، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- یافتن محل شیر: ابتدا باید محل دقیق شیر تخلیه را پیدا کنید. این شیر معمولاً در پایینترین قسمت تشتک کولر و نزدیک به محل خروج آب قرار گرفته است.
- قطع جریان برق: قبل از هر اقدامی، برای حفظ ایمنی خود، کولر را خاموش کرده و دوشاخه آن را از پریز جدا کنید. این کار از بروز هرگونه حادثه احتمالی جلوگیری میکند.
- بستن شیر: بسته به نوع شیر، روش بستن آن متفاوت است. اگر شیر از نوع چرخشی باشد، آن را در جهت حرکت عقربههای ساعت بچرخانید تا کاملاً بسته شود. در صورتی که شیر از نوع اهرمی یا کشویی باشد، اهرم را به سمت بالا بکشید یا آن را در جهتی که برای بسته شدن طراحی شده، فشار دهید.
- کنترل نهایی: پس از بستن شیر، چند لحظه صبر کنید و بررسی کنید که آیا همچنان آبی از آن چکه میکند یا خیر. اگر نشتی ادامه داشت، احتمالاً واشر شیر خراب شده و نیاز به تعویض دارد یا ممکن است خود شیر نیاز به تعمیر داشته باشد.
با انجام این مراحل، میتوانید از بسته شدن صحیح شیر تخلیه و جلوگیری از خروج آب از تشتک کولر مطمئن شوید.
علت قطع نکردن شناور کولر
بیشتر ساختمانهای ایران از کولر ابی برای خنک کردن محیط داخلی استفاده میکنند. از آنجا که آب لولهکشی منبع اصلی برای خنک کردن هوا است و حجم زیادی از آن در روز مصرف میشود، وجود هرگونه نشتی میتواند هزینه گزافی داشته و از طرفی به خود کولر و یا کف پشتبام آسیب برساند.
چرا شناور کولر قطع نمیشود؟ در ادامه علت سرریز شدن آب کولر آبی را از زوایای مختلفی بررسی کردهایم:
علت قطع نشدن اب کولر ابی |
راهکارهایی برای رفع مشکل |
نشتی در شیر و شلنگ آب ورودی |
تعویض شلنگ و شیر معیوب |
تراز نبودن بدنه کولر ابی |
تنظیم ارتفاع پایههای بدنه |
سوراخ بودن و پوسیدگی کفی کولر |
پوشاندن سوراخها با چسب و یا تعویض کفی |
تنظیم نبودن شناور |
تنظیم ارتفاع آب به کمک پیچ شناور |
پوسیدگی و خرابی شناور |
تعویض قطعه یا کل شناور |
نشتی شیر تخلیه |
آببندی ناحیه و یا تعویض قطعه |
قرارگیری اشتباه دربها |
جاگذاری دوباره و صحیح |
تنظیم نبودن آب پخشکنها |
تغییر زاویه به سمت پوشالها |
1. خراب بودن شیر یا شلنگ آب ورودی
ممکن است خیس شدن کف پشتبام خانه به علت سرریز شدن آب کولر آبی نبوده و آب از جای دیگری نشتی داشته باشد. بهتر است ابتدا شیر و شلنگ آب کولر را چک کنید تا از وصل بودن آن یا عدم وجود نشتی مطمئن شوید. گاهی علت بوی سوختگی کولر آبی به دلیل نرسیدن آب کافی به داخل سیستم است.
2. تراز نبودن بدنه کولر ابی
در صورتی که بدنه کولر را به درستی نصب نکرده باشید، شیبدار بودن آن علت سرریز شدن آب کولر آبی خواهد بود. بهتر است با کمک ابزار تراز و قرار دادن اجسامی زیر پایههای کولر، آن را تراز کنیم.
البته دقت داشته باشید که گاهی بدنه کولر برق دارد و باید قبل از هر اقدامی از فازمتر استفاده کرد. همچنین بعد از تراز کردن بدنه کولر، بهتر است دوباره تنظیم تسمه کولر آبی را نیز انجام دهید.
3. سوراخ بودن کفی کولر
یکی از بدترین اتفاقات این است که کفی کولر سوراخ شده باشد و این موضوع مهمترین علت قطع نشدن شناور کولر است. در برخی موارد میتوان با استفاده چسب مخصوص سوراخ را پر کرد اما اگر پوسیدگی شدید باشد، باید کفی کولر را تعویض کرد.
در بررسی این مورد، دقت کنید که ابتدا باید مشخص کنید که چکه کردن از کدام بخش کولر است. گاهی اوقات آبی که زیر کولر میبینید، از کنارهها جریان دارد و به دلیل مشکلات دیگری دیده میشود؛ در واقع دلیل چکه کردن، سوراخ و پوسیدگی کفی نیست.

4. تنظیم نبودن شناور کولر
شناور کولر ابی وظیفه تنظیم آب ورودی را بر عهده دارد. اگر این قطعه را به خوبی تنظیم نکرده باشید، ممکن است آب بیش از اندازه به داخل کولر جریان پیدا کند و همین اتفاق میتواند علت سرریز شدن آب کولر آبی باشد. شناورها با چرخاندن یک پیچ کوچک تنظیم شده و میتوانید سطح آب را با آن مشخص کنید.

5. خراب بودن شناور
در صورت خراب بودن و یا پوسیدگی شناور، باید آن را تعویض کنید. این قطعه قیمت بالایی نداشته و برای کارکرد صحیح بهتر است هر دو سال یکبار آن را عوض کنید.
6. نشتی در شیر تخلیه
شیر تخلیه یا سر ریز یک قطعه است که در کفی کولر آبی قرار گرفته و برای زمانی که لازم است آب کولر را تخلیه کنید، باز میشود. علت قطع نکردن شناور کولر، میتواند وجود نشتی از جانب این قطعه بوده و کفی کولر هیچوقت تا درجهای پر نمیشود که شناور جریان آن را قطع کند.
شاید هنگام بستن، آن را به خوبی سفت نکرده و یا ممکن است به درستی آببندی نشده باشد. در صورت خراب شدن دندههای این قطعه، بهتر است آن را با یک مدل جدیدتر عوض کنید.

7. قرارگیری اشتباه دربهای کناری
اگر هنگام سرویس کولر دربهای آن را در جای مناسب قرار ندهید، آب ریخته شده روی پوشالها بیرون ریخته و همین اتفاق علت قطع نشدن شناور کولر خواهد بود. کافی است یکبار دربها را از جای خود خارج کرده و دوباره امتحان کنید.
ممکن است دربها را جابهجا گذاشته و یا به درستی جا نرفته باشند. ابتدا قسمت بالایی درب به داخل رفته و سپس سمت پایین آن را جا میاندازیم.
8. تنظیم نبودن آب پخشکنها
سیستم داخلی کولر ابی وظیفه مکش آب از کف کولر و پاچش آن روی پوشالها را بر عهده دارد. با خنک نشدن محیط شاید فکر کنید موتور کولر مشکل دارد و دنبال علت کار نکردن دور تند کولر آبی بگردید، اما ممکن است اشکال از جای دیگری باشد.
اگر آب پخشکنها تنظیم نباشند، آب مکش شده به جای پوشالها به سمت بیرون ریخته شده و جدا از خنک نشدن خانه، علت قطع نشدن اب کولر ابی نیز به حساب میآید.
کافی است دربهای کولر را باز کرده و قطعات پلاستیکی را در جهت درست تنظیم کنید. در صورتی که این قطعات شکسته و یا آسیب دیده باشند، بهتر است آنها را تعویض کنید.

هر سال با رسیدن تابستان نیاز است که کولر آبی را سرویس کنیم. برخی کارها، مانند تعویض پوشال کولر، را میتوانیم خودمان نیز انجام دهیم اما برخی موارد، مانند تعمیر موتور یا تعمیر پمپ آب کولر، نیاز به تخصص بالایی دارد.
اگر همچنان نمیدانید علت قطع نشدن اب کولر ابی منزلتان چیست، همین حالا میتوانید درخواست خود را ثبت کرده و از بهترین تعمیرکاران کولر شهرتان، خدمات تعمیر کولر آبی شبانه روزی را دریافت کنید.