چگونه کارگاه نجاری در منزل راه اندازی کنیم؟

ثبت درخواست " نجاری "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
چگونه کارگاه نجاری در منزل راه اندازی کنیم؟

راه‌ اندازی کارگاه نجاری یک کار جذاب و مهیج است. کار با چوب به دلیل ماهیت زنده و طبیعت گرم آن موجب آرامش فکر و ذهن می‌شود. از طرفی برخی ویژگی‌های چوب مانند رنگ، جنس و بو جذابیت کار با آن را دوچندان می‌کند.

نجاری و کار با چوب نه تنها یک شغل و منبع درآمد است بلکه می‌توان به عنوان یک تفریح و فعالیت برای گذراندن اوقات فراغت نیز در نظر گرفته شود. با هر شغلی و در هر سنی که هستید، با راه اندازی یک گارکاه نجاری هنر و خلاقیت خود را روی تکه‌های چوب اجرا کرده و درآمد کسب کنید.

در این مقاله خدمت از ما به شما می‌گوییم برای راه اندازی كارگاه نجاري چه کارهایی باید انجام دهید و چه وسایلی نیاز دارید. پس تا پایان با ما همراه باشید. اگر به دنبال یک کارگاه نجاری در نزدیکی خودتان هستید کافیست از باکس زیر یک ثبت درخواست رایگان در شهر خودتان انجام دهید.

 

مراحل راه اندازی کار گاه نجاری

برای راه اندازی یک کارگاه نجاری موفق، مراحل زیر را دنبال کنید.

 

قدم اول: هدف خود را تعیین کنید

در قدم اول هدف خود را از راه اندازی کارگاه نجاری را مشخص کنید. منظور از تعیین هدف پاسخ به سوالات زیر است:

  • کارگاه را برای سرگرمی و پر کردن اوقات فراغت می‌خواهید یا برای ایجاد شغل و کسب درآمد؟
  • قصد راه اندازی چه نوع کارگاهی را دارید؟ یک کارگاه نجاری حرفه‌ای با چند نفر نیروی کار یا یک کارگاه ساده و کوچک برای خودتان؟
  • در كارگاه نجاري می‌خواهید چه چیزی تولید کنید؟ اکسسوری، لوازم تزئینی و دکوراتیو چوبی؟ لوازم خانگی؟ ظروف چوبی؟ ساز چوبی؟ و...
  • چه میزان بودجه برای این کار در اختیار دارید؟

 

قدم دوم آموزش نجاری

پس از پاسخ به سوالات مرحله قبل و تعیین هدف از نجاری، نوبت آموزش و جمع‌آوری اطلاعات در مورد نحوه ساخت کارگاه نجاری است. برای کسب مهارت در زمینه مورد علاقه، شرکت در کلاس‌های آموزش نجاری و مشورت با افراد با تجربه می‌تواند به شما کمک کند.

 

قدم سوم، انتخاب مکان مناسب

مکان مناسب برای کارگاه نجاری

 

فضای کارگاه‌های نجاری صنعتی و حرفه‌ای معمولا دارای سقف بلند، پلان‌های روباز و نور طبیعی زیاد است. چنین فضایی را در شهرک‌های صنعتی و نواحی کارگاهی هر شهر می‌توان به راحتی یافت. اما برای راه اندازی كارگاه نجاري خانگی پیدا کردن فضای مناسب اندکی دشوار است. بنابراین شما باید مناسب‌ترین فضای موجود را برای اینکار در نظر بگیرید.

 

انتخاب محل مناسب برای راه اندازی کارگاه نجاری در منزل

برای انتخاب محیط کارگاه نجاری خانگی ویژگی‌های زیر را مد نظر قرار دهید:

  • فضای کافی برای چینش ماشین آلات و دستگاه‌ها داشته باشد.
  • به علت سروصدای دستگاه‌ها، کارگاه در مکانی باشد که کمترین آسیب را به محل زندگی خانواده و همسایه‌ها وارد کند.
  • دارای تهویه مطبوع، سیستم گرمایش و سرمایش و سیرکولاسیون هوای کافی باشد.
  • دسترسی مناسب داشته باشد.
  • سیستم برق کشی و تاسیسات الکتریکی مجهز (تعداد کافی پریز برق و فیوزهای برق جدا) داشته باشد.
  • نور فراوان و عایق بندی رطوبتی داشته باشد. زیرا رطوبت و تغییر دما الوار باعث کاهش کیفیت چوب، خوردگی و زنگ زدگی ابزارآلات و لوازم نجاری می‌شود.

با توجه به موارد گفته شده انبارها و زیرزمین‌هایی که راهروها و پله‌های تنگ و باریک دارند محل مناسبی برای ساخت کارگاه نجاری خانگی نیستند. زیرا نقل و انتقال و جابجایی دستگاه‌ها، مواد اولیه و الوارهای بزرگ چوب در این مکان‌ها دشوار است.

شما می‌توانید پارکینگ یا اتاقی که از بقیه فضای خانه جدا است را به عنوان محلی مناسب برای راه اندازی کارگاه نجاری خانگی خود انتخاب کنید.

 

قدم چهارم: خرید لوازم نجاري برای کارگاه

لوازم مورد نیاز نجاری در منزل

 

پس از تعیین محل، نوبت خرید لوازم و ابزار نجاری است. لوازم نجاری که باید تهیه کنید بیش از هر چیز به هدفی که در قدم اول تعیین کردید بستگی دارد. قطعا وسایل مورد نیاز برای ساخت میز و صندلی، با ابزار نجاري وسایل دکوری و لوازم ساخت یک ساز چوبی متفاوت است.

لذا اگر کارگاه شما کوچک است و فضای کافی برای قرار دادن همه ماشین آلات نجاری ندارید، یا اگر می‌خواهید لوازم چوبی کوچک بسازید و نیازی به دستگاه‌های بزرگ ندارید، با کمی تحقیق و بررسی تنها وسايل نجاري ضروری را تهیه نمایید.

از طرفی برخی ماشین آلات با برق سه فاز کار می‌کنند که تنها در نواحی صنعتی در دسترس است و با برق تک فاز خانگی قابل استفاده نیستند. بنابراین هنگام خرید تجهیزات برای كارگاه نجاري خانگی مصرف برق را مد نظر قرار دهید.

برخی افراد ترجیح می‌دهند در ابتدای کار لوازم نجاري ارزان بخرند. به نظر شما این تصمیم تا چه حد درست است؟

اگرچه خرید وسایل نجاری ارزان در ابتدای کار که کارگاه هنوز به درآمد نرسیده، اقتصادی و به صرفه به نظر می‌رسد، اما پیشنهاد می‌شود هنگام راه اندازی کارگاه کار با چوب و نجاری وسایلی را خریداری کنید که کیفیت قابل قبولی داشته و سال‌ها برای شما کار کنند. مطمئنا صرف اندکی هزینه بیشتر در ابتدا، از خرید چند باره وسایل صرفه اقتصادی بیشتری دارد.

 

لیست وسایل مورد نیاز نجاری در منزل

ابزار، دستگاه‌ها و ماشین آلات نجاری طیف بسیار گسترده‌ای دارند. برخی از این لوازم مختص کارگاه‌های صنعتی است و یک کارگاه نجاری ساده خانگی هیچ احتیاجی به آن‌ها ندارد. دستگاه‌های برقی پرتابل مناسب‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین گزینه برای کارگاه نجاری در منزل است.

بهتر است در ابتدا لوازم ضروری را تهیه کنید و به تدریج و پیشرفت کار سایر لوازمی که کار با چوب را برایتان راحت‌تر می‌کند، خریداری نمایید.

اساسی‌ترین وسایل مورد نیاز نجاری در منزل شامل موارد زیر است:

 

اره برقی یا دستی

انواع اره نجاری

 

فرآیند برش‌کاری اولین مرحله پرداخت چوب و ساخت مصنوعات چوبی است. برای برش چوب به اره‌های دستی یا برقی در ابعاد و اندازه‌های مختلف نیاز دارید. در یک کارگاه خانگی وجود حداقل دو اره دستی، یکی با دندانه‌های ریز (اره مویی) برای برش‌های ظریف و دیگری با دندانه‌های درشت‌تر ضروری است.

اره برقی انوع مختلفی دارد که اره فلکه، اره زنجیری، اره دیسکی، اره میزی، اره فارسی بُر و اره عمود بُر از جمله آن‌هاست. از بین انواع اره برقی داشتن اره میزی با قابلیت فارسی کردن برای برش‌های راسته و برش‌های زاویه‌دار و کج و یک اره عمود بر برای کارگاه خانگی اولویت دارد.

 

رنده نجاری

رنده نجاری

 

کاربرد رنده رومیزی در نجاری تسطیح سطح چوب و یکدست نمودن الوارهای چوب است. رنده‌های رومیزی بزرگ و چند کاره که سرو صدای زیادی ایجاد می‌کنند برای کارگاه های خانگی مناسب نیستند. بهتر است شما برای كارگاه نجاري خود در منزل مدل‌های کوچکتر و کم صداتر را بخرید.

رنده‌های دستی نیز برای نجاری در منزل گزینه مناسبی هستند. رنده دستی دارای 7 سایز مختلف است که سایز 3 و 4 آن بیشترین استفاده را دارد.

 

دریل برقی

دریل برقی و شارژی برای نجاري

 

برای سوارخ کاری و اتصال قطعات چوبی به یکدیگر به یک دریل برقی یا شارژی نیاز خواهید داشت. سری دریل‌های برقی قابل تعویض است و همین موضوع کاربرد دریل‌ها را بیشتر می‌کند. مثلا با تعویض سری‌های مختلف می‌توانید از دریل برای باز و بسته کردن پیچ‌ها یا سمباده کاری (سنباده کاری) نیز استفاده کنید. دریل شارژی به دلیل عدم نیاز به اتصال به برق کاربرد بیشتر و ساده‌تری دارد.

 

اورفرز

میز برش نجاری

 

اورفرز یا میز برش یکی از مهم‌ترین وسایل مورد نیاز نجاری در منزل است. این دستگاه تیغه‌های متنوعی دارد و می‌توان از آن برای موارد مختلفی همچون سوراخ‌کاری و ابزار لبه زنی قطعات چوبی استفاده کرد.

 

کمپرسور هوا و لوازم جانبی آن

کاربرد دستگاه کمپرسور هوا در کارگاه نجاري

 

کمپرسور هوا وسیله‌ای برای تولید باد است. از این وسیله به تنهایی می‌توان برای تمیز کردن دستگاه‌ها و کارگاه از براده‌های چوب استفاده کرد. اما با خرید چند وسیله جانبی می‌توان کاربرد کمپرسور هوا را افزایش داد. لوازمی مانند میخ کوب و منگنه کوب که به راحتی قطعات چوبی را به هم متصل می‌کنند. همچنین پیستوله برای پاشش رنگ به وسایل چوبی که ساخت آن‌ها به اتمام رسیده است.

 

دستگاه میخ کوب

 

دستگاه منگنه کوب نجاری

 

پستوله رنگ پاشی

 

گيره نجاري و پیچ دستی

گیره نجاری

 

برای پرس سرد و کنار هم نگه داشتن قطعات چوبی کنار هم بعد از چسب کاری به ابزار نجاری به نام گیره نجاری یا پیچ دستی نیاز دارید. گيره نجاري انواع مختلفی دارد و هریک برای کارهای مشخصی در نجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. گیره F شکل عمومیت بیشتری داشته و در اغلب شاخه‌های نجاری کاربرد دارد.

 

مغار

انواع مغار در نجاری

 

مغار یکی از وسايل نجاري برای ایجاده کنده کاری روی سطح چوب است. مغار نیز مانند سایر ابزار نجاری انواع گوناگونی دارد. مغار صاف وسیله‌ای است که در اغلب کارگاه‌های نجاری استفاده می‌شود. مغارهای گرد معمولا برای منبت‌کاری و مجسمه‌سازی با چوب بکار می‌روند.

 

چکش

انواع چکش

 

یکی دیگر از وسایل نجاری ضروری چکش است. در میان انوع چکش‌های موجود در بازار، چکش فلزی برای میخ کوبی و چکش چوبی و لاستیکی برای کنده کاری و کار با مغار در کارگاه نجاری خانگی کاربرد دارند. در لیست لوازم مورد نیاز نجاری در منزل حتما چکش با سایز مناسب را قرار دهید.

 

جعبه ابزار

جعبه ابزار برای نجاری سیار

 

برای کارگاه نجاری خود یک جعبه ابزار به همراه لوازم زیر تهیه کنید.

  • متر
  • کولیس
  • تراز
  • گونیا
  • خط کش
  • مداد
  • انبردست
  • پیچ گوشتی دو سو و چهار سو در اندازه‌های مختلف
  • کاتر
  • میخ کش
  • سوراخ کن

 

وسایل و لوازم ایمنی

لوازم ایمنی نجاری

 

وسایل و لوازم ایمنی از جمله موارد ضروری برای کار در كارگاه نجاري است. برای نجاری در منزل عینک ایمنی، دستکش، محافظ گوش، کفش ایمنی و لباس کارگاهی مناسب تهیه کنید.

 

کارگاه نجاری سیار

برای داشتن یک کارگاه نجاری سیار ماشین‌‌آلات و دستگاه‌های نجاری ثابت کاربردی برایتان ندارد. برای اینکار باید دستگاه‌های قابل حمل تهیه کنید.

ابزار نجاري سیار باید تا حد ممکن ابعاد کوچکتر و وزن کمتری داشته باشند. در این نوع کارگاه نجاری می‌توانید به جای رنده رومیزی و میز برش از رنده برقی، اره دیسکی و اره عمود بر استفاده نمایید. به طور خلاصه در کارگاه سیار نجاری لوازم دستی و پرتابل اهمیت بیشتری دارند.

جمع بندی

راه اندازی کارگاه نجاری در منزل روشی جذاب برای پرداختن به یک فعالیت هنری و گذراندن اوقات فراغت است. در عین حال می‌تواند به اشتغال و کسب درآمد نیز منجر شود. اگر به نجاری و کار با چوب علاقه دارید ابتدا باید آموزش‌های لازم در این زمینه را بگذرانید. برای آموزش نجاری در کلاس‌های آموزشی شرکت کنید یا در یک كارگاه نجاري زیر نظر استادکار ماهر مشغول به کار شوید. با اینکار هم تجربه لازم را بدست می‌آورید هم با مشکلات و سختی‌های کار آشنا می‌شوید. در نتیجه برای راه اندازی یک کارگاه مستقل آمادگی پیدا می‌کنید.

سپس مکان مناسبی که ویژگی‌های لازم برای کارگاه نجاری را دارد، انتخاب کنید و با خرید وسایل ضروری نجاری در منزل کار خود را شروع کنید.

5.0 امتیاز از 1 رای


نجاری
برای سرویس نجاری از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین